$type=three$count=3$show=home$height=220$snippet=hide$rdm=hide$a=hide$d=hide$la=hide$au=hide$com=0

Συνέντευξη Σαλάκου στην εφημερίδα "Κυνουρία"

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ TO:

  Συνέντευξη στην εφημερίδα "Κυνουρία" παραχώρησε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό "ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ" Βασίλ...

 Συνέντευξη στην εφημερίδα "Κυνουρία" παραχώρησε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό "ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ" Βασίλειος Σαλάκος λιγες μερες πριν τις αυτοδιοικητικες εκλογες για τον Δήμο της Νότιας Κυνουριας.
Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως ακολούθως:
- Κύριε Σαλάκο, ο «Καλλικράτης» ψηφίσθηκε, από την Βουλή των Ελλήνων και είναι πλέον Νόμος του Κράτους. Θεωρείτε πως ο Νόμος αυτός είναι προς την σωστή κατεύθυνση και τι αλλαγές, πιστεύετε, ότι θα επιφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;


Μια ανάλυση σε βάθος, της νέας αυτοδιοικητικής δομής, απαιτεί και χρόνο αλλά χώρο. Σεβόμενος απόλυτα, τόσο τον χρόνο σας όσο και τον χώρο που µας παραχωρεί η εφημερίδα σας, για την φιλοξενία αυτής της συνέντευξης, εν συντομία, θα σας έλεγα τα εξής:

Όπως, κάθε μικρή ή μεγάλη αλλαγή στην προσωπική ζωή του κάθε ανθρώπου, όπως κάθε νέο μέτρο που εφαρμόζεται, έτσι και κάθε νέος Νόμος που τίθεται σε ισχύ, εμπεριέχει θετικά και αρνητικά στοιχεία.
Πόσο δε µάλλον, όταν πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα έργα, που έχει να επιδείξει η σημερινή κυβέρνηση, καθώς αποβλέπει στην ορθολογικότερη διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας και κατ' επέκταση στην σταδιακή κατάργηση του πελατειακού συστήματος. 
Το τολμηρό αυτό, κατά την άποψή µου μέτρο, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι θα επιφέρει σαρωτικές αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα επηρεάσει άμεσα τους πολίτες των νέων Καλλικρατικών Δήμων, όπως άλλωστε και τον δικό µας δήμο, τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας

Η πάγια θέση µου για τον N.3852/10, τον γνωστό σε όλους µας «Καλλικράτη» είναι, ότι πρόκειται για ένα πολύτιμο εργαλείο, µία τομή για την αυτοδιοίκηση, ένα σχέδιο το οποίο εάν τύχει της ορθής αλλά και αποτελεσματικής εφαρμογής εκ μέρους των δημάρχων και των δημοτικών συμβουλίων, που θα προκύψουν από τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, θα αλλάξει εκ βάθρων την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και την νοοτροπία όλων όσων ασχολούνται µε τα αυτοδιοικητικά.

 Η κατάργηση των νομαρχιών αποτελεί µια ένδειξη της προσπάθειας αυτής.

Κατόπιν όλων αυτών, θα έλεγα, ότι επί της αρχής τάσσομαι υπέρ του νέου Νόμου, αλλά όπως έχω δηλώσει σε κατ' ιδίαν συζητήσεις µε συμπολίτες µας και στενούς συνεργάτες µου, έχω κάποιους ενδοιασμούς επί ορισμένων άρθρων του Νόμου όπως επίσης διατηρώ και κάποιες επιφυλάξεις ως προς την πρακτική του εφαρμογή.

Προκειμένου να γίνω πιο σαφής, προς τους αναγνώστες της εφημερίδας σας, θα επιχειρήσω εν συντομία µια ανάλυση.

Αναφορικά µε το θέμα των αρμοδιοτήτων, είναι γνωστό σε όλους πως µε τον «Καλλικράτη», στους νέους δήμους και στις περιφέρειες θα μεταφερθούν ακόμα περισσότερες αρμοδιότητες, όπως της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας, πολεοδομίας κ.α.

 Ως εκ τούτου, το βάρος, που θα κληθεί να επωμισθεί κάθε νέος δήμος θα είναι μεγάλο και αν αναλογισθεί κανείς την έλλειψη πόρων, τούτο το βάρος θα γίνει δυσβάσταχτο.

 Κατά την άποψή µου, θα έπρεπε προηγουμένως να έχει διευκρινισθεί το κόστος καθώς και να έχουν προβλεφθεί οι αντίστοιχοι πόροι, τουλάχιστον για µια μεταβατική περίοδο.

Σήμερα, ο τόπος διανύει µια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο καθώς βρίσκεται εν µέσω μιας εύθραυστης χρηματοοικονομικής συγκυρίας. Εάν λοιπόν, δεν υπάρξει η ορθή, συνετή διαχείριση καθώς και η εξασφάλιση πόρων για τις νέες δαπάνες που απορρέουν από τις νέες αρμοδιότητες που θα αναλάβει ο Δήμος, ελλοχεύει ο κίνδυνος της χρεοκοπίας.
Επιπρόσθετα, ο έντονος προβληματισμός µου έγκειται στον χρόνο, που επελέγη από την κυβέρνηση να τεθεί σε εφαρμογή και να υλοποιηθεί ο «Καλλικράτης».
 Δεν είμαι βέβαιος, για το αν η χρονική περίοδος που διανύουμε, είναι η ιδεωδέστερη για να εφαρμοστεί ένα μέτρο τέτοιας εμβέλειας, το οποίο είναι εκ προοιμίου σίγουρο ότι θα επηρεάσει την οικονομική κατάσταση της κάθε δημοτικής αρχής.

 Ναι µεν, είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατάργηση της γραφειοκρατίας και άλλων τινών, αλλά παράλληλα απαιτεί ειλικρινή διάλογο για τα οικονομικά των δήμων, εν µέσω των μεγάλων αυτών οικονομικών μεταβολών στη χώρα µας.

Ακόμα όμως και αν το πρόβλημα των πόρων είχε λυθεί, θεωρώ πως ο «Καλλικράτης» στερείται των απαραίτητων μηχανισμών ελέγχου, οι οποίοι θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν ούτως ώστε να αποτραπούν περιττές δαπάνες.

- Όπως προκύπτει από το άρθρο 1 του Ν. 3852/2010, ο Δήμος Λεωνιδίου, δεν παραμένει ενιαία εκλογική περιφέρεια. Θεωρείτε, πως η συνένωση, µε τον Δήμο Τυρού και την Κοινότητα Κοσμά , αποτελεί θετική εξέλιξη και αν ναι πόσο αισιόδοξος είστε για την επιτυχία του εγχειρήματος;

Η νέα αρχιτεκτονική για την αυτοδιοίκηση, μόλις γεννήθηκε και όπως καλά γνωρίζετε, δεν έχει δοκιμασθεί ακόμα στην πράξη. Θα ήταν αν µη τι άλλο άδικο να σπεύσουμε να βγάλουμε αυθαίρετα συμπεράσματα. Το αν πρόκειται για αρνητική ή θετική εξέλιξη, θα φανεί στην πράξη. Παρ' όλα αυτά, για να µην θεωρηθεί ότι υπεκφεύγω του ερωτήματός σας, θα σας απαντήσω κάνοντας µια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν.
Έχει ήδη παρέλθει κάτι παραπάνω από µια δεκαετία από την ισχύ του πρώτου σχεδίου, τον γνωστό σε όλους µας «Καποδίστρια», που εφαρμόστηκε το 1998, όταν µε απόφαση του τότε υπουργού Εσωτερικών κ. Αλ. Παπαδόπουλου, οι 6.000 δήμοι και κοινότητες της Ελληνικής επικράτειας έφθασαν τους 1.033.

Δέκα και πλέον χρόνια μετά, το εγχείρημα αυτό, παρά τις αδυναμίες και τις ελλείψεις του, κρίνεται θετικό αν αναλογισθεί κανείς, ότι δεν δόθηκαν, ίσως, τα απαραίτητα κονδύλια για την οικονομική αυτοδυναμία των νέων μονάδων αλλά ούτε και οι κατάλληλοι υποστηρικτικοί μηχανισμοί ούτως ώστε να τις καταστήσουν παραγωγικότερες και αποδοτικότερες.

Όμως, η διοικητική παθογένεια αντί να παρουσιάσει μείωση, αυξήθηκε.
 Το αποσυγκεντρωμένο κράτος παρέμενε πάγιο αίτημα. Οι απλές διορθωτικές παρεμβάσεις στο ισχύον μοντέλο δεν θα μπορούσαν να αποδώσουν. Ως εκ τούτου, οι μεγάλοι δήμοι, µε αυξημένη επιχειρησιακή ικανότητα καθώς και λειτουργική αλλά και οικονομική αυτοδυναμία ήταν επιβεβλημένοι.

Έτσι, φτάνουμε στο σήμερα. Μετά από αντιδράσεις μικρής κλίμακας, διατυπώσεις αντιρρήσεων, σε πολλές περιοχές της χώρας µας, που αν δεν αποτύπωναν προκατασκευασμένες πολιτικές επιλογές, το βέβαιον είναι ότι ανέδυαν έντονο τοπικό ... χρώμα, λόγω μικροπολιτικών, κομματικών και πελατειακών κινήτρων, που ευδοκιμούν και επωάζονται στις αυτοδιοικητικές έριδες, ψηφίσθηκε, τελικά, ο Νόμος 3852/2010, η Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης.

Το νέο διοικητικό μοντέλο, στοχεύει στην δημιουργία κρίσιμων αυτοδιοικητικών μεγεθών (νέων περιφερειών & Καλλικρατικών Δήμων) ικανών να αποτελέσουν δυναμικούς μοχλούς ανάπτυξης και αυτοδύναμες οικονομικές οντότητες, εν όψει μάλιστα και του Δ' ΚΠΣ, το οποίο δίνει ιδιαίτερο προβάδισμα στις Περιφέρειες.

Στην δική µας περίπτωση, µε το νέο διοικητικό μοντέλο, ο Δήμος Λεωνιδίου συνενώνεται µε τον Δήμο Απόλλωνος (Τυρού) και την Κοινότητα Κοσμά, δημιουργώντας τον νέο Δήμο Νότιας Κυνουρίας, µε έδρα το Λεωνίδιο, του οποίου η έκταση είναι συνολικά 586,32 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

 Πρόκειται για έναν Δήμο µε ιδιαίτερα μεγάλες, πλέον, δυνατότητες και συγκριτικά πλεονεκτήματα ανάπτυξης καθώς συγκεντρώνει μοναδικά ιστορικά μνημεία, τοποθεσίες και απερίγραπτο φυσικό κάλλος.

Μέσω των παραπάνω πλεονεκτημάτων δίδεται η δυνατότητα αξιοποίησης του δασικού µας πλούτου, της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και κυρίως του τουρισμού.

Πιστεύω ακράδαντα, πως η επιτυχία της συνένωσης, θα εξαρτηθεί και θα κριθεί εν πολλοίς τόσο από το ποσοτικά χαρακτηριστικά του όσο και από τα ποιοτικά και οργανωτικά του δεδομένα. Δηλαδή, µε άλλα λόγια, εάν θα καταστεί δυνατόν να ενώσουμε τα κοινωνικά, οικονομικά, αναπτυξιακά και πολιτισμικά µας χαρακτηριστικά, προκειμένου να επιτευχθεί η κοινωνική συνοχή και να ωριμάσουν τα προαπαιτούμενα για την οικονομική ευρωστία και ανάπτυξη.

Η επιτυχία του νέου Δήμου Νότιας Κυνουρίας, αποτελεί για εμένα µια πρόκληση και παράλληλα ένα στοίχημα, το οποίο θα κερδίσουμε, διότι όπως όλα δείχνουν, η τοπική κοινωνία µας είναι και ώριμη και έτοιμη να δεχθεί την μετάβαση στη νέα διοικητική δομή.

Για το λόγο αυτό, καλώ όλους τους συμπολίτες µας από το βήμα αυτό, όσοι αγαπούν τον τόπο µας και ενδιαφέρονται να ασχοληθούν µε τα κοινά, να ενεργοποιηθούν στις εκλογές της  7ης Νοεμβρίου και να δραστηριοποιηθούν μαζί µας για ένα καλύτερο αύριο.

- Είναι πανθομολογούμενο, πως διανύουμε µια εποχή όπου επικρατεί µια γενικευμένη τάση απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών. Πιστεύετε ότι αυτό μπορεί να αλλάξει; Με ποιον τρόπο; Τι θα κάνετε εσείς προς αυτήν την κατεύθυνση;


Είναι αλήθεια, πως ένας μικρός αριθμός πολιτικών, φέρει τεράστιες ευθύνες, γιατί µε τις πράξεις και παραλείψεις του προκάλεσε τα φαινόμενα της γενικευμένης απόρριψης του πολιτικού κόσμου και τραυμάτισε καίρια το κοινοβουλευτικό δημοκρατικό µας σύστημα.
Βαριές είναι οι ευθύνες τους γιατί εκτός των άλλων, συντρίβουν και την διαχρονική προσφορά των υπολοίπων συναδέλφων τους, στον τόπο.

Άποψή µου, είναι πως είναι καθήκον όλων µας να υψώσουμε το ανάστημα της αλήθειας και την φωνή της δημοκρατικής αντίστασης ενάντια στην ισοπέδωση των θεσμών και στην κατασυκοφάντηση της πολιτικής.

Αυτή την περίοδο της κλιμακούμενης κοινωνικής έντασης λόγω της ανεργίας και της επερχόμενης φτώχειας είναι οριακές οι αντοχές των θεσμών. Αυτή την ώρα της δοκιμασίας πρέπει να ακουσθεί από την πλευρά µας µια συνετή και πειστική φωνή. Αυτό µας ζητούν, αυτό απαιτούν οι συμπολίτες µας, από τον δικό µας συνδυασμό.

Είναι η στιγμή που πρέπει µε το έργο και τις προσεκτικές συμβουλευτικές παρεμβάσεις µας να ζητήσουμε πιεστικά την αυστηροποίηση της δημόσιας ζωής και τον επαναπατρισμό της Ελπίδας στους πολίτες αυτού του Τόπου. Να βοηθήσουμε όπου μπορούμε και για ότι μπορούμε. Λέγοντας την αλήθεια και μόνον την αλήθεια.

- Τι σημαίνει για σας η ενασχόληση µε την πολιτική και συγκεκριμένα µε τα κοινά της τοπικής αυτοδιοίκησης; Γιατί αποφασίσατε να έχετε πιο ενεργά ρόλο ως πολίτης και ποιοι λόγοι σας ώθησαν να είστε υποψήφιος;

Κατ' αρχήν, ας ξεκαθαρίσουμε το εξής. Για ανθρώπους σαν τον ομιλούντα, η πολιτική δεν είναι αυτοσκοπός και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί «όχημα» επαγγελματικής ανέλιξης.
Η πολιτική και κατ' επέκταση η εξουσία είναι µια ανιδιοτελής, υπεύθυνη και ειλικρινής ενασχόληση µε τα κοινά. Είναι µια συνεχής προσφορά.
Οι συμπολίτες µου γνωρίζουν τη μακρά πορεία δράσης και προσφοράς µου σε πολλούς τομείς του κοινωνικού και πολιτικού µας γίγνεσθαι. Εδώ και δεκαπέντε συναπτά έτη, εγκατεστημένος στον τόπο, δεν έχω παύσει να ασχολούμαι µε τα κοινά - είτε συμμετέχοντας στα διοικητικά του Δήμου είτε παρακολουθώντας τα - υπηρετώντας τα µε συνέπεια, ανιδιοτέλεια και εντιμότητα ως ενεργός πολίτης.

Η μοναδική µου έγνοια είναι μέσα από τη συλλογική δράση να φανώ χρήσιμος για τον Τόπο µας, την Κοινωνία και τον Άνθρωπο. Αυτό και μόνον µε ωθεί σε να ασχοληθώ µε τα αυτοδιοικητικά του νέου Δήμου Νότιας Κυνουρίας, µε καθαρά χαρτιά, µε καθαρούς όρους, πέρα κι έξω από στείρες αντιπαραθέσεις, σκοπιμότητες και υστεροβουλίες.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες. Η δική µου συμμετοχή σ' αυτή την προσπάθεια είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη από την ιδεολογία µου και τη μέχρι σήμερα πορεία µου. Αυτό, άλλωστε, δηλώνει και η συμμετοχή µου στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ». Είναι µια συμμετοχή δράσης και προσφοράς.

- Γιατί πιστεύετε πως ο κόσμος πρέπει να επιλέξει τον δικό σας συνδυασμό;
 Τι το διαφορετικό πρεσβεύετε από τους άλλους συνδυασμούς που συμμετέχουν στις εκλογές για τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας; Αλλά και σε προσωπικό επίπεδο γιατί να επιλέξει ένας πολίτης εσάς από τους συνυποψήφιους σας;


Ο συνδυασμός «ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ» είναι µια ήρεμη πολιτική δύναμη, η οποία δρα πάντα εντός του πλαισίου του πολιτικού πολιτισμού, µε ειλικρίνεια, ευπρέπεια και ήθος.

Η πολιτική και ιδεολογική µας ταυτότητα είναι δεδομένες. Υπάρχουμε ως συνδυασμός για τον άνθρωπο πολίτη και δημιουργό. Υπάρχουμε για το αύριο της τοπική ς κοινωνίας µας και για τους νέους που την εκπροσωπούν, υπάρχουμε για την παράδοσή µας, υπάρχουμε για την τιμή, την αξιοπρέπεια, την Δημοκρατία και την ελευθερία της έκφρασης.

Πέρα από αυτά, σήμερα οι πολίτες και ιδίως οι νέοι µας εκείνο που ζητούν να μάθουν, και κυρίως να δεσμευθούμε, είναι για το πώς θέλουμε τον τόπο µας τις επόμενες δεκαετίες.
Τι σχεδιάζουμε, τι εξαγγέλλουμε. Τι φροντίδα θα δώσουμε σε όσους προσπαθούν, αγωνίζονται καθημερινά στην ζωή και δοκιμάζονται.

Αυτά ζητούν από εμάς και όχι τις θεατρικές κορώνες και τις ατέρμονες αντιμαχίες. Ζητούν συνοχή, ενιαίο πολιτικό λόγο (προϊόν δημοκρατικών διεργασιών), οργανωτική και στελεχιακή αναδιάταξη του συνδυασμού µας σε σύγχρονες βάσεις. Πράγματα για τα οποία ο συνδυασμός µας μπορεί κάλλιστα να ανταποκριθεί και ως εκ τούτου αποτελεί την πλέον αξιόπιστη λύση.
Οι συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού µας, έχουν την πολιτική βούληση, την κοινωνική ευαισθησία και μπορούν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις και τις απαιτήσεις των καιρών.
 Διαθέτουμε πρόγραμμα, για ριζικές τομές και αλλαγές προς όφελος των συμπολιτών µας και του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.
Αν υπάρχει κάτι, το οποίο θα πρότεινα τους συμπολίτες µας, είναι να μελετήσουν προσεκτικά τους συνδυασμούς µε τα πρόσωπα που τους απαρτίζουν καθώς και το περιεχόμενο των θέσεων και προτάσεών τους και να αποφασίσουν.
 Νέα και άφθαρτα πρόσωπα, που μπορούν να υποσχεθούν, ότι έχουν τη διάθεση να ανατρέψουν την κατάσταση της υποβάθμισης στην οποία βρίσκεται σήμερα η ευρύτερη περιοχή µας.
Προσωπικώς, δεν επιδιώκω καμιά καταξίωση μέσα από την επιλογή µου αυτή.
Άποψή µου είναι ότι ο καθένας µας καταξιώνεται μέσα από την προσωπική του πορεία, την επαγγελματική του διαδρομή, την προσφορά του και μέσα από τη στάση ζωής.
 Από την πλευρά µου καταθέτω στην κοινή µας προσπάθεια τις όποιες γνώσεις και εμπειρία διαθέτω, µε στόχο την ανάπτυξη του τόπου µας.
 Η τελευταία λέξη ανήκει πάντα στον ψηφοφόρο ο οποίος είναι πολιτικά ώριμος να κρίνει και να ψηφίσει τους καλύτερους.

- Συνηθίζεται, από εμάς του δημοσιογράφους, κατά την προεκλογική περίοδο, να θέτουμε ερωτήματα σχετικά µε το έργο που αφήνει πίσω της, η απελθούσα δημοτική αρχή. Θα θέλατε να µας κάνετε ένα σχόλιο που να αφορά το παρελθόν;

Όπως γνωρίζετε, τα τελευταία 8 χρόνια δεν συμμετέχω στα διοικητικά του Δήμου. Δεν είμαι καν σύμβουλος.
 Η επαναδραστηριοποίηση µου οφείλεται κατά κύριο λόγο στο νέο Νόμο και τις πολλές και σημαντικές αλλαγές, που πρόκειται να επιφέρει διαφοροποιώντας σε μεγάλο βαθμό τα όσα γνωρίζαμε για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως για παράδειγμα, η αναβάθμιση των Τοπικών Συμβουλίων µε αυξημένες αρμοδιότητες αλλά και η κατάρτιση προϋπολογισμών, για την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητάς µας.

 Ένας ακόμα λόγος είναι και η συνειδητοποίηση από μέρους µου, της ανάγκης να µην λείψει κανείς εν όψει των οικονομικών και άλλων προβλημάτων τα οποία δυστυχώς είναι μπροστά µας και καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.
 Τόσο η κρίση όσο και τα σχόλια που αφορούν το παρελθόν, είτε πρόσφατο είτε παλαιότερο προϋποθέτουν πολυτέλεια χρόνου, την οποία κατά την άποψή µου δεν διαθέτουμε.
 Κατά συνέπεια, µόνο µε το τι μέλλει γενέσθαι προτίθεμαι να ασχοληθώ διότι αυτή είναι και η ουσία.

- Κατά την γνώμη σας, θα ήταν χρήσιμη µια δημόσια συζήτηση εφ' όλης της ύλης, μεταξύ εκπροσώπων των συνδυασμών που μετέχουν στις εκλογές της 7ης  Νοεμβρίου;

Κατ' επανάληψη, έχω τονίσει πως δημόσιες συζητήσεις αυτού του είδους, µε κατάθεση απόψεων και  επιχειρημάτων από κάθε πλευρά είναι προς όφελος της κοινωνίας µας και προάγουν τον δημόσιο διάλογο και την ενημέρωση.
Και µέσω της εφημερίδας σας, είχα ζητήσει να αναληφθεί η πρωτοβουλία ώστε να πραγματοποιηθεί µια τέτοια συζήτηση, µε οργανωτή την εφημερίδα σας. Ως ώρας δεν έχω δει κανένα σχετικό ενδιαφέρον.
Με την ευκαιρία αυτή, θα επαναλάβω την πρόταση διευκρινίζοντας, πως είμαι διατεθειμένος να συζητήσω δημόσια εφ' όλης της ύλης µε όποιον ή όποιους δεχθούν την πρόσκληση αυτή.

- Στις επερχόμενες εκλογές της 7ης  Νοεμβρίου συμμετέχουν τρεις (3) συνδυασμοί, του κ. Τσιγκούνη, του κ. Ρουσάλη και του κ. Μαρνέρη. Ειδικότερα ο κ. Μαρνέρης δηλώνει ότι κατέρχεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Τι γνώμη έχετε επ' αυτού;

Το που ανήκει ο κ. Τσιγκούνης είναι πασίγνωστο. Παρομοίως και ο κ. Ρουσάλης. Δεν το έκρυψαν ποτέ και ούτε προσπάθησαν να πουν, ότι είναι κάτι άλλο.
Σε ότι αφορά τον κ. Μαρνέρη, υπάρχει µια διαφοροποίηση. Ενώ και στην δική του την περίπτωση είναι πασίδηλο το που ανήκει, τόσο ο ίδιος όσο και ο συνδυασμός του, έχουν επιλέξει να ενδυθούν, µε το ένδυμα της ανεξάρτητης υποψηφιότητας µε προφανείς στόχους.

- Θα θέλατε να µου διευκρινίσετε λίγο περισσότερο, το τι ακριβώς εννοείτε;

Ο κ. Τσιγκούνης και ο κ. Ρουσάλης δεν έκρυψαν ποτέ, το που ανήκουν, προτείνοντας ταυτόχρονα µε αυτό τον τρόπο στον κόσμο καθαρή λύση, άσχετα µε το εάν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος μαζί τους.

Εν αντιθέσει µε τους ανωτέρω υποψηφίους δημάρχους, ο έτερος υποψήφιος, κ. Μαρνέρης, παρά το γεγονός πως όλοι γνωρίζουν το που ανήκει, προσπαθεί µε το τέχνασμα του Δούρειου Ίππου, προφανώς να αλιεύσει ψήφους από τους δυο άλλους χώρους.
Αποφεύγει, δηλαδή, να δηλώσει την πολιτική του ταυτότητα και να δώσει στον κόσμο καθαρή λύση, για λόγους εκλογικής σκοπιμότητας.

Κατά συνέπεια, µε την πολιτική αυτή στάση, είναι απολύτως λογικό, να εγείρονται εύλογα ερωτήματα γύρω από την συγκεκριμένη υποψηφιότητα, τα οποία συνοψίζονται ως εξής:
Ο «Καλλικράτης» εισήχθη και ψηφίσθηκε από την Βουλή των Ελλήνων, από την κυβερνώσα παράταξη. Θα ήταν λοιπόν λογικό ο συνδυασμός του κ. Μαρνέρη, να δηλώσει ευθέως, ότι ανήκοντας στην κυβερνώσα παράταξη επιθυμεί να καταλάβει τον δημαρχιακό θώκο ώστε να εφαρμόσει και στην πράξη το Νόμο που η παράταξη του ψήφισε.

 Αντ' αυτού, επικαλείται την ανεξάρτητη υποψηφιότητα, µε πρόσχημα την συμμετοχή υποψηφίων προερχόμενοι από άλλους χώρους, οι οποία δεν ξεπερνά το 5%.
Τούτο, κατά την άποψή µου, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση καθαρή λύση, αντιθέτως διεξάγει ένα προεκλογικό αγώνα, εφαρμόζοντας την τακτική του Δούρειου Ίππου για να διεμβολίσει και να υφαρπάξει ψήφο από άλλους χώρους.

 Η στρατηγική αυτή είναι πέρα για πέρα λανθασμένη και υποδηλώνει σαφώς έλλειψη εμπειρίας στον επικοινωνιακό τομέα αλλά και σε άλλους τομείς. Θεωρώ πως ο ψηφοφόρος, σήμερα, επιζητεί την αλήθεια και κατ' επέκταση την καθαρή λύση.
Οτιδήποτε άλλο τον προσβάλει βάναυσα και όταν αντιληφθεί την προσβολή αποφασίζει και πράττει αναλόγως.

- Κύριε Σαλάκο, θα ήθελα προσωπικά αλλά και εκ μέρους της εφημερίδας, να σας ευχαριστήσω για την συνέντευξη που µας παραχωρήσατε και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στις εκλογές της 7ης  Νοεμβρίου.

Με την σειρά µου, θέλω και εγώ να σας ευχαριστώ θερμά, τόσο για τον χρόνο σας όσο και για την φιλοξενία. Είμαι πάντα στην διάθεση της εφημερίδας, να συζητήσω μαζί σας, θέματα που αφορούν τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Όνομα

'Ωρα,1,"Κλεισθένης",1,«Αντώνης Τρίτσης»,1,΄εργα,2,΄Πούλιθρ,1,΄Υγεία,128,112,1,11ο Π.Τ. Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας,3,16η Μαρτίου,4,1821,30,25η Μαρτίου,57,28η Οκτωβρίου,37,3x3,1,6η ΥΠΕ,3,Α Χώρα νάμου,10,Α. Σ. Λεωνιδίου,35,Α.Ε.Μαρίου,61,Α.Ε.Σ. Κυνουρίας,2,Α.Ο.Σ.Λ,4,Α.Σ. TKD Λεωνιδίου,30,Α.Σ."Αρκάς",27,Α.Σ.Λεωνιδίου,883,Α.Τ.Λεωνιδίου,3,ΑΑΔΕ,4,Αβραντίνης,1,Αγ.Βασίλειος,17,Αγαπήνωρ,1,Αγγελίες,155,Αγία Παρασκευή,1,αγιασμός,6,Άγιος Ανδρέας,3,Άγιος Βασίλειος,10,Αγίου Πνεύματος,5,Αγρότες,284,αγροτικό ιατρείο,2,Αγροτικός Συνεταιρισμός,64,Αγώνας Δρόμου Νότιας Κυνουρίας,1,Αγώνες δρόμου,93,αγωνισ,1,Αγωνιστική Συνεργασία,2,Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών,1,ΑΔΕΔΥ,11,Αδέσποτα,1,ΑΔΜΗΕ,5,ΑΕΚ Τρίπολης,1,ΑΕΠΙ,5,Αεροδρόμια,3,Αερόστατα,5,Αθήνα,2,Αθλητικά,3797,Αθλητικά Ανακοινώσεις,1,Αθλητισμός,22,αιγιαλός,1,Αιμοδοσία,73,αιολικά πάρκα,4,Ακίνητα,2,ακτοπλοΐα,1,Αλέξης Τσίπρας,1,Αλιεία,10,αλιευτικός σύλλογος,3,αλιευτικός τουρισμός,6,Άλλα αθλήματα,197,ΑΜΕΑ,43,Αμπελουργοί,17,Αμυγδαλιά,30,Ανάβαλος,1,αναγκαστικά μέτρα,17,Ανακοινώσεις,692,ανακύκλωση,2,Αναπτυξιακή Πάρνωνα,217,Αναρ,1,Αναρρίχηση,68,Αναρριχητικός - Ορειβατικός Σύλλογος Λεωνιδίου,23,Ανάσταση,4,Ανέλιξη,1,Ανεμογεννήτριες,36,Ανεξάρτητοι Έλληνες,8,ανεργία,1,Άνεργοι,25,Ανοικτό Πανεπιστήμιο,2,Ανοιχτή συνέλευση,8,αντάμωμα,1,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,1,Αντένα,2,αντικαρκινική εταιρεία,1,Αντιφασίστες,1,Αξίζει να δείτε,105,Άξιον Εστί,3,απάτες,17,Απάτη,2,ΑΠΕ,10,απεργία,20,Απογραφή 2011,4,Απογραφή 2021,10,Απογραφή κτιρίων 2021,2,Αποζημιώσεις,8,Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου,2,Απόκριες,142,Απόλλων Τυρού,335,Απόλλωνας Τυρού,97,απολλώνιος δρόμος,2,άποροι,11,Απορρίμματα,34,Αποστολόπουλος,1,αποτελέσματα,1,Απόψεις,1,Απρόβλεπτα,1,απώλεια αντικειμένου,1,αρ,1,Αργολίδα,19,Άργος,1,Αργυράκη,1,Άρθρα,26,Άρθρο,8,αρκ,1,Αρκάδες Αγίου Δημητρίου,1,Αρκαδία,2860,Αρκαδίας,1,Αρκαδικό Πανόραμα,5,Αρκαδικο χωριό,3,Αρκαδικός,4,Άρση βαρών,2,Αρχαιολογία,31,Αρχείο Τσακωνιάς,280,Αρχιτέκτονες,8,Αρχοντικό Τσούχλου,48,Αρχοντικό Χατζηπαναγιώτη,2,ΑΣΕΠ,10,ΑΣΠΕΤ,1,Αστεία,3,Αστέρας Τρίπολης,4,Αστρος,2,Άστρος,38,Αστυνομία,523,Ασφαλιστικά ταμεία,77,ΑΤΕ,1,ατύχημα,12,Άυλη Πολιτιστική κληρονομιά,1,Αυτοδιοίκηση,28,αυτοδιοίκηση-εκλογές,471,Αυτοκίνητο,53,Αυτοκινητόδρομος,6,Αφετηρία Ζωής,2,αφιέρωμα,9,Βαλασόπουλος,3,Βασίλης Κοντοζαμάνης,2,βασιλόπιτα,6,Βασκίνα,45,Βέμμος,9,Βενιζέλος,1,Βιβλίο,57,Βιβλιοθήκη,3,Βίντεο,100,Βιογραφικό,3,Βιολογικός,2,Βιτζηλαίου,5,Βιώσιμη Πόλη,2,Βλάβες,12,Βλάσης,87,Βλησιδιά,22,Βοήθεια στο σπίτι,2,Βόλεϊ,22,βόρεια Κυνουρία,1,Βουδούρης,7,βραβείο,4,Βρύση,1,Γ.Ε.Φ.,1,Γ.Σ.Τυρού,92,Γενική Συνέλευση,74,Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές,6,Γεωργοί,4,γήπεδα,2,γηροκομείο,16,Γιαννακόπουλος,4,Γιαννακούρας,69,Γιαννούσης,5,γιατροί,10,Γιορτή Αμυγδάλου,3,Γιορτή θαλασσινών,9,Γιορτή Κάστανου,4,Γιορτή Κρασιού,23,γιορτή μελιού,10,Γιορτή μελιτζάνας,24,Γιορτή πανσελήνου,2,Γιορτή του Ψαρά,26,Γιορτή Ψαρά,1,Γλυππία,2,γλυπτική,2,Γνώμες,420,Γόντικας,4,γσεε,5,Γυμνάσιο,129,Γυμνάσιο Λεωνιδίου,4,Γυναίκα,12,Γύρος Αμπελώνων,2,Δ.Ε.Τυρού,17,Δ.Ο.Υ.,67,Δακοκτονία,18,Δαλιάνης,10,δανειολήπτες,3,ΔΑΟΚ Αρκαδίας,1,Δασαρχείο,29,Δασικοί Χάρτες,2,Δαφνώνα,6,ΔΕΔΔΗΕ,47,Δέδε,2,Δέδες,4,ΔΕΕΠ,5,ΔΕΗ,113,ΔΕΚΟ,1,Δελτία τύπου,1137,δεντροφύτευση,2,δευτεροβάθμια,2,ΔΗ.ΣΥ.,8,ΔΗΚΕΝΚ,62,Δημ.Ραδιόφωνο Τρίπολης,4,ΔΗΜΑΡ,3,Δημήτρης Κουτσούλης,16,Δημήτρης Πτωχός,91,Δημητσάνα,1,δήμοι,2,Δημοπρασία,54,Δήμος Β.Κυνουρίας,11,Δήμος Βόρειας Κυνουρίας,20,Δήμος Γορτυνίας,1,Δήμος Λεωνιδίου,34,Δήμος Ν.Κυνουρίας,85,Δήμος Νότιας,1,Δήμος Νότιας Κυνουρίας,2402,δήμος Τρίπολης,4,Δήμος Τυρού,2,Δημόσιο,4,δημοσιογράφοι,5,Δημοσκόπηση,3,δημοτικά τέλη,1,Δημοτική Επιτροπή,1,Δημοτικό Συμβούλιο,340,Δημοτικό Σχολείο,264,δημοψήφισμα,1,Δια Βίου Μάθηση,20,διάγγελμα,3,Διαγωνισμός,50,Διαδίκτυο,69,δίαθλο,1,διακοπή νερού,9,διακοπή ρεύματος,82,Διάλεξη,1,Διαμαρτυρία,8,Διαμονή,14,Διανομή τροφίμων,18,διασκέδαση,168,Διατροφή,14,διάφορα,8,διάφορα είδη,13,Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος «Γ.Φ.ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ»,1,ΔΙΕΚ,5,Διεύθυνση Δασών,2,Δικαιοσύνη,82,ΔΙΚΕ,3,Δικηγόρος,4,Δίκτυο Αποχέτευσης,1,διόδια,3,δίπλωμα οδήγησης,1,Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,1,Δολιανά,1,Δολιανίτης,17,δου,1,Δράκος,7,Δράσεις Κυνουρίας,3,Δράση,11,Δρίτσας,7,δρόμος,5,Δυνατή Πελοπόννησος,1,ΔΥΠΑ,11,δυστύχημα,19,δωρεά,32,Δώρο Πάσχα,2,Δώρο Χριστουγέννων,2,εγκαίνια,4,εγκύκλιος,1,ΕΕΣΠΟΦ,1,ΕΕΤΑΑ,2,ΕΕΤΕΜ Αρκαδίας,1,εθελοντισμός,39,έθιμα,7,Εθνική Ελλάδας,14,Εθνική Συσπείρωση,1,Εθνική Τράπεζα,7,ει,1,Ειδήσεις,5,Ειδικό Σχολείο,4,εκαβ,5,Εκδηλώσεις,1114,Εκδήλωση,11,Εκδρομή,80,Έκθεση,88,Έκθεση Φωτογραφίας,10,Εκκλησία,447,Εκλογες,9,Εκλογές,724,Εκπαίδευση,657,εκπομπή,3,εκπτώσεις,9,έκτακτα μέτρα,12,Εκτελεστική επιτροπή,5,ελαιοπαραγωγοί,68,ελαιοτριβεία,1,ΕΛΓΑ,41,Ελεύθεροι επαγγελματίες,4,Ελιά,6,Ελλάδα,1752,Ελληνική Επανάσταση,1,Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία,5,Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας,1,Ελληνικός Στρατός,9,Ελλήνων Συνέλευσις,1,ΕΛΜΕ,27,ΕΛΣΤΑΤ,4,ΕΛΤΑ,8,Έλωνα,12,Εμβολιασμοί,30,Εμπορικό Ναυτικό,1,Εμπορικός σύλλογος,193,εμπόριο,6,Εμποροπανήγυρη,4,ΕΜΥ,18,Εναλλακτική Αριστερή Κίνηση Καθηγητών Αρκαδίας,2,Ενδιαφέρουν,258,Ενέργεια,10,ενεργειακή κρίση,1,Ενημέρωση,4,Ενίσχυση Επιχειρήσεων,5,ενοικίαση ακινήτων,18,ενοίκιο,1,Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας,3,Ένωση Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Αρκαδίας,1,Ένωση Ξενοδόχων,51,Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου,1,Ένωση Τουριστικών καταλυμάτων Νότιας Κυνουρίας,6,εξοικονομώ,7,Εξωτερική Πολιτική,3,ΕΟΔΥ,212,ΕΟΜΜΕΧ,1,ΕΟΠΥΥ,4,Εορτή,17,ΕΠΑ.Σ.Τρίπολης,1,ΕΠΑΛ,92,επαρχιακός Τύπος,2,επέτειοι,14,Επίδομα,1,επίδομα θέρμανσης,3,επιδόματα,28,Επιδοτήσεις,47,Επικαιρότητ,1,Επικαιρότητα,13458,Επικαιρότητα Νότια Κυνουρία Λεωνίδιο,1,επικουρικό προσωπικό,2,Επιμελητήρια Πελοποννήσου,9,Επιμελητήριο Αρκαδίας,411,έπιπλα,1,Επιστολές,30,Επιτάφιος,7,Επιτροπή Αγώνα Πάρνωνα,2,Επιτροπή Διαβούλευσης,4,Επιτροπή Παιδείας,8,Επιχειρηματικότητα,89,Επιχειρήσεις,172,Επιχειρήσεις εστίασης,25,ΕΠΟ,3,ΕΠΣ Αρκαδίας,11,ΕΠΣ.Αρκαδίας,109,ΕΠΣΑ,47,Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα,7,Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Αρκαδίας,343,Έργα,310,εργαζόμενοι,2,ΕΡΓΑΝΗ,1,Εργασία,414,Εργαστήριο,8,Εργατικό κέντρο,16,Έρευνα,1,ΕΡΤ,30,Ερυθρός Σταυρός,4,Ερωτηματολόγιο,1,εσαμεα,1,ΕΣΕΤ,1,ΕΣΗΕΑ,1,ΕΣΠΑ,55,εστίαση,11,Εύη Τατούλη,66,Ευθυμογράφημα,18,Ευρωεκλογές,5,Ευρωπαική Ένωση,3,Ευχές,58,ΕΦΕΤ,11,ΕΦΚΑ,12,Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας,2,Εφορία,2,Ζάβιτσα,1,Ζαρίτσι,2,Ζαχαριάς,14,ζημιές,5,ζώα,1,ζωγραφική,11,Ζωντανή μετάδοση,1,Ζώταλης,1,Η Πελοπόννησος Μπροστά,126,ηλεκτρονικό έγκλημα,1,Ηλιοπούλου,4,ημερίδα,32,Ηρακλής,1,Θέατρο,90,θέατρο σκιών,15,Θεοδωράκη,1,θεοδωράκης,2,θεολόγοι,2,Θεοφάνεια,39,Θεοφάνια,1,θερινό σχολείο,6,θέρμανση,1,θηροφύλακες,5,Ι. Μ. Αγίου Νικολάου Σίντζας,3,Ι.Μ. Αρτοκωστάς,1,Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Καρυάς,4,Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Σίντζας,26,Ι.Μ.Ελώνης,89,Ι.Μ.Ταξιάρχη Μιχαήλ Μουράς,1,Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας,7,ιατροί,2,ιατρός,2,Ιδιαίτερα μαθήματα,5,ΙΕΚ,12,Ιερά Μονή Σίντζας,2,ΙΚΑ,39,ΙΚΑ.,1,ΙΝ.Ε.,1,ΙΝΕ ΓΣΕΕ,2,ΙΝΣΕΤΕ,1,ιπποειδή,1,Ισοπολιτεία,7,Ιστορικά,47,Ιταλία,1,Κ.Ε.Δ.Ε,9,Κ.Ε.Ε.,2,Κ.Ε.Π.,14,Κ.Ε.Φ.,1,καζίνο,1,Καθαρά Δευτέρα,4,καιρός,241,κακοκαιρία,42,Καλαθά,1,κάλαντα,4,Κάλεσμα,1,Καλλικράτης,9,Καλό Λίβάδι,1,κάπνισμα,4,Καρβελάς,4,Καρδαράς,1,Καρναβάλι,10,Καρυές,1,καρχαρίας,1,Καστανιές,2,Καστάνιτσα,1,κάστανο,7,καστανοπααγωγοί,1,καστανοπαραγωγοί,3,καταγγελίες,5,Καταδυτικό πάρκο,29,καταναλωτές,7,καταστήματα,10,κατηγορία,1,κατοικίδια,2,Κατσίρης,2,Καύσιμα,6,καύσωνας,1,ΚΔΑΜ,1,ΚΔΑΠ,3,ΚΕΚ,3,Κέντρα Κοινότητας,6,Κέντρο Κοινότητας,10,Κέντρο Πληροφόρησης,8,Κέντρο Πρόληψης,3,Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας,7,Κέντρο Υγείας,118,Κεντροαριστερά,4,ΚΕΠ,3,Κεραυνός,1,Κηδεία,147,ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.,1,Κιβωτός του Κόσμου,4,ΚΙΝΑΛ,3,Κίνημα Αλλαγής,33,κινηματογράφος,81,Κίνηση,1,ΚΚΕ,82,Κλειστό Γυμναστήριο,5,κληροδοτήματα,18,κλήρωση,2,ΚΝΕ,1,Κοινωνία,90,Κοινωνικά,445,Κοινωνικά Εκκλησία,1,Κοινωνικά Λεωνίδιο,2,Κοινωνικά Νότια Κυνουρία,1,Κοινωφελής Επιχείρηση,27,Κόκκορης,1,κολύμβηση,6,Κοντοζαμάνης,27,κοπή πίτας,30,Κορακοβούνι,3,Κορινθία,10,Κόρινθος,2,Κορολόγος,1,Κορομηλιά,1,κορονοϊός,415,Κορωνοϊός,392,Κοσμάς,289,Κόσμος,99,Κοτρώτσος,1,Κοτσώλης,1,Κουκλοθέατρο,15,Κουνουπιά,32,Κουτρούκης,5,ΚΠΝΝΑ,1,κρεοπωλεία,1,Κρυονέρι,4,ΚΤΕΛ,69,Κτηματική Υπηρεσία,4,Κτηματολόγιο,21,κτηνοτρόφοι,48,ΚΤΥΠ,1,κυκλοφοριακές ρυθμίσεις,38,κυκλοφοριακό,33,Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου,7,Κυνηγετικός Σύλλογος,40,Κυνηγοί,35,Κυνουρία,42,Κυπαρίσσι,1,Κύπελλο Αρκαδίας,21,Κύπρος,3,Κωνσταντινόπουλος,135,Κώστας Βλάσης,36,Λαϊκή αγορά,117,Λαϊκή Ενότητα,11,Λαική συσπείρωση,48,Λαϊκή συσπείρωση,26,Λάκκος,11,Λάκος,7,Λακωνία,23,Λαλουδάκης,38,Λαμπρόπουλος,44,Λαογραφία,77,ΛΑΟΣ,1,λαχειοφόρος,6,Λειβαδά,1,Λειβάδι,20,Λεκκός,1,λευκή νύχτα,1,Λεωνίδιο,3999,Λεωνίδιο Αλλάζουμε,8,Λεωνίδιο Επικαιρότητα,1,Λεωνίδιο Επικαιρότητα Ανακοινώσεις,1,Λεωνίδιο Κοινωνικά,1,Λεωνίδιο Κοινωνικά Επικαιρότητα,1,Λεωνίδιο Νότια Κυνουρία,3,Λεωφορία,2,Λιβάδι,13,Λιμάνι,30,Λιμεναρχείο,63,Λιμενικό Σώμα,44,Λιμενικό Ταμείο,9,λογιστές,24,Λούλουγγας,1,Λύκειο,84,Λυκουρέντζος,76,Λυμπεροπούλου,2,Λυσίκατος,137,μαγειρική,4,Μαθητές,2,Μαίναλο,4,Μανδρώνης,3,Μάνος,1,Μάνου Ελένη,1,Μανώλης,3,Μανώλης Δολιανίτης,38,Μανώλης Μάκαρης,6,Μαρί,35,Μαρνέρης,118,Μαρτάνο,5,Μέλανα,13,Μέλι,1,Μελισσοκόμοι,15,Μελιτζάzz,191,Μέρα25,6,Μεσσηνία,19,Μετανάστες,2,μεταφορά μαθητών,2,μέτρα προστασίας,21,Μετρό,1,Μητέρα,6,Μητρόπολη,16,Μητσοτάκης,18,Μηχανές,1,Μηχανικοί,8,Μιχελάκης,2,ΜΜΕ,7,Μνημείο,1,μνημόσυνο,51,Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΜΔ ΠΠ) Νότιας Πελοποννήσου,6,Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου,1,Μοναστήρι,6,μονοπάτια,4,ΜΟΡΕΑΣ,5,ΜΟΡΙΑΣ ΑΕ Α.Ο.Τ.Α,2,Μορφωτικός Σύλλογος,112,Μοτοπαρέα,67,Μοτοπαρέα Λεωνιδίου,8,Μοτοσικλέτα,49,Μούρα,3,μουσεία,44,μουσική,17,μουστός,3,Μπακούρης,1,Μπαμπαδήμας,57,Μπάσκετ,556,Μπάσκετ Α. Σ. Λεωνιδίου,9,Μπερέτσος,1,Μπερτζελέτος,6,Μπιρσίμ,8,Μπουντρούκας,5,Μυθική Πελοπόννησος,3,ν,1,Ναρκωτικά,2,Νατάσα Πετρούλια,4,ναυάγιο,1,Ναύπλιο,2,Ναυτικοί,4,ΝΔ,240,Νέα Γρίπη,6,Νέα Δημοκρατία,60,Νέα Πελοπόννησος,224,Νέα Πορεία για τη Νότια Κυνουρία,24,Νέοι Δρόμοι,2,Νεολαία ΠΑΣΟΚ,3,νερό,7,νηπιαγωγείο,77,νίκ,1,Νίκας,113,Νικολάκου,10,ΝΟΔΕ,4,Νομαρχία Αρκαδίας,6,νομοσχέδιο,1,Νότια Κυνουρία,23,Νότια Κυνουρία,6008,Νότια Κυνουρία Τουρισμός,1,ΝΠΙΔ,1,ντοκιμαντέρ,8,νυχτερινό ρεύμα,1,ξενοδοχεία,1,Ξενοδόχοι,32,Ξύλα,1,Ο άλλος δρόμος,21,Ο τόπος μας,5,Ο.Ε.ΕΣ.Π.,1,Ο.Τ.Ε.,6,ΟΑΕΔ,77,ΟΑΕΕ,21,ΟΓΑ,25,Οδηγίες,19,Οδηγοί,1,οδικό δίκτυο,2,Οδοιπορικό Ιστορίας,3,οδοντιατρικός Αρκαδίας,2,οεβα,1,ΟΕΒΕΑ,2,Οικ,1,Οικοδόμοι,4,Οικολόγοι,6,Οικονομία,968,Οικονομική επιτροπή,164,Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος,3,Οινοπαραγωγοί,5,ΟΚΕ,1,Ολυμπιακοί Αγώνες,2,Ολυμπιακός,1,Ολυμπιακός Λεωνιδίου,264,ομιλία,26,Ομογένεια,51,Ομοσπονδία TKD ITF,8,ΟΝΝΕΔ,9,ΟΠΑΠ,5,ΟΠΕΚΑ,6,ΟΠΕΚΕΠΕ,4,όπερα,1,Όραμα-Γνώση - Πρόοδος,5,Όραμα-Γνώση-Πρόοδος,56,Ορειβασία,196,Ορθοπαιδικός,1,ορκωμοσία,2,ΟΣΔΕ,4,οσε,5,Όσκαρ,1,ΟΤΑ,14,Ουκρανία,4,Ουράνης,4,Π.Ο.Ε.,1,Π.Ο.Φ.Ε.Ε.,1,παγκόσμια ημέρα,3,Παγώνης,2,ΠΑΖΛ,6,Παιδί,76,παιδί Τυρός,1,Παιδίατρος,11,Παιδικά χωριά SOS,2,Παιδική Χαρά,13,Παιδική Χορωδία,16,Παιδικό Πρωτάθλημα Αρκαδίας,2,Παιδικό Πρωτάθλημα Αρρκαδίας,1,παιδικός σταθμός,45,Παιδότοπος,1,παλαίμαχοι,2,Παλαιοχώρι,67,ΠΑΜΕ,6,Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο,4,Παναγιωτόπουλος,1,Παναρκαδική ομοσπονδία,35,Παναρκαδική ομοσπονδία Αμερικης,3,Παναρκαδικό Νοσοκομείο,62,Παναρκαδικό Συνδικάτο Εργατών Οικοδόμων,1,Παναρκαδικός,3,Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας,4,Πανελλήνιες,42,Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου,30,πανηγύρια,66,Πανθυρεατικός,3,Πανσέληνος,1,Παπαδημητρόπουλος,1,Παπαηλιού,35,Παπαθανασόπουλος,158,Παπαμιχαήλ,3,Παπανδρέου,4,παραδοσιακοί χοροί,8,Παραλία Τυρού,4,Παραλίες,17,Παράλιο Άστρος,1,παράξενα,1,Παραπολιτικά,2,ΠαραΤυρό,36,παρέλαση,7,Παρθενώνας,1,Πάρνωνας,42,Πάρνωνας Α.Ε.,1,Παρουσίαση,14,ΠΑΣΟΚ,91,ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής,54,Πάσχα,260,Πατσαρίνος,1,Πάχος,2,ΠΕ Αρκαδίας,82,ΠΕΔ,5,Πεζοπορία,65,Πεζοπόροι Τυρού,199,Πειραιώς,1,Πελετά,222,Πελοπόνησος Αφετηρία Ζωής,19,Πελοποννησιακή Ένωση,3,Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας,11,Πελοποννησιακή Συμμαχία,3,Πελοπόννησος,217,πελοπόννησος - Αφετηρία Ζωής,1,Πελοπόννησος ΑΕ,1,Πελοπόννησος Οικολογική,2,Πελοπόννησος Πρώτα,6,Πελοπόννησος Expo,10,πεπ,1,Πέρα Μέλανα,91,Περιβάλλον,274,περιβάλον,1,Περιοδικό,1,Περιπατητικός τουρισμός,7,περιφερεια,1,Περιφέρεια Πελοποννήσου,1752,Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου,11,Περιφερειακή Επιτροπή,1,Περιφερειακό Συμβούλιο,67,ΠεΣυ,1,Πετρέλαιο,3,Πέτρος Τατούλης,212,Πηγάδι,51,πιστοποιητικά,3,πίτα,6,Πλάκα,215,Πλατανάκι,27,Πλάτατος,1,πλημμύρες,2,πνευματική ιδιοκτησία,2,Πνιγμός,5,πο,1,Ποδήλατο,39,Ποδόσφαιρο,2151,ΠΟΕ-ΟΤΑ,1,Ποίηση,5,Πολεμική Αεροπορία,5,Πολεμικό Ναυτικό,3,πόλεμος,3,Πολιτικά,1330,Πολιτική προστασία,57,Πολιτισμός,1044,Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Απανταχού Πουλιθριωτών,2,Πολιτιστικός Σύλλογος,17,Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρού,6,Πολίχνη-Δράση,1,Πολτική,2,πολύτεκνοι,3,Πολυτεχνείο,2,Ποτάμι,6,Πούλιθρα,263,Πραγματευτή,82,Πρασιές,1,Πραστός,42,Πρέγασος,1,Πρόεδρος της Δημοκρατίας,2,προειδοποιήσεις,3,προκηρύξεις,87,Προσκλήσεις,2,Πρόσκληση,10,πρόσκοποι,1,Προσφορά εργασίας,7,Πρόσφυγες,2,Πρόσωπα,34,Πρώτα η Πελοπόννησος,33,πρώτες βοήθειες,4,πρωτοβάθμια εκπαίδευση,2,Πρωτομαγιά,10,πρωτοχρονιά,10,πτηνά,1,Πυρασφάλεια,3,πύργος Τσικαλιώτη,26,Πυργούδι,3,Πυρόπληκτοι,5,πυροπροστασία,5,Πυροσβεστική,148,πυσδε,1,πωλήσεις ακινήτων,40,πωλήσεις επιχειρήσεων,2,πωλήσεις οχημάτων,6,ραδιόφωνο,6,Ρέππας,8,ρετρό,5,ρεύμα,11,Ρολόι,1,Ρουσιάς,4,ρύθμιση οφειλών,2,Σ.Ο.Κ,1,Σαλάκος,10,Σαμαράς,1,Σαμπατική,38,ΣΑΟΟ,6,Σαπουνακαίικα,21,Σαπουνακέικα,3,Σαπουνακέϊκα,35,Σαραντάρης,28,ΣΔΑΜ,1,σεισμός,34,σεμινάριο,32,ΣΕΤΕ,3,Σιδηρόδρομος,4,Σινεμά,177,σίταινα,6,Σιώρας,23,σκάκι,2,Σκαντζός,24,Σκύλος,1,Σπηλαιολόγοι,24,Στάικος Χρήστος,3,Στατιστική Υπηρεσία,9,ΣτΕ,3,Στεγνοκαθαριστήριο,1,Στέφανος Κασσελάκης,1,Στίβος,49,στρατολογία,4,συγκοινωνία,15,Σύλλογος "Αγ.Απόστολοι",28,Σύλλογος "Άγιος Γεώργιος",3,Σύλλογος "Αθηνά",10,Σύλλογος "Απόλλων",16,Σύλλογος "Επαρχία Κυνουρίας",4,Σύλλογος "Ζεστή Φωλιά",9,Σύλλογος "Η Πολίχνη",3,Σύλλογος "Λεωνίδιον",20,Σύλλογος Αμυγδαλιάς,3,Σύλλογος Αναρριχητών,1,Σύλλογος Απανταχού Αμυγδαλιωτών,12,Σύλλογος Απανταχού Βασκινιωτών,7,Σύλλογος Απανταχού Πηγαδιωτών,4,Σύλλογος Απανταχού Τσιταλιωτών,11,σύλλογος Βασκινιωτών,4,Σύλλογος γονέων,156,Σύλλογος Δαφνώνας,10,Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Αρκαδίας,2,Σύλλογος Καφεστιατόρων Αρκαδίας,4,Σύλλογος Κτηνοτρόφων,3,Σύλλογος Μαριωτών,13,Σύλλογος Παλαιοχωριτών,6,Σύλλογος Πεζοπόρων Τυρού,49,Σύλλογος Πελετιωτών,1,Σύλλογος Πηγαδιωτών,1,Σύλλογος Πολυτέκνων Αρκαδίας,1,Σύλλογος Πραστού και Τσακωνιάς,1,Σύλλογος Πωλητών Λαϊκών Αγορών Λεωνιδίου - Άστρους,1,Σύλλογος Φροντιστών Αρκαδίας-Λακωνίας,9,Σύλλογος"Πολίχνη",9,Συμπολιτεία,70,Συναυλία,151,Σύνδεσμος Κοσμιτών,1,Συνέδριο,52,συνέντευξη,45,συνήγορος του πολίτη,1,συνταγές,37,συνταγογράφηση,1,Συνταξιούχοι,30,ΣΥΡΙΖΑ,45,ΣΥΡΙΖΑ.,147,σχολεία,61,Σχολή Οδηγών,2,σχόλια,1,Σωματείο Γυναικών,2,Σωματείο εργαζόμενων στην ενέργεια Νομών Πελοποννήσου,5,Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες Αρκαδίας,4,τ,1,Τ.,1,Τ.Α.Π.,1,Τ.Ε.Ε.,11,Τ.Ο.Π.,4,Ταβέρνα,1,ΤΑΞΙ,2,ταξίδια,3,ΤΑΠΤΟΚ,3,Τατούλης,268,ΤΕΒΑ,22,ΤΕΕ,8,τέλη,8,τέλη κυκλοφορίας,5,Τέμπη,1,τένις,2,τέννις,5,Τέχνη,11,Τεχνικό Πρόγραμμα,11,Τεχνολογία,59,Τηγάνι,3,τηλεόραση,113,τηλεφωνία,1,Τίμος Κατσίπος,1,τοξοβολία,5,Τοπικά,18,Τοπικό Αρχείο,4,Τορόντο,1,Τορυισμός,1,Τουρισμός,543,Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου,5,Τράπεζα Πειραιώς,6,τράπεζες,23,Τρίαθλο,30,Τριανταφύλλου,3,Τρίπολη,11,Τρίτεκνοι,7,Τροχαία,5,Τροχαίο,52,Τροχάνη,1,Τροχόσπιτα,1,Τσάκωνες Περιπατητές,35,Τσακωνιά,151,Τσακώνικη διάλεκτος,72,τσακώνικη μελιτζάνα,6,Τσακώνικη υφαντική,19,τσακώνικο συνέδριο,6,Τσακώνικος Δρόμος,10,Τσακώνικος Συνεταιρισμός,1,Τσακώνικος Συνεταιρισμός Γυναικών,2,Τσακώνικος Χορός,18,Τσακωνοπαρέα,24,Τσέρφο,1,Τσιγκούνης,13,Τσικνοπέμπτη,8,Τσιλιβής,2,Τσίπρας,1,Τσιτάλια,67,ΤΣΜΕΔΕ,1,Τύπος,1,Τυρός,1173,Τύρος,1,Τυρός Τρίαθλον,5,Υγεία,856,ύδρευση,4,ΥΠΕΞ,2,ΥΠΕΣ,1,Υπηρεσίες,11,υποδομών,1,Υποθηκοφυλακείο,2,Υποτροφίες,12,Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης,4,Υπουργείο Εργασίας,3,Υπουργείο Εσωτερικών,6,Υπουργείο Ναυτιλίας,3,Υπουργείο Παιδείας,22,Υπουργείο Πολιτισμού,3,Φ.Ο.Σ.Λ.,1,Φάμπρικα,1,Φάμπρικα Πολιτισμού,170,Φαράγγι,1,Φαρμακεία,4,Φαρμακοποιοί,5,ΦΕΚ,1,Φεστιβάλ,80,Φεστιβάλ αναρρίχησης,21,Φεστιβάλ Γαστρονομίας,1,Φεστιβάλ Μελιτζάνας,58,Φεστιβάλ Μπύρας Πελοποννήσου,1,Φιλαρμονική,38,Φιλόδημοι Πολίτες,41,Φιλοζωικός Σύλλογος,2,φιλόζωοι,21,Φίλοι Εθνικής Ελλάδος,1,Φλόγα,1,ΦΟΔΣΑ,5,φοιτητές,2,Φορέας Διαχείρησης Πάρνωνα,10,Φορέας Διαχείρισης Οικολογικού Πάρκου,152,Φορείς,8,φορολογία,60,Φορολογικά,107,Φόρος ακινήτων,1,φυσικό αέριο,6,Φωκιανό,35,Φωτιά,7,Φωτογραφία,12,Φωτογραφίες,67,ΧΑΔΑ,6,χάκερς,1,Χαμόγελο του παιδιού,15,Χαράλαμπος Λυσίκατος,50,Χάρτες,3,Χείλαρης,16,χιόνια,28,Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου,1,χιούμορ,1,Χορευτικό συγκρότημα,7,Χορευτικός Όμιλος,7,χοροεσπερίδα,48,Χορός,52,Χορωδία,44,Χορωδία Ενηλίκων,22,Χουζούρης,4,Χούνη,3,Χριστούγεννα,299,Χρονογράφημα,14,Χρυσή Αυγή,23,Ψαράς,1,ψάρεμα,2,Ψαρολόγος,9,Ψηφιακή Διακυβέρνηση,23,ψήφισμα,7,Ψυκτικοί,1,Ψυχολογία,10,Ωδείο,16,ώρα,18,Advertorial,56,agenda,2,Beach Soccer,4,Beach Tennis,20,Beach Volley,50,Black Friday,3,Climbinleonidio,2,Erasmus,4,EUROPE DIRECT Πελοπόννησος,1,Events,1,expo,5,Facebook,17,fake news,1,Google,6,gov,7,I Love GR,11,Kορωνοϊός,1,Leader,42,leonidion.gr,1,Lockdown,39,natura,3,open mall,2,Open Real Estate,11,Peloponnese Wine festival,2,Photo Gallery,1,Pizza,1,POS,2,Rally,1,Taekwon Do,78,Taxisnet,10,TKD WTF,15,Toolbar,1,top,13,TsakoniART,1,Tyros Action Camp,3,TYROS OPEN SEA SWIM EVENT,3,TYROS SEA Festival,13,Tyros Triathlon,15,TyrosRun,21,Unesco,1,Video,1325,Viral,1,WWF,2,Yoga,2,
ltr
item
Leonidion.gr: Συνέντευξη Σαλάκου στην εφημερίδα "Κυνουρία"
Συνέντευξη Σαλάκου στην εφημερίδα "Κυνουρία"
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYikPVTuSq6GHt9qj6GIjmX53qVSECvIB88YXcswbX29rxVlmkZyo45vNjm3LpHU-jGa5SpRSiWkEAuk8rwqEZDJt4qWZYHYC0pocL87iUdOgALUjkOAtNJtRIagioJx2dGYsMvU3ANA/s320/Salakos.png
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYikPVTuSq6GHt9qj6GIjmX53qVSECvIB88YXcswbX29rxVlmkZyo45vNjm3LpHU-jGa5SpRSiWkEAuk8rwqEZDJt4qWZYHYC0pocL87iUdOgALUjkOAtNJtRIagioJx2dGYsMvU3ANA/s72-c/Salakos.png
Leonidion.gr
https://www.leonidion.gr/2010/10/blog-post_4198.html
https://www.leonidion.gr/
https://www.leonidion.gr/
https://www.leonidion.gr/2010/10/blog-post_4198.html
true
1463647731720589503
UTF-8
Φορτώθηκαν όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκαν δημοσιεύματα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσοτερα Cancel reply Διαγραφή Από τον Αρχική σελίδα Σελίδες Δημοσιεύματα Δείτε τα όλα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH Όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκε δημοσίευμα που να ταιριάζει στην αναζήτηση ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαίου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαίου Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες πριν χτες $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες πριν περισσότερες από 5 εβδομάδες Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content