(HIDE)

Post/Page

(FALSE)

Weather Location

{fbt_classic_header}

7ημερη οδική εκδρομή: Αλσατία - Ελβετία

ΜΙΛΑΝΟ - ΖΥΡΙΧΗ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΚΟΛΜΑΡ - ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ - ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ    ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:   11/09/17 1η ΜΕΡΑ: ΛΕΩΝΙΔΙΟ - ΠΑ...

ΜΙΛΑΝΟ - ΖΥΡΙΧΗ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΚΟΛΜΑΡ - ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ - ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ 

 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:   11/09/17

1η ΜΕΡΑ: ΛΕΩΝΙΔΙΟ - ΠΑΤΡΑ - ΕΝ ΠΛΩ  (250xλμ)
Συγκέντρωση, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Πάτρα με στάσεις καθ’ οδόν για καφέ ή φαγητό. Άφιξη στην Πάτρα, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για Ανκόνα. 

2η ΜΕΡΑ:  ΑΝΚΟΝΑ - ΜΙΛΑΝΟ (440χλμ) 
Άφιξη στην Ανκόνα και άμεση αναχώρηση για ΜΙΛΑΝΟ. Αφού διασχίσουμε την Ιταλία, θα φτάσουμε στο Μιλάνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.  Διανυκτέρευση.                                                                              
3η ΜΕΡΑ: ΜΙΛΑΝΟ - ΖΥΡΙΧΗ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ-ΜΥΛΟΥΖ (280χλμ+121 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για Ζυρίχη.  Άφιξη και   πανοραμική περιήγηση στη Ζυρίχη. Διασχίζοντας τη Λεωφόρο Μπάνχοφστρασε,  όπου βρίσκονται οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ελβετίας και τα μοντέρνα καταστήματα, θα φτάσουμε ως τον ρωμανικού ρυθμού Μεγάλο Καθεδρικό (Γκρόσμινστερ), που δεσπόζει στις όχθες του ποταμού Λίματ, τη γοτθική εκκλησία Φραουμίνστερ με τα περίφημα βιτρό του Μαρκ Σαγκάλ, το Δημαρχείο, την Όπερα, και το μοντέρνο Κέντρο Λε Κουρμπυζιέ στο οποίο εκθέτονται έργα του διάσημου Ελβετού αρχιτέκτονα, γλύπτη, ζωγράφου κ.λπ. Συνεχίζουμε  για το Στρασβούργο,  πρωτεύουσα της περιφέρειας της Αλσατίας και μία από τις δύο έδρες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έδρα επίσης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Πρώτο μας σημείο αναφοράς θα είναι το κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου, το παλάτι της Ευρώπης όπως ονομάζεται, καθώς και το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επόμενός μας σταθμός θα είναι η κεντρική πλατεία Κλεμπέρ που αποτελεί μέρος του Μεγάλου Νησιού και το πιο ζωντανό σημείο της πόλης. Συνεχίζουμε με τον Καθεδρικό Ναό, που άρχισε να κτίζεται το 1176 και ολοκληρώθηκε το 1439 μετά από πολλές τροποποιήσεις. Ο Ναός που είναι αφιερωμένος στην Παναγία αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηρίστηκα δείγματα της γοτθικής αρχιτεκτονικής και χάρις στα 142 επιβλητικά του μέτρα θεωρείται ένα από τα πιο ψηλά κτίσματα του κόσμου.  . Η περιήγησή  μας θα ολοκληρωθεί στην πιο όμορφη γωνιά της παλαιάς πόλης, που ονομάζεται "Petite France". Εκεί θα περιπλανηθούμε στα στενά πλακόστρωτα σοκάκια της, θα φωτογραφηθούμε με φόντο τις περίτεχνες γέφυρες πάνω από τα κανάλια που ποταμού Ιλ .  Μετάβαση στο ιστορικό κέντρο, τη «Μικρή Γαλλία», με τα κανάλια, τις γέφυρες στον ποταμό Ιλ, που διαρρέει την πόλη, τα ξύλινα σπίτια και τα παραδοσιακά αλσατικά ταβερνάκια .Επίσκεψη στον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό της Νοτρ Νταμ με το αστρονομικό ρολόι και στην Πλατεία Δημοκρατίας. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Μυλούζ. Άφιξη, τακτοποίηση, δείπνο. Διανυκτέρευση.  

4η ΜΕΡΑ: ΜΥΛΟΥΖ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΚΟΛΜΑΡ - ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ - ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ (140χλμ ανά διαδρομή) 
Πρωινό στο ξενοδοχείο μας. Αναχώρηση για το Κολμάρ την «πρωτεύουσα» των αλσατικών κρασιών. Μουσεία, καθεδρικοί ναοί, αρχιτεκτονικά μνημεία, σιντριβάνια και αγάλματα κοσμούν την πόλη και την κάνουν μοναδική. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο με το περίφημο Μουσείο Ούντερλιντεν, την Όπερα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου και το Μοναστήρι των Δομινικανών, την Οικία Πφίστερ (1537), δείγμα γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, αλλά και στη Μικρή Βενετία, τμήμα της παλιάς πόλης με κανάλια στον ποταμό Λάουχ. Τελευταίος μας προορισμός το Φράιμπουργκ στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης στον Μέλανα Δρυμό. Η πόλη είναι γνωστή για το Πανεπιστήμιό της, το οποίο είναι από τα παλαιότερα της Ευρώπης και την πανεπιστημιακή κλινική της. Στην περιήγηση μας θα δούμε τον εντυπωσιακό γοτθικό Καθεδρικό Ναό (13ος αι.), που δεσπόζει στην πλατεία Μύνστερπλατς, όπου γίνονται ακόμη εμποροπανηγύρεις, το Κάουφχαους (Οίκος Αγορών) με τη σκουροκόκκινη πρόσοψη και την πλατεία του Δημαρχείου, απ' όπου ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών με παραδοσιακά εστιατόρια, αριστοκρατικά καφενεία και μπυραρίες. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη . Δείπνο. Διανυκτέρευση. 

5η HΜΕΡΑ: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΜΙΛΑΝΟ (133 χλμ + 245 χλμ. )
Πρωινό και αναχωρηση για Λουκέρνη.  Άφιξη και περιήγηση. Εντυπωσιακή η παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατείες. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή Μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε, που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο, τα οποία δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Μιλάνο. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.  

6η ΜΕΡΑ: ΜΙΛΑΝΟ - ΑΝΚΟΝΑ  - ΕΝ ΠΛΩ (440 χλμ.)
Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες. 

7η ΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ - ΛΕΩΝΙΔΙΟ 
Άφιξη στην Πάτρα, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Λεωνίδιο.

TIMH  KAT΄  ATOMO

ΔΙΚΛΙΝΟ/ΤΡΙΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ
524
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ  ΔΩΜΑΤΙΟ
624

ΔΙΚΛΙΝΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ  ΑΒ2

                    75

ΔΙΚΛΙΝΗ ΚΑΜΠΙΝΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ  ΑΑ2

                    90


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελή πούλμαν όπως αναφέρονται
 • Τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4)στο πλοίο με ντουζ, τουαλέτα και Α/C
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* ή 4*  με πρωινό 
 • 4 γεύματα ή δείπνα 
 • Αρχηγός / συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR & Έξτρα ασφάλιση προσωπικού ατυχήματος, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, απώλειες αποσκευών κ.α. 
 • Δημοτικοί φόροι
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:
 • είσοδοι σε μουσεία & πόλεις, αξιοθέατα, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
 1. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
 2. Οι διανυκτερεύσεις μπορεί να γίνουν στην περιοχή Στρασβούργου, Φράιμπουργκ ή Κολμάρ
 3. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΝ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΚΚΟΡΗ: 2757022277 & 6936833722

Δεν υπάρχουν σχόλια