(HIDE)

Post/Page

(FALSE)

Weather Location

{fbt_classic_header}

Ένας γύρος Α' Αρκαδίας

Οι αριθμοί και η ανάλυση των 11 ομάδων Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Α' Αρκαδίας ολοκληρώθηκε με τις υποχρεώσεις πια για τ...


Οι αριθμοί και η ανάλυση των 11 ομάδων

Ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Α' Αρκαδίας ολοκληρώθηκε με τις υποχρεώσεις πια για τις 11 ομάδες που παίρνουν μέρος να συνεχίζονται με το νέο έτος και πιο συγκεκριμένα στις 7 και 8 Ιανουαρίου 2017.
Σε αυτό το πρώτο μισό της Α' Αρκαδίας είδαμε το Λεωνίδιο από την αρχή να μπαίνει σε θέση οδηγού και να επιβεβαιώνει αγωνιστική με αγωνιστική τον τίτλο του φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος έχοντας φθάσει στο απόλυτο των 11 στα 11 και σε διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες του αλλά και τον συμπολίτη Ολυμπιακό να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη βαθμολογική θέση όντας στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα.
Από κει και πέρα παρατηρείται μία μεγάλη ισορροπία μεταξύ των υπολοίπων ομάδων με τις αποστάσεις να είναι πολύ κοντά με αποτέλεσμα να βλέπουμε ωραία και ενδιαφέροντα παιχνίδια με καλό ρυθμό παρότι η μάχη του τίτλου μοιάζει να είναι παράσταση για έναν ρόλο σε σχέση με τα προγούμενα χρόνια με το οποιο ενδιαφέρον να είναι στην ουρά και στο κομμάτι της παραμονής.
Ασφαλώς  σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές έχουν ξεχωρίσει και οι ομάδες εκπλήξεις αλλά και αυτές που ενδεχομένως να περιμέναμε κάτι παραπάνω και η εικόνα τους στο πρώτο γύρο του πρωταθλήματος να μην είναι στο επιθυμητό επίπεδο όπου και οι ίδιες στην αρχή περίμεναν.
Στο κομμάτι των αριθμών σε 11 αγωνιστικές έχουμε δει 214 γκολ με το Λεωνίδιο να έχει την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα (απολύτως λογικό με βάση την βαθμολογική του συγκομιδή) με 33 γκολ ενεργητικό και 1 μόλις τέρμα παθητικό με την ΑΕΚ Τρίπολης να ακολουθεί στην επίθεση με 26 τέρματα υπέρ και να έχει και την δεύτερη καλύτερη άμυνα με 11 γκολ κατά μαζί με την Τεγέα.
Πάμε λοιπόν να δούμε αναλυτικότερα τις 11 ομάδες της Α' Αρκαδίας με το τέλος της Α' Αρκαδίας με το τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος
1. Λεωνίδιο 33 βαθμοί-11 νίκες-33 γκολ υπέρ-1 γκολ κατά: Το Λεωνίδιο είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του φετινού πρωταθλήματος της Α' Αρκαδίας. Η ομάδα του Γιάννη Νενακούμη έχει βάλει τις βάσεις από τον πρώτο γύρο για να επιστρέψει και πάλι στην κορυφή της Αρκαδίας και στις Εθνικές κατηγορίες. Οι ερυθρόλευκοι με ασύλληπτους αριθμούς σε αυτόν τον πρώτο γύρο μοιάζουν σαν να μην έχουν αντίπαλο και παράλληλα κυνηγούν σπουδαία ιστορικά ομαδικά ρεκόρ.
2. ΑΕΚ Τρίπολης 22 βαθμοί-7 νίκες-1 ισοπαλία-3 ήττες-26 γκολ υπέρ-11 κατά: Ανταγωνιστική, καλοδουλεμένη όπως πάντα και με πολύ ποιότητα αλλά να έχει μείνει πίσω αναφορικά με την διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ Τρίπολης παρουσίασε αρκετά σκαμπανεβάσματα ιδιαίτερα στα μέσα του πρώτου γύρου και τα πλήρωσε με χαμένους βαθμούς που την έχουν αφήσει μακριά από το Λεωνίδιο. Παραμένει σταθερή δύναμη και αναμένεται για έναν ανάλογο και καλύτερο δεύτερο γύρο.
3. Ορχομενός Λεβιδίου 22 βαθμοί-7 νίκες-1 ισοπαλία-3 ήττες-21 γκολ υπέρ-15 γκολ κατά: Η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Ο Ορχομενός φρόντισε από πέρσι με την άνοδο του να βάλει τις πρώτες βάσεις και φέτος με σκληρή δουλειά να οικοδομήσει μία ομάδα με πλάνο, δυναμισμό και που ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο. Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν είναι τυχαίο με τον Ορχομενό να πραγματοποιεί εξαιρετικό πρώτο γύρο που τον φέρνει στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος.
4. Πανθυρεατικός 21 βαθμοί-6 νίκες-3 ισοπαλίες-2 ήττες-21 γκολ υπέρ-15 γκολ κατά: Ο φετινός Πανθυρεατικός δεν είναι η ομάδα πρωταθλητισμού που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Οι απώλειες βασικών κομματιών από το ρόστερ δίνουν την ευκαιρία σε νέα παιδιά να μπουν στην ομάδα με τους κιτρινόμαυρους να βρίσκονται στην διαδικασία της δημιουργίας μιας νέας μαγιάς όπου θα χρειαστεί χρόνος και υπομονή. Ωστόσο έχει μονάδες και εμπειρία και βασικά το μέταλλο εκείνο που συνεχίζει να τον κάνει ανταγωνιστικό.
5. Βρασιές 19 βαθμοί-6 νίκες-1 ισοπαλία-4 ήττες-16 γκολ υπέρ-14 γκολ κατά: Το νεανικό σύνολο του Γρηγόρη Παναγιώταρου αποτελεί μία από τις πιο σταθερές δυνάμεις της Α' Αρκαδίας. Μια ομάδα που διαθέτει πολύ ταλέντο και κάθε χρόνο μοιάζει να ωριμάζει και περισσότερο και να γίνεται όλο και καλύτερη. Η πορεία των Βρασιών σε αυτό το πρώτο μισό που την βρίσκει με 19 βαθμούς στην 5η θέση  κρίνεται ικανοποιητική με τα περιθώρια βελτίωσης ενόψει της συνέχειας του πρωταθλήματος να είναι πάρα πολλά.
6. Τεγέα 19 βαθμοί-6 νίκες-1 ισοπαλία-4 ήττες-24 γκολ υπέρ-11 κατά: Το άσχημο ξεκίνημα με τρεις διαδοχικές ήττες οδήγησε την Τεγέα στην αλλαγή προπονητή (η μοναδική έως τώρα ομάδα) έχοντας ως αποτέλεσμα να χαθούν βαθμοί αλλά και πολύτιμο έδαφος. Οι πράσινοι του Πολ Χατζόπουλου φρόντισαν να αλλάξουν γρήγορα πρόσωπο και να καλύψουν μέρος τους χαμένου εδάφους και να βλέπουν πλέον το μέλλον με ακόμα περισσότερη αισιοδοξία στην συνέχεια του πρωταθλήματος.
7. Κορακοβούνι 16 βαθμοί-5 νίκες-1 ισοπαλία-5 ήττες-11 γκολ υπέρ-12 γκολ κατά: Από τις πιο σταθερές ομάδες του πρώτου γύρου το Κορακοβούνι με σχεδόν απόλυτη ισορροπία στους αριθμούς τους έχει κάνει αθόρυβα την δουλειά του που δεν είναι άλλη από την γρήγορη παραμονή στην κατηγορία έχοντας κάνει στο πρώτο μισό ένα μεγάλο βήμα προς αυτή. Η εμπειρία ποδοσφαιριστών που διαθέτει το Κορακοβούνι είναι καθοριστική και παίζει τον ρόλο της στην πορεία της ομάδας.
8. Μαντινειακός 15 βαθμοί-4 νίκες-3 ισοπαλίες-4 ήττες-18 γκολ υπέρ-15 γκολ κατά: Ο Μαντινειακός είναι η ομάδα που οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια και η βαθμολογική του εικόνα με βάση την αγωνιστική του συμπεριφορά στο γήπεδο να τον αφήνει αδικημένο. Η ομάδα του Γιάννης Αποστολόπουλου πάντως έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τον τελικό στόχο της παραμονής με την αισιοδοξία για έναν καλύτερο δεύτερο γύρο και σε βαθμούς να είναι η παρακαταθήκη από το πρώτο μισό.
9. Απόλλων Τυρού 10 βαθμοί-3 νίκες-1 ισοπαλία-7 ήττες-12 γκολ υπερ-22κατά: Αλλιώς ξεκίνησε η χρονιά και αλλιώς τον βρίσκει το τέλος του πρώτου γύρου. Ο Απόλλων δεν έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του με το βασικό ζητούμενο να είναι η σταθερότητα. οι 10 βαθμοί σε 11 αγώνες δεν τον κάνουν να νιώθει άνετα ωστόσο είναι μια σχετική διαφορά που του δίνει το δικαίωμα να δει την συνέχεια χωρίς μεγάλο άγχος έτσι ώστε να μπορέσει να ανακάμψει στο δεύτερο γύρο.
10. Πανιώνιος Μεγαλόπολης 10 βαθμοί-3 νίκες-1 ισοπαλία-7 ήττες-15 γκολ υπέρ-21 κατά: Πιστός στο μότο του ο Πανιώνιος είναι η νεανικότερη ομάδα της Α' Αρκαδίας παράγοντας συνεχώς καινούριους ποδοσφαιριστές. Το τέλος του πρώτου γύρου βρίσκει στην προτελευταία θέση τον Πανιώνιο ο οποίος δεν μπόρεσε σε αρκετά παιχνίδια να μετουσιώσει τις λεπτομέρειες σε βαθμούς. Με 10 βαθμούς και στην προτελευταία θέση αλλά με σχετικά καλή διαφορά οι Μεγαλοπολίτες ψάχνουν έναν καλύτερο δεύτερο γύρο.
11. Ολυμπιακός Λεωνιδίου 4 βαθμοί-1 νίκη 1 ισοπαλία-9 ήττες-7 γκολ υπέρ-34 γκολ κατά: Η μεγάλη απογοήτευση του φετινού πρωταθλήματος. Η εικόνα του Ολυμπιακού είναι απογοητευτική με τον 1 βαθμό και τις χειρότερες επιδόσεις σε άμυνα και επίθεση να μαρτυρούν την βαθμολογική του θέση. Η ομάδα του Λεωνιδίου αν θέλει να κυνηγήσει την παραμονή της θα πρέπει να αλλάξει πολλά στον δεύτερο γύρο με τα περιθώρια πια να έχουν στενέψει υπερβολικά και κάθε παιχνίδι να μοιάζει τελικός για τους ερυθρόλευκους.

Δεν υπάρχουν σχόλια