Το λιοντάρι που διχάζει...

Αίσθηση αλλά και πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Λεωνίδιο η πρόταση του δημοτικού συμβούλου και Προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής τη...

Αίσθηση αλλά και πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Λεωνίδιο η πρόταση του δημοτικού συμβούλου και Προέδρου της Τουριστικής Επιτροπής της Νότιας Κυνουρίας ιατρού κ. Φίλιππου Μπεκύρου, για το λογότυπο του νεοσύστατου δήμου μας.
Ο κος Μπεκύρος προτείνει ως νέο λογότυπο του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, το λογότυπο που χρησιμοποιούσε έως πρότινος ο τέως Δήμος Τυρού, δηλαδή το λιοντάρι που απεικονίζεται στην χάλκινη πόρπη που βρέθηκε στις ανασκαφές που έγιναν στο Ναό του Απόλλωνα Τυρίτα, και που βρίσκεται σήμερα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.
Στην πρότασή του αυτή, που πρόκειται να συζητηθεί στο σημερινό Δημοτικό συμβούλιο(19.00), αντιτίθενται, σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι δημοτικοί σύμβουλοι από τις Δημοτικές Ενότητες Κοσμά και Λεωνιδίου.
Ακολουθεί η πρόταση του κ.Μπεκύρου:
Λογότυπος: είναι μια γραφική απεικόνιση ή γράμματα ή και τα δύο μαζί που χρησιμεύει για την ταχεία αναγνώριση από το κοινό μια οργάνωσης, ιδρύματος, εμπορικής επιχείρησης ή και μεμονωμένων ατόμων. 
Χρειάζεται ο Δήμος μας λογότυπο;
Ναι για την εύκολη αναγνώριση, προβολή και ταυτοποίηση του τόσο στο διαδίκτυο, στα έντυπα και στις πινακίδες του.
Γράφημα ή γράμματα; 
Και τα δύο, το γράφημα είναι απαραίτητο διότι δεν εξαρτάται από την γλώσσα.
Πρόταση
Να χρησιμοποιηθεί η χάλκινη λεοντόσχημος πόρπη που βρίσκεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Η πόρπη αυτή βρέθηκε στις ανασκαφές που έγιναν στο Ναό του Απόλλωνα Τυρίτα που σήμερα βρίσκεται στην περιοχή Προφήτης Ηλίας Πάνω Μελάνων. Ο πόρπη βρισκόταν στην αρχαιολογική Συλλογή του Γυμνασίου Λεωνιδίου, μετά όμως από την κλοπή και την επιστροφή της από την Ευρώπη φυλάσσεται πια στο Ε. Α. Μουσείο.
Σύντομο ιστορικό: Η πόρπη αυτή είναι δημοσιευμένη στο Βιβλίο Αρχαία Κυνουρία του συμπατριώτη μας καθηγητή κλασικής αρχαιολογίας Παναγιώτη Β. Φάκλαρη, Από το βιβλίο αυτό το σχεδίασε η κ. Ρένα Δαλιάνη και μου το παραχώρησε για το βάλω στην μονογραφία που εξέδωσα το 1996 μαζί με την Ελένη Τσαγγούρη "ο Τσακώνικος Χορός".Μετά την δημοσίευση αυτή αγαπήθηκε πολύ από τους αναγνώστες του Τυρού με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί από τον τέως Δήμο Τυρού ως λογότυπος. Δηλαδή η πατρότητα του "λανσαρίσματος" αυτού του όμορφου συμβόλου οφείλεται στην επιτυχή σύνδεση του Τσακώνικου Χορού με τον Απόλλωνα, δηλαδή σε μένα.
Γιατί αυτό και όχι κάτι άλλο;
1. Είναι πολύ όμορφο και αναγνωρίσιμο πια. 
2. Δεν έχει γεωγραφικό προσδιορισμό. 
3. Γιατί το λιοντάρι είναι ο βασιλιάς των ζώων και σύμβολο, δύναμης, θάρρους και μεγαλοπρέπειας. 
4. Γιατί μας θυμίζει, πως κάποτε στην Πελοπόννησο υπήρχαν λιοντάρια και πρέπει να σεβόμαστε την φύση. 
5. Γιατί ως σύμβολο δεν σχετίζεται με θρησκεία, ιδεολογία, κομματική οργάνωση, αποκρυφιστικές οργανώσεις, γενικά με δύο λόγια είναι ένα σύμβολο που δεν προσβάλλει κανένα. 
6. Συνδέεται στενά µε τον Απόλλωνα Τυρίτα, που στην αρχαία Κυνουρία ήταν ο κύρια λατρευόμενος θεός και ήταν ο προστάτης των κτηνοτρόφων, και έτσι µας θυμίζει την συνέχεια που έχει η επαρχία µας ως αγροτική περιοχή. 
7. Είναι τρομακτικά δύσκολο να βρεθεί ένα άλλο σύμβολο που να εκφράζει την Νότια Κυνουρία και να είναι αποδεκτό από όλους. 
8. Με όλες τις παραπάνω ιδιότητες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και µμελλοντικά, ως σύμβολο της ενιαίας Κυνουρίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

BLOGGER: 16
 1. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΟΓΟΤΥΠΟ,ΑΛΛΑ ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ Κ ΛΙΓΟ ΒΑΡΥΤΗΤΑ Κ ΣΕ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ:ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ,ΥΓΕΙΑ,ΠΑΙΔΕΙΑ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν κοιτάμε που έχει έρθει καλοκαίρι και οι ταμπέλες στους δρόμους λένε ακόμα Δήμος Λεωνιδίου και Τυρού,και δεν ξέρουν οι τουρίστες σε ποιον Δήμο έρχονται,και το λογότυπο μας μάρανε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Εγώ Gate7 βλέπω σε όλες τις πινακίδες. Μετά το Κρυονέρι νομίζεις ότι μπαίνεις Πειραιά και βρίζεις το gps για το στραβό δρόμο που πήρες. Κε Μπεκύρο σύμφωνα με τη λαϊκή φράση "Με κλανιές αυγά δε βάφουμε", αντίστοιχα κι εδώ με λογότυπο δε θα γίνουμε ποτέ Δήμος. Η τουριστική επιτροπή κάνει τπτ τόσο καιρό ή ακόμα φιλοσοφούμε κάτω από την άμπελο; Μπαίνει Ιούνιος, ξεκινάνε οι εκθέσεις και ακόμα δεν έχουμε δεί ρανίδα εξωστρέφειας του Δήμου που μας....γκουχουγκουχου....ενώνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιατρέ, υπό διαφορετικές συνθήκες τα επιχειρήματα που προβάλεις, για το λογότυπο της φωτογραφίας, θα χαρακτηρίζονταν λογικά, αλλά, όπως γνωρίζεις, το συγκεκριμένο χρησιμοποιήθηκε από τον δήμο Τυρού, και εσχάτως από μπλογκ που είναι γνωστό ότι με τα δημοσιεύματά του επιχειρεί να σπείρει διχόνοια στον δήμο μας.
  Επομένως, με την πρότασή σου, άσχετα αν καταφέρεις να την περάσεις στο συμβούλιο η όχι, παίζεις το παιχνίδι τους και συμβάλεις στον διχασμό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ωραίους λόγους πρόβαλε ο κύριος Μπεκύρος!!!!!!
  δεν μας έπεισε όμως!!!!!! καταρχήν δεν είναι σύμβολο ολόκληρου του δήμου όπως μας το προσδιορίζει, ξεχνάει ο κ.Μπεκύρος ότι υπάρχουν πολλά χωριά στον νέο δήμο τα οποία δεν πρέπει να τα ξεχνάει!!!! Να αφήσει η νέα δημοτική αρχή την κόντρα Λεωνίδιο - Τυρός και να ασχοληθεί με όλον τον δήμο συνολικά . ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. πρώτα το όνομα του δήμου,τώρα το σύμβολο!!!Να δούμε τι άλλο θα κάνει ο Μαρνέρης για τον Τυρό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Συγχαρητήρια στους δημοτικούς συμβούλους του Μαρνέρη που ψήφισαν κομματικά και όχι με κριτήριο την Νότια Κυνουρία. Μπράβο και στον Τυρό που για άλλη μια φορά δημιούργησαν κόντρα ανάμεσα στις δύο πόλεις.
  Τα καταφέρατε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. όσοι ήταν εκεί είδαν ότι μόνο ο Γάτος αντέδρασε, και ο Σαλάκος και ο Τσιγκούνης και όλοι την πρόταση του Μπεκύρου υποστήριξαν.
  Μπράβο στο Λεωνίδιο που κατάφερε να πάρει ένα τέτοιο σύμβολο που του ανήκει ως πρωτεύουσα από το διπλανό χωριό Τυρό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εσύ τελευταίε ανώνυμε άκουσες τον Τσιγκούνη να συμφωνεί με τον Μπεκύρο ή με τον Κορεάτη που είπε ότι θα έπρεπε να ερωτηθούν οι εκπρόσωποι από όλα τα χωριά.
  Γιατί εάν άκουσες κάτι άλλο ή κουφός είσαι ή χαζός...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Δύσκολο δεν είναι να βρεθεί ένα νέο συμβολο της Νότιας Κυνουρίας. Ένα διαγωνισμό να βάζατε στους μαθητές Γυμνασίου Λυκείου και θα βλέπατε πόσες ιδέες θα είχαν τα παιδιά που άλλωστε αυτούς θα ακολουθεί το σύμβολο περισσότερο απ'όλους! Αλλά πάντα εσείς αποφαζίζετε για αυτούς χωρίς αυτούς!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Χάθηκε να βάλουν κάτι που να σχετίζεται με την τσακώνικη παράδοση μας και εκφράζει την πλειοψηφία του πληθυσμού του Δήμου κιολάς?? Δηλαδή γιατί δεν μπορούν να σκεφτούν απλά πράγματα...ή όπως ειπώθηκε και παραπάνω παιδιά να βάλεις μια χαρά ιδέες θα σου βρουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Κύριε Μπεκύρο θα σας απαντήσω σε έναν-έναν από τους λόγους που παραθέτετε, όσον αφορά την χρήση του λιονταριού ως λογότυπου του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.
  Έχω χρησιμοποιήσει την ίδια αρίθμηση με το κείμενο σας για να υπάρχει αντιστοιχία.
  1. Πολύ όμορφος και αναγνωρίσιμος είναι και ο Παρθενώνας αλλά δεν μπορούμε να τον βάλουμε. Υπάρχουν και άλλα πολλά όμορφα και αναγνωρίσιμα σύμβολα στον Δήμο μας αλλά δεν μας δώσατε την δυνατότητα να σας τα παραθέσουμε.
  2. Τι εννοείτε δεν έχει γεωγραφικό προσδιορισμό; Γιατί αν δεν έχει τότε να επιλέξουμε ανάμεσα σε πολλά άλλα που έχουν.
  3. Και το αηδόνι είναι ο βασιλιάς των πτηνών και ο βόας είναι ο βασιλιάς των ερπετών και το τριαντάφυλλο είναι ο βασιλιάς των λουλουδιών, όμως συγχωρέστε με αλλά δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει ο βασιλιάς του κάθε είδους στο δικό μας αντιπροσωπευτικό του Δήμου μας λογότυπο.
  4. Και μεταξοσκώληκες υπήρχαν παλιά στην Πελοπόννησο στα Βυζαντινά χρόνια, και το δέντρο της ελιάς πρωτοεμφανίστηκε στην Πελοπόννησο πολλούς αιώνες πριν, για να μην αναφέρω τις θεραπευτικές της ιδιότητες, τον συμβολίσμό και πολλά άλλα. Ούτε και αυτός όμως είναι λόγος.
  5. Τα περισσότερα σύμβολα ιστορικά, αρχαιολογικά, φυσικά και από το ζωικό βασίλειο δεν προσβάλουν κανέναν γιατί λοιπόν δεν διαλέξαμε ανάμεσα σε τόσα άλλα;
  6. Άλλοι θεοί δεν είχαν λατρευτεί στην Κυνουρία; Ο Διόνυσος, ο Μαλεάτης Απόλλων κ.α. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω βέβαια είναι γιατί με το έτσι θέλω θα πρέπει να μπει αρχαιολογικό σύμβολο στον Δήμο μας λες και έχουμε ανακαλύψει την Ακρόπολη, την Επίδαυρο ή την Κνωσό.
  7. Σας πληροφορώ ότι δεν είναι καθόλου «τρομακτικά δύσκολο» να βρεθεί άλλο σύμβολο αλλά δεν μπήκατε καν στον κόπο να ακούσετε άλλες απόψεις. Και για το εάν θα είναι αποδεκτό το λιονταράκι από όλους νομίζω ότι ήδη πήρατε μια πρώτη γεύση των αντιδράσεων του κόσμου.
  8. Τι σχέση έχουν τα υπόλοιπα χωριά του Δήμου Νότιας Κυνουρίας με το έμβλημα που βρέθηκε σε ναό στα Μέλανα; Υπάρχουν τόσα άλλα αντιπροσωπευτικά σύμβολα, στοιχεία, παραδόσεις, μνημεία σε κάθε χωριό που επισκιάστηκαν από ένα λιονταράκι…
  Ειλικρινά δεν περίμενα ότι με αυτούς τους λόγους που έχετε παραθέσει θα υπήρχαν άνθρωποι με νου και γνώση, που θα ψήφιζαν υπέρ του συγκεκριμένου συμβόλου.
  Υποτιμάτε την δική σας κουλτούρα ως άνθρωποι και κατόπιν την δική μας νοημοσύνη.
  Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Κε Μπεκύρο απορώ και μόνο που καθίσατε και γράψατε όλο αυτό το άκυρο κατεβατό και μετά αποφασίσατε ΜΟΝΟΙ σας οι αθάνατοι, για το λογότυπο χωρίς να μας ρωτήσετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΤΕΛΙΚΑ ΠΗΡΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ;ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΚΑΠΟΥ;ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ Κ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΟ..ΥΠΑΡΧΟΥΝ Κ ΑΛΛΑ..Κ ΑΛΛΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΣΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Δεν κατάλαβες αγαπητέ. Η απόφαση έχει ήδη παρθεί. Σαν το μνημόνιο ένα πράγμα. Αποφασίσανε δίχως να μας ρωτήσουνε. Αυτοί είναι οι εκπρόσωποι του λαού, που τους εκλέξαμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕ... ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Όνομα

"Κλεισθένης",1,16η Μαρτίου,4,25η Μαρτίου,42,28η Οκτωβρίου,26,Α Χώρα νάμου,1,Α.Ε.Μαρίου,60,Α.Ε.Σ. Κυνουρίας,2,Α.Ο.Σ.Λ,4,Α.Σ. TKD Λεωνιδίου,30,Α.Σ."Αρκάς",27,Α.Σ.Λεωνιδίου,823,Α.Τ.Λεωνιδίου,3,ΑΑΔΕ,2,Αβραντίνης,1,Αγ.Βασίλειος,15,Αγαπήνωρ,1,Αγγελίες,93,Άγιος Βασίλειος,6,Αγρότες,164,Αγροτικός Συνεταιρισμός,47,Αγώνες δρόμου,92,Αγωνιστική Συνεργασία,2,ΑΔΜΗΕ,1,ΑΕΠΙ,5,Αθλητικά,3052,αιγιαλός,1,Αιμοδοσία,58,ακτοπλοΐα,1,Αλιεία,7,αλιευτικός σύλλογος,3,Άλλα αθλήματα,197,ΑΜΕΑ,16,Αμπελουργοί,13,Αμυγδαλιά,20,αναγκαστικά μέτρα,17,Ανακοινώσεις,551,Αναπτυξιακή Πάρνωνα,146,Αναρρίχηση,40,Ανέλιξη,1,Ανεξάρτητοι Έλληνες,8,Άνεργοι,20,Ανοικτό Πανεπιστήμιο,1,Ανοιχτή συνέλευση,8,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,1,Αντένα,2,Αντιφασίστες,1,Αξίζει να δείτε,105,Άξιον Εστί,3,απάτες,12,απεργία,5,Απογραφή 2011,4,Αποζημιώσεις,7,Απόκριες,128,Απόλλων Τυρού,299,άποροι,11,Αποστολόπουλος,1,αποτελέσματα,1,Απόψεις,1,Απρόβλεπτα,1,απώλεια αντικειμένου,1,Άργος,1,Αργυράκη,1,Άρθρα,21,Αρκαδία,932,Αρκαδικό Πανόραμα,5,Αρκαδικός,4,Άρση βαρών,2,Αρχαιολογία,28,Αρχείο Τσακωνιάς,146,Αρχιτέκτονες,6,ΑΣΕΠ,1,Αστεία,2,Αστέρας Τρίπολης,2,Άστρος,30,Αστυνομία,210,Ασφαλιστικά ταμεία,77,ΑΤΕ,1,ατύχημα,7,Άυλη Πολιτιστική κληρονομιά,1,Αυτοδιοίκηση,27,αυτοδιοίκηση-εκλογές,108,Αυτοκίνητο,49,αφιέρωμα,3,Βαλασόπουλος,1,Βασκίνα,32,Βέμμος,9,Βενιζέλος,1,Βιβλίο,42,Βίντεο,100,Βιογραφικό,3,Βιτζηλαίου,5,Βιώσιμη Πόλη,2,Βλάβες,12,Βλάσης,66,Βλησιδιά,17,Βοήθεια στο σπίτι,2,Βόλεϊ,17,Βουδούρης,7,βραβείο,2,Γ.Ε.Φ.,1,Γ.Σ.Τυρού,92,Γενική Συνέλευση,68,Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές,5,Γεωργοί,4,γηροκομείο,16,Γιαννακόπουλος,1,Γιαννακούρας,38,Γιαννούσης,3,Γιορτή Αμυγδάλου,3,Γιορτή θαλασσινών,5,Γιορτή Κρασιού,22,γιορτή μελιού,10,Γιορτή μελιτζάνας,24,Γιορτή πανσελήνου,2,Γιορτή του Ψαρά,21,Γλυππία,1,γλυπτική,2,Γνώμες,417,Γόντικας,2,Γυμνάσιο,115,Γυναίκα,9,Γύρος Αμπελώνων,1,Δ.Ε.Τυρού,17,Δ.Ο.Υ.,67,Δαλιάνης,10,δανειολήπτες,3,Δασαρχείο,19,ΔΕΔΔΗΕ,28,Δέδε,2,Δέδες,4,ΔΕΗ,40,ΔΕΚΟ,1,Δελτία τύπου,1132,δεντροφύτευση,2,ΔΗ.ΣΥ.,8,ΔΗΚΕΝΚ,18,Δημ.Ραδιόφωνο Τρίπολης,4,ΔΗΜΑΡ,3,Δημοπρασία,46,Δήμος Β.Κυνουρίας,7,Δήμος Γορτυνίας,1,Δήμος Λεωνιδίου,34,Δήμος Ν.Κυνουρίας,64,Δήμος Νότιας Κυνουρίας,1274,Δήμος Τυρού,1,Δημόσιο,1,δημοσιογράφοι,3,Δημοσκόπηση,2,δημοτικά τέλη,1,Δημοτικό Συμβούλιο,249,Δημοτικό Σχολείο,223,δημοψήφισμα,1,Δια Βίου Μάθηση,15,διάγγελμα,3,Διαγωνισμός,46,Διαδίκτυο,65,δίαθλο,1,διακοπή νερού,9,διακοπή ρεύματος,22,Διαμαρτυρία,5,Διαμονή,13,Διανομή τροφίμων,17,διασκέδαση,82,Διατροφή,12,διάφορα,8,διάφορα είδη,11,ΔΙΕΚ,5,Δικαιοσύνη,75,Δικηγόρος,1,Δράκος,7,Δράσεις Κυνουρίας,3,Δράση,11,Δρίτσας,7,Δυνατή Πελοπόννησος,1,δυστύχημα,17,δωρεά,25,εγκαίνια,2,εγκύκλιος,1,ΕΕΣΠΟΦ,1,εθελοντισμός,33,έθιμα,5,Εθνική Ελλάδας,14,Εθνική Συσπείρωση,1,Εθνική Τράπεζα,7,ει,1,Ειδήσεις,5,Ειδικό Σχολείο,3,Εκδηλώσεις,1018,Εκδρομή,74,Έκθεση,70,Έκθεση Φωτογραφίας,10,Εκκλησία,336,Εκλογες,3,Εκλογές,480,Εκπαίδευση,492,εκπομπή,3,εκπτώσεις,4,έκτακτα μέτρα,12,Εκτελεστική επιτροπή,2,ελαιοπαραγωγοί,53,ΕΛΓΑ,4,Ελεύθεροι επαγγελματίες,3,Ελιά,2,Ελλάδα,1253,Ελληνικός Στρατός,4,Ελλήνων Συνέλευσις,1,ΕΛΜΕ,1,ΕΛΤΑ,6,Εμβολιασμοί,2,Εμπορικός σύλλογος,177,ΕΜΥ,13,Ενδιαφέρουν,257,Ενέργεια,2,Ενημέρωση,3,Ενίσχυση Επιχειρήσεων,4,ενοικίαση ακινήτων,12,Ένωση Ξενοδόχων,38,Εξωτερική Πολιτική,3,ΕΟΔΥ,3,ΕΟΜΜΕΧ,1,ΕΟΠΥΥ,3,Εορτή,8,ΕΠΑΛ,82,επαρχιακός Τύπος,2,επέτειοι,14,επιδόματα,21,Επιδοτήσεις,45,Επικαιρότητα,12232,Επιμελητήριο Αρκαδίας,88,έπιπλα,1,Επιστολές,24,Επιτροπή Διαβούλευσης,2,Επιτροπή Παιδείας,6,Επιχειρηματικότητα,77,Επιχειρήσεις εστίασης,6,ΕΠΟ,1,ΕΠΣ.Αρκαδίας,54,ΕΠΣΑ,46,Έργα,268,Εργασία,279,Εργαστήριο,7,Εργατικό κέντρο,3,ΕΡΤ,29,Ερωτηματολόγιο,1,ΕΣΗΕΑ,1,ΕΣΠΑ,32,Εύη Τατούλη,66,Ευθυμογράφημα,18,Ευρωεκλογές,1,Ευχές,53,ΕΦΕΤ,3,ΕΦΚΑ,1,Ζαρίτσι,2,Ζαχαριάς,14,ζημιές,5,ζωγραφική,11,Ζωντανή μετάδοση,1,Ζώταλης,1,Ηλιοπούλου,4,ημερίδα,31,Θέατρο,78,θέατρο σκιών,3,Θεοδωράκη,1,θεοδωράκης,2,Θεοφάνεια,29,θηροφύλακες,5,Ι.Μ. Αρτοκωστάς,1,Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Καρυάς,3,Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Σίντζας,24,Ι.Μ.Ελώνης,82,ιατροί,1,ιατρός,2,Ιδιαίτερα μαθήματα,5,ΙΕΚ,10,ΙΚΑ,37,ΙΚΑ.,1,ΙΝ.Ε.,1,ΙΝΣΕΤΕ,1,Ισοπολιτεία,7,Ιστορικά,41,Κ.Ε.Δ.Ε,9,Κ.Ε.Ε.,2,Κ.Ε.Π.,14,Κ.Ε.Φ.,1,καιρός,187,Καλαθά,1,Καλλικράτης,9,κάπνισμα,1,Καρβελάς,4,Καρδαράς,1,Καστανιές,1,καταγγελίες,5,Καταδυτικό πάρκο,18,καταναλωτές,5,καταστήματα,6,κατηγορία,1,κατοικίδια,1,Κατσίρης,2,Καύσιμα,3,ΚΕΚ,2,Κέντρο Πληροφόρησης,7,Κέντρο Υγείας,60,Κεντροαριστερά,4,ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.,1,Κιβωτός του Κόσμου,3,Κίνημα Αλλαγής,12,Κίνηση,1,ΚΚΕ,56,Κλειστό Γυμναστήριο,2,κληροδοτήματα,10,ΚΝΕ,1,Κοινωνία,87,Κοινωνικά,195,Κοινωφελής Επιχείρηση,24,Κόκκορης,1,κολύμβηση,5,Κοντοζαμάνης,23,Κορολόγος,1,Κοσμάς,197,Κόσμος,95,Κοτρώτσος,1,Κοτσώλης,1,Κουκλοθέατρο,13,Κουνουπιά,22,Κουτρούκης,5,ΚΠΝΝΑ,1,Κρυονέρι,2,ΚΤΕΛ,30,Κτηματική Υπηρεσία,4,Κτηματολόγιο,14,κτηνοτρόφοι,33,κυκλοφοριακές ρυθμίσεις,22,κυκλοφοριακό,33,Κυνηγετικός Σύλλογος,29,Κυνηγοί,25,Κυνουρία,35,Κύπρος,3,Κωνσταντινόπουλος,75,Λαϊκή αγορά,36,Λαϊκή Ενότητα,10,Λαική συσπείρωση,38,Λαϊκή συσπείρωση,6,Λάκκος,11,Λάκος,7,Λακωνία,1,Λαλουδάκης,36,Λαμπρόπουλος,2,Λαογραφία,75,ΛΑΟΣ,1,λαχειοφόρος,5,Λειβαδά,1,Λειβάδι,13,Λεκκός,1,Λεωνίδιο,2613,Λεωνίδιο Αλλάζουμε,7,Λιβάδι,7,Λιμάνι,23,Λιμεναρχείο,44,Λιμενικό Σώμα,37,Λιμενικό Ταμείο,5,λογιστές,3,Λύκειο,80,Λυκουρέντζος,58,Λυμπεροπούλου,2,Λυσίκατος,88,μαγειρική,3,Μανδρώνης,2,Μάνος,1,Μανώλης,3,Μαρί,22,Μαρνέρης,117,Μελισσοκόμοι,8,Μελιτζάzz,118,μέτρα προστασίας,16,Μετρό,1,Μητέρα,6,Μητσοτάκης,2,Μηχανικοί,6,Μιχελάκης,2,ΜΜΕ,2,Μνημείο,1,μνημόσυνο,31,Μορφωτικός Σύλλογος,100,Μοτοπαρέα,67,Μοτοσικλέτα,49,μουσεία,20,μουσική,12,Μπακούρης,1,Μπαμπαδήμας,57,Μπάσκετ,525,Μπερέτσος,1,Μπερτζελέτος,6,Μπιρσίμ,7,Μπουντρούκας,5,Μυθική Πελοπόννησος,1,ν,1,Ναρκωτικά,1,Νατάσα Πετρούλια,4,Ναύπλιο,1,Ναυτικοί,3,ΝΔ,236,Νέα Γρίπη,5,Νέα Πελοπόννησος,22,Νέοι Δρόμοι,2,Νεολαία ΠΑΣΟΚ,3,νηπιαγωγείο,67,Νίκας,25,Νικολάκου,10,Νομαρχία Αρκαδίας,6,νομοσχέδιο,1,Νότια Κυνουρία,4041,ντοκιμαντέρ,5,Ξενοδόχοι,21,Ο άλλος δρόμος,21,Ο τόπος μας,5,Ο.Ε.ΕΣ.Π.,1,Ο.Τ.Ε.,6,ΟΑΕΔ,64,ΟΑΕΕ,21,ΟΓΑ,25,Οδηγίες,18,Οδηγοί,1,Οικοδόμοι,4,Οικολόγοι,6,Οικονομία,174,Οικονομική επιτροπή,51,Οινοπαραγωγοί,2,ΟΚΕ,1,Ολυμπιακοί Αγώνες,1,Ολυμπιακός Λεωνιδίου,247,ομιλία,26,Ομογένεια,49,Ομοσπονδία TKD ITF,8,ΟΝΝΕΔ,8,ΟΠΑΠ,5,ΟΠΕΚΕΠΕ,1,όπερα,1,Όραμα-Γνώση-Πρόοδος,42,Ορειβασία,187,Ορθοπαιδικός,1,ορκωμοσία,2,ΟΣΔΕ,2,ΟΤΑ,10,Ουράνης,4,Π.Ο.Ε.,1,Παγώνης,2,ΠΑΖΛ,6,Παιδί,74,Παιδίατρος,10,Παιδικά χωριά SOS,1,Παιδική Χαρά,9,Παιδική Χορωδία,16,παιδικός σταθμός,33,παλαίμαχοι,2,Παλαιοχώρι,50,ΠΑΜΕ,4,Παναγιωτόπουλος,1,Παναρκαδική ομοσπονδία,27,Παναρκαδικό Νοσοκομείο,33,Πανελλήνιες,18,Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου,9,πανηγύρια,61,Παπαδημητρόπουλος,1,Παπαηλιού,15,Παπαθανασόπουλος,158,Παπαμιχαήλ,3,Παπανδρέου,2,παραδοσιακοί χοροί,6,Παραλία Τυρού,3,Παραλίες,5,παράξενα,1,ΠαραΤυρό,26,Παρθενώνας,1,Πάρνωνας,9,Παρουσίαση,13,ΠΑΣΟΚ,85,Πάσχα,199,Πατσαρίνος,1,Πάχος,2,Πεζοπόροι Τυρού,171,Πελετά,185,Πελοποννησιακή Ένωση,3,Πελοποννησιακή Συμμαχία,2,Πελοπόννησος,16,Πελοπόννησος Οικολογική,2,Πελοπόννησος Πρώτα,5,Πέρα Μέλανα,70,Περιβάλλον,234,Περιοδικό,1,Περιπατητικός τουρισμός,2,Περιφέρεια Πελοποννήσου,864,Πηγάδι,29,Πλάκα,194,Πλατανάκι,20,πνευματική ιδιοκτησία,1,πο,1,Ποδήλατο,36,Ποδόσφαιρο,1986,Ποίηση,4,Πολεμική Αεροπορία,3,Πολεμικό Ναυτικό,1,Πολιτικά,778,Πολιτική προστασία,26,Πολιτισμός,735,Πολιτιστικός Σύλλογος,16,Πολίχνη-Δράση,1,πολύτεκνοι,2,Ποτάμι,6,Πούλιθρα,197,Πραγματευτή,64,Πρασιές,1,Πραστός,35,προκηρύξεις,84,Προσκλήσεις,2,Πρόσκληση,9,Προσφορά εργασίας,5,Πρόσωπα,31,πτηνά,1,Πυρασφάλεια,2,Πυργούδι,3,Πυροσβεστική,93,πωλήσεις ακινήτων,45,πωλήσεις επιχειρήσεων,1,πωλήσεις οχημάτων,6,ραδιόφωνο,6,Ρέππας,8,ρετρό,3,Ρολόι,1,Ρουσιάς,4,ρύθμιση οφειλών,2,Σαλάκος,7,Σαμαράς,1,Σαμπατική,23,ΣΑΟΟ,5,Σαπουνακέϊκα,33,Σαραντάρης,28,σεισμός,26,σεμινάριο,28,ΣΕΤΕ,3,Σιδηρόδρομος,2,Σινεμά,139,Σιώρας,15,Σκαντζός,1,Σπηλαιολόγοι,9,Στατιστική Υπηρεσία,9,ΣτΕ,1,Στεγνοκαθαριστήριο,1,Στίβος,46,στρατολογία,3,συγκοινωνία,9,Σύλλογος "Αγ.Απόστολοι",28,Σύλλογος "Άγιος Γεώργιος",3,Σύλλογος "Αθηνά",7,Σύλλογος "Απόλλων",16,Σύλλογος "Επαρχία Κυνουρίας",4,Σύλλογος "Ζεστή Φωλιά",6,Σύλλογος "Λεωνίδιον",19,Σύλλογος Αναρριχητών,1,Σύλλογος Απανταχού Αμυγδαλιωτών,9,Σύλλογος Απανταχού Βασκινιωτών,5,Σύλλογος Απανταχού Πηγαδιωτών,1,Σύλλογος Απανταχού Τσιταλιωτών,5,σύλλογος Βασκινιωτών,4,Σύλλογος γονέων,143,Σύλλογος Δαφνώνας,10,Σύλλογος Κτηνοτρόφων,3,Σύλλογος Μαριωτών,12,Σύλλογος Παλαιοχωριτών,5,Σύλλογος"Πολίχνη",8,Συμπολιτεία,69,Συναυλία,129,Σύνδεσμος Κοσμιτών,1,Συνέδριο,47,συνέντευξη,39,συνήγορος του πολίτη,1,συνταγές,1,Συνταξιούχοι,22,ΣΥΡΙΖΑ.,127,σχόλια,1,Σωματείο Γυναικών,2,Τ.,1,Τ.Α.Π.,1,Τ.Ε.Ε.,11,Τ.Ο.Π.,4,ΤΑΞΙ,1,Τατούλης,259,ΤΕΒΑ,7,τέλη,4,τέννις,5,Τέχνη,11,Τεχνικό Πρόγραμμα,6,Τεχνολογία,43,Τηγάνι,2,τηλεόραση,100,τοξοβολία,5,Τοπικά,18,Τοπικό Αρχείο,4,Τουρισμός,406,Τράπεζα Πειραιώς,3,τράπεζες,20,Τρίαθλο,29,Τριανταφύλλου,3,Τρίτεκνοι,7,Τροχαίο,43,Τροχάνη,1,Τσακωνιά,87,Τσακώνικη διάλεκτος,50,τσακώνικη μελιτζάνα,5,Τσακώνικη υφαντική,13,Τσακώνικος Συνεταιρισμός,1,Τσακώνικος Συνεταιρισμός Γυναικών,1,Τσακώνικος Χορός,16,Τσακωνοπαρέα,16,Τσέρφο,1,Τσιγκούνης,13,Τσικνοπέμπτη,4,Τσιλιβής,2,Τσιτάλια,33,ΤΣΜΕΔΕ,1,Τύπος,1,Τυρός,782,Υγεία,448,ΥΠΕΣ,1,Υπηρεσίες,8,Υποθηκοφυλακείο,2,Υποτροφίες,9,Υπουργείο Ναυτιλίας,2,Υπουργείο Πολιτισμού,1,Φ.Ο.Σ.Λ.,1,Φάμπρικα Πολιτισμού,117,Φαρμακοποιοί,2,ΦΕΚ,1,Φεστιβάλ,71,Φεστιβάλ αναρρίχησης,13,Φεστιβάλ Μελιτζάνας,58,Φιλαρμονική,29,Φιλόδημοι Πολίτες,34,φιλόζωοι,21,Φίλοι Εθνικής Ελλάδος,1,φοιτητές,1,Φορέας Διαχείρισης Οικολογικού Πάρκου,150,Φορείς,8,φορολογία,56,Φορολογικά,103,Φόρος ακινήτων,1,Φωκιανό,25,Φωτογραφία,11,Φωτογραφίες,65,ΧΑΔΑ,5,χάκερς,1,Χαμόγελο του παιδιού,12,Χάρτες,3,Χείλαρης,14,χιούμορ,1,Χορευτικό συγκρότημα,5,Χορευτικός Όμιλος,7,χοροεσπερίδα,48,Χορός,49,Χορωδία,29,Χορωδία Ενηλίκων,16,Χουζούρης,4,Χούνη,2,Χριστούγεννα,232,Χρονογράφημα,14,Χρυσή Αυγή,22,ψάρεμα,2,Ψαρολόγος,9,Ψηφιακή Διακυβέρνηση,1,ψήφισμα,7,Ψυκτικοί,1,Ψυχολογία,10,Ωδείο,16,ώρα,13,agenda,2,Beach Soccer,4,Beach Tennis,19,Beach Volley,49,Black Friday,1,Erasmus,3,Events,1,Facebook,17,fake news,1,Google,6,I Love GR,11,Leader,35,Photo Gallery,1,Pizza,1,Rally,1,Taekwon Do,78,Taxisnet,10,TKD WTF,15,Toolbar,1,top,4,Unesco,1,Video,1302,WWF,2,
ltr
item
Leonidion.gr: Το λιοντάρι που διχάζει...
Το λιοντάρι που διχάζει...
http://3.bp.blogspot.com/-_-m9NJZP86o/TdpcBiil_9I/AAAAAAAAEEE/5s2QABPx1VQ/s320/logo.bmp
http://3.bp.blogspot.com/-_-m9NJZP86o/TdpcBiil_9I/AAAAAAAAEEE/5s2QABPx1VQ/s72-c/logo.bmp
Leonidion.gr
https://www.leonidion.gr/2011/05/blog-post_23.html
https://www.leonidion.gr/
https://www.leonidion.gr/
https://www.leonidion.gr/2011/05/blog-post_23.html
true
1463647731720589503
UTF-8
Φορτώθηκαν όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκαν δημοσιεύματα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσοτερα Cancel reply Διαγραφή Από τον Αρχική σελίδα Σελίδες Δημοσιεύματα Δείτε τα όλα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH Όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκε δημοσίευμα που να ταιριάζει στην αναζήτηση ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαίου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαίου Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago χτες $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερες από 5 εβδομάδες Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content