$type=three$count=3$show=home$height=250$snippet=hide$rdm=hide$a=hide$d=hide$la=hide$au=hide$com=0

Οι Κυνουριακές ακτές είναι ωραίες, αλλά μόνο όταν είναι καθαρές !!!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ TO:

Άρθρο της Νατάσας Πετρούλια Το όνειρό μας, στις διακοπές, να έρθουμε σε επαφή με τη φύση πρέπει να συνοδεύεται και από την υπεύθυνη στάση μ...

Άρθρο της Νατάσας Πετρούλια
Το όνειρό μας, στις διακοπές, να έρθουμε σε επαφή με τη φύση πρέπει να συνοδεύεται και από την υπεύθυνη στάση μας για καθαρές ακτές και θάλασσες.
Φέτος με στόχο για ένα πιο καθαρό περιβάλλον η δική μας συμμετοχή είναι ακόμη πιο σημαντική, αφού η περσινή προσπάθεια να αφήσουμε, στο τέλος του καλοκαιριού, καθαρές ακτές, απέτυχε παταγωδώς, μια και οι περισσότεροι λουόμενοι σκέφτηκαν πως δεν είναι δική τους δουλειά να συμμετέχουν στον καθαρισμό και στην προστασία των ακτών μας, γιατί είναι δουλειά κάποιου άλλου !! Ίσως κάποιου δημάρχου, Νομάρχη, αρμόδιων υπηρεσιών, κάποιου τρίτου, αλλά σε καμία περίπτωση του ιδίου του λουόμενου.
Η περιφέρεια διαπιστώνουμε πως πληρώνει την έλλειψη μιας αναπτυξιακής πολιτικής και την αδυναμία ή την έλλειψη βούλησης της πολιτικής εξουσίας να χαράξει και να υλοποιήσει μια στρατηγική προοπτικής που θα αναδείξει το φυσικό της πλούτο ,τη μοναδικότητα των ακτών και θα περιορίσει την ερήμωση των χωριών.
Για να εκτιμήσεις όμως και να αγαπήσεις έναν τόπο πρέπει πρώτα να τον γνωρίσεις, γιατί μόνο έτσι θα τον σεβαστείς και θα θελήσεις να προσφέρεις και αυτό που ζητάμε αυτό το καλοκαίρι είναι η συμβολή όλων στη διατήρηση των πλεονεκτημάτων της χώρας μας που δεν είναι άλλο από τη φυσική της ομορφιά και την ιστορία της.
Στόχος μας ως ενεργοί πολίτες πρέπει να είναι η προστασία του μοναδικού φυσικού και πολιτισμικού πλούτου μας.
Να δώσουμε το ''παρών'', να καταθέσουμε την ευαισθησία μας και τον πολιτισμό μας.
Να ''στείλουμε'' με τη συμπεριφορά μας ''μήνυμα'' στην Πολιτεία, η οποία σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, οφείλει να προστατεύσει και να αναχαιτίσει την καταστροφή των ακτών, από την άναρχη δόμηση, τις αμμοληψίες, τη ρίψη λυμάτων, χημικών αποβλήτων και τις διευθετήσεις χωρίς μελέτες του αιγιαλού.
Δεν μπορούμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας ακτές γεμάτες σκουπίδια, άσφαλτο και τσιμέντο. Πρέπει τα παιδιά μας να μπορέσουν και αυτά να ζήσουν ότι ζήσαμε και εμείς, που μεγαλώσαμε δίπλα στη θάλασσα, να δουν ένα ηλιοβασίλεμα, να κυνηγήσουν ένα καβούρι, ένα χέλι, να παίξουν με τα βότσαλα, να μαζέψουν κοχύλια, να κάνουν πάρτυ και να ξενυχτήσουν στις παραλίες, να πάνε για ψάρεμα, κάμπινγκ, να κολυμπήσουν σε καθαρά νερά.
Αν εμείς με την αδιαφορία μας αποδεχτούμε την ανυπαρξία του κράτους, την ασυδοσία των επιχειρήσεων και καταστρέψουμε τον πλούτο των ακτών μας, θα γίνουμε φτωχότεροι περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά.
Οφείλουμε ως συνειδητοποιημένοι πολίτες που θέλουμε να προστατεύσουμε αυτή την πηγή ζωής :
Να μην ρυπαίνουμε και να καθαρίζουμε τις παραλίες από τα σκουπίδια
Να ευαισθητοποιηθούμε σε θέματα θαλάσσιας ρύπανσης
Να καταγγείλουμε οποιοδήποτε φαινόμενο αλλοίωσης του θαλάσσιου και παράκτιου περιβάλλοντος που θα αντιληφθούμε
Να πιεστεί η Πολιτεία να θεσπιστεί νομοθετικό πλαίσιο για τη ρύπανση της θάλασσας με επιβολή αυστηρών κυρώσεων και
Να αναλάβουν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί την υλοποίηση των όσων κατοχυρώνονται νομικά
Ίσως με τον τρόπο αυτό καταφέρουμε να απολαύσουμε και τις επόμενες χρονιές τις ειδυλλιακές και πανέμορφες ελληνικές ακτές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Φορτώθηκαν όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκαν δημοσιεύματα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσοτερα Cancel reply Διαγραφή Από τον Αρχική σελίδα Σελίδες Δημοσιεύματα Δείτε τα όλα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH Όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκε δημοσίευμα που να ταιριάζει στην αναζήτηση ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαίου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαίου Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες πριν χτες $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες πριν περισσότερες από 5 εβδομάδες Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content