Φρένο στην παραγραφή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον Δήμο

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβούλιου που  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Μαΐου, μετά από παρέμβασ...Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβούλιου που  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Μαΐου, μετά από παρέμβαση του Δημοτικού Συμβούλου Αντώνη Τσουκάτου, τέθηκε θέμα κωλυσιεργίας από πλευράς του Δήμου στο να εισπράξει ληξιπρόθεσμες οφειλές δημοτών, που δεν καταβάλλουν μισθώματα, πρόστιμα ή δημοτικά τέλη  που τους αναλογούν.

Ο κ. Τσουκάτος αν και ανήκει στην παράταξη της πλειοψηφίας, δεν "μάσησε" τα λόγια του και είπε χαρακτηριστικά: "Ο κόσμος μας ψήφισε για να σπάσουμε αυγά και όχι να κάνουμε τα ίδια με τους προκατόχους μας. Δεν καταλαβαίνω γιατί για κάποιους είναι απαγορευτική η λέξη κατάσχεση. Πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος  γι΄ αυτούς που αποφεύγουν συστηματικά να πληρώνουν τις οφειλές τους"

Ζήτησε μάλιστα από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Δημήτρη Αθανασόπουλο -ο οποίος και δεσμεύτηκε-, να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τις οφειλές αυτές σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν παραγραφή τους στο τέλος του έτους.
 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι φέτος παραγράφηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές βεβαιωμένες από το 2006 ύψους 18.500 ευρώ, αφού όπως φαίνεται, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου δεν προέβηκαν στις απαραίτητες ενέργειες για την εφαρμογή αναγκαστικών μέτρων, προκειμένου να μην παραγραφούν  οι αξιώσεις του Δήμου.

Παραγραφή αξιώσεων δήμων και άσκηση αναγκαστικών μέτρων εκτέλεσης

Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 76 του Β.Δ. της 24.9/20.10.58, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 6 του ΑΝ 344/1968: «Ο χρόνος της παραγραφής των αξιώσεων των δήμων και κοινοτήτων είναι είκοσι ετών, αρχόμενος από της λήξεως του οικονομικού έτους εντός του οποίου εβεβαιώθησαν αύται οριστικώς. Κατ` εξαίρεσιν αι προερχόμεναι εκ φόρων εν γένει, τελών, δικαιωμάτων, εισφορών και αντιτίμου προσωπικής εργασίας παραγράφονται μετά πενταετίαν ως ανωτέρω»

Επίσης σύμφωνα με το άρθρο 25 παρ.2 ΠΔ 774/80 ο δημοτικός ταμίας έχει προσωπική ευθύνη να ασκήσει τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (Κ.Ε.Δ.Ε), για τη διασφάλιση της είσπραξης των εσόδων, διαφορετικά καταλογίζεται για κάθε ποσό που δεν εισπράχθηκε ή υπέπεσε σε παραγραφή και για το οποίο δεν έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα είσπραξης.
Με το άρθρο 277 του ν. 3852/10, όπως τροποποιήθηκε με την παρ 3 του άρθρου 43 του ν. 3979/2011, ορίζονται τα εξής: 

"1. Ο αρμόδιος για τον προληπτικό έλεγχο των δαπανών Επίτροπος, κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους μπορεί να παρακολουθεί την κανονική είσπραξη των εσόδων των Ο.Τ.Α. και των νομικών τους προσώπων και να ασκεί τον έλεγχο για την είσπραξη των νομίμως βεβαιωθέντων χρεών, οφειλών ή προστίμων σε βάρος τρίτων.
2.  Σε περίπτωση που διαπιστώσει αδράνεια είσπραξής τους από τα αρμόδια όργανα διοίκησης ή τις οικονομικές υπηρεσίες καλεί τούτους, με έγγραφό του που κοινοποιείται στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στον Ελεγκτή Νομιμότητας, να ενεργήσουν μέσα σε τασσόμενη εύλογη προθεσμία για την είσπραξη τούτων.
3. Εάν η αδράνεια συνεχίζεται, οφειλόμενη σε δόλο ή βαριά αμέλεια των διοικούντων τον δήμο και τα νομικά του πρόσωπα ή των προϊσταμένων των οικονομικών υπηρεσιών αυτών παραπέμπει α) τα μεν αιρετά υπαίτια πρόσωπα με αιτιολογημένη εισήγησή του στην επιτροπή του άρθρου 232 του παρόντος για προσωπικό καταλογισμό τούτων με το ποσό της θετικής ζημίας που προξένησαν και β) τους υπαλλήλους των ανωτέρω προσώπων που προκάλεσαν ζημία στην περιουσία του στο Ελεγκτικό Συνέδριο για καταλογισμό τούτων".

Πάρα πολλοί δήμοι δεν εφαρμόζουν τα αναγκαστικά μέτρα εκτέλεσης σε βάρος των οφειλετών τους με αποτέλεσμα αφενός μεν να παραγράφονται οι οφειλές και αφετέρου, ιδίως μετά την ανωτέρω διάταξη σχετικά με τον έλεγχο της είσπραξης των εσόδων από το ελεγκτικό συνέδριο, να υπάρχει μεγαλύτερος από ποτέ ο κίνδυνος καταλογισμού των ποσών αυτών.
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

BLOGGER: 8
 1. Κύριοι, της νέας δημοτικής αρχής,
  Μετά από 16 μήνες στο τιμόνι του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, δεν έχετε καταλάβει ότι, ο λαός δεν σας ψήφισε, για να ακολουθήσετε τις ίδιες πρακτικές με το παρελθόν.
  Καιρός να σταματήστε την φιλολαϊκή πολιτική, που αποβλέπει στους ψήφους και με σοβαρότητα, σχέδιο και οργάνωση προσπαθήστε, να ανακουφίσετε μόνο όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη και με αγωνία περιμένουν μια υποστήριξη από τον Δήμο.
  Η διαγραφή χρεών προηγουμένων ετών είναι μια μορφή ανακούφισης και προσφοράς προς τους πραγματικά αδύναμους προς επιβίωση συμπολίτες μας και όχι στους επιλεγμένους - οι οποίοι συστηματικά αρνούνται να πληρώσουν - από την δημοτική αρχή πολιτικούς της φίλους.
  Ήρθε ο καιρός να σπάσετε μερικά αυγά, γιατί σε άλλη περίπτωση θα σπάσετε το κεφάλι σας.... Οι εκλογές μπορεί να φαίνονται μακριά, όμως πλησιάζουν επικίνδυνα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπορεί και η προυγουμενη δημ αρχη να μην είχε εισπράξη τισ οφειλες αλλά δεν τις είχε σβήσει.
  Πολές επιλογες εγιναν ομως

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τόσα χρόνια η δημοτική αρχή δεν είχε τα κότσια να τα εισπράξει γιατί σκεπτόταν το πολιτικό κόστος ή εξυπηρετούσε τα συμφέροντα ημετέρων της. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την σημερινή δημοτική αρχή.
  Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς!
  Δεν κατάλαβα κύριοι, εμείς που πληρώνουμε κανονικά είμαστε ηλίθιοι; Έχετε ή όχι την πολιτική βούληση και το σθένος να αλλάξετε την κατάσταση;
  Κάποια στιγμή είναι καιρός να κάνετε αυτό για το οποίο σας ψηφίσαμε. Να συμμαζέψετε τον δήμο και τα οικονομικά του, και να αντιμετωπίζετε όλους τους δημότες με ίσους όρους. Αυτή την υπόσχεση μας δώσατε...
  Βάλτε επιτέλους όλα τα λαμόγια να πληρώσουν, και αν δεν το κάνουν, προχωρήστε σε κατασχέσεις. Και δεν αναφέρομαι στις γιαγιούλες με τα 40 ευρώ όπως είπε στο Δ.Σ. ο δήμαρχος κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνει. Όλοι καταλάβαμε και πολύ καλά μάλιστα…
  Ξεκινήστε διαδικασίες κατάσχεσης σε όλους όσους συστηματικά αποφεύγουν να πληρώνουν εδώ και χρόνια, και να δείτε πως θα τρέξουν να τα τακτοποιήσουν. Και επιτέλους σταματήστε να τους καλύπτετε και κάντε σωστά τη δουλειά σας. Ξέρετε ότι ένα τηλεφώνημα έστω και ανώνυμο είναι αρκετό για να αρχίσουν τις επισκέψεις οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης, γι αυτό σταματήστε να προκαλείτε την κοινή γνώμη!
  Τέλος η ανοχή και η κάλυψη!

  Υ.Γ. Μπράβο στον κ. Αντώνη Τσουκάτο που ανακίνησε το θέμα και στον Κώστα που το δημοσίευσε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΕΓΩ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΝ ΘΥΜΟΜΟΥΝΑ ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ο κύριος Τσουκάτος να μας πεί για την διαγραφή χρεών στον πρώην Δήμο Τυρού σε κάποιους κακοπληρωτές επαγγελματίες οι οποίοι απο αυτά που τους έσβησαν έχτισαν βίλες όταν και αυτός ήταν Δ.σ Τυρού ασχέτος αν το υποστηριξε ή όχι και ας μην κόπτετε όψιμα για νομιμότητα.... ας ενδιαφερθει για τον δρόμο της Παλιοχωρας αυτό είναι το όραμα του....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δηλαδή αν καταλάβαμε καλά,να ζητήσει και συγγνώμη γιατί ζήτησε να ενημερωθεί το Δ.Σ. για το ποιος χρωστάει στον δήμο;

   Διαγραφή
 6. Σας απαντώ ως άμεσος γνώστης του αντικειμένου και αναφέρω ότι όλα τα νωτέρω είναι ψευδή στοιχεία. Οποιος θέλει να ενημερωθεί και να αναρτεί στοιχεία και άποψη καλό είναι να είναι αληθή και όχι ψευδή και παραπλανητικά.Το να καθόμαστε και να σχολιάζουμε είναι πολύ εύκολο στα δύσκολα να δούμε ποιός είναι μπροστά.Ευχαριστώ πολύ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εάν είστε όπως λέτε άμεσος γνώστης του αντικειμένου, διαψεύδετε ότι όλα αυτά (και ακόμα περισσότερα) ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο;
   Γιατί υπάρχουν παρόντες που τα επιβεβαιώνουν.
   Έκτος αν αναφέρεστε στο πόσο της παραγραφής, επομένως ως άμεσος γνώστης θα μπορούσατε να μας ενημερώσετε.
   Εάν επιθυμείτε να διαψεύσετε ένα δημοσίευμα, σας συνιστώ να αποφεύγετε τους ανωνύμους σχολιασμούς. Το email μας άλλωστε είναι γνωστό.
   Θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να έρθουν όλα τα στοιχεία που ζήτησε ο κ.Τσουκάτος στο Δημοτικό Συμβούλιο για να μάθουμε ΟΛΟΙ το τι ακριβώς συμβαίνει.
   Και να είστε σίγουρος ότι οι κάμερες θα είναι αυτή τη φορά ανοικτές.

   Διαγραφή

Όνομα

"Κλεισθένης",1,16η Μαρτίου,4,25η Μαρτίου,42,28η Οκτωβρίου,26,Α Χώρα νάμου,1,Α.Ε.Μαρίου,60,Α.Ε.Σ. Κυνουρίας,2,Α.Ο.Σ.Λ,4,Α.Σ. TKD Λεωνιδίου,30,Α.Σ."Αρκάς",27,Α.Σ.Λεωνιδίου,823,Α.Τ.Λεωνιδίου,3,ΑΑΔΕ,2,Αβραντίνης,1,Αγ.Βασίλειος,15,Αγαπήνωρ,1,Αγγελίες,93,Άγιος Βασίλειος,6,Αγρότες,164,Αγροτικός Συνεταιρισμός,47,Αγώνες δρόμου,92,Αγωνιστική Συνεργασία,2,ΑΔΜΗΕ,1,ΑΕΠΙ,5,Αθλητικά,3052,αιγιαλός,1,Αιμοδοσία,58,ακτοπλοΐα,1,Αλιεία,7,αλιευτικός σύλλογος,3,Άλλα αθλήματα,197,ΑΜΕΑ,16,Αμπελουργοί,13,Αμυγδαλιά,20,αναγκαστικά μέτρα,17,Ανακοινώσεις,551,Αναπτυξιακή Πάρνωνα,146,Αναρρίχηση,40,Ανέλιξη,1,Ανεξάρτητοι Έλληνες,8,Άνεργοι,20,Ανοικτό Πανεπιστήμιο,1,Ανοιχτή συνέλευση,8,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,1,Αντένα,2,Αντιφασίστες,1,Αξίζει να δείτε,105,Άξιον Εστί,3,απάτες,12,απεργία,5,Απογραφή 2011,4,Αποζημιώσεις,7,Απόκριες,128,Απόλλων Τυρού,299,άποροι,11,Αποστολόπουλος,1,αποτελέσματα,1,Απόψεις,1,Απρόβλεπτα,1,απώλεια αντικειμένου,1,Άργος,1,Αργυράκη,1,Άρθρα,21,Αρκαδία,932,Αρκαδικό Πανόραμα,5,Αρκαδικός,4,Άρση βαρών,2,Αρχαιολογία,28,Αρχείο Τσακωνιάς,146,Αρχιτέκτονες,6,ΑΣΕΠ,1,Αστεία,2,Αστέρας Τρίπολης,2,Άστρος,30,Αστυνομία,210,Ασφαλιστικά ταμεία,77,ΑΤΕ,1,ατύχημα,7,Άυλη Πολιτιστική κληρονομιά,1,Αυτοδιοίκηση,27,αυτοδιοίκηση-εκλογές,108,Αυτοκίνητο,49,αφιέρωμα,3,Βαλασόπουλος,1,Βασκίνα,32,Βέμμος,9,Βενιζέλος,1,Βιβλίο,42,Βίντεο,100,Βιογραφικό,3,Βιτζηλαίου,5,Βιώσιμη Πόλη,2,Βλάβες,12,Βλάσης,66,Βλησιδιά,17,Βοήθεια στο σπίτι,2,Βόλεϊ,17,Βουδούρης,7,βραβείο,2,Γ.Ε.Φ.,1,Γ.Σ.Τυρού,92,Γενική Συνέλευση,68,Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές,5,Γεωργοί,4,γηροκομείο,16,Γιαννακόπουλος,1,Γιαννακούρας,38,Γιαννούσης,3,Γιορτή Αμυγδάλου,3,Γιορτή θαλασσινών,5,Γιορτή Κρασιού,22,γιορτή μελιού,10,Γιορτή μελιτζάνας,24,Γιορτή πανσελήνου,2,Γιορτή του Ψαρά,21,Γλυππία,1,γλυπτική,2,Γνώμες,417,Γόντικας,2,Γυμνάσιο,115,Γυναίκα,9,Γύρος Αμπελώνων,1,Δ.Ε.Τυρού,17,Δ.Ο.Υ.,67,Δαλιάνης,10,δανειολήπτες,3,Δασαρχείο,19,ΔΕΔΔΗΕ,28,Δέδε,2,Δέδες,4,ΔΕΗ,40,ΔΕΚΟ,1,Δελτία τύπου,1132,δεντροφύτευση,2,ΔΗ.ΣΥ.,8,ΔΗΚΕΝΚ,18,Δημ.Ραδιόφωνο Τρίπολης,4,ΔΗΜΑΡ,3,Δημοπρασία,46,Δήμος Β.Κυνουρίας,7,Δήμος Γορτυνίας,1,Δήμος Λεωνιδίου,34,Δήμος Ν.Κυνουρίας,64,Δήμος Νότιας Κυνουρίας,1274,Δήμος Τυρού,1,Δημόσιο,1,δημοσιογράφοι,3,Δημοσκόπηση,2,δημοτικά τέλη,1,Δημοτικό Συμβούλιο,249,Δημοτικό Σχολείο,223,δημοψήφισμα,1,Δια Βίου Μάθηση,15,διάγγελμα,3,Διαγωνισμός,46,Διαδίκτυο,65,δίαθλο,1,διακοπή νερού,9,διακοπή ρεύματος,22,Διαμαρτυρία,5,Διαμονή,13,Διανομή τροφίμων,17,διασκέδαση,82,Διατροφή,12,διάφορα,8,διάφορα είδη,11,ΔΙΕΚ,5,Δικαιοσύνη,75,Δικηγόρος,1,Δράκος,7,Δράσεις Κυνουρίας,3,Δράση,11,Δρίτσας,7,Δυνατή Πελοπόννησος,1,δυστύχημα,17,δωρεά,25,εγκαίνια,2,εγκύκλιος,1,ΕΕΣΠΟΦ,1,εθελοντισμός,33,έθιμα,5,Εθνική Ελλάδας,14,Εθνική Συσπείρωση,1,Εθνική Τράπεζα,7,ει,1,Ειδήσεις,5,Ειδικό Σχολείο,3,Εκδηλώσεις,1018,Εκδρομή,74,Έκθεση,70,Έκθεση Φωτογραφίας,10,Εκκλησία,336,Εκλογες,3,Εκλογές,480,Εκπαίδευση,492,εκπομπή,3,εκπτώσεις,4,έκτακτα μέτρα,12,Εκτελεστική επιτροπή,2,ελαιοπαραγωγοί,53,ΕΛΓΑ,4,Ελεύθεροι επαγγελματίες,3,Ελιά,2,Ελλάδα,1253,Ελληνικός Στρατός,4,Ελλήνων Συνέλευσις,1,ΕΛΜΕ,1,ΕΛΤΑ,6,Εμβολιασμοί,2,Εμπορικός σύλλογος,177,ΕΜΥ,13,Ενδιαφέρουν,257,Ενέργεια,2,Ενημέρωση,3,Ενίσχυση Επιχειρήσεων,4,ενοικίαση ακινήτων,12,Ένωση Ξενοδόχων,38,Εξωτερική Πολιτική,3,ΕΟΔΥ,3,ΕΟΜΜΕΧ,1,ΕΟΠΥΥ,3,Εορτή,8,ΕΠΑΛ,82,επαρχιακός Τύπος,2,επέτειοι,14,επιδόματα,21,Επιδοτήσεις,45,Επικαιρότητα,12232,Επιμελητήριο Αρκαδίας,88,έπιπλα,1,Επιστολές,24,Επιτροπή Διαβούλευσης,2,Επιτροπή Παιδείας,6,Επιχειρηματικότητα,77,Επιχειρήσεις εστίασης,6,ΕΠΟ,1,ΕΠΣ.Αρκαδίας,54,ΕΠΣΑ,46,Έργα,268,Εργασία,279,Εργαστήριο,7,Εργατικό κέντρο,3,ΕΡΤ,29,Ερωτηματολόγιο,1,ΕΣΗΕΑ,1,ΕΣΠΑ,32,Εύη Τατούλη,66,Ευθυμογράφημα,18,Ευρωεκλογές,1,Ευχές,53,ΕΦΕΤ,3,ΕΦΚΑ,1,Ζαρίτσι,2,Ζαχαριάς,14,ζημιές,5,ζωγραφική,11,Ζωντανή μετάδοση,1,Ζώταλης,1,Ηλιοπούλου,4,ημερίδα,31,Θέατρο,78,θέατρο σκιών,3,Θεοδωράκη,1,θεοδωράκης,2,Θεοφάνεια,29,θηροφύλακες,5,Ι.Μ. Αρτοκωστάς,1,Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Καρυάς,3,Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Σίντζας,24,Ι.Μ.Ελώνης,82,ιατροί,1,ιατρός,2,Ιδιαίτερα μαθήματα,5,ΙΕΚ,10,ΙΚΑ,37,ΙΚΑ.,1,ΙΝ.Ε.,1,ΙΝΣΕΤΕ,1,Ισοπολιτεία,7,Ιστορικά,41,Κ.Ε.Δ.Ε,9,Κ.Ε.Ε.,2,Κ.Ε.Π.,14,Κ.Ε.Φ.,1,καιρός,187,Καλαθά,1,Καλλικράτης,9,κάπνισμα,1,Καρβελάς,4,Καρδαράς,1,Καστανιές,1,καταγγελίες,5,Καταδυτικό πάρκο,18,καταναλωτές,5,καταστήματα,6,κατηγορία,1,κατοικίδια,1,Κατσίρης,2,Καύσιμα,3,ΚΕΚ,2,Κέντρο Πληροφόρησης,7,Κέντρο Υγείας,60,Κεντροαριστερά,4,ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.,1,Κιβωτός του Κόσμου,3,Κίνημα Αλλαγής,12,Κίνηση,1,ΚΚΕ,56,Κλειστό Γυμναστήριο,2,κληροδοτήματα,10,ΚΝΕ,1,Κοινωνία,87,Κοινωνικά,195,Κοινωφελής Επιχείρηση,24,Κόκκορης,1,κολύμβηση,5,Κοντοζαμάνης,23,Κορολόγος,1,Κοσμάς,197,Κόσμος,95,Κοτρώτσος,1,Κοτσώλης,1,Κουκλοθέατρο,13,Κουνουπιά,22,Κουτρούκης,5,ΚΠΝΝΑ,1,Κρυονέρι,2,ΚΤΕΛ,30,Κτηματική Υπηρεσία,4,Κτηματολόγιο,14,κτηνοτρόφοι,33,κυκλοφοριακές ρυθμίσεις,22,κυκλοφοριακό,33,Κυνηγετικός Σύλλογος,29,Κυνηγοί,25,Κυνουρία,35,Κύπρος,3,Κωνσταντινόπουλος,75,Λαϊκή αγορά,36,Λαϊκή Ενότητα,10,Λαική συσπείρωση,38,Λαϊκή συσπείρωση,6,Λάκκος,11,Λάκος,7,Λακωνία,1,Λαλουδάκης,36,Λαμπρόπουλος,2,Λαογραφία,75,ΛΑΟΣ,1,λαχειοφόρος,5,Λειβαδά,1,Λειβάδι,13,Λεκκός,1,Λεωνίδιο,2613,Λεωνίδιο Αλλάζουμε,7,Λιβάδι,7,Λιμάνι,23,Λιμεναρχείο,44,Λιμενικό Σώμα,37,Λιμενικό Ταμείο,5,λογιστές,3,Λύκειο,80,Λυκουρέντζος,58,Λυμπεροπούλου,2,Λυσίκατος,88,μαγειρική,3,Μανδρώνης,2,Μάνος,1,Μανώλης,3,Μαρί,22,Μαρνέρης,117,Μελισσοκόμοι,8,Μελιτζάzz,118,μέτρα προστασίας,16,Μετρό,1,Μητέρα,6,Μητσοτάκης,2,Μηχανικοί,6,Μιχελάκης,2,ΜΜΕ,2,Μνημείο,1,μνημόσυνο,31,Μορφωτικός Σύλλογος,100,Μοτοπαρέα,67,Μοτοσικλέτα,49,μουσεία,20,μουσική,12,Μπακούρης,1,Μπαμπαδήμας,57,Μπάσκετ,525,Μπερέτσος,1,Μπερτζελέτος,6,Μπιρσίμ,7,Μπουντρούκας,5,Μυθική Πελοπόννησος,1,ν,1,Ναρκωτικά,1,Νατάσα Πετρούλια,4,Ναύπλιο,1,Ναυτικοί,3,ΝΔ,236,Νέα Γρίπη,5,Νέα Πελοπόννησος,22,Νέοι Δρόμοι,2,Νεολαία ΠΑΣΟΚ,3,νηπιαγωγείο,67,Νίκας,25,Νικολάκου,10,Νομαρχία Αρκαδίας,6,νομοσχέδιο,1,Νότια Κυνουρία,4041,ντοκιμαντέρ,5,Ξενοδόχοι,21,Ο άλλος δρόμος,21,Ο τόπος μας,5,Ο.Ε.ΕΣ.Π.,1,Ο.Τ.Ε.,6,ΟΑΕΔ,64,ΟΑΕΕ,21,ΟΓΑ,25,Οδηγίες,18,Οδηγοί,1,Οικοδόμοι,4,Οικολόγοι,6,Οικονομία,174,Οικονομική επιτροπή,51,Οινοπαραγωγοί,2,ΟΚΕ,1,Ολυμπιακοί Αγώνες,1,Ολυμπιακός Λεωνιδίου,247,ομιλία,26,Ομογένεια,49,Ομοσπονδία TKD ITF,8,ΟΝΝΕΔ,8,ΟΠΑΠ,5,ΟΠΕΚΕΠΕ,1,όπερα,1,Όραμα-Γνώση-Πρόοδος,42,Ορειβασία,187,Ορθοπαιδικός,1,ορκωμοσία,2,ΟΣΔΕ,2,ΟΤΑ,10,Ουράνης,4,Π.Ο.Ε.,1,Παγώνης,2,ΠΑΖΛ,6,Παιδί,74,Παιδίατρος,10,Παιδικά χωριά SOS,1,Παιδική Χαρά,9,Παιδική Χορωδία,16,παιδικός σταθμός,33,παλαίμαχοι,2,Παλαιοχώρι,50,ΠΑΜΕ,4,Παναγιωτόπουλος,1,Παναρκαδική ομοσπονδία,27,Παναρκαδικό Νοσοκομείο,33,Πανελλήνιες,18,Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου,9,πανηγύρια,61,Παπαδημητρόπουλος,1,Παπαηλιού,15,Παπαθανασόπουλος,158,Παπαμιχαήλ,3,Παπανδρέου,2,παραδοσιακοί χοροί,6,Παραλία Τυρού,3,Παραλίες,5,παράξενα,1,ΠαραΤυρό,26,Παρθενώνας,1,Πάρνωνας,9,Παρουσίαση,13,ΠΑΣΟΚ,85,Πάσχα,199,Πατσαρίνος,1,Πάχος,2,Πεζοπόροι Τυρού,171,Πελετά,185,Πελοποννησιακή Ένωση,3,Πελοποννησιακή Συμμαχία,2,Πελοπόννησος,16,Πελοπόννησος Οικολογική,2,Πελοπόννησος Πρώτα,5,Πέρα Μέλανα,70,Περιβάλλον,234,Περιοδικό,1,Περιπατητικός τουρισμός,2,Περιφέρεια Πελοποννήσου,864,Πηγάδι,29,Πλάκα,194,Πλατανάκι,20,πνευματική ιδιοκτησία,1,πο,1,Ποδήλατο,36,Ποδόσφαιρο,1986,Ποίηση,4,Πολεμική Αεροπορία,3,Πολεμικό Ναυτικό,1,Πολιτικά,778,Πολιτική προστασία,26,Πολιτισμός,735,Πολιτιστικός Σύλλογος,16,Πολίχνη-Δράση,1,πολύτεκνοι,2,Ποτάμι,6,Πούλιθρα,197,Πραγματευτή,64,Πρασιές,1,Πραστός,35,προκηρύξεις,84,Προσκλήσεις,2,Πρόσκληση,9,Προσφορά εργασίας,5,Πρόσωπα,31,πτηνά,1,Πυρασφάλεια,2,Πυργούδι,3,Πυροσβεστική,93,πωλήσεις ακινήτων,45,πωλήσεις επιχειρήσεων,1,πωλήσεις οχημάτων,6,ραδιόφωνο,6,Ρέππας,8,ρετρό,3,Ρολόι,1,Ρουσιάς,4,ρύθμιση οφειλών,2,Σαλάκος,7,Σαμαράς,1,Σαμπατική,23,ΣΑΟΟ,5,Σαπουνακέϊκα,33,Σαραντάρης,28,σεισμός,26,σεμινάριο,28,ΣΕΤΕ,3,Σιδηρόδρομος,2,Σινεμά,139,Σιώρας,15,Σκαντζός,1,Σπηλαιολόγοι,9,Στατιστική Υπηρεσία,9,ΣτΕ,1,Στεγνοκαθαριστήριο,1,Στίβος,46,στρατολογία,3,συγκοινωνία,9,Σύλλογος "Αγ.Απόστολοι",28,Σύλλογος "Άγιος Γεώργιος",3,Σύλλογος "Αθηνά",7,Σύλλογος "Απόλλων",16,Σύλλογος "Επαρχία Κυνουρίας",4,Σύλλογος "Ζεστή Φωλιά",6,Σύλλογος "Λεωνίδιον",19,Σύλλογος Αναρριχητών,1,Σύλλογος Απανταχού Αμυγδαλιωτών,9,Σύλλογος Απανταχού Βασκινιωτών,5,Σύλλογος Απανταχού Πηγαδιωτών,1,Σύλλογος Απανταχού Τσιταλιωτών,5,σύλλογος Βασκινιωτών,4,Σύλλογος γονέων,143,Σύλλογος Δαφνώνας,10,Σύλλογος Κτηνοτρόφων,3,Σύλλογος Μαριωτών,12,Σύλλογος Παλαιοχωριτών,5,Σύλλογος"Πολίχνη",8,Συμπολιτεία,69,Συναυλία,129,Σύνδεσμος Κοσμιτών,1,Συνέδριο,47,συνέντευξη,39,συνήγορος του πολίτη,1,συνταγές,1,Συνταξιούχοι,22,ΣΥΡΙΖΑ.,127,σχόλια,1,Σωματείο Γυναικών,2,Τ.,1,Τ.Α.Π.,1,Τ.Ε.Ε.,11,Τ.Ο.Π.,4,ΤΑΞΙ,1,Τατούλης,259,ΤΕΒΑ,7,τέλη,4,τέννις,5,Τέχνη,11,Τεχνικό Πρόγραμμα,6,Τεχνολογία,43,Τηγάνι,2,τηλεόραση,100,τοξοβολία,5,Τοπικά,18,Τοπικό Αρχείο,4,Τουρισμός,406,Τράπεζα Πειραιώς,3,τράπεζες,20,Τρίαθλο,29,Τριανταφύλλου,3,Τρίτεκνοι,7,Τροχαίο,43,Τροχάνη,1,Τσακωνιά,87,Τσακώνικη διάλεκτος,50,τσακώνικη μελιτζάνα,5,Τσακώνικη υφαντική,13,Τσακώνικος Συνεταιρισμός,1,Τσακώνικος Συνεταιρισμός Γυναικών,1,Τσακώνικος Χορός,16,Τσακωνοπαρέα,16,Τσέρφο,1,Τσιγκούνης,13,Τσικνοπέμπτη,4,Τσιλιβής,2,Τσιτάλια,33,ΤΣΜΕΔΕ,1,Τύπος,1,Τυρός,782,Υγεία,448,ΥΠΕΣ,1,Υπηρεσίες,8,Υποθηκοφυλακείο,2,Υποτροφίες,9,Υπουργείο Ναυτιλίας,2,Υπουργείο Πολιτισμού,1,Φ.Ο.Σ.Λ.,1,Φάμπρικα Πολιτισμού,117,Φαρμακοποιοί,2,ΦΕΚ,1,Φεστιβάλ,71,Φεστιβάλ αναρρίχησης,13,Φεστιβάλ Μελιτζάνας,58,Φιλαρμονική,29,Φιλόδημοι Πολίτες,34,φιλόζωοι,21,Φίλοι Εθνικής Ελλάδος,1,φοιτητές,1,Φορέας Διαχείρισης Οικολογικού Πάρκου,150,Φορείς,8,φορολογία,56,Φορολογικά,103,Φόρος ακινήτων,1,Φωκιανό,25,Φωτογραφία,11,Φωτογραφίες,65,ΧΑΔΑ,5,χάκερς,1,Χαμόγελο του παιδιού,12,Χάρτες,3,Χείλαρης,14,χιούμορ,1,Χορευτικό συγκρότημα,5,Χορευτικός Όμιλος,7,χοροεσπερίδα,48,Χορός,49,Χορωδία,29,Χορωδία Ενηλίκων,16,Χουζούρης,4,Χούνη,2,Χριστούγεννα,232,Χρονογράφημα,14,Χρυσή Αυγή,22,ψάρεμα,2,Ψαρολόγος,9,Ψηφιακή Διακυβέρνηση,1,ψήφισμα,7,Ψυκτικοί,1,Ψυχολογία,10,Ωδείο,16,ώρα,13,agenda,2,Beach Soccer,4,Beach Tennis,19,Beach Volley,49,Black Friday,1,Erasmus,3,Events,1,Facebook,17,fake news,1,Google,6,I Love GR,11,Leader,35,Photo Gallery,1,Pizza,1,Rally,1,Taekwon Do,78,Taxisnet,10,TKD WTF,15,Toolbar,1,top,4,Unesco,1,Video,1302,WWF,2,
ltr
item
Leonidion.gr: Φρένο στην παραγραφή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον Δήμο
Φρένο στην παραγραφή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον Δήμο
http://1.bp.blogspot.com/-QYDOBUIL53c/T8WVPNuqh5I/AAAAAAAAI5A/zfQgpE_4ric/s320/60713550.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-QYDOBUIL53c/T8WVPNuqh5I/AAAAAAAAI5A/zfQgpE_4ric/s72-c/60713550.jpg
Leonidion.gr
https://www.leonidion.gr/2012/05/blog-post_9068.html
https://www.leonidion.gr/
https://www.leonidion.gr/
https://www.leonidion.gr/2012/05/blog-post_9068.html
true
1463647731720589503
UTF-8
Φορτώθηκαν όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκαν δημοσιεύματα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσοτερα Cancel reply Διαγραφή Από τον Αρχική σελίδα Σελίδες Δημοσιεύματα Δείτε τα όλα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH Όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκε δημοσίευμα που να ταιριάζει στην αναζήτηση ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαίου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαίου Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago χτες $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερες από 5 εβδομάδες Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content