Συνέντευξη Σαλάκου στην εφημερίδα "Κυνουρία"

  Συνέντευξη στην εφημερίδα "Κυνουρία" παραχώρησε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό "ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ" Βασίλ...

 Συνέντευξη στην εφημερίδα "Κυνουρία" παραχώρησε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό "ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ" Βασίλειος Σαλάκος λιγες μερες πριν τις αυτοδιοικητικες εκλογες για τον Δήμο της Νότιας Κυνουριας.
Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως ακολούθως:
- Κύριε Σαλάκο, ο «Καλλικράτης» ψηφίσθηκε, από την Βουλή των Ελλήνων και είναι πλέον Νόμος του Κράτους. Θεωρείτε πως ο Νόμος αυτός είναι προς την σωστή κατεύθυνση και τι αλλαγές, πιστεύετε, ότι θα επιφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;


Μια ανάλυση σε βάθος, της νέας αυτοδιοικητικής δομής, απαιτεί και χρόνο αλλά χώρο. Σεβόμενος απόλυτα, τόσο τον χρόνο σας όσο και τον χώρο που µας παραχωρεί η εφημερίδα σας, για την φιλοξενία αυτής της συνέντευξης, εν συντομία, θα σας έλεγα τα εξής:

Όπως, κάθε μικρή ή μεγάλη αλλαγή στην προσωπική ζωή του κάθε ανθρώπου, όπως κάθε νέο μέτρο που εφαρμόζεται, έτσι και κάθε νέος Νόμος που τίθεται σε ισχύ, εμπεριέχει θετικά και αρνητικά στοιχεία.
Πόσο δε µάλλον, όταν πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα έργα, που έχει να επιδείξει η σημερινή κυβέρνηση, καθώς αποβλέπει στην ορθολογικότερη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας και κατ' επέκταση στην σταδιακή κατάργηση του πελατειακού συστήματος. 
Το τολμηρό αυτό, κατά την άποψή µου μέτρο, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι θα επιφέρει σαρωτικές αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα επηρεάσει άμεσα τους πολίτες των νέων Καλλικρατικών Δήμων, όπως άλλωστε και τον δικό µας δήμο, τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας

Η πάγια θέση µου για τον N.3852/10, τον γνωστό σε όλους µας «Καλλικράτη» είναι, ότι πρόκειται για ένα πολύτιμο εργαλείο, µία τομή για την αυτοδιοίκηση, ένα σχέδιο το οποίο εάν τύχει της ορθής αλλά και αποτελεσματικής εφαρμογής εκ μέρους των δημάρχων και των δημοτικών συμβουλίων, που θα προκύψουν από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, θα αλλάξει εκ βάθρων την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και την νοοτροπία όλων όσων ασχολούνται µε τα αυτοδιοικητικά.

 Η κατάργηση των νομαρχιών αποτελεί µια ένδειξη της προσπάθειας αυτής.

Κατόπιν όλων αυτών, θα έλεγα, ότι επί της αρχής τάσσομαι υπέρ του νέου Νόμου, αλλά όπως έχω δηλώσει σε κατ' ιδίαν συζητήσεις µε συμπολίτες µας και στενούς συνεργάτες µου, έχω κάποιους ενδοιασμούς επί ορισμένων άρθρων του Νόμου όπως επίσης διατηρώ και κάποιες επιφυλάξεις ως προς την πρακτική του εφαρμογή.

Προκειμένου να γίνω πιο σαφής, προς τους αναγνώστες της εφημερίδας σας, θα επιχειρήσω εν συντομία µια ανάλυση.

Αναφορικά µε το θέμα των αρμοδιοτήτων, είναι γνωστό σε όλους πως µε τον «Καλλικράτη», στους νέους δήμους και στις περιφέρειες θα μεταφερθούν ακόμα περισσότερες αρμοδιότητες, όπως της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας, πολεοδομίας κ.α.

 Ως εκ τούτου, το βάρος, που θα κληθεί να επωμισθεί κάθε νέος δήμος θα είναι μεγάλο και αν αναλογισθεί κανείς την έλλειψη πόρων, τούτο το βάρος θα γίνει δυσβάσταχτο.

 Κατά την άποψή µου, θα έπρεπε προηγουμένως να έχει διευκρινισθεί το κόστος καθώς και να έχουν προβλεφθεί οι αντίστοιχοι πόροι, τουλάχιστον για µια μεταβατική περίοδο.

Σήμερα, ο τόπος διανύει µια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο καθώς βρίσκεται εν µέσω μιας εύθραυστης χρηματοοικονομικής συγκυρίας. Εάν λοιπόν, δεν υπάρξει η ορθή, συνετή διαχείριση καθώς και η εξασφάλιση πόρων για τις νέες δαπάνες που απορρέουν από τις νέες αρμοδιότητες που θα αναλάβει ο Δήμος, ελλοχεύει ο κίνδυνος της χρεοκοπίας.
Επιπρόσθετα, ο έντονος προβληματισμός µου έγκειται στον χρόνο, που επελέγη από την κυβέρνηση να τεθεί σε εφαρμογή και να υλοποιηθεί ο «Καλλικράτης».
 Δεν είμαι βέβαιος, για το αν η χρονική περίοδος που διανύουμε, είναι η ιδεωδέστερη για να εφαρμοστεί ένα μέτρο τέτοιας εμβέλειας, το οποίο είναι εκ προοιμίου σίγουρο ότι θα επηρεάσει την οικονομική κατάσταση της κάθε δημοτικής αρχής.

 Ναι µεν, είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατάργηση της γραφειοκρατίας και άλλων τινών, αλλά παράλληλα απαιτεί ειλικρινή διάλογο για τα οικονομικά των δήμων, εν µέσω των μεγάλων αυτών οικονομικών μεταβολών στη χώρα µας.

Ακόμα όμως και αν το πρόβλημα των πόρων είχε λυθεί, θεωρώ πως ο «Καλλικράτης» στερείται των απαραίτητων μηχανισμών ελέγχου, οι οποίοι θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ούτως ώστε να αποτραπούν περιττές δαπάνες.

- Όπως προκύπτει από το άρθρο 1 του Ν. 3852/2010, ο Δήμος Λεωνιδίου, δεν παραμένει ενιαία εκλογική περιφέρεια. Θεωρείτε, πως η συνένωση, µε τον Δήμο Τυρού και την Κοινότητα Κοσμά , αποτελεί θετική εξέλιξη και αν ναι πόσο αισιόδοξος είστε για την επιτυχία του εγχειρήματος;

Η νέα αρχιτεκτονική για την αυτοδιοίκηση, μόλις γεννήθηκε και όπως καλά γνωρίζετε, δεν έχει δοκιμασθεί ακόμα στην πράξη. Θα ήταν αν µη τι άλλο άδικο να σπεύσουμε να βγάλουμε αυθαίρετα συμπεράσματα. Το αν πρόκειται για αρνητική ή θετική εξέλιξη, θα φανεί στην πράξη. Παρ' όλα αυτά, για να µην θεωρηθεί ότι υπεκφεύγω του ερωτήματός σας, θα σας απαντήσω κάνοντας µια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν.
Έχει ήδη παρέλθει κάτι παραπάνω από µια δεκαετία από την ισχύ του πρώτου σχεδίου, τον γνωστό σε όλους µας «Καποδίστρια», που εφαρμόστηκε το 1998, όταν µε απόφαση του τότε υπουργού Εσωτερικών κ. Αλ. Παπαδόπουλου, οι 6.000 δήμοι και κοινότητες της Ελληνικής επικράτειας έφθασαν τους 1.033.

Δέκα και πλέον χρόνια μετά, το εγχείρημα αυτό, παρά τις αδυναμίες και τις ελλείψεις του, κρίνεται θετικό αν αναλογισθεί κανείς, ότι δεν δόθηκαν, ίσως, τα απαραίτητα κονδύλια για την οικονομική αυτοδυναμία των νέων μονάδων αλλά ούτε και οι κατάλληλοι υποστηρικτικοί μηχανισμοί ούτως ώστε να τις καταστήσουν παραγωγικότερες και αποδοτικότερες.

Όμως, η διοικητική παθογένεια αντί να παρουσιάσει μείωση, αυξήθηκε.
 Το αποσυγκεντρωμένο κράτος παρέμενε πάγιο αίτημα. Οι απλές διορθωτικές παρεμβάσεις στο ισχύον μοντέλο δεν θα μπορούσαν να αποδώσουν. Ως εκ τούτου, οι μεγάλοι δήμοι, µε αυξημένη επιχειρησιακή ικανότητα καθώς και λειτουργική αλλά και οικονομική αυτοδυναμία ήταν επιβεβλημένοι.

Έτσι, φτάνουμε στο σήμερα. Μετά από αντιδράσεις μικρής κλίμακας, διατυπώσεις αντιρρήσεων, σε πολλές περιοχές της χώρας µας, που αν δεν αποτύπωναν προκατασκευασμένες πολιτικές επιλογές, το βέβαιον είναι ότι ανέδυαν έντονο τοπικό ... χρώμα, λόγω μικροπολιτικών, κομματικών και πελατειακών κινήτρων, που ευδοκιμούν και επωάζονται στις αυτοδιοικητικές έριδες, ψηφίσθηκε, τελικά, ο Νόμος 3852/2010, η Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης.

Το νέο διοικητικό μοντέλο, στοχεύει στην δημιουργία κρίσιμων αυτοδιοικητικών μεγεθών (νέων περιφερειών & Καλλικρατικών Δήμων) ικανών να αποτελέσουν δυναμικούς μοχλούς ανάπτυξης και αυτοδύναμες οικονομικές οντότητες, εν όψει μάλιστα και του Δ' ΚΠΣ, το οποίο δίνει ιδιαίτερο προβάδισμα στις Περιφέρειες.

Στην δική µας περίπτωση, µε το νέο διοικητικό μοντέλο, ο Δήμος Λεωνιδίου συνενώνεται µε τον Δήμο Απόλλωνος (Τυρού) και την Κοινότητα Κοσμά, δημιουργώντας τον νέο Δήμο Νότιας Κυνουρίας, µε έδρα το Λεωνίδιο, του οποίου η έκταση είναι συνολικά 586,32 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

 Πρόκειται για έναν Δήμο µε ιδιαίτερα μεγάλες, πλέον, δυνατότητες και συγκριτικά πλεονεκτήματα ανάπτυξης καθώς συγκεντρώνει μοναδικά ιστορικά μνημεία, τοποθεσίες και απερίγραπτο φυσικό κάλλος.

Μέσω των παραπάνω πλεονεκτημάτων δίδεται η δυνατότητα αξιοποίησης του δασικού µας πλούτου, της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και κυρίως του τουρισμού.

Πιστεύω ακράδαντα, πως η επιτυχία της συνένωσης, θα εξαρτηθεί και θα κριθεί εν πολλοίς τόσο από το ποσοτικά χαρακτηριστικά του όσο και από τα ποιοτικά και οργανωτικά του δεδομένα. Δηλαδή, µε άλλα λόγια, εάν θα καταστεί δυνατόν να ενώσουμε τα κοινωνικά, οικονομικά, αναπτυξιακά και πολιτισμικά µας χαρακτηριστικά, προκειμένου να επιτευχθεί η κοινωνική συνοχή και να ωριμάσουν τα προαπαιτούμενα για την οικονομική ευρωστία και ανάπτυξη.

Η επιτυχία του νέου Δήμου Νότιας Κυνουρίας, αποτελεί για εμένα µια πρόκληση και παράλληλα ένα στοίχημα, το οποίο θα κερδίσουμε, διότι όπως όλα δείχνουν, η τοπική κοινωνία µας είναι και ώριμη και έτοιμη να δεχθεί την μετάβαση στη νέα διοικητική δομή.

Για το λόγο αυτό, καλώ όλους τους συμπολίτες µας από το βήμα αυτό, όσοι αγαπούν τον τόπο µας και ενδιαφέρονται να ασχοληθούν µε τα κοινά, να ενεργοποιηθούν στις εκλογές της  7ης Νοεμβρίου και να δραστηριοποιηθούν μαζί µας για ένα καλύτερο αύριο.

- Είναι πανθομολογούμενο, πως διανύουμε µια εποχή όπου επικρατεί µια γενικευμένη τάση απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών. Πιστεύετε ότι αυτό μπορεί να αλλάξει; Με ποιον τρόπο; Τι θα κάνετε εσείς προς αυτήν την κατεύθυνση;


Είναι αλήθεια, πως ένας μικρός αριθμός πολιτικών, φέρει τεράστιες ευθύνες, γιατί µε τις πράξεις και παραλείψεις του προκάλεσε τα φαινόμενα της γενικευμένης απόρριψης του πολιτικού κόσμου και τραυμάτισε καίρια το κοινοβουλευτικό δημοκρατικό µας σύστημα.
Βαριές είναι οι ευθύνες τους γιατί εκτός των άλλων, συντρίβουν και την διαχρονική προσφορά των υπολοίπων συναδέλφων τους, στον τόπο.

Άποψή µου, είναι πως είναι καθήκον όλων µας να υψώσουμε το ανάστημα της αλήθειας και την φωνή της δημοκρατικής αντίστασης ενάντια στην ισοπέδωση των θεσμών και στην κατασυκοφάντηση της πολιτικής.

Αυτή την περίοδο της κλιμακούμενης κοινωνικής έντασης λόγω της ανεργίας και της επερχόμενης φτώχειας είναι οριακές οι αντοχές των θεσμών. Αυτή την ώρα της δοκιμασίας πρέπει να ακουσθεί από την πλευρά µας µια συνετή και πειστική φωνή. Αυτό µας ζητούν, αυτό απαιτούν οι συμπολίτες µας, από τον δικό µας συνδυασμό.

Είναι η στιγμή που πρέπει µε το έργο και τις προσεκτικές συμβουλευτικές παρεμβάσεις µας να ζητήσουμε πιεστικά την αυστηροποίηση της δημόσιας ζωής και τον επαναπατρισμό της Ελπίδας στους πολίτες αυτού του Τόπου. Να βοηθήσουμε όπου μπορούμε και για ότι μπορούμε. Λέγοντας την αλήθεια και μόνον την αλήθεια.

- Τι σημαίνει για σας η ενασχόληση µε την πολιτική και συγκεκριμένα µε τα κοινά της τοπικής αυτοδιοίκησης; Γιατί αποφασίσατε να έχετε πιο ενεργά ρόλο ως πολίτης και ποιοι λόγοι σας ώθησαν να είστε υποψήφιος;

Κατ' αρχήν, ας ξεκαθαρίσουμε το εξής. Για ανθρώπους σαν τον ομιλούντα, η πολιτική δεν είναι αυτοσκοπός και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί «όχημα» επαγγελματικής ανέλιξης.
Η πολιτική και κατ' επέκταση η εξουσία είναι µια ανιδιοτελής, υπεύθυνη και ειλικρινής ενασχόληση µε τα κοινά. Είναι µια συνεχής προσφορά.
Οι συμπολίτες µου γνωρίζουν τη μακρά πορεία δράσης και προσφοράς µου σε πολλούς τομείς του κοινωνικού και πολιτικού µας γίγνεσθαι. Εδώ και δεκαπέντε συναπτά έτη, εγκατεστημένος στον τόπο, δεν έχω παύσει να ασχολούμαι µε τα κοινά - είτε συμμετέχοντας στα διοικητικά του Δήμου είτε παρακολουθώντας τα - υπηρετώντας τα µε συνέπεια, ανιδιοτέλεια και εντιμότητα ως ενεργός πολίτης.

Η μοναδική µου έγνοια είναι μέσα από τη συλλογική δράση να φανώ χρήσιμος για τον Τόπο µας, την Κοινωνία και τον Άνθρωπο. Αυτό και μόνον µε ωθεί σε να ασχοληθώ µε τα αυτοδιοικητικά του νέου Δήμου Νότιας Κυνουρίας, µε καθαρά χαρτιά, µε καθαρούς όρους, πέρα κι έξω από στείρες αντιπαραθέσεις, σκοπιμότητες και υστεροβουλίες.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Η δική µου συμμετοχή σ' αυτή την προσπάθεια είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη από την ιδεολογία µου και τη μέχρι σήμερα πορεία µου. Αυτό, άλλωστε, δηλώνει και η συμμετοχή µου στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ». Είναι µια συμμετοχή δράσης και προσφοράς.

- Γιατί πιστεύετε πως ο κόσμος πρέπει να επιλέξει τον δικό σας συνδυασμό;
 Τι το διαφορετικό πρεσβεύετε από τους άλλους συνδυασμούς που συμμετέχουν στις εκλογές για τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας; Αλλά και σε προσωπικό επίπεδο γιατί να επιλέξει ένας πολίτης εσάς από τους συνυποψήφιους σας;


Ο συνδυασμός «ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ» είναι µια ήρεμη πολιτική δύναμη, η οποία δρα πάντα εντός του πλαισίου του πολιτικού πολιτισμού, µε ειλικρίνεια, ευπρέπεια και ήθος.

Η πολιτική και ιδεολογική µας ταυτότητα είναι δεδομένες. Υπάρχουμε ως συνδυασμός για τον άνθρωπο πολίτη και δημιουργό. Υπάρχουμε για το αύριο της τοπική ς κοινωνίας µας και για τους νέους που την εκπροσωπούν, υπάρχουμε για την παράδοσή µας, υπάρχουμε για την τιμή, την αξιοπρέπεια, την Δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης.

Πέρα από αυτά, σήμερα οι πολίτες και ιδίως οι νέοι µας εκείνο που ζητούν να μάθουν, και κυρίως να δεσμευθούμε, είναι για το πώς θέλουμε τον τόπο µας τις επόμενες δεκαετίες.
Τι σχεδιάζουμε, τι εξαγγέλλουμε. Τι φροντίδα θα δώσουμε σε όσους προσπαθούν, αγωνίζονται καθημερινά στην ζωή και δοκιμάζονται.

Αυτά ζητούν από εμάς και όχι τις θεατρικές κορώνες και τις ατέρμονες αντιμαχίες. Ζητούν συνοχή, ενιαίο πολιτικό λόγο (προϊόν δημοκρατικών διεργασιών), οργανωτική και στελεχιακή αναδιάταξη του συνδυασμού µας σε σύγχρονες βάσεις. Πράγματα για τα οποία ο συνδυασμός µας μπορεί κάλλιστα να ανταποκριθεί και ως εκ τούτου αποτελεί την πλέον αξιόπιστη λύση.
Οι συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού µας, έχουν την πολιτική βούληση, την κοινωνική ευαισθησία και μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις των καιρών.
 Διαθέτουμε πρόγραμμα, για ριζικές τομές και αλλαγές προς όφελος των συμπολιτών µας και του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.
Αν υπάρχει κάτι, το οποίο θα πρότεινα τους συμπολίτες µας, είναι να μελετήσουν προσεκτικά τους συνδυασμούς µε τα πρόσωπα που τους απαρτίζουν καθώς και το περιεχόμενο των θέσεων και προτάσεών τους και να αποφασίσουν.
 Νέα και άφθαρτα πρόσωπα, που μπορούν να υποσχεθούν, ότι έχουν τη διάθεση να ανατρέψουν την κατάσταση της υποβάθμισης στην οποία βρίσκεται σήμερα η ευρύτερη περιοχή µας.
Προσωπικώς, δεν επιδιώκω καμιά καταξίωση μέσα από την επιλογή µου αυτή.
Άποψή µου είναι ότι ο καθένας µας καταξιώνεται μέσα από την προσωπική του πορεία, την επαγγελματική του διαδρομή, την προσφορά του και μέσα από τη στάση ζωής.
 Από την πλευρά µου καταθέτω στην κοινή µας προσπάθεια τις όποιες γνώσεις και εμπειρία διαθέτω, µε στόχο την ανάπτυξη του τόπου µας.
 Η τελευταία λέξη ανήκει πάντα στον ψηφοφόρο ο οποίος είναι πολιτικά ώριμος να κρίνει και να ψηφίσει τους καλύτερους.

- Συνηθίζεται, από εμάς του δημοσιογράφους, κατά την προεκλογική περίοδο, να θέτουμε ερωτήματα σχετικά µε το έργο που αφήνει πίσω της, η απελθούσα δημοτική αρχή. Θα θέλατε να µας κάνετε ένα σχόλιο που να αφορά το παρελθόν;

Όπως γνωρίζετε, τα τελευταία 8 χρόνια δεν συμμετέχω στα διοικητικά του Δήμου. Δεν είμαι καν σύμβουλος.
 Η επαναδραστηριοποίηση µου οφείλεται κατά κύριο λόγο στο νέο Νόμο και τις πολλές και σημαντικές αλλαγές, που πρόκειται να επιφέρει διαφοροποιώντας σε μεγάλο βαθμό τα όσα γνωρίζαμε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως για παράδειγμα, η αναβάθμιση των Τοπικών Συμβουλίων µε αυξημένες αρμοδιότητες αλλά και η κατάρτιση προϋπολογισμών, για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητάς µας.

 Ένας ακόμα λόγος είναι και η συνειδητοποίηση από μέρους µου, της ανάγκης να µην λείψει κανείς εν όψει των οικονομικών και άλλων προβλημάτων τα οποία δυστυχώς είναι μπροστά µας και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.
 Τόσο η κρίση όσο και τα σχόλια που αφορούν το παρελθόν, είτε πρόσφατο είτε παλαιότερο προϋποθέτουν πολυτέλεια χρόνου, την οποία κατά την άποψή µου δεν διαθέτουμε.
 Κατά συνέπεια, µόνο µε το τι μέλλει γενέσθαι προτίθεμαι να ασχοληθώ διότι αυτή είναι και η ουσία.

- Κατά την γνώμη σας, θα ήταν χρήσιμη µια δημόσια συζήτηση εφ' όλης της ύλης, μεταξύ εκπροσώπων των συνδυασμών που μετέχουν στις εκλογές της 7ης  Νοεμβρίου;

Κατ' επανάληψη, έχω τονίσει πως δημόσιες συζητήσεις αυτού του είδους, µε κατάθεση απόψεων και  επιχειρημάτων από κάθε πλευρά είναι προς όφελος της κοινωνίας µας και προάγουν τον δημόσιο διάλογο και την ενημέρωση.
Και µέσω της εφημερίδας σας, είχα ζητήσει να αναληφθεί η πρωτοβουλία ώστε να πραγματοποιηθεί µια τέτοια συζήτηση, µε οργανωτή την εφημερίδα σας. Ως ώρας δεν έχω δει κανένα σχετικό ενδιαφέρον.
Με την ευκαιρία αυτή, θα επαναλάβω την πρόταση διευκρινίζοντας, πως είμαι διατεθειμένος να συζητήσω δημόσια εφ' όλης της ύλης µε όποιον ή όποιους δεχθούν την πρόσκληση αυτή.

- Στις επερχόμενες εκλογές της 7ης  Νοεμβρίου συμμετέχουν τρεις (3) συνδυασμοί, του κ. Τσιγκούνη, του κ. Ρουσάλη και του κ. Μαρνέρη. Ειδικότερα ο κ. Μαρνέρης δηλώνει ότι κατέρχεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Τι γνώμη έχετε επ' αυτού;

Το που ανήκει ο κ. Τσιγκούνης είναι πασίγνωστο. Παρομοίως και ο κ. Ρουσάλης. Δεν το έκρυψαν ποτέ και ούτε προσπάθησαν να πουν, ότι είναι κάτι άλλο.
Σε ότι αφορά τον κ. Μαρνέρη, υπάρχει µια διαφοροποίηση. Ενώ και στην δική του την περίπτωση είναι πασίδηλο το που ανήκει, τόσο ο ίδιος όσο και ο συνδυασμός του, έχουν επιλέξει να ενδυθούν, µε το ένδυμα της ανεξάρτητης υποψηφιότητας µε προφανείς στόχους.

- Θα θέλατε να µου διευκρινίσετε λίγο περισσότερο, το τι ακριβώς εννοείτε;

Ο κ. Τσιγκούνης και ο κ. Ρουσάλης δεν έκρυψαν ποτέ, το που ανήκουν, προτείνοντας ταυτόχρονα µε αυτό τον τρόπο στον κόσμο καθαρή λύση, άσχετα µε το εάν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος μαζί τους.

Εν αντιθέσει µε τους ανωτέρω υποψηφίους δημάρχους, ο έτερος υποψήφιος, κ. Μαρνέρης, παρά το γεγονός πως όλοι γνωρίζουν το που ανήκει, προσπαθεί µε το τέχνασμα του Δούρειου Ίππου, προφανώς να αλιεύσει ψήφους από τους δυο άλλους χώρους.
Αποφεύγει, δηλαδή, να δηλώσει την πολιτική του ταυτότητα και να δώσει στον κόσμο καθαρή λύση, για λόγους εκλογικής σκοπιμότητας.

Κατά συνέπεια, µε την πολιτική αυτή στάση, είναι απολύτως λογικό, να εγείρονται εύλογα ερωτήματα γύρω από την συγκεκριμένη υποψηφιότητα, τα οποία συνοψίζονται ως εξής:
Ο «Καλλικράτης» εισήχθη και ψηφίσθηκε από την Βουλή των Ελλήνων, από την κυβερνώσα παράταξη. Θα ήταν λοιπόν λογικό ο συνδυασμός του κ. Μαρνέρη, να δηλώσει ευθέως, ότι ανήκοντας στην κυβερνώσα παράταξη επιθυμεί να καταλάβει τον δημαρχιακό θώκο ώστε να εφαρμόσει και στην πράξη το Νόμο που η παράταξη του ψήφισε.

 Αντ' αυτού, επικαλείται την ανεξάρτητη υποψηφιότητα, µε πρόσχημα την συμμετοχή υποψηφίων προερχόμενοι από άλλους χώρους, οι οποία δεν ξεπερνά το 5%.
Τούτο, κατά την άποψή µου, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση καθαρή λύση, αντιθέτως διεξάγει ένα προεκλογικό αγώνα, εφαρμόζοντας την τακτική του Δούρειου Ίππου για να διεμβολίσει και να υφαρπάξει ψήφο από άλλους χώρους.

 Η στρατηγική αυτή είναι πέρα για πέρα λανθασμένη και υποδηλώνει σαφώς έλλειψη εμπειρίας στον επικοινωνιακό τομέα αλλά και σε άλλους τομείς. Θεωρώ πως ο ψηφοφόρος, σήμερα, επιζητεί την αλήθεια και κατ' επέκταση την καθαρή λύση.
Οτιδήποτε άλλο τον προσβάλει βάναυσα και όταν αντιληφθεί την προσβολή αποφασίζει και πράττει αναλόγως.

- Κύριε Σαλάκο, θα ήθελα προσωπικά αλλά και εκ μέρους της εφημερίδας, να σας ευχαριστήσω για την συνέντευξη που µας παραχωρήσατε και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στις εκλογές της 7ης  Νοεμβρίου.

Με την σειρά µου, θέλω και εγώ να σας ευχαριστώ θερμά, τόσο για τον χρόνο σας όσο και για την φιλοξενία. Είμαι πάντα στην διάθεση της εφημερίδας, να συζητήσω μαζί σας, θέματα που αφορούν τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Όνομα

"Κλεισθένης",1,16η Μαρτίου,4,25η Μαρτίου,42,28η Οκτωβρίου,26,Α Χώρα νάμου,1,Α.Ε.Μαρίου,60,Α.Ε.Σ. Κυνουρίας,2,Α.Ο.Σ.Λ,4,Α.Σ. TKD Λεωνιδίου,30,Α.Σ."Αρκάς",27,Α.Σ.Λεωνιδίου,829,Α.Τ.Λεωνιδίου,3,ΑΑΔΕ,2,Αβραντίνης,1,Αγ.Βασίλειος,15,Αγαπήνωρ,1,Αγγελίες,98,Άγιος Βασίλειος,6,Αγρότες,164,Αγροτικός Συνεταιρισμός,47,Αγώνες δρόμου,92,Αγωνιστική Συνεργασία,2,ΑΔΜΗΕ,1,ΑΕΠΙ,5,Αεροδρόμια,1,Αθλητικά,3062,αιγιαλός,1,Αιμοδοσία,58,ακτοπλοΐα,1,Αλιεία,7,αλιευτικός σύλλογος,3,Άλλα αθλήματα,197,ΑΜΕΑ,17,Αμπελουργοί,13,Αμυγδαλιά,20,αναγκαστικά μέτρα,17,Ανακοινώσεις,580,Αναπτυξιακή Πάρνωνα,146,Αναρρίχηση,40,Ανέλιξη,1,Ανεξάρτητοι Έλληνες,8,Άνεργοι,20,Ανοικτό Πανεπιστήμιο,1,Ανοιχτή συνέλευση,8,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,1,Αντένα,2,Αντιφασίστες,1,Αξίζει να δείτε,105,Άξιον Εστί,3,απάτες,12,απεργία,5,Απογραφή 2011,4,Αποζημιώσεις,7,Απόκριες,128,Απόλλων Τυρού,300,άποροι,11,Αποστολόπουλος,1,αποτελέσματα,1,Απόψεις,1,Απρόβλεπτα,1,απώλεια αντικειμένου,1,Άργος,1,Αργυράκη,1,Άρθρα,21,Αρκαδία,942,Αρκαδικό Πανόραμα,5,Αρκαδικός,4,Άρση βαρών,2,Αρχαιολογία,28,Αρχείο Τσακωνιάς,146,Αρχιτέκτονες,6,ΑΣΕΠ,1,Αστεία,2,Αστέρας Τρίπολης,2,Άστρος,30,Αστυνομία,210,Ασφαλιστικά ταμεία,77,ΑΤΕ,1,ατύχημα,7,Άυλη Πολιτιστική κληρονομιά,1,Αυτοδιοίκηση,27,αυτοδιοίκηση-εκλογές,108,Αυτοκίνητο,49,αφιέρωμα,3,Βαλασόπουλος,1,Βασκίνα,32,Βέμμος,9,Βενιζέλος,1,Βιβλίο,43,Βίντεο,100,Βιογραφικό,3,Βιτζηλαίου,5,Βιώσιμη Πόλη,2,Βλάβες,12,Βλάσης,66,Βλησιδιά,17,Βοήθεια στο σπίτι,2,Βόλεϊ,17,Βουδούρης,7,βραβείο,2,Γ.Ε.Φ.,1,Γ.Σ.Τυρού,92,Γενική Συνέλευση,71,Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές,5,Γεωργοί,4,γηροκομείο,16,Γιαννακόπουλος,1,Γιαννακούρας,39,Γιαννούσης,3,Γιορτή Αμυγδάλου,3,Γιορτή θαλασσινών,5,Γιορτή Κρασιού,22,γιορτή μελιού,10,Γιορτή μελιτζάνας,24,Γιορτή πανσελήνου,2,Γιορτή του Ψαρά,21,Γλυππία,1,γλυπτική,2,Γνώμες,417,Γόντικας,2,Γυμνάσιο,117,Γυναίκα,9,Γύρος Αμπελώνων,1,Δ.Ε.Τυρού,17,Δ.Ο.Υ.,67,Δαλιάνης,10,δανειολήπτες,3,Δασαρχείο,19,ΔΕΔΔΗΕ,29,Δέδε,2,Δέδες,4,ΔΕΗ,40,ΔΕΚΟ,1,Δελτία τύπου,1133,δεντροφύτευση,2,ΔΗ.ΣΥ.,8,ΔΗΚΕΝΚ,18,Δημ.Ραδιόφωνο Τρίπολης,4,ΔΗΜΑΡ,3,Δημοπρασία,49,Δήμος Β.Κυνουρίας,7,Δήμος Γορτυνίας,1,Δήμος Λεωνιδίου,34,Δήμος Ν.Κυνουρίας,64,Δήμος Νότιας Κυνουρίας,1278,Δήμος Τυρού,1,Δημόσιο,2,δημοσιογράφοι,3,Δημοσκόπηση,2,δημοτικά τέλη,1,Δημοτικό Συμβούλιο,253,Δημοτικό Σχολείο,223,δημοψήφισμα,1,Δια Βίου Μάθηση,17,διάγγελμα,3,Διαγωνισμός,46,Διαδίκτυο,66,δίαθλο,1,διακοπή νερού,9,διακοπή ρεύματος,23,Διαμαρτυρία,5,Διαμονή,13,Διανομή τροφίμων,17,διασκέδαση,82,Διατροφή,12,διάφορα,8,διάφορα είδη,12,ΔΙΕΚ,5,Δικαιοσύνη,75,Δικηγόρος,1,Δράκος,7,Δράσεις Κυνουρίας,3,Δράση,11,Δρίτσας,7,Δυνατή Πελοπόννησος,1,δυστύχημα,18,δωρεά,26,εγκαίνια,2,εγκύκλιος,1,ΕΕΣΠΟΦ,1,εθελοντισμός,34,έθιμα,5,Εθνική Ελλάδας,14,Εθνική Συσπείρωση,1,Εθνική Τράπεζα,7,ει,1,Ειδήσεις,5,Ειδικό Σχολείο,3,Εκδηλώσεις,1020,Εκδρομή,74,Έκθεση,70,Έκθεση Φωτογραφίας,10,Εκκλησία,343,Εκλογες,3,Εκλογές,483,Εκπαίδευση,497,εκπομπή,3,εκπτώσεις,4,έκτακτα μέτρα,12,Εκτελεστική επιτροπή,2,ελαιοπαραγωγοί,53,ΕΛΓΑ,4,Ελεύθεροι επαγγελματίες,3,Ελιά,2,Ελλάδα,1263,Ελληνικός Στρατός,4,Ελλήνων Συνέλευσις,1,ΕΛΜΕ,1,ΕΛΤΑ,6,Εμβολιασμοί,2,Εμπορικό Ναυτικό,1,Εμπορικός σύλλογος,178,ΕΜΥ,13,Ενδιαφέρουν,258,Ενέργεια,2,Ενημέρωση,4,Ενίσχυση Επιχειρήσεων,4,ενοικίαση ακινήτων,12,Ένωση Ξενοδόχων,38,Εξωτερική Πολιτική,3,ΕΟΔΥ,3,ΕΟΜΜΕΧ,1,ΕΟΠΥΥ,3,Εορτή,9,ΕΠΑΛ,82,επαρχιακός Τύπος,2,επέτειοι,14,επιδόματα,22,Επιδοτήσεις,45,Επικαιρότητα,12319,Επιμελητήριο Αρκαδίας,92,Επιστολές,24,Επιτροπή Διαβούλευσης,2,Επιτροπή Παιδείας,6,Επιχειρηματικότητα,80,Επιχειρήσεις εστίασης,7,ΕΠΟ,1,ΕΠΣ.Αρκαδίας,54,ΕΠΣΑ,46,Έργα,269,Εργασία,282,Εργαστήριο,7,Εργατικό κέντρο,3,ΕΡΤ,29,Ερωτηματολόγιο,1,ΕΣΗΕΑ,1,ΕΣΠΑ,32,Εύη Τατούλη,66,Ευθυμογράφημα,18,Ευρωεκλογές,1,Ευχές,53,ΕΦΕΤ,3,ΕΦΚΑ,1,Ζαρίτσι,2,Ζαχαριάς,14,ζημιές,5,ζωγραφική,11,Ζωντανή μετάδοση,1,Ζώταλης,1,Ηλιοπούλου,4,ημερίδα,31,Θέατρο,78,θέατρο σκιών,3,Θεοδωράκη,1,θεοδωράκης,2,Θεοφάνεια,29,θηροφύλακες,5,Ι.Μ. Αρτοκωστάς,1,Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Καρυάς,4,Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Σίντζας,25,Ι.Μ.Ελώνης,83,ιατροί,1,ιατρός,2,Ιδιαίτερα μαθήματα,5,ΙΕΚ,10,ΙΚΑ,37,ΙΚΑ.,1,ΙΝ.Ε.,1,ΙΝΣΕΤΕ,1,Ισοπολιτεία,7,Ιστορικά,41,Κ.Ε.Δ.Ε,9,Κ.Ε.Ε.,2,Κ.Ε.Π.,14,Κ.Ε.Φ.,1,καιρός,187,Καλαθά,1,Καλλικράτης,9,κάπνισμα,2,Καρβελάς,4,Καρδαράς,1,Καστανιές,1,καταγγελίες,5,Καταδυτικό πάρκο,18,καταναλωτές,6,καταστήματα,6,κατηγορία,1,κατοικίδια,1,Κατσίρης,2,Καύσιμα,3,ΚΕΚ,2,Κέντρο Πληροφόρησης,7,Κέντρο Υγείας,63,Κεντροαριστερά,4,ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.,1,Κιβωτός του Κόσμου,3,Κίνημα Αλλαγής,12,Κίνηση,1,ΚΚΕ,56,Κλειστό Γυμναστήριο,2,κληροδοτήματα,10,ΚΝΕ,1,Κοινωνία,87,Κοινωνικά,207,Κοινωφελής Επιχείρηση,24,Κόκκορης,1,κολύμβηση,5,Κοντοζαμάνης,23,Κορολόγος,1,Κοσμάς,200,Κόσμος,95,Κοτρώτσος,1,Κοτσώλης,1,Κουκλοθέατρο,13,Κουνουπιά,22,Κουτρούκης,5,ΚΠΝΝΑ,1,Κρυονέρι,2,ΚΤΕΛ,31,Κτηματική Υπηρεσία,4,Κτηματολόγιο,14,κτηνοτρόφοι,33,κυκλοφοριακές ρυθμίσεις,23,κυκλοφοριακό,33,Κυνηγετικός Σύλλογος,31,Κυνηγοί,25,Κυνουρία,38,Κύπρος,3,Κωνσταντινόπουλος,75,Λαϊκή αγορά,39,Λαϊκή Ενότητα,10,Λαική συσπείρωση,38,Λαϊκή συσπείρωση,6,Λάκκος,11,Λάκος,7,Λακωνία,1,Λαλουδάκης,36,Λαμπρόπουλος,3,Λαογραφία,75,ΛΑΟΣ,1,λαχειοφόρος,5,Λειβαδά,1,Λειβάδι,13,Λεκκός,1,Λεωνίδιο,2638,Λεωνίδιο Αλλάζουμε,7,Λιβάδι,7,Λιμάνι,23,Λιμεναρχείο,46,Λιμενικό Σώμα,38,Λιμενικό Ταμείο,5,λογιστές,3,Λύκειο,80,Λυκουρέντζος,58,Λυμπεροπούλου,2,Λυσίκατος,88,μαγειρική,3,Μανδρώνης,2,Μάνος,1,Μανώλης,3,Μαρί,22,Μαρνέρης,117,Μελισσοκόμοι,8,Μελιτζάzz,118,μέτρα προστασίας,16,Μετρό,1,Μητέρα,6,Μητσοτάκης,2,Μηχανικοί,6,Μιχελάκης,2,ΜΜΕ,2,Μνημείο,1,μνημόσυνο,34,Μορφωτικός Σύλλογος,100,Μοτοπαρέα,67,Μοτοσικλέτα,49,μουσεία,20,μουσική,12,Μπακούρης,1,Μπαμπαδήμας,57,Μπάσκετ,525,Μπερέτσος,1,Μπερτζελέτος,6,Μπιρσίμ,7,Μπουντρούκας,5,Μυθική Πελοπόννησος,1,ν,1,Ναρκωτικά,1,Νατάσα Πετρούλια,4,Ναύπλιο,1,Ναυτικοί,3,ΝΔ,236,Νέα Γρίπη,5,Νέα Πελοπόννησος,22,Νέοι Δρόμοι,2,Νεολαία ΠΑΣΟΚ,3,νηπιαγωγείο,67,Νίκας,25,Νικολάκου,10,Νομαρχία Αρκαδίας,6,νομοσχέδιο,1,Νότια Κυνουρία,4100,ντοκιμαντέρ,5,Ξενοδόχοι,22,Ο άλλος δρόμος,21,Ο τόπος μας,5,Ο.Ε.ΕΣ.Π.,1,Ο.Τ.Ε.,6,ΟΑΕΔ,65,ΟΑΕΕ,21,ΟΓΑ,25,Οδηγίες,18,Οδηγοί,1,Οικοδόμοι,4,Οικολόγοι,6,Οικονομία,175,Οικονομική επιτροπή,51,Οινοπαραγωγοί,2,ΟΚΕ,1,Ολυμπιακοί Αγώνες,1,Ολυμπιακός Λεωνιδίου,249,ομιλία,26,Ομογένεια,50,Ομοσπονδία TKD ITF,8,ΟΝΝΕΔ,8,ΟΠΑΠ,5,ΟΠΕΚΑ,1,ΟΠΕΚΕΠΕ,1,όπερα,1,Όραμα-Γνώση-Πρόοδος,42,Ορειβασία,191,Ορθοπαιδικός,1,ορκωμοσία,2,ΟΣΔΕ,2,ΟΤΑ,10,Ουράνης,4,Π.Ο.Ε.,1,παγκόσμια ημέρα,1,Παγώνης,2,ΠΑΖΛ,6,Παιδί,75,Παιδίατρος,10,Παιδικά χωριά SOS,1,Παιδική Χαρά,11,Παιδική Χορωδία,16,παιδικός σταθμός,33,παλαίμαχοι,2,Παλαιοχώρι,51,ΠΑΜΕ,4,Παναγιωτόπουλος,1,Παναρκαδική ομοσπονδία,27,Παναρκαδικό Νοσοκομείο,35,Πανελλήνιες,18,Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου,9,πανηγύρια,61,Παπαδημητρόπουλος,1,Παπαηλιού,16,Παπαθανασόπουλος,158,Παπαμιχαήλ,3,Παπανδρέου,2,παραδοσιακοί χοροί,6,Παραλία Τυρού,3,Παραλίες,8,παράξενα,1,ΠαραΤυρό,26,Παρθενώνας,1,Πάρνωνας,9,Παρουσίαση,13,ΠΑΣΟΚ,85,Πάσχα,199,Πατσαρίνος,1,Πάχος,2,Πεζοπόροι Τυρού,175,Πελετά,186,Πελοποννησιακή Ένωση,3,Πελοποννησιακή Συμμαχία,2,Πελοπόννησος,16,Πελοπόννησος Οικολογική,2,Πελοπόννησος Πρώτα,5,Πέρα Μέλανα,72,Περιβάλλον,238,Περιοδικό,1,Περιπατητικός τουρισμός,3,Περιφέρεια Πελοποννήσου,864,Πηγάδι,31,Πλάκα,196,Πλατανάκι,21,πνευματική ιδιοκτησία,1,πο,1,Ποδήλατο,36,Ποδόσφαιρο,1991,Ποίηση,4,Πολεμική Αεροπορία,3,Πολεμικό Ναυτικό,1,Πολιτικά,779,Πολιτική προστασία,26,Πολιτισμός,736,Πολιτιστικός Σύλλογος,16,Πολίχνη-Δράση,1,πολύτεκνοι,2,Ποτάμι,6,Πούλιθρα,200,Πραγματευτή,64,Πρασιές,1,Πραστός,35,προκηρύξεις,84,Προσκλήσεις,2,Πρόσκληση,9,Προσφορά εργασίας,6,Πρόσωπα,31,πτηνά,1,Πυρασφάλεια,2,Πυργούδι,3,Πυροσβεστική,93,πωλήσεις ακινήτων,47,πωλήσεις επιχειρήσεων,2,πωλήσεις οχημάτων,7,ραδιόφωνο,6,Ρέππας,8,ρετρό,3,Ρολόι,1,Ρουσιάς,4,ρύθμιση οφειλών,2,Σαλάκος,7,Σαμαράς,1,Σαμπατική,23,ΣΑΟΟ,5,Σαπουνακέϊκα,33,Σαραντάρης,28,σεισμός,26,σεμινάριο,28,ΣΕΤΕ,3,Σιδηρόδρομος,2,Σινεμά,139,Σιώρας,15,Σκαντζός,1,Σπηλαιολόγοι,9,Στατιστική Υπηρεσία,9,ΣτΕ,1,Στεγνοκαθαριστήριο,1,Στίβος,46,στρατολογία,3,συγκοινωνία,10,Σύλλογος "Αγ.Απόστολοι",28,Σύλλογος "Άγιος Γεώργιος",3,Σύλλογος "Αθηνά",10,Σύλλογος "Απόλλων",16,Σύλλογος "Επαρχία Κυνουρίας",4,Σύλλογος "Ζεστή Φωλιά",6,Σύλλογος "Λεωνίδιον",19,Σύλλογος Αναρριχητών,1,Σύλλογος Απανταχού Αμυγδαλιωτών,9,Σύλλογος Απανταχού Βασκινιωτών,5,Σύλλογος Απανταχού Πηγαδιωτών,1,Σύλλογος Απανταχού Τσιταλιωτών,5,σύλλογος Βασκινιωτών,4,Σύλλογος γονέων,143,Σύλλογος Δαφνώνας,10,Σύλλογος Κτηνοτρόφων,3,Σύλλογος Μαριωτών,12,Σύλλογος Παλαιοχωριτών,5,Σύλλογος"Πολίχνη",9,Συμπολιτεία,69,Συναυλία,129,Σύνδεσμος Κοσμιτών,1,Συνέδριο,47,συνέντευξη,39,συνήγορος του πολίτη,1,συνταγές,1,Συνταξιούχοι,22,ΣΥΡΙΖΑ.,128,σχόλια,1,Σωματείο Γυναικών,2,Τ.,1,Τ.Α.Π.,1,Τ.Ε.Ε.,11,Τ.Ο.Π.,4,ΤΑΞΙ,1,ταξίδια,2,Τατούλης,259,ΤΕΒΑ,7,τέλη,4,τέννις,5,Τέχνη,11,Τεχνικό Πρόγραμμα,6,Τεχνολογία,43,Τηγάνι,2,τηλεόραση,103,τοξοβολία,5,Τοπικά,18,Τοπικό Αρχείο,4,Τουρισμός,413,Τράπεζα Πειραιώς,3,τράπεζες,20,Τρίαθλο,29,Τριανταφύλλου,3,Τρίτεκνοι,7,Τροχαίο,43,Τροχάνη,1,Τσακωνιά,90,Τσακώνικη διάλεκτος,50,τσακώνικη μελιτζάνα,5,Τσακώνικη υφαντική,13,Τσακώνικος Συνεταιρισμός,1,Τσακώνικος Συνεταιρισμός Γυναικών,1,Τσακώνικος Χορός,16,Τσακωνοπαρέα,16,Τσέρφο,1,Τσιγκούνης,13,Τσικνοπέμπτη,4,Τσιλιβής,2,Τσιτάλια,34,ΤΣΜΕΔΕ,1,Τύπος,1,Τυρός,789,Υγεία,456,ΥΠΕΞ,1,ΥΠΕΣ,1,Υπηρεσίες,11,Υποθηκοφυλακείο,2,Υποτροφίες,9,Υπουργείο Ναυτιλίας,3,Υπουργείο Πολιτισμού,1,Φ.Ο.Σ.Λ.,1,Φάμπρικα Πολιτισμού,117,Φαρμακοποιοί,2,ΦΕΚ,1,Φεστιβάλ,71,Φεστιβάλ αναρρίχησης,13,Φεστιβάλ Μελιτζάνας,58,Φιλαρμονική,29,Φιλόδημοι Πολίτες,34,φιλόζωοι,21,Φίλοι Εθνικής Ελλάδος,1,φοιτητές,1,Φορέας Διαχείρισης Οικολογικού Πάρκου,150,Φορείς,8,φορολογία,56,Φορολογικά,103,Φόρος ακινήτων,1,Φωκιανό,26,Φωτογραφία,11,Φωτογραφίες,65,ΧΑΔΑ,5,χάκερς,1,Χαμόγελο του παιδιού,12,Χάρτες,3,Χείλαρης,14,χιούμορ,1,Χορευτικό συγκρότημα,5,Χορευτικός Όμιλος,7,χοροεσπερίδα,48,Χορός,49,Χορωδία,29,Χορωδία Ενηλίκων,16,Χουζούρης,4,Χούνη,2,Χριστούγεννα,232,Χρονογράφημα,14,Χρυσή Αυγή,22,ψάρεμα,2,Ψαρολόγος,9,Ψηφιακή Διακυβέρνηση,1,ψήφισμα,7,Ψυκτικοί,1,Ψυχολογία,10,Ωδείο,16,ώρα,13,agenda,2,Beach Soccer,4,Beach Tennis,19,Beach Volley,49,Black Friday,1,Erasmus,3,Events,1,Facebook,17,fake news,1,Google,6,I Love GR,11,Leader,35,Photo Gallery,1,Pizza,1,Rally,1,Taekwon Do,78,Taxisnet,10,TKD WTF,15,Toolbar,1,top,4,Unesco,1,Video,1303,WWF,2,
ltr
item
Leonidion.gr: Συνέντευξη Σαλάκου στην εφημερίδα "Κυνουρία"
Συνέντευξη Σαλάκου στην εφημερίδα "Κυνουρία"
http://1.bp.blogspot.com/_Ics9Y-xqkc8/TIuffd99FjI/AAAAAAAAB6E/v8PWuEpBWiE/s320/Salakos.png
http://1.bp.blogspot.com/_Ics9Y-xqkc8/TIuffd99FjI/AAAAAAAAB6E/v8PWuEpBWiE/s72-c/Salakos.png
Leonidion.gr
https://www.leonidion.gr/2010/10/blog-post_4198.html
https://www.leonidion.gr/
https://www.leonidion.gr/
https://www.leonidion.gr/2010/10/blog-post_4198.html
true
1463647731720589503
UTF-8
Φορτώθηκαν όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκαν δημοσιεύματα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσοτερα Cancel reply Διαγραφή Από τον Αρχική σελίδα Σελίδες Δημοσιεύματα Δείτε τα όλα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH Όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκε δημοσίευμα που να ταιριάζει στην αναζήτηση ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαίου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαίου Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago χτες $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερες από 5 εβδομάδες Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content