(HIDE)

Post/Page

(FALSE)

Weather Location

{fbt_classic_header}

Καταγγελία: Δεν τον άφησαν να τελειώσει την ομιλία του (vid)

  Λάβαμε επιστολή-καταγγελία από τον κ. Δημήτριο Εμμ. Σαρρή, συνταξιούχο Πλοίαρχο Ε.Ν., ο οποίος είχε προσκληθεί να μιλήσει στην γιο...

 
Λάβαμε επιστολή-καταγγελία από τον κ. Δημήτριο Εμμ. Σαρρή, συνταξιούχο Πλοίαρχο Ε.Ν., ο οποίος είχε προσκληθεί να μιλήσει στην γιορτή των Θαλασσινών, που πραγματοποιήθηκε στις 8/9/2017 στο λιμανάκι της Σαμπατικής. Ωστόσο, όπως αναφέρει, η ομιλία του διεκόπη απότομα από τους διοργανωτές της εκδήλωσης, και δεν του επέτρεψαν να την ολοκληρώσει.

Με την επιστολή του ο κ. Σαρρής μας επισυνάπτει ολόκληρη την ομιλία του καθώς και βίντεο που περιλαμβάνει απόσπασμά της, με την παράκληση να δημοσιευτούν.

Η επιστολή αναφέρει τα εξής: 

Πριν από ένα μήνα περίπου αν θυμάμαι καλά από την ημερομηνία 8/9/2017 ημέρα των ναυτικών στην Σαμπατική μου εζητήθη (από την κα Δήμητρα Τσουκάτου σύζ. του τοπικού προέδρου Μιχ. Ν. Κυρίου, διοργανώτρια και συντονίστρια της γιορτής) να μιλήσω για την θάλασσα και τους ναυτικούς. Μου ανέφερε δε ότι θα μιλούσε πρώτα ο συνάδελφος πλοίαρχος Ε.Ν. Στράτος Φασιλής και εν συνεχεία εγώ. Αποδέχθηκα την πρόταση με τιμή και υπερηφάνεια, δεν το κρύβω, αφού για πρώτη φορά ίσως οι διοργανωτές τέτοιων εκδηλώσεων ,προς τιμή τους, μας τιμούν, ενώ στο παρελθόν π.χ. στη γιορτή της "Ναυτικής εβδομάδας" που δεν ξέρω για ποιους λόγους δεν εορτάζεται πλέον, όχι μόνον δεν μας απηύθυναν το λόγο, αλλά ούτε καν μας προσκαλούσαν τιμής ένεκεν τέλος πάντων.

Θεώρησα σωστό να συμβουλευτώ και να ρωτήσω τον συνάδελφο καπετάν Στράτο, ποια θα ήταν η θεματολογία της ομιλίας του για να προσαρμόσω και εγώ τη δική μου ομιλία σαν συμπλήρωμα αν θέλετε της δικής του ή συνέχεια αυτής, για να μην αναφερθούμε και οι δύο ομιλητές στα ίδια θέματα, χάριν συντονισμού και αποφυγής ανίας και κόπωσης των ακροατών. Μου απάντησε ευθέως, ότι δεν επρόκειτο να ομιλήσει καθόλου αυτός και μάλιστα μου είπε "πες ό,τι θέλεις, μίλησε όσο θέλεις εσύ μόνον". Αυτός βέβαια, όπως είδαμε κατά την διάρκεια της εορτής και προ της ομιλίας της δικής μου, παρουσίασε σε σλάιντς συνεντεύξεις και ιστορίες ναυτικών - ψαράδων ντόπιων κυρίως με εξαιρετική επιτυχία και επιμέλεια οφείλω να ομολογήσω , παρ' όλο που δεν ήταν ορατή η οθόνη προβολής από όλους τους παρευρισκόμενους λόγω μη αμφιθεατρικής θέσεως των καθισμάτων κατά μήκος της προβλήτας του λιμανιού, αφ' ενός αλλά και της όχι και τόσο καλής ηχητικής κάλυψης.

Υ.Γ.: O εν λόγω συνάδελφος κατά την διάρκεια της ομιλίας μου και προς το τέλος κυρίως φερόμενος αγενώς (λίαν επιεικής ο χαρακτηρισμός) και δείχνοντας το επίπεδο της κουλτούρας του με παρατήρησε να συντομεύω την ομιλία μου, γιατί λέει τους κουράσαμε (τους ακροατές), τους είπα ότι τελειώνω σε 5-6 λεπτά , και αυτός εκ δευτέρου και με περισσή απαίτηση την δεύτερη φορά ζήτησε να τελειώνω πάραυτα! Το ίδιο αγενέστατα έπραξε και κάποια ευτραφής κυρία ονόματι ΙΩΑΝΝΑ ΔΗΜ. ΤΡΙΚΟΥΛΗ (αν με πληροφόρησαν σωστά για το όνομά της (κόρη της κυρά Γεωργίας πρώην δασκάλας της Πραγματευτής).

Στην ερώτησή μου προς την αγενέστατη κυρία, με ποια ιδιότητα παρίστατο και μου υπεδείκνυε να τελειώνω την ομιλία μου γιατί θέλει ο κόσμος να γλεντήσει, μου απάντησε ότι είναι εθελόντρια και ότι είναι και αυτή γόνος ναυτικής οικογένειας. Ο παππούς της ο ΤΡΙΚΟΥΛΗΣ (παρατσούκλι ΦΩΤΙΑΣ) ήταν πράγματι ναυτικός είχε μάλιστα και καΐκι μεταφορικό). Της απάντησα ευγενώς την πρώτη φορά, ότι για ένα λόγο παραπάνω, αφού είσαι γόνος ναυτικής οικογένειας "θα πρέπει να είσαι πιο ευγενής αν μη τι άλλο, και να σέβεσαι τους ναυτικούς περισσότερο από κάθε άλλον" και ειδικά τον ομιλούντα, γιατί η γιορτή γίνεται κυρίως για τους ναυτικούς.

Υ.Γ. 2: Αφού τέλειωσα απότομα την ομιλία μου που είχα σκοπό να ζητήσω σαν επίλογο να κάνω μια πινελιά σαν ένα μικρό μνημόσυνο στη μνήμη των αδικοχαμένων ναυτικών μας στο Π.Ν. και Ε.Ν. Εζητήθη ο λόγος από τον κ. Μιχ. Τρίκουλη συνταξιούχο ναυτικό και εδόθη (εκτός προγράμματος και ενώ θα περίμενε κανείς να συμπληρώσει κάτι ή να αναφερθεί κυρίως, αν μη τι άλλο, στο θάνατο του υιού του Ιωάννη Μ. Τρίκουλη (Β. Μηχανικού) στο καράβι εν ώρα υπηρεσίας του, αυτός ανεφέρθη εκτός θέματος σε μια προσωπική του ιστορία στα νεανικά του χρόνια που έτρεχε ξυπόλυτος στην Σοχά-Παλιόχωρα και για τον διωγμό των ανταρτών και μακρηγόρησε αρκετά χωρίς να τον παρατηρήσει κανείς, ούτε να τον διακόψει...

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Σας ευχαριστώ θερμώς

Διαβάστε όλη την ομιλία ΕΔΩ.


* Σημείωση: Στο βίντεο περιλαμβάνονται 21 λεπτά από τα 35 περίπου λεπτά της ομιλίας του κ. Σαρρή.


Δεν υπάρχουν σχόλια