$type=three$count=3$show=home$height=220$snippet=hide$rdm=hide$a=hide$d=hide$la=hide$au=hide$com=0

Το Χρονικό της Αποστολής στον Κοκκινόβραχο Λεωνιδίου

                                             Στην Διαδρομή της Σημαίας                                                           (25-27 ...

                                            Στην Διαδρομή της Σημαίας
                                                         (25-27 Μαρτίου 2011)
 


Πειραιάς 7 Απριλίου 2011

Το τριήμερο της 25η Μαρτίου 2011 πραγματοποίηθηκε αποστολή καταρρίχισης στο κοκκινόβραχο του Λεωνιδίου, με υψόμετρο κορυφής 456 μέτρα(*). Στην περιοχή Πετσίνα τοποθεσία Σόπορο. Σε στίγμα GPS 0398285-4114289-EΓΣΑ 87. 

Η αποστολή οργανώθηκε από τον Φ.Ο.Σ (Φυσιολάτρες Ορειβάτες Σπηλαιολόγοι)  ενώ συμμετείχε και ένα μέλος του ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο.(Σπηλαιολογικός Ελληνικός Εξερευνητικός Όμιλος).Ο κύριος στόχος ήταν, το αρμάτωμα με σπηλαιολογικές τεχνικές της ορθοπλαγιάς κατακόρυφου ύψους 240 μέτρα,  στη διαδρομή της σημαίας. Με σκοπό να βοηθήσουμε και εμείς την προσπάθεια προβολής του τόπου, με την παρουσία μας εκεί θα ζωντανέψει ο κόκκινος βράχος, μετά από είκοσι πέντε χρόνια αναρριχητικού ύπνου.
 
Το επιχείρημα εξελίσσεται από το μεσημέρι της Παρασκευή  25ης Μαρτίου. Ο βράχος μας περίμενε αγέρωχος να βάλουμε και εμείς τα δικά μας στηρίγματα (βύσματα) στην επιφάνειά του. Όλη η ομάδα ήταν παρούσα στη κορυφή  του βράχου στο σημείο που κυματίζει η γαλανόλευκη Ελληνική σημαία. 

Η εμπειρία κατάβασης σε τόσο μεγάλο ύψος είναι πρωτόγνωρη σε όλους. Η ψυχραιμία όμως που τους διακρίνει απορρέει από την εκπαίδευση που έχουν. Η ομαδικότητα και η αρμονία, σε συνδυασμό με την ασφάλεια που δημιουργεί η ομάδα, συνδυάζει κάτι σίγουρο ότι όλα θα πάνε καλά.  

Ο Νίκος Πασπαλιάρης ξεκίνησε από επάνω να αρματώνει την διαδρομή  σπηλαιολογικά.Το αρμάτωμα απαιτεί να καθαρίσει την διαδρομή δεξιά και αριστερά από τους σαθρούς βράχους. Καθώς ο όγκος του βράχου έπεφτε χτύπαγε και διαλυόταν, (ακουγόταν σαν δυναμίτης). Έτσι τοποθετώντας βύσματα, πλακέτες, κρίκους και σχοινί  έφτασε στο τέλος (στη ρίζα του βράχου), ολοκληρώνοντας το δύσκολο έργο του. Κατέβηκε πρώτος το βράχο ανοίγοντας μια νέα διαδρομή.  Στην συνέχεια κατέβηκαν οι Νίκος Λίκας  Γιάννης Πρωτόπαπας, Χρήστος Μιχαηλίδης, Jan Van Driel, Φίλιππος Μαλαμάς. Κάτω στο δρόμο οι κάτοικοι παρακολουθούσαν την προσπάθεια που έκανε η ομάδα από το μεσημέρι. Όταν κατέβηκαν τους υποδέχτηκαν με επιφωνήματα χαράς προσφέροντάς  τους  νερό και φρούτα. Το ίδιο βράδυ προς τιμήν ο Δήμαρχος προσκάλεσε σε δείπνο τους δεκαπέντε σπηλαιολόγους.

Για το αρμάτωμα χρησιμοποιήθηκαν ανοξείδωτα αγκύρια Μ 10 πλακέτες και ρελέ τα οποία παρέμειναν στο βράχο. Χρειάστηκαν συνολικά 300 μέτρα σχοινί. Υπάρχουν 13 αλλαγές, ενώ χρειάζεται να τοποθετηθούν 2 πλακέτες ακόμη για απόλυτη ασφάλεια.
 
Το Σάββατο 26 Μαρτίου η ομάδα χωρίστηκε στα τρία. Στη διαδρομή της σημαίας πήγαν στο εκπαιδευτικό κομμάτι της διαδρομής που είναι τα πρώτα 40 μέτρα του βράχου, στο τεράστιο πατάρι (μπάτσικα) που βρίσκεται  εκεί, κατέβηκαν και ανέβηκαν, οι Χρήστος Μοραΐτης, Δημήτρης Ναικλής, Ιάκωβος  Μεταξωτός, για να τους κινηματογραφήσει η  Α.R.T  (Αρκαδική ραδιοφωνία τηλεόραση).  Στη συνέχεια κατέβηκαν μέχρι το τέλος (στη ρίζα του βράχου) οι Αντώνης Πατούλας και Γιάννης Μεταξωτός.

Την εξερεύνηση  σπηλαίων (ψαχτήρι) στη γύρω περιοχή, και με την υπόδειξη του κατοίκου  Δημήτρη  (Γκίλη), ανέλαβαν οι: Λίκας, Jan, Πρωτόπαπας, Δημήτρης Λεσές.Πήγαν στο Φριά στην τρύπα του Κόκιου, στη συνέχεια πήγαν στην κάτω Βασκίνα, και  μπήκαν στην τρύπα του Νικολέση εκεί γέμισαν ψύλλους, αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν στην εξερεύνηση νέων σπηλαίων. Μερικές φορές  παραμονεύουν και άλλοι κίνδυνοι τους οποίους καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Τον εντοπισμό πεδίου αναρρίχησης βράχου ανέλαβαν οι: Πασπαλιάρης, Μιχαηλίδης, Μαλαμάς, Τριανταφύλλη Φρύνη. Εντοπίστηκε κοντά στο δρόμο πεδίο με δυτικό προσανατολισμό (σκιά μέχρι το μεσημέρι) με ύψος διαδρομών 10-20 μέτρα. Καρφώσανε 3 αναρριχητικές διαδρομές top rope με ρελέ  οι οποίες θα εξοπλιστούν με ανοξείδωτες πλακέτες Μ 10, ώστε να γίνουν κατάλληλες για αθλητική αναρρίχηση.

Μετά από όλα αυτά η ομάδα συγκεντρώθηκε, αργά το απόγευμα. Γεύμα δεν φαινόταν πουθενά στον ορίζοντα και όλοι πεινούσαν. Με μία μικρή ξεκούραση, και με συζητήσεις για το ξαρμάτωμα του βράχου,  έφτασε το σούρουπο. Ώρα για δράση!

Ήταν από την αρχή επιθυμία του Χρήστου Μιχαηλίδη και του Γιάννη Μεταξωτού να ξαρματώσουν την διαδρομή μέσα στη μαγεία της νύχτας. Την ημέρα η ζέστη του ήλιου  θα δυσκόλευε αρκετά την ανάβαση.  Είχαν να βγάλουν 300 μέτρα σχοινί.  Έτσι ξεκίνησαν και μοίρασαν τη διαδρομή στα δύο. Ο  Χρήστος από επάνω θα κατέβαινε μέχρι το ρελέ της ένωσης των σχοινιών, να ρίξει τα 200 μ., να βγάλει τα 100 μ.  και να ανεβεί.

Ο Γιάννης από κάτω θα ανέβαινε στην αλλαγή να βγάλει τα 200 μ. και να κατεβεί. Ο Χρήστος έκανε το δικό του κομμάτι, ενώ ο Γιάννης  ανέβαλε για την άλλη μέρα λόγο κινδύνου λιθοπτώσεων.  

Το γεύμα έγινε δείπνο, όλη η ομάδα περίμενε τους συνάδελφους  να τελειώσουν την διαδικασία, και επιτέλους καθίσαμε για φαγητό όλοι παρέα. Τα παιδιά μας  είπαν ότι οι φακοί μας φαίνονταν σαν φαναράκια στο σκοτεινό βράχο.

Την Κυριακή 27  Μαρτίου ο  Γιάννης Μεταξωτός, θα ξεκίναγε νωρίς το πρωί για να μη χαθεί η ημέρα. Η αλλαγή της ώρας μπέρδεψε λίγο το χρόνο. Όμως πήγε στη ρίζα του βράχου μαζί με το Δημήτρη Αργύρη, ανέβηκε την διαδρομή μέχρι την αλλαγή. Το σχοινί είχε απλώσει στην επάνω δεξιά μεριά της ορθοπλαγιάς αλλά το τράβηξε σχετικά εύκολα, το έλεγξε για τυχόν χτυπήματα  και το έστειλε κάτω διπλό. Έκανε της αλλαγές του και κατέβηκε με το οχτάρι βγάζοντας τους κρίκους. Έκανε ανάκληση του σχοινιού, το μάζεψαν στο σάκο, κατέβηκαν την πλαγιά και επέστρεψαν στο δρόμο, όπου τους υποδέχτηκε παρέα νεαρών που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.  

Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδα απολάμβαναν το επιχείρημα από το καφενείο, σκεπτόμενοι ότι στη θέα του ο βράχος αποτελεί ονειρώδης πρόκληση για τον σπηλαιολόγο, αναρριχητή. Αυτή την πρόκληση έζησε η ομάδα μας. Ήταν μια καλή αρχή που έγινε σε τρεις υπέροχες ηλιόλουστες  ημέρες, μέσα στην εθνική μας εορτή αποδώσαμε κι εμείς ένα φόρο τιμής στην ένδοξη Ελληνική σημαία. Η ώρα πέρασε και μετά το φαγητό με  παραδοσιακές  γεύσεις, συζητήσαμε τα αποτελέσματα της αποστολής, καθώς  και για μελλοντικές δράσεις στην περιοχή.

Η αποστολή τελείωσε με επιτυχία,  και η ομάδα ετοιμάστηκε να επιστρέψει στην Αθήνα.
Υπεύθυνος της αποστολής ήταν ο Μεταξωτός Γιάννης τηλ. 6944381024.
Υποστήριξη στην ομάδα παρείχαν οι: Εύη Δημητριάδου, Φρύνη Τριανταφύλλη και Ελένη Ρεντούλη. Συμμετείχαν 15 σπηλαιολόγοι και 2 συνοδοί.

Ενημέρωση προς ειδικευμένους.
O βράχος είναι καλής ποιότητας ασβεστόλιθος με κάποια σαθρά σημεία, ιδιαίτερα ευχάριστος για δυνατή αναρρίχηση. Η διαδρομή καθαρίστηκε από τις περισσότερες πέτρες, αλλά όπως πάντα χρειάζεται κράνος και προσοχή κατά την κατάβαση και ανάβαση. Χρειάζονται 2 βιομηχανικά προσθήκες για να είναι απόλυτα ασφαλή.

Στη ρίζα του βράχου υπάρχει μονοπάτι που κατεβαίνει την πλαγιά και μετά από περπάτημα δέκα λεπτών βρίσκεσαι στο δρόμο. Από το Λεωνίδιο φαίνεται η σημαία να κυματίζει ψηλά στο Θεόρατο βράχο.

Για να φτάσεις στη διαδρομή της σημαίας, ανεβαίνεις με το αυτοκίνητο τον δρόμο με άσφαλτο προς Βασκίνα. Σε δέκα λεπτά τελειώνει η ανηφόρα και παρκάρεις δεξιά, από εκεί αρχίζει το  μονοπάτι, όπου με πέντε λεπτά περπάτημα  φτάνεις στη σημαία. Εκεί αντικρίζοντας τη θέα από ψηλά πραγματικά θέλεις να ξανάρθεις σε αυτό το τόπο, με το καταπράσινο βουνό και τη γαλανή θάλασσα. Το παραδοσιακό Λεωνίδιο.

Την προσπάθεια του Φ.Ο.Σ(Φυσιολάτρες Ορειβάτες Σπηλαιολόγοι) βοήθησαν:
Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας, το συμβούλιο της Δημοτικής κοινότητας Λεωνιδίου, οι υπάλληλοι του Δήμου, και οι κάτοικοι με την παρουσία τους. 

Ο Φ.Ο.Σ τους ευχαριστεί όλους θερμά και θα συμμετέχει ενεργά στις προσπάθειες τους να αναδειχτεί το Λεωνίδιο στα τεχνικά αθλήματα αναρρίχησης βράχου.

Ευχαριστώ από καρδιάς τον Φ.Ο.Σ και την ομάδα, καθώς και τους ανώνυμους εθελοντές που είναι πάντα πρόθυμοι να μας βοηθήσουν.

Η σπηλαιολογία και τα τεχνικά αθλήματα έχουν σαν κύριο στόχο την ασφάλεια, πριν από την ευχαρίστηση.

Η ασφάλεια είναι το κύριο μέλημα μίας ομάδας, και η ασφάλεια έρχεται μέσα από την εκπαίδευση. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ = ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

(*) Όλες οι μετρήσεις υψομέτρου έγιναν με GPS  

                                                                                                      Μεταξωτός Ιωάννης (ΔΡΑΣΗ-ΦΟΣ)                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Όνομα

'Ωρα,1,"Κλεισθένης",1,΄Πούλιθρ,1,΄Υγεία,108,11ο Π.Τ. Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας,1,16η Μαρτίου,4,1821,24,25η Μαρτίου,52,28η Οκτωβρίου,31,6η ΥΠΕ,2,Α Χώρα νάμου,3,Α. Σ. Λεωνιδίου,8,Α.Ε.Μαρίου,61,Α.Ε.Σ. Κυνουρίας,2,Α.Ο.Σ.Λ,4,Α.Σ. TKD Λεωνιδίου,30,Α.Σ."Αρκάς",27,Α.Σ.Λεωνιδίου,869,Α.Τ.Λεωνιδίου,3,ΑΑΔΕ,3,Αβραντίνης,1,Αγ.Βασίλειος,17,Αγαπήνωρ,1,Αγγελίες,120,Αγία Παρασκευή,1,αγιασμός,3,Άγιος Βασίλειος,8,Αγίου Πνεύματος,4,Αγρότες,252,Αγροτικός Συνεταιρισμός,57,Αγώνες δρόμου,93,αγωνισ,1,Αγωνιστική Συνεργασία,2,Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών,1,ΑΔΕΔΥ,5,ΑΔΜΗΕ,3,ΑΕΚ Τρίπολης,1,ΑΕΠΙ,5,Αεροδρόμια,2,Αερόστατα,2,Αθήνα,2,Αθλητικά,3284,Αθλητικά Ανακοινώσεις,1,αιγιαλός,1,Αιμοδοσία,65,ακτοπλοΐα,1,Αλιεία,9,αλιευτικός σύλλογος,3,αλιευτικός τουρισμός,2,Άλλα αθλήματα,197,ΑΜΕΑ,34,Αμπελουργοί,14,Αμυγδαλιά,27,αναγκαστικά μέτρα,17,Ανακοινώσεις,686,Αναπτυξιακή Πάρνωνα,183,Αναρρίχηση,58,Αναρριχητικός - Ορειβατικός Σύλλογος Λεωνιδίου,14,Ανάσταση,2,Ανέλιξη,1,Ανεμογεννήτριες,26,Ανεξάρτητοι Έλληνες,8,Άνεργοι,21,Ανοικτό Πανεπιστήμιο,1,Ανοιχτή συνέλευση,8,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,1,Αντένα,2,Αντιφασίστες,1,Αξίζει να δείτε,105,Άξιον Εστί,3,απάτες,14,ΑΠΕ,1,απεργία,12,Απογραφή 2011,4,Απογραφή 2021,9,Απογραφή κτιρίων 2021,2,Αποζημιώσεις,8,Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου,1,Απόκριες,128,Απόλλων Τυρού,329,Απόλλωνας Τυρού,24,άποροι,11,Απορρίμματα,20,Αποστολόπουλος,1,αποτελέσματα,1,Απόψεις,1,Απρόβλεπτα,1,απώλεια αντικειμένου,1,αρ,1,Αργολίδα,6,Άργος,1,Αργυράκη,1,Άρθρα,25,Άρθρο,2,Αρκαδία,2301,Αρκαδικό Πανόραμα,5,Αρκαδικός,4,Άρση βαρών,2,Αρχαιολογία,30,Αρχείο Τσακωνιάς,192,Αρχιτέκτονες,7,Αρχοντικό Τσούχλου,28,Αρχοντικό Χατζηπαναγιώτη,2,ΑΣΕΠ,3,ΑΣΠΕΤ,1,Αστεία,2,Αστέρας Τρίπολης,3,Αστρος,2,Άστρος,33,Αστυνομία,353,Ασφαλιστικά ταμεία,77,ΑΤΕ,1,ατύχημα,10,Άυλη Πολιτιστική κληρονομιά,1,Αυτοδιοίκηση,27,αυτοδιοίκηση-εκλογές,108,Αυτοκίνητο,51,Αυτοκινητόδρομος,5,αφιέρωμα,9,Βαλασόπουλος,1,βασιλόπιτα,2,Βασκίνα,37,Βέμμος,9,Βενιζέλος,1,Βιβλίο,49,Βιβλιοθήκη,3,Βίντεο,100,Βιογραφικό,3,Βιολογικός,1,Βιτζηλαίου,5,Βιώσιμη Πόλη,2,Βλάβες,12,Βλάσης,76,Βλησιδιά,19,Βοήθεια στο σπίτι,2,Βόλεϊ,18,βόρεια Κυνουρία,1,Βουδούρης,7,βραβείο,2,Βρύση,1,Γ.Ε.Φ.,1,Γ.Σ.Τυρού,92,Γενική Συνέλευση,73,Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές,6,Γεωργοί,4,γηροκομείο,16,Γιαννακόπουλος,1,Γιαννακούρας,43,Γιαννούσης,3,γιατροί,3,Γιορτή Αμυγδάλου,3,Γιορτή θαλασσινών,5,Γιορτή Κρασιού,23,γιορτή μελιού,10,Γιορτή μελιτζάνας,24,Γιορτή πανσελήνου,2,Γιορτή του Ψαρά,21,Γλυππία,2,γλυπτική,2,Γνώμες,419,Γόντικας,3,γσεε,2,Γυμνάσιο,123,Γυναίκα,10,Γύρος Αμπελώνων,2,Δ.Ε.Τυρού,17,Δ.Ο.Υ.,67,Δακοκτονία,10,Δαλιάνης,10,δανειολήπτες,3,Δασαρχείο,23,Δασικοί Χάρτες,2,Δαφνώνα,4,ΔΕΔΔΗΕ,37,Δέδε,2,Δέδες,4,ΔΕΕΠ,1,ΔΕΗ,89,ΔΕΚΟ,1,Δελτία τύπου,1137,δεντροφύτευση,2,ΔΗ.ΣΥ.,8,ΔΗΚΕΝΚ,43,Δημ.Ραδιόφωνο Τρίπολης,4,ΔΗΜΑΡ,3,Δημητσάνα,1,δήμοι,1,Δημοπρασία,54,Δήμος Β.Κυνουρίας,11,Δήμος Βόρειας Κυνουρίας,9,Δήμος Γορτυνίας,1,Δήμος Λεωνιδίου,34,Δήμος Ν.Κυνουρίας,73,Δήμος Νότιας Κυνουρίας,1708,Δήμος Τυρού,1,Δημόσιο,3,δημοσιογράφοι,3,Δημοσκόπηση,2,δημοτικά τέλη,1,Δημοτικό Συμβούλιο,303,Δημοτικό Σχολείο,250,δημοψήφισμα,1,Δια Βίου Μάθηση,19,διάγγελμα,3,Διαγωνισμός,48,Διαδίκτυο,68,δίαθλο,1,διακοπή νερού,9,διακοπή ρεύματος,71,Διάλεξη,1,Διαμαρτυρία,8,Διαμονή,14,Διανομή τροφίμων,18,διασκέδαση,133,Διατροφή,13,διάφορα,8,διάφορα είδη,13,ΔΙΕΚ,5,Διεύθυνση Δασών,2,Δικαιοσύνη,78,Δικηγόρος,4,διόδια,1,Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,1,Δολιανά,1,Δράκος,7,Δράσεις Κυνουρίας,3,Δράση,11,Δρίτσας,7,δρόμος,1,Δυνατή Πελοπόννησος,1,δυστύχημα,19,δωρεά,30,Δώρο Πάσχα,1,εγκαίνια,2,εγκύκλιος,1,ΕΕΣΠΟΦ,1,ΕΕΤΑΑ,1,ΕΕΤΕΜ Αρκαδίας,1,εθελοντισμός,38,έθιμα,7,Εθνική Ελλάδας,14,Εθνική Συσπείρωση,1,Εθνική Τράπεζα,7,ει,1,Ειδήσεις,5,Ειδικό Σχολείο,4,εκαβ,1,Εκδηλώσεις,1044,Εκδήλωση,4,Εκδρομή,78,Έκθεση,77,Έκθεση Φωτογραφίας,10,Εκκλησία,415,Εκλογες,4,Εκλογές,491,Εκπαίδευση,608,εκπομπή,3,εκπτώσεις,8,έκτακτα μέτρα,12,Εκτελεστική επιτροπή,3,ελαιοπαραγωγοί,67,ΕΛΓΑ,31,Ελεύθεροι επαγγελματίες,3,Ελιά,3,Ελλάδα,1642,Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία,3,Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας,1,Ελληνικός Στρατός,7,Ελλήνων Συνέλευσις,1,ΕΛΜΕ,15,ΕΛΣΤΑΤ,2,ΕΛΤΑ,8,Έλωνα,3,Εμβολιασμοί,27,Εμπορικό Ναυτικό,1,Εμπορικός σύλλογος,185,εμπόριο,5,ΕΜΥ,17,Εναλλακτική Αριστερή Κίνηση Καθηγητών Αρκαδίας,1,Ενδιαφέρουν,258,Ενέργεια,8,Ενημέρωση,4,Ενίσχυση Επιχειρήσεων,5,ενοικίαση ακινήτων,18,ενοίκιο,1,Ένωση Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Αρκαδίας,1,Ένωση Ξενοδόχων,48,Ένωση Τουριστικών καταλυμάτων Νότιας Κυνουρίας,4,εξοικονομώ,2,Εξωτερική Πολιτική,3,ΕΟΔΥ,170,ΕΟΜΜΕΧ,1,ΕΟΠΥΥ,4,Εορτή,17,ΕΠΑ.Σ.Τρίπολης,1,ΕΠΑΛ,88,επαρχιακός Τύπος,2,επέτειοι,14,επίδομα θέρμανσης,2,επιδόματα,26,Επιδοτήσεις,47,Επικαιρότητ,1,Επικαιρότητα,13426,Επικαιρότητα Νότια Κυνουρία Λεωνίδιο,1,Επιμελητήρια Πελοποννήσου,5,Επιμελητήριο Αρκαδίας,265,έπιπλα,1,Επιστολές,26,Επιτάφιος,4,Επιτροπή Αγώνα Πάρνωνα,2,Επιτροπή Διαβούλευσης,4,Επιτροπή Παιδείας,7,Επιχειρηματικότητα,89,Επιχειρήσεις,105,Επιχειρήσεις εστίασης,15,ΕΠΟ,1,ΕΠΣ Αρκαδίας,4,ΕΠΣ.Αρκαδίας,81,ΕΠΣΑ,47,Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Αρκαδίας,46,Έργα,279,εργαζόμενοι,2,ΕΡΓΑΝΗ,1,Εργασία,373,Εργαστήριο,8,Εργατικό κέντρο,8,Έρευνα,1,ΕΡΤ,30,Ερυθρός Σταυρός,2,Ερωτηματολόγιο,1,εσαμεα,1,ΕΣΗΕΑ,1,ΕΣΠΑ,48,εστίαση,3,Εύη Τατούλη,66,Ευθυμογράφημα,18,Ευρωεκλογές,1,Ευρωπαική Ένωση,2,Ευχές,56,ΕΦΕΤ,10,ΕΦΚΑ,5,Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας,2,Ζαρίτσι,2,Ζαχαριάς,14,ζημιές,5,ζωγραφική,11,Ζωντανή μετάδοση,1,Ζώταλης,1,ηλεκτρονικό έγκλημα,1,Ηλιοπούλου,4,ημερίδα,31,Ηρακλής,1,Θέατρο,82,θέατρο σκιών,5,Θεοδωράκη,1,θεοδωράκης,2,θεολόγοι,2,Θεοφάνεια,32,θηροφύλακες,5,Ι. Μ. Αγίου Νικολάου Σίντζας,2,Ι.Μ. Αρτοκωστάς,1,Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Καρυάς,4,Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Σίντζας,26,Ι.Μ.Ελώνης,88,Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας,2,ιατροί,2,ιατρός,2,Ιδιαίτερα μαθήματα,5,ΙΕΚ,11,Ιερά Μονή Σίντζας,1,ΙΚΑ,38,ΙΚΑ.,1,ΙΝ.Ε.,1,ΙΝΣΕΤΕ,1,Ισοπολιτεία,7,Ιστορικά,45,Κ.Ε.Δ.Ε,9,Κ.Ε.Ε.,2,Κ.Ε.Π.,14,Κ.Ε.Φ.,1,καζίνο,1,Καθαρά Δευτέρα,1,καιρός,230,κακοκαιρία,26,Καλαθά,1,κάλαντα,2,Κάλεσμα,1,Καλλικράτης,9,Καλό Λίβάδι,1,κάπνισμα,3,Καρβελάς,4,Καρδαράς,1,Καρυές,1,Καστανιές,2,Καστάνιτσα,1,κάστανο,1,καστανοπααγωγοί,1,καταγγελίες,5,Καταδυτικό πάρκο,27,καταναλωτές,7,καταστήματα,8,κατηγορία,1,κατοικίδια,2,Κατσίρης,2,Καύσιμα,5,καύσωνας,1,ΚΔΑΜ,1,ΚΔΑΠ,1,ΚΕΚ,2,Κέντρα Κοινότητας,2,Κέντρο Κοινότητας,2,Κέντρο Πληροφόρησης,7,Κέντρο Πρόληψης,3,Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας,4,Κέντρο Υγείας,101,Κεντροαριστερά,4,ΚΕΠ,2,Κηδεία,11,ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.,1,Κιβωτός του Κόσμου,3,ΚΙΝΑΛ,3,Κίνημα Αλλαγής,33,κινηματογράφος,30,Κίνηση,1,ΚΚΕ,64,Κλειστό Γυμναστήριο,3,κληροδοτήματα,12,κλήρωση,2,ΚΝΕ,1,Κοινωνία,89,Κοινωνικά,387,Κοινωνικά Εκκλησία,1,Κοινωνικά Λεωνίδιο,1,Κοινωνικά Νότια Κυνουρία,1,Κοινωφελής Επιχείρηση,27,Κόκκορης,1,κολύμβηση,5,Κοντοζαμάνης,27,Κορακοβούνι,3,Κορολόγος,1,κορονοϊός,376,Κορωνοϊός,385,Κοσμάς,251,Κόσμος,97,Κοτρώτσος,1,Κοτσώλης,1,Κουκλοθέατρο,15,Κουνουπιά,31,Κουτρούκης,5,ΚΠΝΝΑ,1,Κρυονέρι,3,ΚΤΕΛ,65,Κτηματική Υπηρεσία,4,Κτηματολόγιο,19,κτηνοτρόφοι,43,κυκλοφοριακές ρυθμίσεις,28,κυκλοφοριακό,33,Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου,2,Κυνηγετικός Σύλλογος,37,Κυνηγοί,29,Κυνουρία,39,Κύπελλο Αρκαδίας,3,Κύπρος,3,Κωνσταντινόπουλος,97,Κώστας Βλάσης,23,Λαϊκή αγορά,113,Λαϊκή Ενότητα,10,Λαική συσπείρωση,41,Λαϊκή συσπείρωση,13,Λάκκος,11,Λάκος,7,Λακωνία,6,Λαλουδάκης,36,Λαμπρόπουλος,25,Λαογραφία,77,ΛΑΟΣ,1,λαχειοφόρος,5,Λειβαδά,1,Λειβάδι,17,Λεκκός,1,λευκή νύχτα,1,Λεωνίδιο,3279,Λεωνίδιο Αλλάζουμε,8,Λεωνίδιο Επικαιρότητα,1,Λεωνίδιο Επικαιρότητα Ανακοινώσεις,1,Λεωνίδιο Κοινωνικά,1,Λεωνίδιο Κοινωνικά Επικαιρότητα,1,Λεωνίδιο Νότια Κυνουρία,2,Λεωφορία,2,Λιβάδι,10,Λιμάνι,24,Λιμεναρχείο,62,Λιμενικό Σώμα,40,Λιμενικό Ταμείο,8,λογιστές,14,Λύκειο,82,Λυκουρέντζος,71,Λυμπεροπούλου,2,Λυσίκατος,129,μαγειρική,3,Μαίναλο,4,Μανδρώνης,2,Μάνος,1,Μανώλης,3,Μαρί,27,Μαρνέρης,118,Μέλανα,3,Μελισσοκόμοι,12,Μελιτζάzz,155,Μεσσηνία,3,Μετανάστες,1,μέτρα προστασίας,21,Μετρό,1,Μητέρα,6,Μητρόπολη,9,Μητσοτάκης,11,Μηχανές,1,Μηχανικοί,6,Μιχελάκης,2,ΜΜΕ,4,Μνημείο,1,μνημόσυνο,39,Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΜΔ ΠΠ) Νότιας Πελοποννήσου,1,Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου,1,Μοναστήρι,6,ΜΟΡΕΑΣ,5,ΜΟΡΙΑΣ ΑΕ Α.Ο.Τ.Α,1,Μορφωτικός Σύλλογος,102,Μοτοπαρέα,67,Μοτοπαρέα Λεωνιδίου,6,Μοτοσικλέτα,49,Μούρα,3,μουσεία,34,μουσική,17,μουστός,1,Μπακούρης,1,Μπαμπαδήμας,57,Μπάσκετ,541,Μπάσκετ Α. Σ. Λεωνιδίου,1,Μπερέτσος,1,Μπερτζελέτος,6,Μπιρσίμ,8,Μπουντρούκας,5,Μυθική Πελοπόννησος,3,ν,1,Ναρκωτικά,2,Νατάσα Πετρούλια,4,Ναύπλιο,2,Ναυτικοί,4,ΝΔ,240,Νέα Γρίπη,5,Νέα Δημοκρατία,21,Νέα Πελοπόννησος,39,Νέοι Δρόμοι,2,Νεολαία ΠΑΣΟΚ,3,νερό,5,νηπιαγωγείο,72,Νίκας,59,Νικολάκου,10,ΝΟΔΕ,4,Νομαρχία Αρκαδίας,6,νομοσχέδιο,1,Νότια Κυνουρία,10,Νότια Κυνουρία,5440,Νότια Κυνουρία Τουρισμός,1,ΝΠΙΔ,1,ντοκιμαντέρ,7,Ξενοδόχοι,30,Ο άλλος δρόμος,21,Ο τόπος μας,5,Ο.Ε.ΕΣ.Π.,1,Ο.Τ.Ε.,6,ΟΑΕΔ,77,ΟΑΕΕ,21,ΟΓΑ,25,Οδηγίες,19,Οδηγοί,1,οεβα,1,Οικοδόμοι,4,Οικολόγοι,6,Οικονομία,640,Οικονομική επιτροπή,119,Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος,1,Οινοπαραγωγοί,2,ΟΚΕ,1,Ολυμπιακοί Αγώνες,2,Ολυμπιακός,1,Ολυμπιακός Λεωνιδίου,263,ομιλία,26,Ομογένεια,51,Ομοσπονδία TKD ITF,8,ΟΝΝΕΔ,9,ΟΠΑΠ,5,ΟΠΕΚΑ,5,ΟΠΕΚΕΠΕ,4,όπερα,1,Όραμα-Γνώση-Πρόοδος,43,Ορειβασία,195,Ορθοπαιδικός,1,ορκωμοσία,2,ΟΣΔΕ,3,οσε,2,Όσκαρ,1,ΟΤΑ,13,Ουκρανία,4,Ουράνης,4,Π.Ο.Ε.,1,παγκόσμια ημέρα,3,Παγώνης,2,ΠΑΖΛ,6,Παιδί,76,παιδί Τυρός,1,Παιδίατρος,11,Παιδικά χωριά SOS,1,Παιδική Χαρά,13,Παιδική Χορωδία,16,παιδικός σταθμός,43,Παιδότοπος,1,παλαίμαχοι,2,Παλαιοχώρι,62,ΠΑΜΕ,6,Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο,2,Παναγιωτόπουλος,1,Παναρκαδική ομοσπονδία,27,Παναρκαδική ομοσπονδία Αμερικης,1,Παναρκαδικό Νοσοκομείο,57,Παναρκαδικό Συνδικάτο Εργατών Οικοδόμων,1,Παναρκαδικός,1,Πανελλήνιες,32,Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου,16,πανηγύρια,63,Πανθυρεατικός,3,Πανσέληνος,1,Παπαδημητρόπουλος,1,Παπαηλιού,21,Παπαθανασόπουλος,158,Παπαμιχαήλ,3,Παπανδρέου,4,παραδοσιακοί χοροί,8,Παραλία Τυρού,4,Παραλίες,15,παράξενα,1,ΠαραΤυρό,31,παρέλαση,5,Παρθενώνας,1,Πάρνωνας,32,Παρουσίαση,14,ΠΑΣΟΚ,88,ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής,4,Πάσχα,239,Πατσαρίνος,1,Πάχος,2,ΠΕ Αρκαδίας,15,ΠΕΔ,3,Πεζοπορία,26,Πεζοπόροι Τυρού,184,Πειραιώς,1,Πελετά,206,Πελοποννησιακή Ένωση,3,Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας,6,Πελοποννησιακή Συμμαχία,3,Πελοπόννησος,183,Πελοπόννησος ΑΕ,1,Πελοπόννησος Οικολογική,2,Πελοπόννησος Πρώτα,5,Πέρα Μέλανα,84,Περιβάλλον,270,περιβάλον,1,Περιοδικό,1,Περιπατητικός τουρισμός,7,Περιφέρεια Πελοποννήσου,1304,Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου,6,Περιφερειακό Συμβούλιο,24,ΠεΣυ,1,Πετρέλαιο,2,Πέτρος Τατούλης,38,Πηγάδι,44,πιστοποιητικά,3,πίτα,3,Πλάκα,202,Πλατανάκι,26,πλημμύρες,1,πνευματική ιδιοκτησία,2,Πνιγμός,5,πο,1,Ποδήλατο,38,Ποδόσφαιρο,2099,Ποίηση,5,Πολεμική Αεροπορία,4,Πολεμικό Ναυτικό,2,πόλεμος,3,Πολιτικά,921,Πολιτική προστασία,50,Πολιτισμός,939,Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Απανταχού Πουλιθριωτών,1,Πολιτιστικός Σύλλογος,17,Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρού,2,Πολίχνη-Δράση,1,Πολτική,1,πολύτεκνοι,3,Ποτάμι,6,Πούλιθρα,236,Πραγματευτή,73,Πρασιές,1,Πραστός,39,Πρόεδρος της Δημοκρατίας,1,προειδοποιήσεις,3,προκηρύξεις,87,Προσκλήσεις,2,Πρόσκληση,10,Προσφορά εργασίας,7,Πρόσφυγες,2,Πρόσωπα,34,πρώτες βοήθειες,2,Πρωτομαγιά,7,πρωτοχρονιά,2,πτηνά,1,Πυρασφάλεια,3,πύργος Τσικαλιώτη,12,Πυργούδι,3,Πυρόπληκτοι,5,πυροπροστασία,3,Πυροσβεστική,123,πωλήσεις ακινήτων,39,πωλήσεις επιχειρήσεων,2,πωλήσεις οχημάτων,6,ραδιόφωνο,6,Ρέππας,8,ρετρό,4,ρεύμα,5,Ρολόι,1,Ρουσιάς,4,ρύθμιση οφειλών,2,Σ.Ο.Κ,1,Σαλάκος,7,Σαμαράς,1,Σαμπατική,30,ΣΑΟΟ,6,Σαπουνακαίικα,15,Σαπουνακέικα,2,Σαπουνακέϊκα,35,Σαραντάρης,28,σεισμός,26,σεμινάριο,29,ΣΕΤΕ,3,Σιδηρόδρομος,3,Σινεμά,171,σίταινα,4,Σιώρας,20,Σκαντζός,9,Σπηλαιολόγοι,19,Στάικος Χρήστος,1,Στατιστική Υπηρεσία,9,ΣτΕ,2,Στεγνοκαθαριστήριο,1,Στίβος,48,στρατολογία,4,συγκοινωνία,15,Σύλλογος "Αγ.Απόστολοι",28,Σύλλογος "Άγιος Γεώργιος",3,Σύλλογος "Αθηνά",10,Σύλλογος "Απόλλων",16,Σύλλογος "Επαρχία Κυνουρίας",4,Σύλλογος "Ζεστή Φωλιά",7,Σύλλογος "Η Πολίχνη",1,Σύλλογος "Λεωνίδιον",20,Σύλλογος Αναρριχητών,1,Σύλλογος Απανταχού Αμυγδαλιωτών,12,Σύλλογος Απανταχού Βασκινιωτών,5,Σύλλογος Απανταχού Πηγαδιωτών,3,Σύλλογος Απανταχού Τσιταλιωτών,8,σύλλογος Βασκινιωτών,4,Σύλλογος γονέων,151,Σύλλογος Δαφνώνας,10,Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Αρκαδίας,2,Σύλλογος Κτηνοτρόφων,3,Σύλλογος Μαριωτών,13,Σύλλογος Παλαιοχωριτών,6,Σύλλογος Πεζοπόρων Τυρού,18,Σύλλογος Πελετιωτών,1,Σύλλογος Πηγαδιωτών,1,Σύλλογος Πολυτέκνων Αρκαδίας,1,Σύλλογος Φροντιστών Αρκαδίας-Λακωνίας,4,Σύλλογος"Πολίχνη",9,Συμπολιτεία,70,Συναυλία,139,Σύνδεσμος Κοσμιτών,1,Συνέδριο,47,συνέντευξη,40,συνήγορος του πολίτη,1,συνταγές,31,συνταγογράφηση,1,Συνταξιούχοι,26,ΣΥΡΙΖΑ,6,ΣΥΡΙΖΑ.,147,σχολεία,13,Σχολή Οδηγών,2,σχόλια,1,Σωματείο Γυναικών,2,Σωματείο εργαζόμενων στην ενέργεια Νομών Πελοποννήσου,2,Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες Αρκαδίας,2,Τ.,1,Τ.Α.Π.,1,Τ.Ε.Ε.,11,Τ.Ο.Π.,4,Ταβέρνα,1,ΤΑΞΙ,2,ταξίδια,3,ΤΑΠΤΟΚ,3,Τατούλης,267,ΤΕΒΑ,15,ΤΕΕ,4,τέλη,7,τέλη κυκλοφορίας,2,τένις,1,τέννις,5,Τέχνη,11,Τεχνικό Πρόγραμμα,9,Τεχνολογία,55,Τηγάνι,3,τηλεόραση,108,τηλεφωνία,1,τοξοβολία,5,Τοπικά,18,Τοπικό Αρχείο,4,Τορόντο,1,Τουρισμός,508,Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου,4,Τράπεζα Πειραιώς,6,τράπεζες,23,Τρίαθλο,30,Τριανταφύλλου,3,Τρίπολη,7,Τρίτεκνοι,7,Τροχαία,4,Τροχαίο,45,Τροχάνη,1,Τσάκωνες Περιπατητές,15,Τσακωνιά,134,Τσακώνικη διάλεκτος,68,τσακώνικη μελιτζάνα,6,Τσακώνικη υφαντική,17,Τσακώνικος Δρόμος,7,Τσακώνικος Συνεταιρισμός,1,Τσακώνικος Συνεταιρισμός Γυναικών,2,Τσακώνικος Χορός,18,Τσακωνοπαρέα,18,Τσέρφο,1,Τσιγκούνης,13,Τσικνοπέμπτη,4,Τσιλιβής,2,Τσιτάλια,56,ΤΣΜΕΔΕ,1,Τύπος,1,Τυρός,1009,Τύρος,1,Τυρός Τρίαθλον,2,Υγεία,816,ύδρευση,3,ΥΠΕΞ,2,ΥΠΕΣ,1,Υπηρεσίες,11,υποδομών,1,Υποθηκοφυλακείο,2,Υποτροφίες,9,Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης,2,Υπουργείο Εσωτερικών,1,Υπουργείο Ναυτιλίας,3,Υπουργείο Παιδείας,10,Υπουργείο Πολιτισμού,3,Φ.Ο.Σ.Λ.,1,Φάμπρικα Πολιτισμού,138,Φαρμακεία,1,Φαρμακοποιοί,4,ΦΕΚ,1,Φεστιβάλ,72,Φεστιβάλ αναρρίχησης,14,Φεστιβάλ Μελιτζάνας,58,Φιλαρμονική,36,Φιλόδημοι Πολίτες,39,φιλόζωοι,21,Φίλοι Εθνικής Ελλάδος,1,ΦΟΔΣΑ,1,φοιτητές,2,Φορέας Διαχείρησης Πάρνωνα,9,Φορέας Διαχείρισης Οικολογικού Πάρκου,152,Φορείς,8,φορολογία,58,Φορολογικά,107,Φόρος ακινήτων,1,φυσικό αέριο,4,Φωκιανό,34,Φωτιά,6,Φωτογραφία,12,Φωτογραφίες,65,ΧΑΔΑ,5,χάκερς,1,Χαμόγελο του παιδιού,15,Χάρτες,3,Χείλαρης,14,χιόνια,24,χιούμορ,1,Χορευτικό συγκρότημα,7,Χορευτικός Όμιλος,7,χοροεσπερίδα,48,Χορός,52,Χορωδία,38,Χορωδία Ενηλίκων,18,Χουζούρης,4,Χούνη,2,Χριστούγεννα,253,Χρονογράφημα,14,Χρυσή Αυγή,23,Ψαράς,1,ψάρεμα,2,Ψαρολόγος,9,Ψηφιακή Διακυβέρνηση,20,ψήφισμα,7,Ψυκτικοί,1,Ψυχολογία,10,Ωδείο,16,ώρα,14,Advertorial,7,agenda,2,Beach Soccer,4,Beach Tennis,19,Beach Volley,49,Black Friday,2,Erasmus,3,Events,1,Facebook,17,fake news,1,Google,6,I Love GR,11,Kορωνοϊός,1,Leader,38,leonidion.gr,1,Lockdown,39,natura,1,Open Real Estate,4,Peloponnese Wine festival,1,Photo Gallery,1,Pizza,1,Rally,1,Taekwon Do,78,Taxisnet,10,TKD WTF,15,Toolbar,1,top,13,TYROS OPEN SEA SWIM EVENT,2,TYROS SEA Festival,9,Tyros Triathlon,9,TyrosRun,14,Unesco,1,Video,1320,WWF,2,Yoga,2,
ltr
item
Leonidion.gr: Το Χρονικό της Αποστολής στον Κοκκινόβραχο Λεωνιδίου
Το Χρονικό της Αποστολής στον Κοκκινόβραχο Λεωνιδίου
http://1.bp.blogspot.com/-w1fpgOZ3qAE/Tb8Xj78dUiI/AAAAAAAAD3w/p7Kz-TXlNxE/s400/P3264974.JPG
http://1.bp.blogspot.com/-w1fpgOZ3qAE/Tb8Xj78dUiI/AAAAAAAAD3w/p7Kz-TXlNxE/s72-c/P3264974.JPG
Leonidion.gr
https://www.leonidion.gr/2011/05/blog-post_03.html
https://www.leonidion.gr/
https://www.leonidion.gr/
https://www.leonidion.gr/2011/05/blog-post_03.html
true
1463647731720589503
UTF-8
Φορτώθηκαν όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκαν δημοσιεύματα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσοτερα Cancel reply Διαγραφή Από τον Αρχική σελίδα Σελίδες Δημοσιεύματα Δείτε τα όλα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH Όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκε δημοσίευμα που να ταιριάζει στην αναζήτηση ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαίου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαίου Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago χτες $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερες από 5 εβδομάδες Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content