$type=three$count=3$show=home$height=220$snippet=hide$rdm=hide$a=hide$d=hide$la=hide$au=hide$com=0

Δεύτερη αναβολή της απόφασης για τις ανεμογεννήτριες στα Πούλιθρα

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ TO:

Δεύτερη και τελευταία αναβολή με θετικό όμως πρόσημο πήρε η απόφαση γνωμοδότησης για την εγκατάσταση  αιολικών πάρκων στην περιοχή "Τσο...

Δεύτερη και τελευταία αναβολή με θετικό όμως πρόσημο πήρε η απόφαση γνωμοδότησης για την εγκατάσταση  αιολικών πάρκων στην περιοχή "Τσούμος" και  "Πευκάκια" (Αφλάουρας), μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη  που αποδέχτηκε η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Στην αρχή της συζήτησης πήρε τον λόγο ο Αντιδήμαρχος υπεύθυνος για το Περιβάλλον και την ποιότητα ζωής του Δήμου Νότιας Κυνουρίας κ. Χρήστος Ξερακιάς, ο όποιος παρουσίασε την θέση του Δήμου για το θέμα, και πρότεινε πρώτος την αναβολή της απόφασης για 15 ήμερες, ώστε να  γίνει καλύτερη ενημέρωση ως προς την ακριβή θέση που θα τοποθετηθούν οι Α/Γ.   
Μεταξύ των άλλων ανέφερε τα εξής:
"Η θέση του Δήμου σε ότι αφορά τα αιολικά πάρκα είναι υπέρ της εγκατάστασης, με την προϋπόθεση να μην ζημιώνεται η τουριστική υποδομή  της περιοχής, και να μην διαταράσσεται η ζωή των κατοίκων του δημοτικού διαμερίσματος.
Δυστυχώς είναι γνωστό ότι στην ηπειρωτική Ελλάδα ο Πάρνωνας σε ότι αφορά την αιολική απόδοση, είναι ένα βουνό το οποίο έχει υψηλό δείκτη. Δυστυχώς όμως το κράτος επί χρόνια δεν κατάφερε  να συντάξει μια μελέτη χωροθέτησης για εγκατάσταση αιολικών πάρκων.
Ενημερωτικά αναφέρω ότι η πρώτη συζήτηση για εγκατάσταση αιολικών πάρκων στον τέως καποδιστριακό δήμο Λεωνιδίου έγινε το 2002. Πέρασε μια 10ετια και δεν έγινε απολύτως τίποτα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι κάτοικοι ήταν αρνητικοί.
Υπάρχει λοιπόν η δυνατότητα εγκατάστασης των αιολικών πάρκων σε κάποιες περιοχές. Θα μπορούσε να είχε ερωτηθεί ο δήμος, και να είχε συμφωνήσει σε κάποιες θέσεις που να διαφυλάττουν τις υποδομές και τη ζωή των κατοίκων.
Σε ότι αφορά την πρώτη περιοχή, του Τσούμου, ανεβαίνοντας στο οδικό δίκτυο από Πούλιθρα προς Πελετά, είναι ένας οικισμός με 3-4 σπιτάκια στην κορυφογραμμή. Στην κυριολεξία αυτή η τοποθεσία είναι πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων, πάνω  από τον οικισμό.
Η δεύτερη περιοχή, ο Αφλάουρας, εάν ξεκινήσουμε από την κορυφή με ανατολική κατεύθυνση, μπορούμε να πούμε εκεί ότι έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Είναι πιο μακριά από τον οικισμό, και δεν ζημιώνει μια περιοχή που υπόσχεται πολλά στο μέλλον, την περιοχή του Αγίου Γεωργίου.
Προτείνω να δοθεί άλλη μια αναβολή, να δούμε με τους ενδιαφερόμενους τις ακριβείς θέσεις και αν επιτυγχάνεται μη οπτική όχληση, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Δεν θέλουμε να κάνουμε ενέργειες οι οποίες μπορεί να θεωρηθούν περιττές, η να μην κάνουμε κάποιες που θα ήταν αναγκαίο να κάνουμε".

Στη συζήτηση παρευρέθηκε και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Ρουσάλης  ο οποίος ζήτησε και πήρε τον λόγο, δηλώνοντας την αντίθεση τόσο τη δική του όσο και περίπου 150 κατοίκων από τα Πούλιθρα  στην τοποθέτηση των Α/Γ.
Μεταξύ άλλων ανέφερε:
"Στην περιοχή μας υπάρχουν μελέτες για άλλες 27 ανεμογεννήτριες μεγάλου βεληνεκούς, πολλών MW στην ίδια κορυφογραμμή οι οποίες δεν έχουν έρθει ακόμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά θα έρθουν, και όταν θα έχουμε γνωμοδοτήσει θετικά στις πρώτες, δεν ξέρω πως θα μπορούμε να γνωμοδοτήσουμε αρνητικά στις δεύτερες.
Επίσης η περιοχή μας μέχρι και το Κυπαρίσσι και την Νεάπολη είναι μια περιοχή οικολογικού πάρκου, περιοχή Natura,και μέχρι πρότινος δεν μπορούσαν να μπουν ανεμογεννήτριες, αλλά μια μόλις  νύχτα πριν φύγει η κα Μπιρμπίλη, άλλαξε 3 λέξεις στον νόμο για να μπορούν να μπουν, τη στιγμή που σε μερικά σημεία της περιοχής Natura, στον Πάρνωνα, υπάρχουν σημεία που χρειάζεται ακόμα και ειδική άδεια για να τα περπατήσεις. Και δίπλα από αυτά, μπορούν πλέον να πάνε οι μπουλντόζες και να στήσουν τις ανεμογεννήτριες." 
Στη συνέχεια ανέφερε ότι στην περιοχή μας υπάρχει σχέδιο να τοποθετηθούν συνολικά 450 ανεμογεννήτριες κάτι που θα μειώσει αισθητά το φυσικό πράσινο.  
"Πρέπει να αποφασίσουμε αν είμαστε τελικά προστατευόμενη περιοχή Natura η όχι" πρόσθεσε, ενώ έκλεισε χαριτολογώντας ότι δεν θα χρειαστούν τελικά οι ανεμογεννήτριες αφού με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε πρόσφατα η Κυβέρνηση, η ΔΕΗ θα κόψει το ρεύμα σε πάρα πολλούς πολίτες με αποτέλεσμα να εξοικονομηθεί ενεργεία". 
 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

BLOGGER: 21
  1. Μην το δεχτείτε!
    Υπονομεύετε την ομορφιά της περιοχής σας, υπονομεύετε την χλωρίδα και την πανίδα, υπονομεύετε το μέλλον σας.
    Όσες περισσότερες γεννήτριες εγκαθίστανται στην Ελλάδα τόσο πιο ακριβά θα πληρώνουμε το ρεύμα, γιατί κάποιοι πρέπει να κερδίζουν εις βάρος μας.
    Διαβάστε, ενημερωθείτε, συμβουλευτείτε!
    http://archaeopteryxgr.blogspot.com/
    είναι ένας καλός φίλος και γνώστης του θέματος της πράσινης απάτης!
    Μην καταστρέψετε τον τόπο μας!

  2. Το χουνε δώσει μαγκες και μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Η πίστωση χρόνου είναι απλά μια διαδικασία για να κάτσει η σκόνη. 'Οσοι αποφασίσατε για αυτό θα αμαυρωθείτε. Σε 30 χρόνια θα πρέπει κυκλοφορήσει λίστα με τα ονόματά σας για να ξέρουμε ποιοί θα πάνε ή ποιοί θα πληρώσουν για το ξήλωμα.

  3. Έχω συγγενείς σε αυτά τα μέρη και τα έχω περπατήσει τα περισσότερα!
    Σας δίνω στοιχεία για να στηρίζετε το όχι σας και να μην λέτε απλά όχι για το όχι.
    Ρωτήστε τους τι έχει να κερδίσει ο Δήμος!
    Δείξτε τους τους λογαριασμού της ΔΕΗ όπου γράφει καθαρό το ποσοστό που πληρώνετε και πληρώνουμε όλοι για την "διασύνδεση" και για τις "ΑΠΕ"!
    Για άλλη μια φορά οι Γερμανοί ξεφορτώνονται την σαβούρα τεχνολογία τους την οποία την πληρώνουμε εμείς πανάκριβα!
    Ερευνήστε και αντισταθείτε!
    Διαβάστε:
    http://chiosantirokas.blogspot.com/
    http://stephanionwindaction.wordpress.com/
    http://aiolikoparkokoronou.blogspot.com/
    http://troizinia-aiolika.blogspot.com/
    Πρόθυμος να σας βοηθήσω με όσες γνώσεις διαθέτω!

  4. Ρε φίλε τί ξέρεις εσύ από αυτά. Εδώ οι σύμβουλοι του Δημάρχου τα ψάξανε όλα, πήρανε και τηλέφωνα 2-3 γνωστούς, αμέ, και μας είπαν ότι καλό θα είναι να μπούν. Τα λεφτά είναι πολλά να πούμε και όλοι μες το Δήμο συμπεριφέρονται σαν μηχανές με φρουτάκια όταν βαράνε 7ρια μόλις αντικρύσουν ευρώπουλο.
    Θα το πουλήσουμε ρε φίλε το μέρος για να επιβεβαιώσουμε για άλλη μια φορά πόσο κορόϊδα είμαστε.

  5. Καλοφάγωτα λοιπόν!
    Και πες στους συμβούλους και τους γνωστούς να στοκάρουν σε λιπαντικό!
    Θα το χρειαστούν στις γεννήτριες!

  6. κ. Ξερακιά
    ήθελα απλώς να μάθω , που εσείς το ξέρετε ότι οι κάτοικοι δεν είναι αρνητικοί?
    κάνατε κάποια συγκέντρωση των δημοτών?
    ενημερώσατε τον κόσμο που θα γίνουν τα αιολικά πάρκα?
    ενημερώσατε ποιες μελέτες υπάρχουν, για πόσες α/γ ?
    ενημερώσατε πόσες εκτάσεις χρειάζονται αυτές οι μελέτες για την εγκατάσταση των α/γ?
    ενημερώσατε πόσο ρεύμα θα βγάζουν οι α/γ και τι θα κερδίσουν από αυτές?
    αναρωτηθήκατε γιατί γίνεται κουβέντα για τις α/γ και δεν γίνεται για τα φωτοβολταϊκά?

    όταν λοιπόν συζητάμε κύριοι για ένα τέτοιο σοβαρό θέμα , για το οποίο δεν έχουμε ακριβή στοιχεία αλλά υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις , δεν παίρνουμε έτσι ελαφρά την καρδία αποφάσεις που θα έχουν αντίκτυπο σε εμάς, στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας.....

  7. Ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω, την επιμονή του κ. Χρήστου Ξερακιά, στο να μην μπουν οι ανεμογεννήτριες πάνω από τα Πούλιθρα, και ας μπουν όπου αλλού, αρκεί να μην είναι κοντά στην επιχείρησή μας και στο σπίτι μας. Τους άλλους βλέπετε δεν τους γέννησε μάνα...
    Δεν μπορώ επίσης να καταλάβω τι ρόλο παίζει η θέση των ανεμογεννητριών. Έτσι και αλλιώς πάνω σε κορυφογραμμή θα είναι, δεν πρόκειται να τις βάλουν μέσα σε ρεματιά. Αλλάζει κάτι αν είναι πάνω σ την κορυφογραμμή των Πουλίθρων ή των Πελετών ή του Φωκιανού κλπ. Όπου και να είναι, μόνο καταστροφή και ασχήμια προκαλούν.

    Αν ήταν καλές θα είχαν μπει ήδη πάνω από το Λεωνίδιο, όπως και πάνω από τον Τυρό, στο Ναύπλιο, στην Αθήνα και όπου αλλού. Γιατί όμως δεν τις βάζουν εκεί; Εκατοντάδες φορές έθεσα αυτό το ερώτημα και ουδείς έχει απαντήσει.

    Για όποιον δεν το έχει ή δε θέλει να το καταλάβει, ανεμογεννήτριες θα γεμίσει όλη Βασκίνα από άκρη σε άκρη, επίσης, από τον Κοσμά μέχρι την Κουνουπιά και ως το Μαρί, καθώς και όλα τα βουνά μέχρι την Κρεμαστή. Από τη Μαδάρα μέχρι το Φωκιανό, τα Κάψαλα και ως το Κυπαρίσσι και όλη η κορυφογραμμή που περικλείει τα Πούλιθρα από τον Αφλάουρα μέχρι τον Τσιταλιώτικο Αϊ Λια. Ως τώρα υπάρχουν περί τις 35 άδειας που προχωράνε, οι οποίες περιλαμβάνουν από δέκα ως δεκαοκτώ ανεμογεννήτριες έκαστη. Αυτές είναι μόνο για αρχή. Μετά η κάθε εταιρεία, με συνοπτικές διαδικασίες μπορεί να τοποθετεί όσες θέλει στην ¨περιοχή της – ιδιοκτησία της¨.

    Αυτό με το 3% είναι πολύ μεγάλη απάτη, γιατί στην ουσία δεν παίρνει κανένας τίποτα, εκτός από την πρώτη χρονιά που κάνουν οι εργολάβοι κάτι ψευτοεργάκια έτσι για τα μάτια.

    Και κάτι για να γελάσουμε… Σε συμβούλιο του δήμου Νότιας Κυνουρίας για τις ανεμογεννήτριες, έγινε πρόταση, στο να υποδείξει ο δήμος που θα μπουν, να υπάρχει υπάλληλος του δήμου που θα παρακολουθεί τα έργα για να τηρούνται επακριβώς οι μελέτες και το πιο κουφό… θα υποχρεώσουν την εταιρεία που έχει στο όνομά της τις ανεμογεννήτριες, να αποξηλώσει τα κουφάρια τους, καθώς και τις τσιμεντένιες βάσης τους, όταν αυτές πάψουν να λειτουργούν. Το εξωφρενικό δεν είναι ότι κάποιος το πρότεινε, αλλά ότι συμφώνησαν και οι υπόλοιποι σύμβουλοι μαζί του…
    Χάλια, μαύρα χάλια…
    Νίκος Ξερακιάς - Αρκάς

  8. Έχει περάσει αρκετός καιρός από την μία και μοναδική λαϊκή συνέλευση και είχε δοθεί η υπόσχεση ότι θα γίνουν αρκετές συνελεύσεις στο μέλλον.
    Μήπως ήρθε λοιπόν ο καιρός για την πραγματοποίηση της?
    Δεν θα έπρεπε να ενημερώσετε τον κόσμο για ένα τόσο σοβαρό θέμα?
    Γιατί διστάζετε να το κάνετε?
    Δεν σας ενδιαφέρει η γνώμη του?
    Είναι ανήθικο να αποφασίσετε για εμάς, ΧΩΡΙΣ εμάς!

  9. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι αν βάλουμε αυτά τα τέρατα πάνω από τα κεφάλια μας θα σώσουμε το περιβάλλον και άντε θα πάρουμε και ποσοστά (!!!!) από τα κέρδη.
    Τί πιό απλό για να μας πείσετε, από το να μας παρουσιάσετε τα οφέλη από τις περιοχές της Ελλάδας, που ήδη έχουν λειτουργήσει ανεμογεννήτριες.

    Γιατί δεν ρωτάτε τους κατοίκους της Εύβοιας τόσα χρόνια τί έχουν περάσει, κι αν έχουν δεί φράγκο από όλη αυτή την ιστορία?
    Ρωτήστε να σας πούν τί έγινε όταν μερικά χρόνια πριν ο αέρας έσπασε τα σιδερένια φτερά και τα παρέσυρε μακρυά σπάζοντας τις στέγες των σπιτιών ?
    (Ήμουν εκεί τότε).
    Γιατί δεν πάτε να οδηγήσετε στον δρόμο Στείρα - Κάρυστος να έχετε μια προσωπική εμπειρία από αυτό το απαίσιο θέαμα?
    Κι αν εκεί κάτι δεν πήγε καλά, πείτε μας πού υπάρχουν κάτοικοι που να ζούν καλύτερα με τις ανεμογεννήτριες πάνω από τα κεφάλια τους, να μας πείσουν και εμάς τους "άσχετους"!
    Και πως δικαιούστε να αποφασίσετε για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όταν οι ίδιοι οι κάτοικοι δεν έχουν ΙΔΕΑ για αυτό? Ούτε από Ιντερνετ ξέρουν οι περισσότεροι, ούτε στις συνελεύσεις του δήμου έρχονται.
    Γιατί λοιπόν δεν συγκεντρώνει ο κάθε τοπικός εκπρόσωπος τους κατοίκους να τους ενημερώσει για ένα τόσο σοβαρό θέμα και ύστερα να αποφασίσει τί θα ψηφίσει στο ΔΣ?
    Αν δεν κάνω λάθος αυτός δεν θα έπρεπε να είναι και ο ρόλος του, τουλάχιστον στα σοβαρά θέματα?

    "Σιγά τα λάχανα".. θα πούν οι Εκλεγμένοι.
    "Σιγά τα λάχανα" λένε τόσα χρόνια οι Εκλεγμένοι και η κατηφόρα δεν έχει τέλος.

    Ντίνα Βιτζηλαίου

  10. Κανένα περιβάλον δεν σώζετε κα. Ντίνα και κανένα όφελος ως προς τις εκπομπές του Διοξειδίου του Άνθρακα δεν υπάρχει.
    Αντίθετα η εκπομπή του CO2 θα αυξηθεί!
    http://www.clepair.net/IerlandUdo.html
    "...Currently the combination of wind energy with gas turbines is seen as the ideal configuration to deal with the problem of the fluctuations of wind energy. The April data of the Irish electricity system shows clearly, that the combination of wind energy with gas turbines does not work, if no storage of energy is present. An investment of billions in wind turbines produces not more than a few per cent reduction in CO2output
    This analysis does not take into account the energy necessary to ramp the conventional generators up and down nor the energy to build windturbines nor the extra transmission lines with their additional losses..."
    "Προσφάτως ο συνδυασμός της Αιολικής ενέργειας με το φυσικό αέριο έχει ιδωθεί σαν τον ιδεώδη συνδυασμό για την καταπολέμηση του προβλήματος με τις διακυμάνσεις της Αιολικής Ενέργειας. Τα στοιχεία του Απριλίου του συστήματος Ηλεκτρισμού της Ιρλανδίας δείχνει καθαρά ότι ο συνδυασμός Αιολικής Ενέργειας με τουρμπίνες αερίου δεν είναι δυνατός αν δεν υπάρχει η δυνατότητα αποθηκεύσεως της Ενέργειας. Μία επένδυση Δισεκατομμυρίων σε ανεμογεννήτριες δεν παρουσιάζει τίποτα περισσότερο από ένα-δύο τοις εκατό κέρδος στην μείωση του CO2. Αυτή η ανάλυση δεν έχει συμπεριλάβει την απαραίτητη ενέργεια για το ανεβοκατέβασμα ισχύος των συμβατικών γεννητριών, ούτε την χρησιμοποιημένη ενέργεια για την κατασκευή των ανεμογεννητριών ούτε τις παραπάνω ηλεκτρικές δικτυώσεις και τις απώλειες στις γραμμές αυτές"
    Με άλλα λόγια ακόμα κι αν φυσάει, οι συμβατικές γεννήτριες (και ρυπογόνες;) θα πρέπει να είναι σε λειτουργία και έτοιμες όταν θα κόψη ο αέρας να αποδώσουν ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο για να μην έχουμε Μπλακ-αουτ!
    Κανένας δεν φυτεύει ανεμογεννήτριες αν δεν έχει να μαζέψει το χρήμα μας μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ!
    Τις πληρώνουμε ακριβά κάθε μέρα και θα τις πληρώνουμε και στο μέλλον για ένα Δημαρχιακό (και κομματικό ίσως) καπρίτσιο!

  11. Ποιά λαϊκή συνέλευση ρε παιδιά, εδώ στο Δήμο έχουν χάσει τη μπάλα και βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση. Τελειώνουν και τα λεφτά από την άλλη, λιτότητα σου λέει που να διοργανώνει τώρα λαϊκές συνελεύσεις.
    Τα αναπτυξιακά συνέδρια μας μάραναν. Να σας θυμίσω: http://www.leonidion.gr/2011/04/blog-post_29.html
    Δε θυμάμαι να ειπώθηκε κάτι για ΑΠΕ τότε, αν ναι διορθώστε με.
    Κύριοι φάσκετε και αντιφάσκετε. Πείτε μας ακριβώς που θέλετε να οδηγήσετε τούτο τον τόπο; 'Εχετε αναρωτηθεί τί τόπος είναι εδώ; Μάλλον όχι γιατί οι περισσότεροι δεν είστε καν από δώ.

  12. Την έρευνα αυτού του κυρίου άφησέ με να την αμφισβητήσω, Το κείμενό του υπάρχει μόνο στο site του από τις φωτογραφίες και μόνο καταλαβαίνεις ότι ο άνθρωπος έχει μια εμμονή. Βέβαια το έψαξα λίγο παραπάνω. Τα papers του δεν έχουν δημοσιευτεί σε κάποιο συνέδριο άλλα ούτε και κάποιο άλλο paper άλλων παρόμοιων ερευνών έχει κάποια αναφορά στα δικά του. Βέβαια αυτό μπορεί να οφείλεται σε δύο λόγους. Είτε οι άλλοι του συνάδελφοι γέλαγαν με αυτό το paper ή όντως υπάρχει κάτο τόσο σκοτεινό από πίσω από της Α/Γ και κανείς δεν θέλει να αποκαλυφθεί. Διαλέγετε εκδοχή και παίρνετε.
    Επίσης το συγκεκριμένο Link που έδωσες αναφέρεται ότι η έρευνα έγινε με δεδομένα για την Ιρλανδία που έδινε ένα site. Δεν αναφέρθηκε πουθενά πόσο ακριβή ήταν αυτά τα δεδομένα (είμαι σίγουρος ότι κανείς δεν κάθισε να μετρήσει το CO2 με το λίτρο απλά μια εκτίμηση έκαναν) αλλά ούτε και πως έγιναν οι μετρήσεις. Άρα από όλα αυτά μην περιμένεις να πάρω και πολύ στα σοβαρά τα λεγόμενά του.


    Πάμε σε εμάς τώρα. Ας ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα ήθελα να μπουν η όχι οι Α/Γ. Συμφωνώ ότι πρέπει να γίνει προσεκτική επιλογή τοποθεσίας και ότι πρέπει οι αρχές να προσέξουν αν οι εταιρίες τηρούν τα συμφωνηθέντα καθ όλη την διάρκεια λειτουργίας τους.

    Αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω και τα στραβά που βλέπω... Γενικά τα τελευταία χρόνια με την έξαρση των Α/Γ επικρατεί ένας φόβος και ένα μίσος... Για τους χ ψ λόγους. Διερωτήθηκε κανείς αν ισχύουν όλα αυτά που του φύτεψαν στο κεφάλι κάποια blogs; Έχουν κάποια λογική; Ισχύουν; Η έγινε μόδα να είμαστε κατά των Α/Γ και απλά ακολουθάμε σαν αδιάλλακτα προβατάκια αυτή την μόδα;

    Είδα σε διάφορα σχόλια για την καταστροφή του φυσικού πλούτου και του τοπίου που θα επιφέρουν οι Α/Γ που θα έχει σαν συνέπεια την μείωση του τουρισμού. Οκ δεκτό. Εφόσον νοιάζεστε τόοοοοσο πολύ για τον τουρισμό και την φύση γιατί δεν διαμαρτύρηθήκατε για την οικοδόμηση της περιοχής του Άγιου Γιώργη; Για τις πυλώνες της ΔΕΗ που μπήκαν σε περιοχή natura και πέρασαν ΜΕΣΑ από το φαράγγι και μάλιστα ΚΑΤΩ ΑΚΡΙΒΩΣ από το μοναστήρι της Έλωνας; Για τα καταστήματα της πλάκας που τα περισσότερα δυσφημίζουν τον τόπο και μολύνουν με βοθρολύματα την θάλασσα που πολλοί από εσάς κάνετε μπάνιο εκεί.... Που η "πανέμορφη και πεντακάθαρη παραλία του Άι Γιώργη" ήταν το μεγαλύτερο διάστημα του 15 Αυγουστου σε αυτά τα χάλια http://i53.tinypic.com/2mn2amf.jpg ; Για τις τεράστιες ποσότητες σκουπιδιών που ξέβραζε η θάλασσα κάθε απόγευμα για μια μεγάλη περίοδο (πιθανή προέλευση οι Σπέτσες που όσοι έχουν κάνει τον γύρο του νησιού με καίκι θα ξέρουν που και σε πια κατάσταση είναι η χωματερή τους ;-) ) κανείς δεν είπε τίποτα... Για την σημαία σε μέγεθος "κιτς" που κυματίζει στον βράχο; Μην μου πείτε ότι σε όλο αυτό το "αγριο" του βράχου η σημαία είναι καλλιτεχνική πινελιά... (Come oooon όλοι λίγο πολύ ξέρουμε ότι η τοποθέτησή της δεν ήταν και τόσο αθώα, εκτός αν κάθε πρωί που την κοιτάτε νοιώθετε πιο πολύ Έλληνες μέσα σας οπότε πάσο) Η αν κρεμάσουμε από μια σημαία στις ανεμογεννήτριες θα είναι όλα μέλι γάλα; Το συσκευαστήριο χμμμ λίγο σε "κακό" για τον τουρισμό σημείο δεν μπήκε; Μα κοίτα βρε αδερφέ, κιχ δεν ακούστηκε και τότε...
    Χμμμ οι πεταμένες ζελατίνες από τα θερμοκήπια που ανέμιζαν και έκοβαν βόλτες στο ποτάμι όλο το καλοκαίρι (3 μέρες πριν την γιορτή της μελιτζάνας οι υπεύθυνοι τις καθαριότητας έτρεχαν άρον άρον να τις μαζέψουν) δεν κάναν κακό στον τουρισμό και την φύση; η έγιναν πλέον κομμάτι και αυτές του αγροτουρισμού και δεν το έμαθα;


    Θα μπορούσα να γράφω ώρες και άλλα τέτοια παραδείγματα αλλά θα γίνω βαρετός.

    Όταν βλέπει κάποιος τέτοια απάθεια σε τόσα πολλά θέματα που συμβαίνουν τριγύρω και ξαφνικά βλέπεις τόσες αντιδράσεις για τις Α/Γ δεν μπορείς από το να συμπεράνεις ότι ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των αντιδράσεων απλά ακολουθούν την μόδα που έχει ξεκινήσει...

  13. "Ανεμογεννήτριες και σκουπίδια στις παραλίες!!"
    Σπουδαίοι συσχετισμοί!
    Αναρωτιέμαι αγαπητέ Αγνωστε αν σκόπιμα θέλετε να υποτιμήσετε το ζήτημα ή είστε και εσείς θύμα της απουσίας ενημέρωσης.

    Το μόνο βέβαιο πάντως είναι ότι αυτό που χαρακτηρίζει τα προβατάκια είναι η ΑΜΑΘΕΙΑ και η ανάγκη για ΜΑΣΑ.
    Στην μόδα της επέλασης των ανεμογεννητριών υπάρχουν και τα δύο σε αφθονία.
    Ψάξτε λοιπόν για τα πρόβατα ανάμεσά σας...
    Ντίνα Βιτζηλαίου

  14. ότι θα μας έλεγαν και πρόβατα γιατί δεν συμβαδίζει η άποψή μας με αυτούς που θέλουν να βάλλουν τις α/γ , αυτό δεν το περίμενα..

    πήραμε ένα σακί και βάζουμε όλα τα προβλήματα μέσα , μικρότερα ή μεγαλύτερα. δεν θα κρίνω ποιο είναι μικρότερο και πιο μεγαλύτερο όλα έχουν την αξία τους!

    αυτή την στιγμή όμως έχουμε το θέμα των α/γ και περιμένουμε ενημέρωση από την δημοτική αρχή , γιαυτά που ψήφισε.... η οποία έχει παύσει να μιλάει, να ενημερώνει....

  15. Αγαπητέ μου ανώνυμε, δεν έχω απαίτηση να σε πείσει ένα άρθρο αλλά τα μάτια σου και η λογική σου.
    Αυτές τις μέρες φυσάει ικανοποιητικά για να παράγουν ρεύμα οι ανεμογεννήτριες.
    Τις ώρες που δεν φυσάει, που το βρίσκεις λες το ρεύμα για να δουλεύει ο υπολογιστής σου π.χ.
    Κάποιο θερμοηλεκτρικό δουλεύει για την παραγωγή ενέργειας.
    Το ίδιο ακριβώς που δουλεύει ακόμα όταν (και αν) φυσάει και δουλεύουν οι ανεμογεννήτριες!
    Εφ' όσον λοιπόν την ρύπανση δεν την γλυτώνουμε γιατί δεν προσπαθούμε να πιέσουμε για φίλτρα άνθρακα στα εργοστάσια παραγωγής παρά να στήνουμε αντιαισθητικές, πανάκριβες και ρυπογόνες(έμμεσα) ανεμογεννήτριες.
    Και σε τελική ανάλυση γιατί να πληρώνουμε ένα σεβαστό ποσό στον λογαριασμό της ΔΕΗ μόνο και μόνο για να είναι στημένα στις βουνοκορφές μας, φανταράκια ακούνητα αμίλητα κι αγέλαστα!!!
    Καλοπροαίρετα σου συστήνο ένα ιστολόγιο-θησαυρό για θέματα που έχουν να κάνουν με την "πράσινη ενέργεια"!
    http://archaeopteryxgr.blogspot.com/

  16. Βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος. Τί είναι πιο σημαντικό για μας; Αν θα μπούν 10 α/γ ή το ότι η Δημοτική αρχή μας έχει γράψει κανονικότατα και δρα ανεξέλεγκτα; Οι α/γ είναι μόνο ένα από τα κακά, τα χειρότερα έρχονται. 'Οταν εκλέχτηκαν είχαν ξεμείνει από μελάνι με τις ανακοινώσεις. Ξαφνικά τί έγινε; Ξεμείνανε κι από χαρτί κι αυτό ήταν;
    Γιατί δεν κάνετε μια διαβούλευση για να δούμε τί κάνατε όλο αυτό τον καιρό; 9 μήνες περάσανε, τί στα κομμάτια όλο και κάτι θα κάνατε από αυτά που μας είχατε τάξει.
    Υ.Γ. Λέγοντας Δημοτική αρχή δεν εννοώ το κόμμα της Συμπολιτείας. 'Ολοι οι δημοτικοί σύμβουλοι έχουν το ίδιο καθήκον στο μακρύ τραπέζι. Είναι όλοι συνυπεύθυνοι για ότι γίνεται. Αυτό για να μη βγεί κανένας αυλικός για υπεράσπιση.

  17. εγώ προσωπικά περιμένω......
    περιμένω εάν αυτή η παράταση των 15 ημερών θα έχει κάποιο αποτέλεσμα...

    αποτέλεσμα ως προς την ενημέρωση των αρχώντων του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και την ενημέρωση των πολιτών ώστε να μας πείσουν για τα πλεονεκτήματα των α/γ
    βλέπω όμως ότι δεν γίνεται καμία κίνηση, μάλλον το δημοτικό συμβούλιο φοβάται, φοβάται την αντίδραση του κόσμου...

    λυπάμαι γιαυτό που θα πω , αλλά που είναι οι καθημερινές ανακοινώσεις, ενημερώσεις κ. Δήμαρχε ;
    γιατί αυτή η σιγή ;
    γιατί δεν μας μιλάτε να μας πείτε τι ακριβώς συμβαίνει;
    δεν πρέπει να πάρετε και την δικιά μας γνώμη; δεν την θέλετε; ή δεν σας ενδιαφέρει;

  18. @Ντίνα

    Ουδέποτε θέλησα να υποτιμήσω το πρόβλημα. Απλά μια συγκριτική παρατήρηση έκανα σε θέματα τουλάχιστον του ίδιου βεληνεκούς (σε όσα σχόλιά σας διάβασα ως κύριο επιχείρημα είχατε την ομορφιά του τόπου και το περιβάλλον) και τι αντιδράσεις είχαν γίνει για αυτά τα προβλήματα. Ειδικά αυτό με τους πυλώνες της ΔΕΗ ήταν όντως σπουδαίος συσχετισμός καθώς ότι θα γίνει με της Α/Γ έγινε και με τις πυλώνες (διάνοιξη πολλών χλμ δρόμων, πυλώνες ύψους 50+ μέτρων, καταπάτηση δασικής έκτασης, αντιαισθητικό αποτέλεσμα σε ΚΑΙΡΙΟ τουριστικό σημείο) αλλά αντί να το σκεφτείτε τρέξατε να ειρωνευτείτε...

    Τώρα στον αν είμαι σχετικός ή όχι ή αν μασάω ότι μου δίνουν είναι ένα δικό μου θέμα. ΑΛΛΑ είμαι σε θέση να κρίνω εύκολα κάποια πράγματα... Στην τελευταία σας ανάρτηση στο ιστολόγιό σας αναφέρεται ως πηγή το http://aioliko.com/index.php/anemogenitries.html Σε κάποια παράγραφο σε αυτό το blog λέει "Σύμφωνα με στοιχεία της οργάνωσης GREEN PLANET". Έψαξα ποιά είναι αυτή η GREEN PLANET και κατέληξα σε 2 πιθανά(!) sites που μετά από αναζήτηση σε κάθε ένα από αυτά δεν βρήκα κάποια ανάρτηση που να επιβεβαιώνει τα λεγόμενα της πηγής σας. Επίσης πόσο στα σοβαρά μπορεί να πάρει κανείς αυτό το blog όταν αναφέρει ότι η ηλιακή είναι προτιμότερη και πιο αποδοτική. Για την απάντηση θα σας παραπέμψω στην απάντηση του κυρίου Ντάσκα που είχε δώσει σε προηγούμενη ανάρτηση http://www.leonidion.gr/2011/09/t.html?showComment=1316156480259#c2572310849353549283 για να δείτε πόσα στρέμματα ακριβώς χρειάζεται να καλυφθούν με μαύρο πάνελ + το γεγονός ότι το βράδυ γιοκ ήλιος αλλά όχι ο αέρας... Αλλά προφανώς ποτέ δεν λάβατε σοβαρά ή δεν ψάξατε αν τα λεγόμενα του κ. Ντάσκα ισχύουν. (δεν τον υποστηρίζω απλά μετά από μια διασταύρωση πληροφοριών όντως ισχύουν κατά πολύ αυτά που ανέφερε) Επίσης και τα φωτοβολταϊκά έχουν χρόνο ζωής 30 χρόνια άρα και από εκεί θα έχεις σκουπίδια...

    @sv3auw
    Φιλικά πάντα, πιστεύω ότι κάποιος που εκτιμά τον εαυτό του θα έπρεπε να βρει άλλες πηγές ενημέρωσης από το blog-θησαυρός που προτείνεις.

  19. Ευχαριστώ για την συμβουλή αλλά, έχω αντίθετη γνώμη!

  20. Χαίρομαι που συνεχίζεται αυτή η συζήτηση, όπως επίσης χαίρομαι που τώρα έχει μπει και το θέμα των χρημάτων προς τον δήμο και έχει δοθεί μια πιο σαφή εντύπωση που επιτρέπεται να μπουν και που όχι οι Α/Γ (φυσικά μεγάλο όχι επάνω από τον κοκκινόβραχο) γιατί είναι άδικη αυτή η λανθασμένη ενημέρωση. Τον αν συμφωνεί η διαφωνεί κάποιος είναι δικαίωμα του, αλλά να διαμορφώνει γνώμη επάνω σε ορθές πληροφορίες, όχι σε ψέματα ή εσκεμμένα αποκρυμμένα στοιχεία. Και φυσικά είναι ξεκάθαρο ότι οι περισσότεροι απλά απαντούν σε σχόλια αναμασώντας αλλά σχόλια από προηγούμενες συζητήσεις, δεν βλέπω να ερευνά κανείς τίποτα, απλά απαιτήσεις να μας δώσει info ο δήμος ή το κράτος ή ο θεός. Το www είναι εκεί, το rae.gr είναι εκεί και πολλά αλλά δεδομένα που υποστηρίζουν όλες τις απόψεις είναι ελευθέρως διαθέσιμα.

    Όμως συνεχίζεται κανονικά να αναγράφουν δεδομένα αντλώντας από πήγες που μου φαίνονται στην καλύτερη περίπτωση εσφαλμένες. Φυσικά κάτω από την ανωνυμία δεν νιώθεις και καμιά ευθύνη, το είπες και τελείωσες. Εγώ υπογράφω γιατί θέλω να σκεφτώ πολύ καλά τι γράφω και όχι να «την πετάξω» και να φύγω. Καταλαβαίνω ότι η λάθος πληροφορία μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον μου και παρ’ότι γνωρίζω ότι ο κόσμος είναι έτοιμος να παρεξηγήσει τα λεγόμενα μου, παρ όλα αυτά δεν κρύβομαι. Άλλωστε τα πιο πολλά σχόλια της συγκεκριμένης συζήτησης δεν είναι του τύπου που να φοβάσαι να υπογράψεις. Για βαλτέ κάνα ονοματάκι, θα δεις ότι πριν πατήσεις το sent θα το σκεφτείς λιγάκι παραπάνω. Είναι καιρός για σοβαρές συζητήσεις και ακόμα σοβαρότερες πράξεις!

    Για τον sv3aun.
    Αυτή η κεραία που βρίσκεται πρώτη πρώτη στο blog σου: http://sv3auw.blogspot.com/ αμέσως κάτω από την φράση «ένας σταθμός είναι τόσο καλός όσο και η κεραία από την οποία εκπέμπει», δεν μοιάζει λίγο με Α/Γ ; Τουλάχιστον το ύψος και το υλικό έχουν μεγάλη ομοιότητα. Μόνο τα «σιδερένια φτερά» λείπουν και η σύμβαση με την ΔΕΗ και είσαι μέσα στο παιχνίδι και εσύ.

    Δεν ξέρω παιδιά, για να σοβαρευτούμε λίγο. Παίζεται το μέλλον μας.

  21. " ..Δεν ξέρω παιδιά, για να σοβαρευτούμε λίγο. Παίζεται το μέλλον μας.."

    Πολύ σωστά κατέληξες αγαπητέ Γρηγόρη Ντάσκα, σε αυτό το συμπέρασμα.

    Με εικόνες σαν κι αυτές,

    http://poulithragr.blogspot.com/2011/09/blog-post_09.html

    πράγματι παίζεται το μέλλον μας!

    Μετατρέπουμε τα βουνά μας σε μπάζα και παληοσίδερα και αυτό είναι ολοφάνερο!
    Μην κοπιάζεις άλλο λοιπόν, δεν χρειαζόμαστε έγγραφα,σφραγίδες, έγκυρες πηγές,ψεύτικες πηγές..

    Οι εικόνες είναι αληθινές
    και δυστυχώς δεν είναι φωτομοντάζ.

    Ντίνα Βιτζηλαίου

Όνομα

'Ωρα,1,"Κλεισθένης",1,«Αντώνης Τρίτσης»,1,΄εργα,2,΄Πούλιθρ,1,΄Υγεία,128,112,1,11ο Π.Τ. Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας,4,16η Μαρτίου,4,1821,30,25η Μαρτίου,57,28η Οκτωβρίου,37,3x3,1,6η ΥΠΕ,3,Α Χώρα νάμου,10,Α. Σ. Λεωνιδίου,35,Α.Ε.Μαρίου,61,Α.Ε.Σ. Κυνουρίας,2,Α.Ο.Σ.Λ,4,Α.Σ. TKD Λεωνιδίου,30,Α.Σ."Αρκάς",27,Α.Σ.Λεωνιδίου,883,Α.Τ.Λεωνιδίου,3,ΑΑΔΕ,4,Αβραντίνης,1,Αγ.Βασίλειος,17,Αγαπήνωρ,1,Αγγελίες,157,Αγία Παρασκευή,1,αγιασμός,6,Άγιος Ανδρέας,3,Άγιος Βασίλειος,10,Αγίου Πνεύματος,5,Αγρότες,284,αγροτικό ιατρείο,2,Αγροτικός Συνεταιρισμός,64,Αγώνας Δρόμου Νότιας Κυνουρίας,1,Αγώνες δρόμου,93,αγωνισ,1,Αγωνιστική Συνεργασία,2,Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών,1,ΑΔΕΔΥ,11,Αδέσποτα,1,ΑΔΜΗΕ,5,ΑΕΚ Τρίπολης,1,ΑΕΠΙ,5,Αεροδρόμια,3,Αερόστατα,5,Αθήνα,2,Αθλητικά,3797,Αθλητικά Ανακοινώσεις,1,Αθλητισμός,22,αιγιαλός,1,Αιμοδοσία,73,αιολικά πάρκα,4,Ακίνητα,2,ακτοπλοΐα,1,Αλέξης Τσίπρας,1,Αλιεία,10,αλιευτικός σύλλογος,3,αλιευτικός τουρισμός,6,Άλλα αθλήματα,197,ΑΜΕΑ,43,Αμπελουργοί,17,Αμυγδαλιά,30,Ανάβαλος,1,αναγκαστικά μέτρα,17,Ανακοινώσεις,692,ανακύκλωση,2,Αναπτυξιακή Πάρνωνα,217,Αναρ,1,Αναρρίχηση,68,Αναρριχητικός - Ορειβατικός Σύλλογος Λεωνιδίου,23,Ανάσταση,4,Ανέλιξη,1,Ανεμογεννήτριες,36,Ανεξάρτητοι Έλληνες,8,ανεργία,1,Άνεργοι,25,Ανοικτό Πανεπιστήμιο,2,Ανοιχτή συνέλευση,8,αντάμωμα,1,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,1,Αντένα,2,αντικαρκινική εταιρεία,1,Αντιφασίστες,1,Αξίζει να δείτε,105,Άξιον Εστί,3,απάτες,17,Απάτη,2,ΑΠΕ,10,απεργία,20,Απογραφή 2011,4,Απογραφή 2021,10,Απογραφή κτιρίων 2021,2,Αποζημιώσεις,8,Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου,2,Απόκριες,142,Απόλλων Τυρού,335,Απόλλωνας Τυρού,97,απολλώνιος δρόμος,2,άποροι,11,Απορρίμματα,34,Αποστολόπουλος,1,αποτελέσματα,1,Απόψεις,1,Απρόβλεπτα,1,απώλεια αντικειμένου,1,αρ,1,Αργολίδα,19,Άργος,1,Αργυράκη,1,Άρθρα,26,Άρθρο,8,αρκ,1,Αρκάδες Αγίου Δημητρίου,1,Αρκαδία,2866,Αρκαδίας,1,Αρκαδικό Πανόραμα,5,Αρκαδικο χωριό,3,Αρκαδικός,4,Άρση βαρών,2,Αρχαιολογία,31,Αρχείο Τσακωνιάς,280,Αρχιτέκτονες,8,Αρχοντικό Τσούχλου,48,Αρχοντικό Χατζηπαναγιώτη,2,ΑΣΕΠ,10,ΑΣΠΕΤ,1,Αστεία,3,Αστέρας Τρίπολης,4,Αστρος,2,Άστρος,38,Αστυνομία,523,Ασφαλιστικά ταμεία,77,ΑΤΕ,1,ατύχημα,12,Άυλη Πολιτιστική κληρονομιά,1,Αυτοδιοίκηση,28,αυτοδιοίκηση-εκλογές,471,Αυτοκίνητο,53,Αυτοκινητόδρομος,6,Αφετηρία Ζωής,2,αφιέρωμα,9,Βαλασόπουλος,3,Βασίλης Κοντοζαμάνης,2,βασιλόπιτα,6,Βασκίνα,45,Βέμμος,9,Βενιζέλος,1,Βιβλίο,57,Βιβλιοθήκη,3,Βίντεο,100,Βιογραφικό,3,Βιολογικός,2,Βιτζηλαίου,5,Βιώσιμη Πόλη,2,Βλάβες,12,Βλάσης,87,Βλησιδιά,22,Βοήθεια στο σπίτι,2,Βόλεϊ,22,βόρεια Κυνουρία,1,Βουδούρης,7,βραβείο,4,Βρύση,1,Γ.Ε.Φ.,1,Γ.Σ.Τυρού,92,Γενική Συνέλευση,74,Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές,6,Γεωργοί,4,γήπεδα,2,γηροκομείο,16,Γιαννακόπουλος,4,Γιαννακούρας,69,Γιαννούσης,5,γιατροί,10,Γιορτή Αμυγδάλου,3,Γιορτή θαλασσινών,9,Γιορτή Κάστανου,4,Γιορτή Κρασιού,23,γιορτή μελιού,10,Γιορτή μελιτζάνας,24,Γιορτή πανσελήνου,2,Γιορτή του Ψαρά,26,Γιορτή Ψαρά,1,Γλυππία,2,γλυπτική,2,Γνώμες,420,Γόντικας,4,γσεε,5,Γυμνάσιο,129,Γυμνάσιο Λεωνιδίου,4,Γυναίκα,12,Γύρος Αμπελώνων,2,Δ.Ε.Τυρού,17,Δ.Ο.Υ.,67,Δακοκτονία,18,Δαλιάνης,10,δανειολήπτες,3,ΔΑΟΚ Αρκαδίας,1,Δασαρχείο,29,Δασικοί Χάρτες,2,Δαφνώνα,6,ΔΕΔΔΗΕ,47,Δέδε,2,Δέδες,4,ΔΕΕΠ,5,ΔΕΗ,113,ΔΕΚΟ,1,Δελτία τύπου,1137,δεντροφύτευση,2,δευτεροβάθμια,2,ΔΗ.ΣΥ.,8,ΔΗΚΕΝΚ,62,Δημ.Ραδιόφωνο Τρίπολης,4,ΔΗΜΑΡ,3,Δημήτρης Κουτσούλης,16,Δημήτρης Πτωχός,91,Δημητσάνα,1,δήμοι,2,Δημοπρασία,54,Δήμος Β.Κυνουρίας,11,Δήμος Βόρειας Κυνουρίας,20,Δήμος Γορτυνίας,1,Δήμος Λεωνιδίου,34,Δήμος Ν.Κυνουρίας,85,Δήμος Νότιας,1,Δήμος Νότιας Κυνουρίας,2407,δήμος Τρίπολης,4,Δήμος Τυρού,2,Δημόσιο,4,δημοσιογράφοι,5,Δημοσκόπηση,3,δημοτικά τέλη,1,Δημοτική Επιτροπή,1,Δημοτικό Συμβούλιο,341,Δημοτικό Σχολείο,264,δημοψήφισμα,1,Δια Βίου Μάθηση,20,διάγγελμα,3,Διαγωνισμός,50,Διαδίκτυο,69,δίαθλο,1,διακοπή νερού,9,διακοπή ρεύματος,82,Διάλεξη,1,Διαμαρτυρία,8,Διαμονή,14,Διανομή τροφίμων,18,διασκέδαση,168,Διατροφή,14,διάφορα,8,διάφορα είδη,13,Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος «Γ.Φ.ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ»,1,ΔΙΕΚ,5,Διεύθυνση Δασών,2,Δικαιοσύνη,82,ΔΙΚΕ,3,Δικηγόρος,4,Δίκτυο Αποχέτευσης,1,διόδια,3,δίπλωμα οδήγησης,1,Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,1,Δολιανά,1,Δολιανίτης,17,δου,1,Δράκος,7,Δράσεις Κυνουρίας,3,Δράση,11,Δρίτσας,7,δρόμος,5,Δυνατή Πελοπόννησος,1,ΔΥΠΑ,11,δυστύχημα,19,δωρεά,32,Δώρο Πάσχα,2,Δώρο Χριστουγέννων,2,εγκαίνια,4,εγκύκλιος,1,ΕΕΣΠΟΦ,1,ΕΕΤΑΑ,2,ΕΕΤΕΜ Αρκαδίας,1,εθελοντισμός,39,έθιμα,7,Εθνική Ελλάδας,14,Εθνική Συσπείρωση,1,Εθνική Τράπεζα,7,ει,1,Ειδήσεις,5,Ειδικό Σχολείο,4,εκαβ,5,Εκδηλώσεις,1114,Εκδήλωση,11,Εκδρομή,80,Έκθεση,88,Έκθεση Φωτογραφίας,10,Εκκλησία,447,Εκλογες,9,Εκλογές,724,Εκπαίδευση,657,εκπομπή,3,εκπτώσεις,9,έκτακτα μέτρα,12,Εκτελεστική επιτροπή,5,ελαιοπαραγωγοί,68,ελαιοτριβεία,1,ΕΛΓΑ,41,Ελεύθεροι επαγγελματίες,4,Ελιά,6,Ελλάδα,1752,Ελληνική Επανάσταση,1,Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία,5,Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας,1,Ελληνικός Στρατός,9,Ελλήνων Συνέλευσις,1,ΕΛΜΕ,27,ΕΛΣΤΑΤ,4,ΕΛΤΑ,8,Έλωνα,12,Εμβολιασμοί,30,Εμπορικό Ναυτικό,1,Εμπορικός σύλλογος,193,εμπόριο,6,Εμποροπανήγυρη,4,ΕΜΥ,18,Εναλλακτική Αριστερή Κίνηση Καθηγητών Αρκαδίας,2,Ενδιαφέρουν,258,Ενέργεια,10,ενεργειακή κρίση,1,Ενημέρωση,4,Ενίσχυση Επιχειρήσεων,5,ενοικίαση ακινήτων,18,ενοίκιο,1,Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας,3,Ένωση Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Αρκαδίας,1,Ένωση Ξενοδόχων,51,Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου,1,Ένωση Τουριστικών καταλυμάτων Νότιας Κυνουρίας,6,εξοικονομώ,7,Εξωτερική Πολιτική,3,ΕΟΔΥ,212,ΕΟΜΜΕΧ,1,ΕΟΠΥΥ,4,Εορτή,17,ΕΠΑ.Σ.Τρίπολης,1,ΕΠΑΛ,92,επαρχιακός Τύπος,2,επέτειοι,14,Επίδομα,1,επίδομα θέρμανσης,3,επιδόματα,28,Επιδοτήσεις,47,Επικαιρότητ,1,Επικαιρότητα,13459,Επικαιρότητα Νότια Κυνουρία Λεωνίδιο,1,επικουρικό προσωπικό,2,Επιμελητήρια Πελοποννήσου,9,Επιμελητήριο Αρκαδίας,412,έπιπλα,1,Επιστολές,30,Επιτάφιος,7,Επιτροπή Αγώνα Πάρνωνα,2,Επιτροπή Διαβούλευσης,4,Επιτροπή Παιδείας,8,Επιχειρηματικότητα,89,Επιχειρήσεις,176,Επιχειρήσεις εστίασης,25,ΕΠΟ,3,ΕΠΣ Αρκαδίας,11,ΕΠΣ.Αρκαδίας,109,ΕΠΣΑ,47,Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα,7,Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Αρκαδίας,344,Έργα,310,εργαζόμενοι,2,ΕΡΓΑΝΗ,1,Εργασία,415,Εργαστήριο,8,Εργατικό κέντρο,16,Έρευνα,1,ΕΡΤ,30,Ερυθρός Σταυρός,4,Ερωτηματολόγιο,1,εσαμεα,1,ΕΣΕΤ,1,ΕΣΗΕΑ,1,ΕΣΠΑ,55,εστίαση,11,Εύη Τατούλη,66,Ευθυμογράφημα,18,Ευρωεκλογές,5,Ευρωπαική Ένωση,3,Ευχές,58,ΕΦΕΤ,11,ΕΦΚΑ,12,Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας,2,Εφορία,2,Ζάβιτσα,1,Ζαρίτσι,2,Ζαχαριάς,14,ζημιές,5,ζώα,1,ζωγραφική,11,Ζωντανή μετάδοση,1,Ζώταλης,1,Η Πελοπόννησος Μπροστά,126,ηλεκτρονικό έγκλημα,1,Ηλιοπούλου,4,ημερίδα,32,Ηρακλής,1,Θέατρο,90,θέατρο σκιών,15,Θεοδωράκη,1,θεοδωράκης,2,θεολόγοι,2,Θεοφάνεια,39,Θεοφάνια,1,θερινό σχολείο,6,θέρμανση,1,θηροφύλακες,5,Ι. Μ. Αγίου Νικολάου Σίντζας,3,Ι.Μ. Αρτοκωστάς,1,Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Καρυάς,4,Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Σίντζας,26,Ι.Μ.Ελώνης,89,Ι.Μ.Ταξιάρχη Μιχαήλ Μουράς,1,Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας,7,ιατροί,2,ιατρός,2,Ιδιαίτερα μαθήματα,5,ΙΕΚ,12,Ιερά Μονή Σίντζας,2,ΙΚΑ,39,ΙΚΑ.,1,ΙΝ.Ε.,1,ΙΝΕ ΓΣΕΕ,2,ΙΝΣΕΤΕ,1,ιπποειδή,1,Ισοπολιτεία,7,Ιστορικά,47,Ιταλία,1,Κ.Ε.Δ.Ε,9,Κ.Ε.Ε.,2,Κ.Ε.Π.,14,Κ.Ε.Φ.,1,καζίνο,1,Καθαρά Δευτέρα,4,καιρός,241,κακοκαιρία,42,Καλαθά,1,κάλαντα,4,Κάλεσμα,1,Καλλικράτης,9,Καλό Λίβάδι,1,κάπνισμα,4,Καρβελάς,4,Καρδαράς,1,Καρναβάλι,10,Καρυές,1,καρχαρίας,1,Καστανιές,2,Καστάνιτσα,1,κάστανο,7,καστανοπααγωγοί,1,καστανοπαραγωγοί,3,καταγγελίες,5,Καταδυτικό πάρκο,29,καταναλωτές,7,καταστήματα,10,κατηγορία,1,κατοικίδια,2,Κατσίρης,2,Καύσιμα,6,καύσωνας,1,ΚΔΑΜ,1,ΚΔΑΠ,3,ΚΕΚ,3,Κέντρα Κοινότητας,6,Κέντρο Κοινότητας,10,Κέντρο Πληροφόρησης,8,Κέντρο Πρόληψης,3,Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας,7,Κέντρο Υγείας,118,Κεντροαριστερά,4,ΚΕΠ,3,Κεραυνός,1,Κηδεία,147,ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.,1,Κιβωτός του Κόσμου,4,ΚΙΝΑΛ,3,Κίνημα Αλλαγής,33,κινηματογράφος,81,Κίνηση,1,ΚΚΕ,82,Κλειστό Γυμναστήριο,5,κληροδοτήματα,18,κλήρωση,2,ΚΝΕ,1,Κοινωνία,90,Κοινωνικά,447,Κοινωνικά Εκκλησία,1,Κοινωνικά Λεωνίδιο,2,Κοινωνικά Νότια Κυνουρία,1,Κοινωφελής Επιχείρηση,27,Κόκκορης,1,κολύμβηση,6,Κοντοζαμάνης,27,κοπή πίτας,30,Κορακοβούνι,3,Κορινθία,10,Κόρινθος,2,Κορολόγος,1,Κορομηλιά,1,κορονοϊός,415,Κορωνοϊός,392,Κοσμάς,289,Κόσμος,99,Κοτρώτσος,1,Κοτσώλης,1,Κουκλοθέατρο,15,Κουνουπιά,32,Κουτρούκης,5,ΚΠΝΝΑ,1,κρεοπωλεία,1,Κρυονέρι,4,ΚΤΕΛ,69,Κτηματική Υπηρεσία,4,Κτηματολόγιο,21,κτηνοτρόφοι,48,ΚΤΥΠ,1,κυκλοφοριακές ρυθμίσεις,38,κυκλοφοριακό,33,Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου,7,Κυνηγετικός Σύλλογος,40,Κυνηγοί,35,Κυνουρία,42,Κυπαρίσσι,1,Κύπελλο Αρκαδίας,22,Κύπρος,3,Κωνσταντινόπουλος,135,Κώστας Βλάσης,36,Λαϊκή αγορά,117,Λαϊκή Ενότητα,11,Λαική συσπείρωση,48,Λαϊκή συσπείρωση,26,Λάκκος,11,Λάκος,7,Λακωνία,23,Λαλουδάκης,38,Λαμπρόπουλος,44,Λαογραφία,77,ΛΑΟΣ,1,λαχειοφόρος,6,Λειβαδά,1,Λειβάδι,20,Λεκκός,1,λευκή νύχτα,1,Λεωνίδιο,4004,Λεωνίδιο Αλλάζουμε,8,Λεωνίδιο Επικαιρότητα,1,Λεωνίδιο Επικαιρότητα Ανακοινώσεις,1,Λεωνίδιο Κοινωνικά,1,Λεωνίδιο Κοινωνικά Επικαιρότητα,1,Λεωνίδιο Νότια Κυνουρία,3,Λεωφορία,2,Λιβάδι,13,Λιμάνι,30,Λιμεναρχείο,63,Λιμενικό Σώμα,44,Λιμενικό Ταμείο,9,λογιστές,24,Λούλουγγας,1,Λύκειο,84,Λυκουρέντζος,76,Λυμπεροπούλου,2,Λυσίκατος,137,μαγειρική,4,Μαθητές,2,Μαίναλο,4,Μανδρώνης,4,Μάνος,1,Μάνου Ελένη,1,Μανώλης,3,Μανώλης Δολιανίτης,38,Μανώλης Μάκαρης,6,Μαρί,35,Μαρνέρης,118,Μαρτάνο,5,Μέλανα,13,Μέλι,1,Μελισσοκόμοι,15,Μελιτζάzz,191,Μέρα25,6,Μεσσηνία,19,Μετανάστες,2,μεταφορά μαθητών,2,μέτρα προστασίας,21,Μετρό,1,Μητέρα,6,Μητρόπολη,16,Μητσοτάκης,18,Μηχανές,1,Μηχανικοί,8,Μιχελάκης,2,ΜΜΕ,7,Μνημείο,1,μνημόσυνο,52,Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΜΔ ΠΠ) Νότιας Πελοποννήσου,6,Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου,1,Μοναστήρι,6,μονοπάτια,4,ΜΟΡΕΑΣ,5,ΜΟΡΙΑΣ ΑΕ Α.Ο.Τ.Α,2,Μορφωτικός Σύλλογος,112,Μοτοπαρέα,67,Μοτοπαρέα Λεωνιδίου,8,Μοτοσικλέτα,49,Μούρα,3,μουσεία,44,μουσική,17,μουστός,3,Μπακούρης,1,Μπαμπαδήμας,57,Μπάσκετ,556,Μπάσκετ Α. Σ. Λεωνιδίου,9,Μπερέτσος,1,Μπερτζελέτος,6,Μπιρσίμ,8,Μπουντρούκας,5,Μυθική Πελοπόννησος,3,ν,1,Ναρκωτικά,2,Νατάσα Πετρούλια,4,ναυάγιο,1,Ναύπλιο,2,Ναυτικοί,4,ΝΔ,240,Νέα Γρίπη,6,Νέα Δημοκρατία,60,Νέα Πελοπόννησος,224,Νέα Πορεία για τη Νότια Κυνουρία,24,Νέοι Δρόμοι,2,Νεολαία ΠΑΣΟΚ,3,νερό,7,νηπιαγωγείο,77,νίκ,1,Νίκας,113,Νικολάκου,10,ΝΟΔΕ,4,Νομαρχία Αρκαδίας,6,νομοσχέδιο,1,Νότια Κυνουρία,24,Νότια Κυνουρία,6012,Νότια Κυνουρία Τουρισμός,1,ΝΠΙΔ,1,ντοκιμαντέρ,8,νυχτερινό ρεύμα,1,ξενοδοχεία,1,Ξενοδόχοι,32,Ξύλα,1,Ο άλλος δρόμος,21,Ο τόπος μας,5,Ο.Ε.ΕΣ.Π.,1,Ο.Τ.Ε.,6,ΟΑΕΔ,77,ΟΑΕΕ,21,ΟΓΑ,25,Οδηγίες,19,Οδηγοί,1,οδικό δίκτυο,2,Οδοιπορικό Ιστορίας,3,οδοντιατρικός Αρκαδίας,2,οεβα,1,ΟΕΒΕΑ,2,Οικ,1,Οικοδόμοι,4,Οικολόγοι,6,Οικονομ,1,Οικονομία,972,Οικονομική επιτροπή,164,Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος,3,Οινοπαραγωγοί,5,ΟΚΕ,1,Ολυμπιακοί Αγώνες,2,Ολυμπιακός,1,Ολυμπιακός Λεωνιδίου,264,ομιλία,26,Ομογένεια,51,Ομοσπονδία TKD ITF,8,ΟΝΝΕΔ,9,ΟΠΑΠ,5,ΟΠΕΚΑ,6,ΟΠΕΚΕΠΕ,4,όπερα,1,Όραμα-Γνώση - Πρόοδος,5,Όραμα-Γνώση-Πρόοδος,56,Ορειβασία,196,Ορθοπαιδικός,1,ορκωμοσία,2,ΟΣΔΕ,4,οσε,5,Όσκαρ,1,ΟΤΑ,14,Ουκρανία,4,Ουράνης,4,Π.Ο.Ε.,1,Π.Ο.Φ.Ε.Ε.,1,παγκόσμια ημέρα,3,Παγώνης,2,ΠΑΖΛ,6,Παιδί,76,παιδί Τυρός,1,Παιδίατρος,11,Παιδικά χωριά SOS,2,Παιδική Χαρά,13,Παιδική Χορωδία,16,Παιδικό Πρωτάθλημα Αρκαδίας,2,Παιδικό Πρωτάθλημα Αρρκαδίας,1,παιδικός σταθμός,45,Παιδότοπος,1,παλαίμαχοι,2,Παλαιοχώρι,67,ΠΑΜΕ,6,Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο,4,Παναγιωτόπουλος,1,Παναρκαδική ομοσπονδία,36,Παναρκαδική ομοσπονδία Αμερικης,3,Παναρκαδικό Νοσοκομείο,62,Παναρκαδικό Συνδικάτο Εργατών Οικοδόμων,1,Παναρκαδικός,3,Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας,4,Πανελλήνιες,42,Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου,30,πανηγύρια,66,Πανθυρεατικός,3,Πανσέληνος,1,Παπαδημητρόπουλος,1,Παπαηλιού,35,Παπαθανασόπουλος,158,Παπαμιχαήλ,3,Παπανδρέου,4,παραδοσιακοί χοροί,8,Παραλία Τυρού,4,Παραλίες,17,Παράλιο Άστρος,1,παράξενα,1,Παραπολιτικά,2,ΠαραΤυρό,36,παρέλαση,7,Παρθενώνας,1,Πάρνωνας,42,Πάρνωνας Α.Ε.,1,Παρουσίαση,14,ΠΑΣΟΚ,91,ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής,54,Πάσχα,260,Πατσαρίνος,1,Πάχος,2,ΠΕ Αρκαδίας,82,ΠΕΔ,5,Πεζοπορία,65,Πεζοπόροι Τυρού,199,Πειραιώς,1,Πελετά,222,Πελοπόνησος Αφετηρία Ζωής,19,Πελοποννησιακή Ένωση,3,Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας,11,Πελοποννησιακή Συμμαχία,3,Πελοπόννησος,217,πελοπόννησος - Αφετηρία Ζωής,1,Πελοπόννησος ΑΕ,1,Πελοπόννησος Οικολογική,2,Πελοπόννησος Πρώτα,6,Πελοπόννησος Expo,10,πεπ,1,Πέρα Μέλανα,91,Περιβάλλον,274,περιβάλον,1,Περιοδικό,1,Περιπατητικός τουρισμός,7,περιφερεια,1,Περιφέρεια Πελοποννήσου,1753,Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου,11,Περιφερειακή Επιτροπή,1,Περιφερειακό Συμβούλιο,67,ΠεΣυ,1,Πετρέλαιο,3,Πέτρος Τατούλης,212,Πηγάδι,51,πιστοποιητικά,3,πίτα,6,Πλάκα,216,Πλατανάκι,27,Πλάτατος,1,πλημμύρες,2,πνευματική ιδιοκτησία,2,Πνιγμός,5,πο,1,Ποδήλατο,39,Ποδόσφαιρο,2152,ΠΟΕ-ΟΤΑ,1,Ποίηση,5,Πολεμική Αεροπορία,5,Πολεμικό Ναυτικό,3,πόλεμος,3,Πολιτικά,1330,Πολιτική προστασία,57,Πολιτισμός,1044,Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Απανταχού Πουλιθριωτών,2,Πολιτιστικός Σύλλογος,17,Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρού,6,Πολίχνη-Δράση,1,Πολτική,2,πολύτεκνοι,3,Πολυτεχνείο,2,Ποτάμι,6,Πούλιθρα,264,Πραγματευτή,82,Πρασιές,1,Πραστός,42,Πρέγασος,1,Πρόεδρος της Δημοκρατίας,2,προειδοποιήσεις,3,προκηρύξεις,87,Προσκλήσεις,2,Πρόσκληση,10,πρόσκοποι,1,Προσφορά εργασίας,7,Πρόσφυγες,2,Πρόσωπα,34,Πρώτα η Πελοπόννησος,33,πρώτες βοήθειες,4,πρωτοβάθμια εκπαίδευση,2,Πρωτομαγιά,10,πρωτοχρονιά,10,πτηνά,1,Πυρασφάλεια,3,πύργος Τσικαλιώτη,26,Πυργούδι,3,Πυρόπληκτοι,5,πυροπροστασία,5,Πυροσβεστική,148,πυσδε,1,πωλήσεις ακινήτων,40,πωλήσεις επιχειρήσεων,2,πωλήσεις οχημάτων,6,ραδιόφωνο,6,Ρέππας,8,ρετρό,5,ρεύμα,11,Ρολόι,1,Ρουσιάς,4,ρύθμιση οφειλών,2,Σ.Ο.Κ,1,Σαλάκος,10,Σαμαράς,1,Σαμπατική,38,ΣΑΟΟ,6,Σαπουνακαίικα,21,Σαπουνακέικα,3,Σαπουνακέϊκα,35,Σαραντάρης,28,ΣΔΑΜ,1,σεισμός,34,σεμινάριο,32,ΣΕΤΕ,3,Σιδηρόδρομος,4,Σινεμά,177,σίταινα,6,Σιώρας,23,σκάκι,2,Σκαντζός,24,Σκύλος,1,Σπηλαιολόγοι,24,Στάικος Χρήστος,3,Στατιστική Υπηρεσία,9,ΣτΕ,3,Στεγνοκαθαριστήριο,1,Στέφανος Κασσελάκης,1,Στίβος,49,στρατολογία,4,συγκοινωνία,15,Σύλλογος "Αγ.Απόστολοι",28,Σύλλογος "Άγιος Γεώργιος",3,Σύλλογος "Αθηνά",10,Σύλλογος "Απόλλων",16,Σύλλογος "Επαρχία Κυνουρίας",4,Σύλλογος "Ζεστή Φωλιά",9,Σύλλογος "Η Πολίχνη",3,Σύλλογος "Λεωνίδιον",20,Σύλλογος Αμυγδαλιάς,3,Σύλλογος Αναρριχητών,1,Σύλλογος Απανταχού Αμυγδαλιωτών,12,Σύλλογος Απανταχού Βασκινιωτών,7,Σύλλογος Απανταχού Πηγαδιωτών,4,Σύλλογος Απανταχού Τσιταλιωτών,11,σύλλογος Βασκινιωτών,4,Σύλλογος γονέων,156,Σύλλογος Δαφνώνας,10,Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Αρκαδίας,2,Σύλλογος Καφεστιατόρων Αρκαδίας,4,Σύλλογος Κτηνοτρόφων,3,Σύλλογος Μαριωτών,13,Σύλλογος Παλαιοχωριτών,6,Σύλλογος Πεζοπόρων Τυρού,49,Σύλλογος Πελετιωτών,1,Σύλλογος Πηγαδιωτών,1,Σύλλογος Πολυτέκνων Αρκαδίας,1,Σύλλογος Πραστού και Τσακωνιάς,1,Σύλλογος Πωλητών Λαϊκών Αγορών Λεωνιδίου - Άστρους,1,Σύλλογος Φροντιστών Αρκαδίας-Λακωνίας,9,Σύλλογος"Πολίχνη",9,Συμπολιτεία,70,Συναυλία,151,Σύνδεσμος Κοσμιτών,1,Συνέδριο,52,συνέντευξη,45,συνήγορος του πολίτη,1,συνταγές,37,συνταγογράφηση,1,Συνταξιούχοι,30,ΣΥΡΙΖΑ,45,ΣΥΡΙΖΑ.,147,σχολεία,61,Σχολή Οδηγών,2,σχόλια,1,Σωματείο Γυναικών,2,Σωματείο εργαζόμενων στην ενέργεια Νομών Πελοποννήσου,5,Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες Αρκαδίας,4,τ,1,Τ.,1,Τ.Α.Π.,1,Τ.Ε.Ε.,11,Τ.Ο.Π.,4,Ταβέρνα,1,ΤΑΞΙ,2,ταξίδια,3,ΤΑΠΤΟΚ,3,Τατούλης,268,ΤΕΒΑ,22,ΤΕΕ,8,τέλη,8,τέλη κυκλοφορίας,5,Τέμπη,1,τένις,2,τέννις,5,Τέχνη,11,Τεχνικό Πρόγραμμα,11,Τεχνολογία,60,Τηγάνι,3,τηλεόραση,113,τηλεφωνία,1,Τίμος Κατσίπος,1,τοξοβολία,5,Τοπικά,18,Τοπικό Αρχείο,4,Τορόντο,1,Τορυισμός,1,Τουρισμός,543,Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου,5,Τράπεζα Πειραιώς,6,τράπεζες,23,Τρίαθλο,30,Τριανταφύλλου,3,Τρίπολη,11,Τρίτεκνοι,7,Τροχαία,5,Τροχαίο,52,Τροχάνη,1,Τροχόσπιτα,1,Τσάκωνες Περιπατητές,35,Τσακωνιά,151,Τσακώνικη διάλεκτος,72,τσακώνικη μελιτζάνα,6,Τσακώνικη υφαντική,19,τσακώνικο συνέδριο,6,Τσακώνικος Δρόμος,10,Τσακώνικος Συνεταιρισμός,1,Τσακώνικος Συνεταιρισμός Γυναικών,2,Τσακώνικος Χορός,18,Τσακωνοπαρέα,24,Τσέρφο,1,Τσιγκούνης,13,Τσικνοπέμπτη,8,Τσιλιβής,2,Τσίπρας,1,Τσιτάλια,67,ΤΣΜΕΔΕ,1,Τύπος,1,Τυρός,1173,Τύρος,1,Τυρός Τρίαθλον,5,Υγεία,856,ύδρευση,4,ΥΠΕΞ,2,ΥΠΕΣ,1,Υπηρεσίες,11,υποδομών,1,Υποθηκοφυλακείο,2,Υποτροφίες,12,Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης,4,Υπουργείο Εργασίας,3,Υπουργείο Εσωτερικών,6,Υπουργείο Ναυτιλίας,3,Υπουργείο Παιδείας,22,Υπουργείο Πολιτισμού,3,Φ.Ο.Σ.Λ.,1,Φάμπρικα,1,Φάμπρικα Πολιτισμού,170,Φαράγγι,1,Φαρμακεία,4,Φαρμακοποιοί,5,ΦΕΚ,1,Φεστιβάλ,80,Φεστιβάλ αναρρίχησης,21,Φεστιβάλ Γαστρονομίας,1,Φεστιβάλ Μελιτζάνας,58,Φεστιβάλ Μπύρας Πελοποννήσου,1,Φιλαρμονική,38,Φιλόδημοι Πολίτες,41,Φιλοζωικός Σύλλογος,2,φιλόζωοι,21,Φίλοι Εθνικής Ελλάδος,1,Φλόγα,1,ΦΟΔΣΑ,5,φοιτητές,2,Φορέας Διαχείρησης Πάρνωνα,10,Φορέας Διαχείρισης Οικολογικού Πάρκου,152,Φορείς,8,φορολογία,60,Φορολογικά,107,Φόρος ακινήτων,1,φυσικό αέριο,6,Φωκιανό,35,Φωτιά,7,Φωτογραφία,12,Φωτογραφίες,67,ΧΑΔΑ,6,χάκερς,1,Χαμόγελο του παιδιού,15,Χαράλαμπος Λυσίκατος,50,Χάρτες,3,Χείλαρης,16,χιόνια,28,Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου,1,χιούμορ,1,Χορευτικό συγκρότημα,7,Χορευτικός Όμιλος,7,χοροεσπερίδα,48,Χορός,52,Χορωδία,44,Χορωδία Ενηλίκων,22,Χουζούρης,4,Χούνη,3,Χριστούγεννα,299,Χρονογράφημα,14,Χρυσή Αυγή,23,Ψαράς,1,ψάρεμα,2,Ψαρολόγος,9,Ψηφιακή Διακυβέρνηση,23,ψήφισμα,7,Ψυκτικοί,1,Ψυχολογία,10,Ωδείο,16,ώρα,18,Advertorial,60,agenda,2,Beach Soccer,4,Beach Tennis,20,Beach Volley,50,Black Friday,3,Climbinleonidio,2,Erasmus,4,EUROPE DIRECT Πελοπόννησος,1,Events,1,expo,5,Facebook,17,fake news,1,Google,6,gov,7,I Love GR,11,Kορωνοϊός,1,Leader,42,leonidion.gr,1,Lockdown,39,natura,3,open mall,2,Open Real Estate,11,Peloponnese Wine festival,2,Photo Gallery,1,Pizza,1,POS,2,Rally,1,Taekwon Do,78,Taxisnet,10,TKD WTF,15,Toolbar,1,top,13,TsakoniART,1,Tyros Action Camp,3,TYROS OPEN SEA SWIM EVENT,3,TYROS SEA Festival,13,Tyros Triathlon,15,TyrosRun,21,Unesco,1,Video,1325,Viral,1,WWF,2,Yoga,2,
ltr
item
Leonidion.gr: Δεύτερη αναβολή της απόφασης για τις ανεμογεννήτριες στα Πούλιθρα
Δεύτερη αναβολή της απόφασης για τις ανεμογεννήτριες στα Πούλιθρα
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjy75dGllo4pzfLsgNZN-lnuX7XewU20M_BSf7KXsWClmhtpwhmm_c6WnEtt6dqNzE6DPdUMbO_6uN-dM2DYwmp82QBbkn3kZ8l9CIBWcLy4yJH3DcsTf5LV7CtycCjIA_mNx2UDMHjdQ/s320/aioliko-parko.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjy75dGllo4pzfLsgNZN-lnuX7XewU20M_BSf7KXsWClmhtpwhmm_c6WnEtt6dqNzE6DPdUMbO_6uN-dM2DYwmp82QBbkn3kZ8l9CIBWcLy4yJH3DcsTf5LV7CtycCjIA_mNx2UDMHjdQ/s72-c/aioliko-parko.jpg
Leonidion.gr
https://www.leonidion.gr/2011/09/blog-post_20.html
https://www.leonidion.gr/
https://www.leonidion.gr/
https://www.leonidion.gr/2011/09/blog-post_20.html
true
1463647731720589503
UTF-8
Φορτώθηκαν όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκαν δημοσιεύματα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσοτερα Cancel reply Διαγραφή Από τον Αρχική σελίδα Σελίδες Δημοσιεύματα Δείτε τα όλα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH Όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκε δημοσίευμα που να ταιριάζει στην αναζήτηση ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαίου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαίου Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες πριν χτες $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες πριν περισσότερες από 5 εβδομάδες Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content