(HIDE)

Post/Page

(FALSE)

Weather Location

{fbt_classic_header}

Αλλάζει ταχύτητα το Internet στην Αρκαδία

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αναβάθμισης του δικτύου του ΟΤΕ στην Τρίπολη με τοποθέτηση οπτικής ίνας και νέων ΚΑΦΑΟ Το γρήγορο Διαδίκ...

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα αναβάθμισης του δικτύου του ΟΤΕ στην Τρίπολη με τοποθέτηση οπτικής ίνας και νέων ΚΑΦΑΟ
Το γρήγορο Διαδίκτυο, εκτός από πηγή ψυχαγωγίας, είναι καθοριστικός παράγοντας για την τουριστική ανάπτυξη και για τη λειτουργία των τοπικών επιχειρήσεων σε ολόκληρη την Αρκαδία.
Τους τελευταίους μήνες τα συνεργία του ΟΤΕ εργάζονται πυρετωδώς μέρα - νύχτα στις γειτονιές της πόλης προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες αναβάθμισης του δικτύου πριν από το τέλος του χρόνου.
Υπάρχουν βέβαια και προβλήματα,καθώς για να γίνουν αυτές οι εργασίες απαιτείται επέμβαση στα πεζοδρόμιο, αλλά και στο οδόστρωμα της πόλης.Αρχικά, οι νέες καμπίνες που τοποθετούνται, επειδή είναι μεγαλύτερες  περιορίζουν τον χώρο του πεζοδρομίου, αλλά και οι οπτικές ίνες δημιουργούν ανωμαλία στο οδόστρωμα, καθώς η επούλωση αργεί να γίνει ή γίνεται πρόχειρα.
Το ArcadiaPortal.gr σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον όμιλο του ΟΤΕ κατάφερε να εξασφαλίσει για εσάς πλήρη ενημέρωση ως προς το πότε θα μπορείτε να κάνετε χρήση των νέων ταχυτήτων στην Αρκαδία, αλλά και για το πού θα γίνει αναβάθμιση στα δίκτυα ολόκληρης της Αρκαδίας έως το 2020.

Η συνεχής εξέλιξη του Internet και οι αυξανόμενες ανάγκες καταναλωτών και επιχειρήσεων για πιο γρήγορες ταχύτητες και μεγαλύτερο όγκο κίνησης δεδομένων, επιβάλλουν την αναβάθμιση των υπαρχόντων τηλεπικοινωνιακών δικτύων. Τα Δίκτυα Νέας Γενιάς είναι πολύ σημαντικά για τη χώρα και τις τοπικές κοινωνίες, καθώς έχουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια για ανάπτυξη.
Αντιλαμβανόμενος τη σημασία των σύγχρονων ευρυζωνικών υποδομών για την τουριστική ανάπτυξη και τις τοπικές επιχειρήσεις, ο Όμιλος ΟΤΕ επενδύει εντατικά σε Δίκτυα Νέας Γενιάς, αναπτύσσοντας υπερσύγχρονες τεχνολογικές υποδομές σε όλη τη χώρα. Μόνο την περασμένη εξαετία, οι επενδύσεις αυτές στη χώρα ξεπέρασαν τα €2 δισ. Επιπλέον, έχει ήδη εξαγγείλει επενδύσεις ύψους €1,5 δισ. έως το 2020 για να προσφέρει στους καταναλωτές ακόμα υψηλότερες ταχύτητες Internet και μεγαλύτερη κάλυψη στο σταθερό και το κινητό.

Σε ποιες περιοχές της Αρκαδίας (πόλεις και χωριά) έχουν γίνει αλλαγές στα ΚΑΦΑΟ με στόχονα αναβαθμιστεί το δίκτυο.
Ο Όμιλος ΟΤΕ, σε συνεργασία με τις τοπικές Αρχές στο νομό Αρκαδίας, έχει ήδη ολοκληρώσει την πρώτη φάση του έργου αναβάθμισης του τηλεπικοινωνιακού δικτύου, εγκαθιστώντας οπτικές ίνες. Στο πλαίσιο αυτό έχουν τοποθετηθεί συνολικά 103 νέες υπερσύγχρονες καμπίνες στις παρακάτω περιοχές: 

Τρίπολη
Αγ. Κωνσταντίνος Τρίπολης
Μερκοβούνι
ΒΙΠΕ Τρίπολης
Αλωνίσταινα
Στάδιο
Σκοπή
Ρίζες  
Τημένιο
Καρκαλού
Μεγαλόπολη
Πέρα από τις νέες καμπίνες, πολύ γρήγορο Internet και αναβαθμισμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες προσφέρονται μέσω Αστικών Κέντρων στην Τρίπολη, το Λεωνίδιο, τη Μεγαλόπολη και την Παραλία Άστρους.
Μέσα στο 2018, αντίστοιχες υπηρεσίες θα παρέχονται μέσω Αστικών Κέντρων στους ακόλουθους οικισμούς:
Δαβιά: Αλωνίσταινα
Τρίπολη: Άνω Δολιανά, Βέρβενα, Μαυρίκι, Μάκρη, Κάψια
Άγιος Πέτρος: Βούρβουρα
Δημητσάνα: Καρκαλού
Μεγαλόπολη: Σκορτσινός, Χράνοι
Λαγκάδια: Λευκοχώρι
Λεβίδι: Καρδαράς

Επιπλέον, ο Όμιλος ΟΤΕ συνεχίζει το έργο επέκτασης του δικτύου οπτικών ινών και έως τον Οκτώβριο του 2019 θα έχει τοποθετήσει νέες καμπίνες στις παρακάτω περιοχές:
Κορακοβούνι Αγ. Ανδρέα
Χειμερινή ΜελιγούΆστρους
Άστρος
Παράλιο Άστρος
Νυμφασία Βυτίνας
Λεωνίδιο
Λάκκος Λεωνιδίου
Πλάκα Λεωνιδίου
Πουλίθρα
Πραματευτής
Παραλία Τυρού

Ποιες οι ταχύτητες που θα υπάρχουν μέσα στις πόλεις (Τρίπολη, Μεγαλόπολη, Άστρος, Λεωνίδιο);

Σήμερα οι πόλεις της Τρίπολης, της Μεγαλόπολης, του Άστρους και του Λεωνιδίου απολαμβάνουν υπηρεσίες COSMOTEVDSL για ταχύτητες Internet έως 50Mbps. Πριν το τέλος του χρόνου οι κάτοικοι της Τρίπολης θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ταχύτητες 100Mbps, ενώ έως το 2019 ταχύτητες 100Mbps θα απολαμβάνουν και οι κάτοικοι του Άστρους και του Λεωνιδίου.
Οι ταχύτητες VDSL διευκολύνουν την καθημερινότητα πολιτών και τοπικών επιχειρήσεων, καθώς μεγάλα αρχεία «κατεβαίνουν» και «αποστέλλονται» εξαιρετικά γρήγορα, ενώ κάθε χρήστης μπορεί να κάνει πολλές εργασίες ταυτόχρονα, και με πολλές ηλεκτρονικές συσκευές online. Με τον τρόπο αυτό θα καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες για επικοινωνία, ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα θα δοθεί σημαντική ώθηση στην τοπική επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα.
Πότε θα ξεκινήσει πρακτικά η βελτίωση υπηρεσιών και η αναβάθμιση του δικτύου;
Η αναβάθμιση του δικτύου στην Τρίπολη έχει ολοκληρωθεί και πριν το τέλος του 2017 οι κάτοικοι θα έχουν πρόσβαση σε ακόμη γρηγορότερο Internet (τουλάχιστον 100Mbps).
Οι εργασίες αναβάθμισης στο Λεωνίδιο και το Άστρος συνεχίζονται και θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα μέσα του 2019.
Ευχαριστούμε θερμά τον Όμιλο ΟΤΕ για την άμεση ανταπόκρισή του και τις εμπεριστατωμένες απαντήσεις του στις ερωτήσεις της έρευνας του Arcadia Portal.

Δεν υπάρχουν σχόλια