$type=three$count=3$show=home$height=220$snippet=hide$rdm=hide$a=hide$d=hide$la=hide$au=hide$com=0

Αιολικό πάρκο ισχύος 20,4 MW στα Πελετά!

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ TO:

Αιολικό πάρκο ισχύος 20,4 MW σχεδιάζεται να εγκατασταθεί στην Δημοτική Ενότητα Λεωνιδίου και συγκεκριμένα στη θέση Μαδάρα που βρίσκεται ...

Αιολικό πάρκο ισχύος 20,4 MW σχεδιάζεται να εγκατασταθεί στην Δημοτική Ενότητα Λεωνιδίου και συγκεκριμένα στη θέση Μαδάρα που βρίσκεται μεταξύ των ορίων των τοπικών κοινοτήτων Πελετά Αρκαδίας και Νιάτων Λακωνίας. Σύμφωνα με την περιβαλλοντική μελέτη του έργου οι 18 από τις 24 ανεμογεννήτριες βρίσκονται στα όρια του χωριού Πελετά.

Διαβάστε την περιβαλλοντική μελέτη και την εισήγηση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Απόστολου Παπαφωτίου για το έργο που θα έρθει προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας.

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΘΕΣΗ-ΕΚΤΑΣΗ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΥΠΑΓΩΓΗ

Η θέση που έχει επιλεγεί για την εγκατάσταση του υπό μελέτη αιολικού πάρκου βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων των Δ.Ε. Λεωνιδίου Π.Ε. Αρκαδίας και Δ.Ε. Νιάτων Π.Ε. Λακωνίας. Συγκεκριμένα, οι 18 από τις 24 συνολικά σχεδιαζόμενες ανεμογεννήτριες του υπό μελέτη αιολικού πάρκου στη θέση «Μαδάρα» χωροθετούνται εντός των ορίων της Τοπικής Κοινότητας Πελετών, της Δ.Ε. Λεωνιδίου Δήμου Ν. Κυνουρίας Π.Ε. Αρκαδίας ενώ 6 από τις συνολικά 24 ανεμογεννήτριες χωροθετούνται εντός των ορίων της Τοπικής Κοινότητας Κρεμαστής της Δ.Ε. Νιάτων Δήμου Ευρώτα Π.Ε. Λακωνίας. Το υψόμετρο στην περιοχή εγκατάστασης του εν λόγω αιολικού πάρκου κυμαίνεται από 900 έως 1.260 m περίπου από τη στάθμη της θάλασσας.
Τμήμα του γηπέδου εγκατάστασης του υπό μελέτη αιολικού πάρκου στη θέση «Μαδάρα» (και συγκεκριμένα 85% περίπου επί της συνολικής έκτασής του) εμπίπτει εντός των ορίων του Φορέα Διαχείρισης «Όρος Πάρνωνα - Υγρότοπος Μουστού». Η συνολική έκταση του γηπέδου εγκατάστασης του αιολικού πάρκου ανέρχεται στα 1392,4 στρέμματα περίπου.
Η γραμμή σύνδεσης διέρχεται από την Τοπική Κοινότητα Κρεμαστής της Δ.Ε. Νιάτων Δήμου Ευρώτα Π.Ε. Λακωνίας, ενώ ο υποσταθμός ανύψωσης τάσης Κρεμαστή με τον οποίο θα συνδεθεί το υπό μελέτη αιολικό πάρκο βρίσκεται στην θέση «Γρούσπες» της Τοπικής Κοινότητας Κρεμαστής της Δ.Ε. Νιάτων Δήμου Ευρώτα Π.Ε. Λακωνίας. Όσον αφορά στον τρόπο σύνδεσης του έργου με το δίκτυο Υψηλής Τάσης (ΥΤ), το υπό μελέτη αιολικό πάρκο, ισχύος 20,4 MW, θα διασυνδεθεί με το δίκτυο της ΔΕΗ με την κατασκευή νέου Υ/Σ ανύψωσης 20/150KV σε χώρο πλησίον της γραμμής μεταφοράς (Γ.Μ.) 150 kV διπλού κυκλώματος βαρέως τύπου (2Β) ΑΣΤΡΟΣ - ΜΟΛΑΟΙ. Η σύνδεση του αιολικού πάρκου με την πλευρά Μ.Τ. του νέου Υ/Σ θα πραγματοποιηθεί με αποκλειστικό υπόγειο δίκτυο Μ.Τ., μήκους 4 km, που θα ακολουθεί τον δρόμο πρόσβασης. Ο νέος υποσταθμός θα συνδεθεί σε ένα εκ των δύο κυκλωμάτων της γραμμής μεταφοράς 150 KV διπλού κυκλώματος βαρέος τύπου, με νέα γραμμή μεταφοράς ΥΤ μήκους 1.535 m. Το οικόπεδο εγκατάστασης του Υ/Σ έχει έκταση 18,8 στρέμματα περίπου, περιοχή η οποία έχει χαρακτηρισθεί ως μη δασική, σύμφωνα με την υπ' αρ. πρωτ. 434/30.09.2010 πράξη χαρακτηρισμού του Δασαρχείου Μολάων.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Κάθε αιολικό πάρκο αποτελείται στο σύνολο του από επιμέρους μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (ανεμογεννήτριες), οι οποίες μετατρέπουν την κινητική ενέργεια του ανέμου σε ηλεκτρική ενέργεια. Στο υπό μελέτη αιολικό πάρκο οι ανεμογεννήτριες θα τοποθετηθούν σε αξονική διάταξη εντός του γηπέδου και θα συνδέονται μεταξύ τους μέσω εσωτερικού δρόμου διασύνδεσης. Το οικόπεδο δεν αποτελεί κλειστή περιοχή και δεν φέρει κανενός τύπου περίφραξη ή οριοθέτηση, αλλά υποδηλώνει απλώς την περιοχή του αιολικού πάρκου σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο περί ανάπτυξης αιολικών πάρκων.
Οι Α/Γ ηλεκτρικά θα διασυνδέονται μέσω αυτόνομων υποσταθμών ανυψώσεως τάσεως 0,69/20 kV με υπόγεια γραμμή μέσης τάσεως 20 kV που θα κατασκευαστεί μέσα στο αιολικό πάρκο, προκειμένου να μεταφερθεί η παραγόμενη ενέργεια στον κεντρικό πίνακα διανομής και διασύνδεσης με τα δίκτυα της ΔΕΗ. Οι υποσταθμοί (μετασχηματιστές) προβλέπεται να τοποθετηθούν στη βάση του πύργου των ανεμογεννητριών για την απρόσκοπτη και ασφαλέστερη συντήρηση και λειτουργία τους.
Από τον κεντρικό διακόπτη των Α/Γων, θα αναχωρούν υπογείως τα καλώδια Μ.Τ., ακολουθώντας κατά κύριο λόγο την χάραξη της εσωτερικής οδοποιίας του αιολικού πάρκου και θα καταλήγουν στον κεντρικό πίνακα διανομής του αιολικού πάρκου. Ο κεντρικός πίνακας διανομής μέσης τάσεως καθώς και οι λοιπές απαιτούμενες βοηθητικές εγκαταστάσεις, θα στεγαστούν εντός του οικίσκου ελέγχου του αιολικού πάρκου.
Όσον αφορά στον τρόπο σύνδεσης του έργου με το δίκτυο Υψηλής Τάσης (ΥΤ), το υπό μελέτη αιολικό πάρκο, ισχύος 20,4 MW, θα διασυνδεθεί με το δίκτυο της ΔΕΗ με την κατασκευή νέου Υ/Σ ανύψωσης 20/150KV σε χώρο πλησίον της γραμμής μεταφοράς (Γ.Μ.) 150 kV διπλού κυκλώματος βαρέος τύπου (2Β) ΑΣΤΡΟΣ - ΜΟΛΑΟΙ. Η σύνδεση του αιολικού πάρκου με την πλευρά Μ.Τ. του νέου Υ/Σ θα πραγματοποιηθεί με αποκλειστικό υπόγειο δίκτυο Μ.Τ., μήκους 4 km, που θα ακολουθεί τον δρόμο πρόσβασης. Ο νέος υποσταθμός θα συνδεθεί σε ένα εκ των δύο κυκλωμάτων της γραμμής μεταφοράς 150 KV διπλού κυκλώματος βαρέος τύπου, με νέα γραμμή μεταφοράς ΥΤ μήκους 1.535 m. Το οικόπεδο εγκατάστασης του Υ/Σ έχει έκταση 18,8 στρέμματα περίπου, περιοχή η οποία έχει χαρακτηρισθεί ως μη δασική, σύμφωνα με την υπ' αρ. πρωτ. 434/30.09.2010 πράξη χαρακτηρισμού του Δασαρχείου Μολάων και όπως το αποκλειστικό υπόγειο δίκτυο Μ.Τ., εμπίπτει εντός των διοικητικών ορίων της Τοπικής Κοινότητας Κρεμαστής.
Οι ανεμογεννήτριες θα είναι της VESTAS τύπου V52, ισχύος 850 kW εκάστη, θα διαθέτουν πτερωτή 3 πτερυγίων, ενώ το ύψος του πύργου θα είναι 44 μ. Η κάθε ανεμογεννήτρια είναι εφοδιασμένη με τον απαραίτητο πολλαπλασιαστή στροφών για μέγιστη εκμετάλλευση του αιολικού δυναμικού, ακόμα και στις μικρές ταχύτητες ανέμου. Η ανεμογεννήτρια διαθέτει ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου και είναι εφοδιασμένη με όλες τις διατάξεις ασφαλείας, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας στον κλάδο.
Επιπροσθέτως, στον αιολικό σταθμό θα είναι εγκατεστημένο πλήρες Σύστημα Ελέγχου, Εποπτείας και Μετρήσεων, με τη βοήθεια του οποίου θα είναι δυνατός ο έλεγχος των λειτουργιών της κάθε Α/Γ. Το υπό μελέτη αιολικό πάρκο θα έχει τη δυνατότητα αμφίδρομης επικοινωνίας με το Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας της Δ.Ε.Η. (Κ.Ε.Ε.) μέσω του εγκατεστημένου Σύστηματος Εποπτικού Ελέγχου με το οποίο θα αποστέλλονται (σε 24ωρη βάση) ενδείξεις, σημάνσεις και αναλογικά λειτουργικά μεγέθη του Α/Π προς το Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας (Κ.Ε.Ε.) της Δ.Ε.Η., εάν αυτό ζητηθεί.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Σε ότι αφορά στον προϋπολογισμό εγκατάστασης του υπό μελέτη αιολικού πάρκου και των συνοδών έργων αυτού, αυτός ανέρχεται στα 33.580.000 € περίπου και επιμερίζεται όπως παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα.
Προϋπολογισμός  αιολικού πάρκου στη θέση «Μαδάρα»
α/α Περιγραφή Σύνολο (€ )
1 Κτίριο ελέγχου 225.000,00
2 Μηχαν/κος εξοπλισμός (Ανεμογεννήτριες) 25.873.103,00
3 Ειδικές εγκαταστάσεις (ηλεκτρολογικός-λοιπός εξοπλισμός, καλώδια) 986.096,00
4 Εργα υποδομής (δίκτυο διασύνδεσης) 2.300.000,00
5 Εργα υποδομής (οδοποιία, βάσεις Α/Γ, τάφροι καλωδίων) 4.196.210,00

ΣΥΝΟΛΟ 33.580.409,00

ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΖΩΝΕΣ ΑΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ

Το υπό μελέτη αιολικό πάρκο δεν χωροθετείται εντός κηρυγμένων διατηρητέων μνημείων της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και άλλων μνημείων μείζονος σημασίας της παρ. ββ) του άρθρου»50 του ν. 3028/2002, καθώς και οριοθετημένων αρχαιολογικών ζωνών προστασίας Α που έχουν καθορισθεί κατά τις διατάξεις του άρθρου 91 του ν. 1892/1991 ή καθορίζονται κατά τις διατάξεις του ν. 3028/2002. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την 25η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, την 5η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, την Ε' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, την ΛΘ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας στα έγγραφα όπου αναφέρεται ότι στην περιοχή εγκατάστασης του υπό μελέτη αιολικού πάρκου δεν εντοπίζονται αρχαιολογικοί χώροι ή μνημεία της αρμοδιότητάς τους.
Η πλησιέστερη περιοχή προστασίας της φύσης (όπως ορίζεται στο Ν. 1650/1896), η οποία εντάσσεται στα όρια της προστατευόμενης περιοχής του Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού είναι η Περιοχή Χαράδρας Δαφνώνα και Μονών Έλωνας και Σίντζας, η οποία απέχει περίπου 14,5 km από την πλησιέστερη ανεμογεννήτρια του υπό μελέτη πάρκου (Α/Γ 1).
Το υπό μελέτη αιολικό πάρκο δεν χωροθετείται εντός των ορίων Υγροτόπων Διεθνούς σημασίας (Υγρότοποι Ramsar).
Το υπό μελέτη αιολικό πάρκο δεν χωροθετείται εντός Εθνικού Δρυμού, κηρυγμένων μνημείων της φύσης και αισθητικών δασών.
Η πλησιέστερη Α/Γ του υπό μελέτη έργου (Α/Γ 18) απέχει απόσταση 4 km περίπου από το όριο της περιοχής «Όρη Γιδοβούνι, Χιονοβούνι, Γαϊδουροβούνι, Κορακιά, Καλογεροβούνι, Κουλοχέρα και περιοχή Μονεμβασίας» με κωδικό GR2540001 η οποία είναι ενταγμένη στο δίκτυο «Natura 2000» ως Ειδική Ζώνη Διατήρησης (ΕΖΔ) (SAC - Special Area of Conservation), όπως επίσης και από το όριο της περιοχής «Όρη Ανατολικής Λακωνίας» με κωδικό GR2540007 η οποία είναι ενταγμένη στο δίκτυο «Natura 2000» ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ) (SPA - Special Protection Areas) και συνεπώς εντός της περιοχής μελέτης του Α/Π δεν υπάρχουν οικότοποι προτεραιότητας.
Το αιολικό πάρκο χωροθετείται εκτός σχεδίων πόλεων και ορίων οικισμών προ του 2003 ή κάτω των 2.000 κατοίκων. Ο πλησιέστερος θεσμοθετημένος οικισμός στο υπό μελέτη αιολικό πάρκο είναι τα Πελετά. Το πλησιέστερο θεσμοθετημένο όριο των Πελετών απέχει απόσταση 2,4 km από την πλησιέστερη ανεμογεννήτρια (Α/Γ 2).
Το υπό μελέτη έργο δεν χωροθετείται εντός Περιοχής Οργανωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης του Ν. 2545/97, Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων του τριτογενούς τομέα του άρθρου 10 του ν. 2742/99, θεματικών πάρκων και τουριστικών λιμένων.
Στην περιοχή εγκατάστασης του υπό μελέτη έργου δεν υπάρχουν ατύπως διαμορφούμενες τουριστικές ή οικιστικές περιοχές.
Το υπό μελέτη έργο δεν χωροθετείται εντός ακτών κολύμβησης που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα παρακολούθησης της ποιότητας των νερών κολύμβησης που συντονίζεται από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Η πλησιέστερη ακτογραμμή (της νοτιοανατολικής Πελοποννήσου απέχει απόσταση περίπου 6 km από το υπό μελέτη έργο.
Δεν εντοπίζονται στην περιοχή ανάπτυξης του υπό μελέτη έργου λατομικές περιοχές και μεταλλευτικές ή εξορυκτικές ζώνες που λειτουργούν επιφανειακά.
Στην περιοχή του υπό μελέτη έργου δεν διαπιστώνεται κάποια περιοχή ή ζώνη που υπάγεται σε ειδικό καθεστώς χρήσεων γης, ασύμβατου με την ανάπτυξη αιολικών εγκαταστάσεων.

Από τα παραπάνω, προκύπτει ότι η περιοχή εγκατάστασης του υπό μελέτη αιολικού πάρκου δεν εμπίπτει σε καμία από τις περιοχές αποκλεισμού ή ζώνες ασυμβατότητας, οπότε και είναι απόλυτα συμβατό ως προς τις διατάξεις του Άρθρου 6 της ΚΥΑ 49828 (ΦΕΚ 2464Β/3.12.2008) με την οποία εγκρίθηκε το ΕΠΧΣ&ΑΑ για τις ΑΠΕ.

Πηγή: Arcadiaportal.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

BLOGGER: 29
  1. σουπερ. Χωρις την παρουσια των ενοχλητικων αυτοκινητων

  2. Θα είναι βλάκεις οι Πελετιώτες και οι Κρεμαστιώτες να το δεχτούν. Πάει η πανίδα, ο θόρυβος αθροιστικά των decibel επηρεάζει το ανθρώπινο αυτί και το τοπίο θα ασχημήνει... Κρίμα. Καλό αγώνα πελετιώτες!!!

  3. οι 18 ανεμογγενητριες θα φέρνουν κάθε χρόνο γύρω στις 150.000 έσοδα για τους δήμους αν το συγκρίνουμε με άλλες περιοχές που έχουν εγκατασταθεί.
    επίσης με μέσο όρο στροφών 18-20 στροφές το λεπτό οι ανεμογεννήτριες δεν μπρορούν να θεωρηθούν ως ζημιογόνες για την πανίδα ενός τόπου και επιπλέον θόρυβος ακούγεται μόνο σε πολύ κοντινή απόσταση.Θα είναι τόσο κοντά στα σπίτια?

  4. καλα θα κανουν και να τα βάλουν. Μονο τα εσοδα θα ειναι 80000 το χρόνο.ολα καλα

  5. Ο ενας 150χιλ ο άλλος 80 χιλ.εγω θα πω αντε όλα στον βωμό του χρήματος ευρω!!!!κ στο τέλος τι;;;;μια φύση που να την (βιαζουμε )για τα ευρω

  6. Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΗΣ 7.05 ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΛΕΤΙΩΤΕΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΕΠΕΙΔΗ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 150000 ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ? ΑΝ ΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ Η ΟΠΟΙΟΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΩΜΕΝΑ ΠΟΣΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΦΕΡΕΙ ΘΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΝΝΕΝΟΗΜΕΝΟΙ

  7. Παιδιά,η φύση εκεί είναι υπέροχη. Και στο Πυργούδι είναι υπέροχα επίσης, και όταν περνάω από κει ''καίγομαι'' από τους πλούσιους των Πουλίθρων που στήσανε όλο αυτό το πράμα εκεί....Αν θεωρείτε ότι στο βωμό του χρήματος και τα πολλά λεφτά που σας τάζουν ότι θα τα παίρνει το χωριό, είστε γελασμένοι. Όταν θα βλέπετε τα φωτάκια να αναβοσβήνουν τα βράδια καιόταν θα ακούτε το θόρυβο με τους αέρηδες, ξεχάστε ό,τι ξέρατε από τα Πελετά μέχρι τώρα... Στο βωμό του χρήματος θυσιάστε τις αναμνήσεις σας....

  8. Έχω τονίσει πολλές φορές στον κ. Τρανά, πως για σοβαρά θέματα θα ήταν καλό τα σχόλια των ¨αβάπτιστων¨ να μην δημοσιεύονται, γιατί όπως και σε πολλές άλλες αναρτήσεις, έτσι και σήμερα, ¨πετάγεται¨ ο καθένας και το παίζει ειδήμων, επηρεάζοντας πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις. Αν τους ρωτήσεις που βρίσκεται η Μαδάρα, αμφιβάλλω εάν μπορούν να την υποδείξουν, έστω και κατά προσέγγιση.
    Όσον αφορά τα χρηματικά ποσά που προαναφέρονται, ας ρωτήσουν αυτούς που τις έχουν πάνω από το κεφάλι τους εδώ και μερικά χρόνια και τότε θα καταλάβουν τα οφέλη τους, καθώς και τα πόσα χρήματα παίρνουν στην πραγματικότητα. Γιατί άλλα αναγράφονται στα χαρτιά και άλλα φτάνουν στα ταμεία.
    Αρκάς - 6977411004

  9. Δεν υπάρχει ιδανική λύση....δηλαδή να μείνει το περιβάλλον ανέγγιχτο τελείως και να έρχονται έσοδα στο δήμο.
    Αλλά το σωστό,γνώμη μου βέβαια,είναι να αποφεύγονται οι ποιητικοί αφορισμοί τέτοιου είδους ....Δηλαδή και που θα φαίνοται φωτάκια τι έγινε ,κάποιο έγκλημα? Και αυτό με τους αέρηδες είναι γενικό.Γιατί όλοι μας πριν πούμε το οτιδήποτε δεν κάνουμε την πιο απλή κίνηση: να ρωτήσουμε κάποιους που έχουν ήδη ανεμογεννήτριες στο δήμο τους να μας πούνε το γίνεται.Είναι όντως βλαβερές?
    Και όσο για αναμνήσεις ,αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα.Ερήμωσαν τα χωριά ,πεθαίνει η επαρχία ,κόσμος φεύγει μετανάστης,και αντί να δούμε ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ το μέλλον ,ενοχλούμαστε από κόκκινα φωτάκια.Και θα συμφωνήσω με τον 9.48 ,όποιος έχει άλλο τρόπο να φέρει λεφτά ,ας τα φέρει.
    Και όσο και αν μιλάτε για το βωμό του χρήματος,δυστυχώς ή ευτυχώς τέτοιοι πόροι είναι υπερπολίτιμοι!

  10. Έχει δίκιο ο "ξερόλας" Αρκάς. Αυτός πάντα τα ξέρει όλα και αυτός μόνο είναι ειδήμων και πρέπει να έχει άποψη!
    Η άποψη κ. Αρκά δε χρειάζεται ονοματεπώνυμο!

  11. Το κέντρο ''Δημόκριτος'' το έχει δηλώσει ρητά: Ο ήχος των ανεμογεννητριών αθροιστικά επηρεάζει το ανθρώπινο αυτί, έστω κι αν είναι ανεπαίσθητος. Κύριε ''Αρκά'', τη Μαδάρα την ξέρω απέξω γιατί έχω βοσκήσει γίδια. Την Κρεμαστή ακόμα καλύτερα. Όσο για τα χρήματα, πάρτε μια ιδέα από τα φωτοβολταϊκά πάρκα που αλλάζουν οι συμβάσεις πλέον και θα αποδειχτεί φιάσκο το όλο θέμα. Οι πλούσιοι πλουσιότεροι και οι μεγαλοκαρχαρίες Εταιρείες θα μας πάρουν την ενέργεια πολύ ΕΥΚΟΛΑ. Τα χωριά ερήμωσαν, το ξέρω, και τώρα γίνονται λεία των ισχυρών. Και με πενταροδεκάρες θα γίνουμε όλοι υπηρέτες των εταιρειών. Όσο για τα χρηματικά ποσά που αναφέρονται παρουσιάστε στοιχεία από περιοχές όπου ήδη έχουν τοποθετηθεί ανεμογεννήτριες και μετά μιλάμε. Το ίδιο λέγανε και για εταιρείες κινητής που βάλανε στα βουνά μας. Οι εταιρείες πλούτισαν κι εμείς στα χωριά ούτε σεντς. Όπως και να χει, συγχαρητήρια στο blog για την άμεση ενημέρωση. Αυτό είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ! Και μετά από αυτή την ενημέρωση με σωφροσύνη να σκεφτούμε τα υπέρ και τα κατά. Μπορούμε να πάρουμε από κοινού αποφάσεις, με ηρεμία, με σωστή πληροφόρηση και με διάλογο, μακριά από ρομαντισμούς αλλά και χωρίς ΦΟΒΟ.

  12. http://www.youtube.com/watch?v=aOXzCXvC2Go
    Μιλάτε με πραγματικά γεγονότα και στοιχεία, όπως για παράδειγμα το παραπάνω βίντεο που κάνει ένα οδοιπορικό σε αιολικό πάρκο με σκοπό να ακούσει το θόρυβο.
    Φίλε 12.13 πμ συμφωνώ σχεδόν σε όλα μαζί σου,αλλά όταν λέμε για πρόβλημα στο ανθρώπινο αυτί ,για ποια απόσταση μιλάμε?
    Και κάτι για τον κ. Αρκά που έχει το θάρρος της επώνυμης γνώμης του: Προτιμώ μία ανώνυμη και εξειδικευμένη άποψη που βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία,παρά επώνυμες μη στοιχειοθετημένες απόψεις.

  13. Έχω επισκεφθεί ο ίδιος πάρκο και το κινητό μου δεν μπορούσε να πιάσει τον ήχο των γεννητριών. Ο θόρυβος δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να μας απασχολεί. Το μόνο ερωτημα που γεννάται είναι το πόσα χρόνια ζωή έχουν αυτές οι εγκαταστάσεις και τι θα τις κάνουμε όταν λήξουν. Κληρονομιά στους απόγονους;

  14. στην Ολανδια παντως εχουν και ατομικες στα σπιτια

  15. Τα δέντρα που θα κοπούν, η οπτική από τα σπίτια μας κάθε βράδυ και κάθε μέρα αυτών των ''θηρίων'' δε μας απασχολεί; H ΔΕΗ που μας χαρατσώνει κάθε μήνα ακριβαίνοντας συνέχεια τα τιμολόγιά της, ασχέτως αν παντού τοποθετούνται φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες δε μας απασχολεί; Η ΔΕΗ που χρωστάει στο Δημόσιο χρήματα δε μας απασχολεί. Προτιμώ φτωχός με δροσιά, και ήρεμο καφεδάκι ή και κρασάκι με δυο φίλους στα Πελετά και Κρεμαστή παρά εταιρείες που παίζουν παιχνιδάκια και κάποιους ειδήμονες που θα τα πάρουν χοντρά εις βάρος της ποιότητας της ζωής μου. Το έργο το χουμε ξαναδεί: Όλοι τάζουν και η Ελλάδα και τα χωριά μας απ΄το κακκό στο χειρότερο. Επανέρχομαι στο Πυργούδι: υπέροχο μέρος που έγινε αηδία. Η Βασκίνα επίσης... Καλή φώτιση Πελετιώτες και μην τους αφήνετε!!!

  16. Ανώνυμε των 2.36, ποιά ακριβώς είναι η θέση σου; Δεν έχω καταλάβει. Καλό είναι σ΄αυτό το post να μιλάμε με θέσεις και όχι να σχολιάζουμε ο ένας τον άλλον. Ή υπέρ θα είμαστε ή κατά θα είμαστε - για το Καλό των Πελετών. Μεσοβέζικες λύσεις δεν οδηγούν πουθενά ούτε συμβάλλουν σε έναν υγιή διάλογο. ΘΕΣΕΙΣ θέλουμε....

  17. Άλλο οι ατομικές και να προσπορίζεσαι εσύ τα οφέλη κι άλλο οι Εταιρείες αγνώστου πατρός..

  18. Επειδη κάποιοι ξέρουν μονο να μιλάνε, σύμφωνα με την παράγραφο 6 του άρθρου 24 του Ν.3983/2011: "Ποσό μέχρι ποσοστού 1% της προ Φ.Π.Α. τιμής πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αποδίδεται στους κατόχους άδειας προμήθειας που προμηθεύουν ηλεκτρική ενέργεια στους οικιακούς καταναλωτές των Δήμων στους οποίους λειτουργούν οι σταθμοί ΑΠΕ, με σκοπό να πιστωθούν οι οικιακοί καταναλωτές μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας .Δικαιούχοι της πίστωσης της παρούσας παραγράφου είναι οι οικιακοί καταναλωτές εντός των διοικητικών ορίων της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας του Δήμου, εφόσον υπάρχει, όπου λειτουργούν σταθμοί ΑΠΕ. Η πίστωση αφορά στη χρέωση των καταναλώσεων ενέργειας και όλων των πρόσθετων επιβαρύνσεων επί αυτής. Τυχόν υπόλοιπο της ανωτέρω πίστωσης επιμερίζεται ανά παροχή στους οικιακούς καταναλωτές του αντίστοιχου Δήμου ή κοινότητας ως αντιστάθμισμα των χρεώσεων υπέρ τρίτων στους οποίους και αποδίδεται σύμφωνα με τα ισχύοντα".

  19. αμα την εχει ο αλλος στο σπιτι του και δεν πειραζει,γιατι να ενοχλει που θα ειναι μακρια απο τα χωρια.αν ειναι καποιοι να φωναζουν-διαμαρτυρονται επειδη εχουν μαθει μονο αυτο να κανουν γιατι ειναι και η γραμμη ετσι χαιρετισματα

  20. http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%955%CE%A046%CE%A88%CE%92%CE%9E-5%CE%A5%CE%A3

    Παρακαλούμε να δείτε αυτό.

    Σύλλογος Απανταχού Πελετιωτών ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ

  21. Μπράβο στο Σύλλογο Πελετών. Εύγε!!!

  22. Παιδια, όσο αναφορά τον θόρυβο, αναφέρεται στην πανίδα και όχι στο ανθρώπινο αυτι. Ο ανεμογεννήτριες παράγουν μια υψηλή συχνότητα εκτός εύρους του ακουστικού φάσματος του ανθρώπου. Είναι αντιληπτή μόνο από τα ζώα, που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την γύρω περιοχή.(σε τι ακτίνα δεν ξέρω) Η παραγόμενη ενέργεια από μια εγκατάσταση 20,4 ΜW, υπολογίζεται σε 46,9GWh. Με τιμή πώλησης τα 9,8 cent/kWh, o ετήσιος τζίρος της εταιρείας υπολογίζεται σε 4.600.000 ευρώ. Με κόστος κατασκευής τα 23.200.000 ευρώ και συντήρησης τα 300.000, έχουμε απόσβεση στα 5-6 χρόνια. Μάλλον μας έκλεψαν.....

    Πληροφορίες για το αιολικό πάρκο
    http://www.energyregister.gr/stathmos-ape/eurus-ellas-aebe-madara-

    Πληροφορίες για τις εγκαταστάσεις ΑΠΕ
    http://www.energyregister.gr/xartis
    http://www.rae.gr/geo/

    ΠΡΟΣΟΧΗ: αφορά όλες τις αιτήσεις και πιθανες εγκατσατασεις. Οχι οσα εργα ΑΠΕ θα γινουν

  23. Μια σημείωση: Οι προαναφερθείσες τιμές είναι ενδεικτικές και όχι δεδομένες, βασισμένες σε άλλες μελέτες και για μέσο αιολικό δυναμικό 5-6m/s.

  24. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  25. Από τον υπολογισμό του Taki Geo υπολογοζω οτι θα λάβει ετήσια ο Δημος 140.000€. Το 3%. Και αυτο ειναι ένα απο τα πολλα πάρκα α/γ που θα γίνουν νόμιμα στον δήμο ΝΚ.

  26. Αν δούμε τα επίσημα στοιχεία που παραθέτει ο Τάκης ,προκύπτει ότι η περιοχή της νοτιανατολικής Πελοποννήσου,δηλαδή η ανατολική Αρκαδία και Λακωνία θεωρούνται περιοχες αιολικής προτεραίοτητας.Άρα από εκεί πηγάζουν και οι τόσες αιτήσεις για δημιουργία αιολικών πάρκων σε αυτές τις περιοχέςΜήπως έπρεπε τελικά αντί να ψαχνόμαστε τελευταία στιγμή τι και πως και γιατί ,θα έπρεπε να αναζητήσουμε πως έχει προκύψει η όλη περιοχή ως η πλέον "ελπιδοφόρα" για ανεμογεννήτριες?
    Μου έρχεται στο μυαλό σαν αντιπαραβολή το παράδειγμα των διοδίων των εθνικών οδών.....Οι εταιρείες που τα καρπώνονται ,θέτουν τιμές απίστευτα υψηλές,Βγαίνουν πολιτικοί φωνάζουν ,υπουργοί υπόσχονται "υπεράνθρωπες" προσπάθειες για μείωση τους και τελικά μαθαίνει ο κόσμος ότι οι τιμές είναι ήδη συμφωνημένες και υπογεγραμμένες από υπουργούς και πρωθυπουργούς ,πριν ξεκινήσει η κατασκευή των δρόμων

  27. Παρακολουθώ με πολυ ενδιαφέρον. Ο τελευταίος 11,33πμ κάτι ξέρει. Διαβάστε τον/την με προσοχή!

  28. θα πρότεινα αφού το μόνο καλό για τον τόπο είναι τα 140000 να παραχωρήσει ο Δήμος την περιοχή όχι με 3% αλλά με σταθερό ενοίκιο 140000 το χρόνο. Έτσι μόνο μπορεί ο Δήμος να είναι σίγουρος ότι θα πάρει τα λεφτά του γιατί έλεγχος στα λογιστικά τής εταιρείας είναι αστείο να το συζητάμε και έτσι θα φανεί αν έχουν σκοπό να πληρώσουν.

  29. Για να στηθουν οι ανεμογεννήτριες χρειάζεται να παρθούν μετρήσεις του αέρα για 3 τουλαχιστον χρόνια και η μέση τιμή να είναι κάπου στα 3,8 μποφόρ ετησίος αν θυμάμαι καλά.1) Αρα τοσα χρόνια δεν είχε δει κανένας αυτα τα μηχανήματα (ειναι κατι σαν την ανεμογεννήτρια)? επρεπε τωρα π εχουν ισως αγοραστει απο τους επενδιτες να ξεσηκωθούμε?? γιατι να τα κάνουμε όλα τοσο αργα? Στην βασκήνα υπάρχει αυτο το μηχανημα ειναι στην σελα στο κατω μερος προ της καμαρες μηπως και εκει εχουν σκοπο να φτιαξουν κατι παρομοιο?? ή τυχαια εχουν περασει οι πυλώνες απο τα μερη μας? ας αναρωτηθουν καποιοι μεγαλυτερη π ισως γνωριζουν περισσοτερα κα να μας απαντησουν

Όνομα

'Ωρα,1,"Κλεισθένης",1,«Αντώνης Τρίτσης»,1,΄εργα,2,΄Πούλιθρ,1,΄Υγεία,127,112,1,11ο Π.Τ. Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας,3,16η Μαρτίου,4,1821,30,25η Μαρτίου,57,28η Οκτωβρίου,37,3x3,1,6η ΥΠΕ,3,Α Χώρα νάμου,9,Α. Σ. Λεωνιδίου,35,Α.Ε.Μαρίου,61,Α.Ε.Σ. Κυνουρίας,2,Α.Ο.Σ.Λ,4,Α.Σ. TKD Λεωνιδίου,30,Α.Σ."Αρκάς",27,Α.Σ.Λεωνιδίου,883,Α.Τ.Λεωνιδίου,3,ΑΑΔΕ,3,Αβραντίνης,1,Αγ.Βασίλειος,17,Αγαπήνωρ,1,Αγγελίες,155,Αγία Παρασκευή,1,αγιασμός,6,Άγιος Ανδρέας,2,Άγιος Βασίλειος,10,Αγίου Πνεύματος,4,Αγρότες,284,αγροτικό ιατρείο,2,Αγροτικός Συνεταιρισμός,64,Αγώνας Δρόμου Νότιας Κυνουρίας,1,Αγώνες δρόμου,93,αγωνισ,1,Αγωνιστική Συνεργασία,2,Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών,1,ΑΔΕΔΥ,11,Αδέσποτα,1,ΑΔΜΗΕ,5,ΑΕΚ Τρίπολης,1,ΑΕΠΙ,5,Αεροδρόμια,3,Αερόστατα,5,Αθήνα,2,Αθλητικά,3789,Αθλητικά Ανακοινώσεις,1,Αθλητισμός,22,αιγιαλός,1,Αιμοδοσία,73,αιολικά πάρκα,4,Ακίνητα,1,ακτοπλοΐα,1,Αλέξης Τσίπρας,1,Αλιεία,10,αλιευτικός σύλλογος,3,αλιευτικός τουρισμός,6,Άλλα αθλήματα,197,ΑΜΕΑ,43,Αμπελουργοί,17,Αμυγδαλιά,29,Ανάβαλος,1,αναγκαστικά μέτρα,17,Ανακοινώσεις,692,ανακύκλωση,2,Αναπτυξιακή Πάρνωνα,216,Αναρ,1,Αναρρίχηση,68,Αναρριχητικός - Ορειβατικός Σύλλογος Λεωνιδίου,23,Ανάσταση,4,Ανέλιξη,1,Ανεμογεννήτριες,36,Ανεξάρτητοι Έλληνες,8,ανεργία,1,Άνεργοι,25,Ανοικτό Πανεπιστήμιο,2,Ανοιχτή συνέλευση,8,αντάμωμα,1,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,1,Αντένα,2,αντικαρκινική εταιρεία,1,Αντιφασίστες,1,Αξίζει να δείτε,105,Άξιον Εστί,3,απάτες,17,Απάτη,1,ΑΠΕ,10,απεργία,20,Απογραφή 2011,4,Απογραφή 2021,10,Απογραφή κτιρίων 2021,2,Αποζημιώσεις,8,Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου,1,Απόκριες,142,Απόλλων Τυρού,335,Απόλλωνας Τυρού,95,απολλώνιος δρόμος,2,άποροι,11,Απορρίμματα,32,Αποστολόπουλος,1,αποτελέσματα,1,Απόψεις,1,Απρόβλεπτα,1,απώλεια αντικειμένου,1,αρ,1,Αργολίδα,18,Άργος,1,Αργυράκη,1,Άρθρα,26,Άρθρο,8,αρκ,1,Αρκάδες Αγίου Δημητρίου,1,Αρκαδία,2838,Αρκαδίας,1,Αρκαδικό Πανόραμα,5,Αρκαδικο χωριό,3,Αρκαδικός,4,Άρση βαρών,2,Αρχαιολογία,31,Αρχείο Τσακωνιάς,280,Αρχιτέκτονες,8,Αρχοντικό Τσούχλου,48,Αρχοντικό Χατζηπαναγιώτη,2,ΑΣΕΠ,10,ΑΣΠΕΤ,1,Αστεία,3,Αστέρας Τρίπολης,4,Αστρος,2,Άστρος,37,Αστυνομία,522,Ασφαλιστικά ταμεία,77,ΑΤΕ,1,ατύχημα,12,Άυλη Πολιτιστική κληρονομιά,1,Αυτοδιοίκηση,28,αυτοδιοίκηση-εκλογές,471,Αυτοκίνητο,53,Αυτοκινητόδρομος,6,Αφετηρία Ζωής,2,αφιέρωμα,9,Βαλασόπουλος,3,Βασίλης Κοντοζαμάνης,1,βασιλόπιτα,6,Βασκίνα,45,Βέμμος,9,Βενιζέλος,1,Βιβλίο,56,Βιβλιοθήκη,3,Βίντεο,100,Βιογραφικό,3,Βιολογικός,2,Βιτζηλαίου,5,Βιώσιμη Πόλη,2,Βλάβες,12,Βλάσης,87,Βλησιδιά,22,Βοήθεια στο σπίτι,2,Βόλεϊ,22,βόρεια Κυνουρία,1,Βουδούρης,7,βραβείο,4,Βρύση,1,Γ.Ε.Φ.,1,Γ.Σ.Τυρού,92,Γενική Συνέλευση,74,Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές,6,Γεωργοί,4,γήπεδα,2,γηροκομείο,16,Γιαννακόπουλος,4,Γιαννακούρας,69,Γιαννούσης,5,γιατροί,10,Γιορτή Αμυγδάλου,3,Γιορτή θαλασσινών,9,Γιορτή Κάστανου,4,Γιορτή Κρασιού,23,γιορτή μελιού,10,Γιορτή μελιτζάνας,24,Γιορτή πανσελήνου,2,Γιορτή του Ψαρά,26,Γιορτή Ψαρά,1,Γλυππία,2,γλυπτική,2,Γνώμες,420,Γόντικας,4,γσεε,5,Γυμνάσιο,129,Γυμνάσιο Λεωνιδίου,3,Γυναίκα,12,Γύρος Αμπελώνων,2,Δ.Ε.Τυρού,17,Δ.Ο.Υ.,67,Δακοκτονία,18,Δαλιάνης,10,δανειολήπτες,3,ΔΑΟΚ Αρκαδίας,1,Δασαρχείο,29,Δασικοί Χάρτες,2,Δαφνώνα,6,ΔΕΔΔΗΕ,44,Δέδε,2,Δέδες,4,ΔΕΕΠ,4,ΔΕΗ,109,ΔΕΚΟ,1,Δελτία τύπου,1137,δεντροφύτευση,2,δευτεροβάθμια,2,ΔΗ.ΣΥ.,8,ΔΗΚΕΝΚ,62,Δημ.Ραδιόφωνο Τρίπολης,4,ΔΗΜΑΡ,3,Δημήτρης Κουτσούλης,16,Δημήτρης Πτωχός,89,Δημητσάνα,1,δήμοι,2,Δημοπρασία,54,Δήμος Β.Κυνουρίας,11,Δήμος Βόρειας Κυνουρίας,18,Δήμος Γορτυνίας,1,Δήμος Λεωνιδίου,34,Δήμος Ν.Κυνουρίας,85,Δήμος Νότιας,1,Δήμος Νότιας Κυνουρίας,2370,δήμος Τρίπολης,4,Δήμος Τυρού,2,Δημόσιο,4,δημοσιογράφοι,5,Δημοσκόπηση,3,δημοτικά τέλη,1,Δημοτική Επιτροπή,1,Δημοτικό Συμβούλιο,336,Δημοτικό Σχολείο,264,δημοψήφισμα,1,Δια Βίου Μάθηση,20,διάγγελμα,3,Διαγωνισμός,50,Διαδίκτυο,69,δίαθλο,1,διακοπή νερού,9,διακοπή ρεύματος,79,Διάλεξη,1,Διαμαρτυρία,8,Διαμονή,14,Διανομή τροφίμων,18,διασκέδαση,168,Διατροφή,14,διάφορα,8,διάφορα είδη,13,Διαχειριστική Επιτροπή του Κληροδοτήματος «Γ.Φ.ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ»,1,ΔΙΕΚ,5,Διεύθυνση Δασών,2,Δικαιοσύνη,82,ΔΙΚΕ,3,Δικηγόρος,4,Δίκτυο Αποχέτευσης,1,διόδια,3,δίπλωμα οδήγησης,1,Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,1,Δολιανά,1,Δολιανίτης,17,δου,1,Δράκος,7,Δράσεις Κυνουρίας,3,Δράση,11,Δρίτσας,7,δρόμος,5,Δυνατή Πελοπόννησος,1,ΔΥΠΑ,11,δυστύχημα,19,δωρεά,32,Δώρο Πάσχα,1,Δώρο Χριστουγέννων,2,εγκαίνια,4,εγκύκλιος,1,ΕΕΣΠΟΦ,1,ΕΕΤΑΑ,2,ΕΕΤΕΜ Αρκαδίας,1,εθελοντισμός,39,έθιμα,7,Εθνική Ελλάδας,14,Εθνική Συσπείρωση,1,Εθνική Τράπεζα,7,ει,1,Ειδήσεις,5,Ειδικό Σχολείο,4,εκαβ,5,Εκδηλώσεις,1112,Εκδήλωση,11,Εκδρομή,80,Έκθεση,88,Έκθεση Φωτογραφίας,10,Εκκλησία,446,Εκλογες,9,Εκλογές,724,Εκπαίδευση,655,εκπομπή,3,εκπτώσεις,9,έκτακτα μέτρα,12,Εκτελεστική επιτροπή,5,ελαιοπαραγωγοί,68,ελαιοτριβεία,1,ΕΛΓΑ,41,Ελεύθεροι επαγγελματίες,4,Ελιά,6,Ελλάδα,1736,Ελληνική Επανάσταση,1,Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία,5,Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας,1,Ελληνικός Στρατός,9,Ελλήνων Συνέλευσις,1,ΕΛΜΕ,27,ΕΛΣΤΑΤ,4,ΕΛΤΑ,8,Έλωνα,12,Εμβολιασμοί,30,Εμπορικό Ναυτικό,1,Εμπορικός σύλλογος,193,εμπόριο,6,Εμποροπανήγυρη,3,ΕΜΥ,18,Εναλλακτική Αριστερή Κίνηση Καθηγητών Αρκαδίας,2,Ενδιαφέρουν,258,Ενέργεια,10,ενεργειακή κρίση,1,Ενημέρωση,4,Ενίσχυση Επιχειρήσεων,5,ενοικίαση ακινήτων,18,ενοίκιο,1,Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας,2,Ένωση Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Αρκαδίας,1,Ένωση Ξενοδόχων,51,Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου,1,Ένωση Τουριστικών καταλυμάτων Νότιας Κυνουρίας,6,εξοικονομώ,6,Εξωτερική Πολιτική,3,ΕΟΔΥ,212,ΕΟΜΜΕΧ,1,ΕΟΠΥΥ,4,Εορτή,17,ΕΠΑ.Σ.Τρίπολης,1,ΕΠΑΛ,92,επαρχιακός Τύπος,2,επέτειοι,14,επίδομα θέρμανσης,3,επιδόματα,28,Επιδοτήσεις,47,Επικαιρότητ,1,Επικαιρότητα,13457,Επικαιρότητα Νότια Κυνουρία Λεωνίδιο,1,επικουρικό προσωπικό,2,Επιμελητήρια Πελοποννήσου,8,Επιμελητήριο Αρκαδίας,403,έπιπλα,1,Επιστολές,30,Επιτάφιος,7,Επιτροπή Αγώνα Πάρνωνα,2,Επιτροπή Διαβούλευσης,4,Επιτροπή Παιδείας,8,Επιχειρηματικότητα,89,Επιχειρήσεις,160,Επιχειρήσεις εστίασης,25,ΕΠΟ,3,ΕΠΣ Αρκαδίας,11,ΕΠΣ.Αρκαδίας,109,ΕΠΣΑ,47,Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα,7,Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Αρκαδίας,335,Έργα,309,εργαζόμενοι,2,ΕΡΓΑΝΗ,1,Εργασία,413,Εργαστήριο,8,Εργατικό κέντρο,16,Έρευνα,1,ΕΡΤ,30,Ερυθρός Σταυρός,4,Ερωτηματολόγιο,1,εσαμεα,1,ΕΣΕΤ,1,ΕΣΗΕΑ,1,ΕΣΠΑ,55,εστίαση,11,Εύη Τατούλη,66,Ευθυμογράφημα,18,Ευρωεκλογές,2,Ευρωπαική Ένωση,3,Ευχές,58,ΕΦΕΤ,11,ΕΦΚΑ,12,Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας,2,Εφορία,2,Ζάβιτσα,1,Ζαρίτσι,2,Ζαχαριάς,14,ζημιές,5,ζώα,1,ζωγραφική,11,Ζωντανή μετάδοση,1,Ζώταλης,1,Η Πελοπόννησος Μπροστά,126,ηλεκτρονικό έγκλημα,1,Ηλιοπούλου,4,ημερίδα,32,Ηρακλής,1,Θέατρο,88,θέατρο σκιών,15,Θεοδωράκη,1,θεοδωράκης,2,θεολόγοι,2,Θεοφάνεια,39,Θεοφάνια,1,θερινό σχολείο,6,θέρμανση,1,θηροφύλακες,5,Ι. Μ. Αγίου Νικολάου Σίντζας,3,Ι.Μ. Αρτοκωστάς,1,Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Καρυάς,4,Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Σίντζας,26,Ι.Μ.Ελώνης,89,Ι.Μ.Ταξιάρχη Μιχαήλ Μουράς,1,Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας,7,ιατροί,2,ιατρός,2,Ιδιαίτερα μαθήματα,5,ΙΕΚ,12,Ιερά Μονή Σίντζας,2,ΙΚΑ,39,ΙΚΑ.,1,ΙΝ.Ε.,1,ΙΝΕ ΓΣΕΕ,2,ΙΝΣΕΤΕ,1,ιπποειδή,1,Ισοπολιτεία,7,Ιστορικά,47,Ιταλία,1,Κ.Ε.Δ.Ε,9,Κ.Ε.Ε.,2,Κ.Ε.Π.,14,Κ.Ε.Φ.,1,καζίνο,1,Καθαρά Δευτέρα,4,καιρός,241,κακοκαιρία,42,Καλαθά,1,κάλαντα,4,Κάλεσμα,1,Καλλικράτης,9,Καλό Λίβάδι,1,κάπνισμα,4,Καρβελάς,4,Καρδαράς,1,Καρναβάλι,10,Καρυές,1,καρχαρίας,1,Καστανιές,2,Καστάνιτσα,1,κάστανο,7,καστανοπααγωγοί,1,καστανοπαραγωγοί,3,καταγγελίες,5,Καταδυτικό πάρκο,29,καταναλωτές,7,καταστήματα,10,κατηγορία,1,κατοικίδια,2,Κατσίρης,2,Καύσιμα,6,καύσωνας,1,ΚΔΑΜ,1,ΚΔΑΠ,3,ΚΕΚ,3,Κέντρα Κοινότητας,6,Κέντρο Κοινότητας,10,Κέντρο Πληροφόρησης,8,Κέντρο Πρόληψης,3,Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας,7,Κέντρο Υγείας,118,Κεντροαριστερά,4,ΚΕΠ,3,Κεραυνός,1,Κηδεία,142,ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.,1,Κιβωτός του Κόσμου,4,ΚΙΝΑΛ,3,Κίνημα Αλλαγής,33,κινηματογράφος,81,Κίνηση,1,ΚΚΕ,81,Κλειστό Γυμναστήριο,5,κληροδοτήματα,18,κλήρωση,2,ΚΝΕ,1,Κοινωνία,90,Κοινωνικά,440,Κοινωνικά Εκκλησία,1,Κοινωνικά Λεωνίδιο,2,Κοινωνικά Νότια Κυνουρία,1,Κοινωφελής Επιχείρηση,27,Κόκκορης,1,κολύμβηση,6,Κοντοζαμάνης,27,κοπή πίτας,30,Κορακοβούνι,3,Κορινθία,9,Κόρινθος,2,Κορολόγος,1,Κορομηλιά,1,κορονοϊός,415,Κορωνοϊός,392,Κοσμάς,288,Κόσμος,99,Κοτρώτσος,1,Κοτσώλης,1,Κουκλοθέατρο,15,Κουνουπιά,32,Κουτρούκης,5,ΚΠΝΝΑ,1,κρεοπωλεία,1,Κρυονέρι,4,ΚΤΕΛ,69,Κτηματική Υπηρεσία,4,Κτηματολόγιο,21,κτηνοτρόφοι,47,ΚΤΥΠ,1,κυκλοφοριακές ρυθμίσεις,38,κυκλοφοριακό,33,Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου,7,Κυνηγετικός Σύλλογος,40,Κυνηγοί,35,Κυνουρία,42,Κυπαρίσσι,1,Κύπελλο Αρκαδίας,21,Κύπρος,3,Κωνσταντινόπουλος,134,Κώστας Βλάσης,36,Λαϊκή αγορά,117,Λαϊκή Ενότητα,11,Λαική συσπείρωση,48,Λαϊκή συσπείρωση,26,Λάκκος,11,Λάκος,7,Λακωνία,20,Λαλουδάκης,38,Λαμπρόπουλος,44,Λαογραφία,77,ΛΑΟΣ,1,λαχειοφόρος,6,Λειβαδά,1,Λειβάδι,19,Λεκκός,1,λευκή νύχτα,1,Λεωνίδιο,3972,Λεωνίδιο Αλλάζουμε,8,Λεωνίδιο Επικαιρότητα,1,Λεωνίδιο Επικαιρότητα Ανακοινώσεις,1,Λεωνίδιο Κοινωνικά,1,Λεωνίδιο Κοινωνικά Επικαιρότητα,1,Λεωνίδιο Νότια Κυνουρία,3,Λεωφορία,2,Λιβάδι,13,Λιμάνι,30,Λιμεναρχείο,63,Λιμενικό Σώμα,44,Λιμενικό Ταμείο,9,λογιστές,24,Λούλουγγας,1,Λύκειο,84,Λυκουρέντζος,76,Λυμπεροπούλου,2,Λυσίκατος,137,μαγειρική,4,Μαθητές,2,Μαίναλο,4,Μανδρώνης,3,Μάνος,1,Μάνου Ελένη,1,Μανώλης,3,Μανώλης Δολιανίτης,36,Μανώλης Μάκαρης,6,Μαρί,35,Μαρνέρης,118,Μαρτάνο,5,Μέλανα,13,Μέλι,1,Μελισσοκόμοι,15,Μελιτζάzz,190,Μέρα25,6,Μεσσηνία,19,Μετανάστες,2,μεταφορά μαθητών,2,μέτρα προστασίας,21,Μετρό,1,Μητέρα,6,Μητρόπολη,16,Μητσοτάκης,18,Μηχανές,1,Μηχανικοί,8,Μιχελάκης,2,ΜΜΕ,7,Μνημείο,1,μνημόσυνο,51,Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΜΔ ΠΠ) Νότιας Πελοποννήσου,6,Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου,1,Μοναστήρι,6,μονοπάτια,4,ΜΟΡΕΑΣ,5,ΜΟΡΙΑΣ ΑΕ Α.Ο.Τ.Α,2,Μορφωτικός Σύλλογος,112,Μοτοπαρέα,67,Μοτοπαρέα Λεωνιδίου,8,Μοτοσικλέτα,49,Μούρα,3,μουσεία,44,μουσική,17,μουστός,3,Μπακούρης,1,Μπαμπαδήμας,57,Μπάσκετ,556,Μπάσκετ Α. Σ. Λεωνιδίου,9,Μπερέτσος,1,Μπερτζελέτος,6,Μπιρσίμ,8,Μπουντρούκας,5,Μυθική Πελοπόννησος,3,ν,1,Ναρκωτικά,2,Νατάσα Πετρούλια,4,ναυάγιο,1,Ναύπλιο,2,Ναυτικοί,4,ΝΔ,240,Νέα Γρίπη,6,Νέα Δημοκρατία,58,Νέα Πελοπόννησος,224,Νέα Πορεία για τη Νότια Κυνουρία,24,Νέοι Δρόμοι,2,Νεολαία ΠΑΣΟΚ,3,νερό,7,νηπιαγωγείο,77,νίκ,1,Νίκας,113,Νικολάκου,10,ΝΟΔΕ,4,Νομαρχία Αρκαδίας,6,νομοσχέδιο,1,Νότια Κυνουρία,23,Νότια Κυνουρία,5990,Νότια Κυνουρία Τουρισμός,1,ΝΠΙΔ,1,ντοκιμαντέρ,8,νυχτερινό ρεύμα,1,ξενοδοχεία,1,Ξενοδόχοι,32,Ξύλα,1,Ο άλλος δρόμος,21,Ο τόπος μας,5,Ο.Ε.ΕΣ.Π.,1,Ο.Τ.Ε.,6,ΟΑΕΔ,77,ΟΑΕΕ,21,ΟΓΑ,25,Οδηγίες,19,Οδηγοί,1,οδικό δίκτυο,2,Οδοιπορικό Ιστορίας,3,οδοντιατρικός Αρκαδίας,2,οεβα,1,ΟΕΒΕΑ,2,Οικ,1,Οικοδόμοι,4,Οικολόγοι,6,Οικονομία,940,Οικονομική επιτροπή,164,Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος,3,Οινοπαραγωγοί,5,ΟΚΕ,1,Ολυμπιακοί Αγώνες,2,Ολυμπιακός,1,Ολυμπιακός Λεωνιδίου,264,ομιλία,26,Ομογένεια,51,Ομοσπονδία TKD ITF,8,ΟΝΝΕΔ,9,ΟΠΑΠ,5,ΟΠΕΚΑ,6,ΟΠΕΚΕΠΕ,4,όπερα,1,Όραμα-Γνώση - Πρόοδος,5,Όραμα-Γνώση-Πρόοδος,56,Ορειβασία,196,Ορθοπαιδικός,1,ορκωμοσία,2,ΟΣΔΕ,4,οσε,5,Όσκαρ,1,ΟΤΑ,14,Ουκρανία,4,Ουράνης,4,Π.Ο.Ε.,1,Π.Ο.Φ.Ε.Ε.,1,παγκόσμια ημέρα,3,Παγώνης,2,ΠΑΖΛ,6,Παιδί,76,παιδί Τυρός,1,Παιδίατρος,11,Παιδικά χωριά SOS,2,Παιδική Χαρά,13,Παιδική Χορωδία,16,Παιδικό Πρωτάθλημα Αρκαδίας,2,Παιδικό Πρωτάθλημα Αρρκαδίας,1,παιδικός σταθμός,45,Παιδότοπος,1,παλαίμαχοι,2,Παλαιοχώρι,67,ΠΑΜΕ,6,Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο,4,Παναγιωτόπουλος,1,Παναρκαδική ομοσπονδία,35,Παναρκαδική ομοσπονδία Αμερικης,3,Παναρκαδικό Νοσοκομείο,62,Παναρκαδικό Συνδικάτο Εργατών Οικοδόμων,1,Παναρκαδικός,3,Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας,4,Πανελλήνιες,42,Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου,30,πανηγύρια,66,Πανθυρεατικός,3,Πανσέληνος,1,Παπαδημητρόπουλος,1,Παπαηλιού,35,Παπαθανασόπουλος,158,Παπαμιχαήλ,3,Παπανδρέου,4,παραδοσιακοί χοροί,8,Παραλία Τυρού,4,Παραλίες,17,Παράλιο Άστρος,1,παράξενα,1,Παραπολιτικά,1,ΠαραΤυρό,36,παρέλαση,7,Παρθενώνας,1,Πάρνωνας,42,Πάρνωνας Α.Ε.,1,Παρουσίαση,14,ΠΑΣΟΚ,91,ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής,53,Πάσχα,259,Πατσαρίνος,1,Πάχος,2,ΠΕ Αρκαδίας,82,ΠΕΔ,5,Πεζοπορία,62,Πεζοπόροι Τυρού,199,Πειραιώς,1,Πελετά,222,Πελοπόνησος Αφετηρία Ζωής,19,Πελοποννησιακή Ένωση,3,Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας,11,Πελοποννησιακή Συμμαχία,3,Πελοπόννησος,211,πελοπόννησος - Αφετηρία Ζωής,1,Πελοπόννησος ΑΕ,1,Πελοπόννησος Οικολογική,2,Πελοπόννησος Πρώτα,6,Πελοπόννησος Expo,2,πεπ,1,Πέρα Μέλανα,91,Περιβάλλον,274,περιβάλον,1,Περιοδικό,1,Περιπατητικός τουρισμός,7,Περιφέρεια Πελοποννήσου,1741,Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου,11,Περιφερειακή Επιτροπή,1,Περιφερειακό Συμβούλιο,67,ΠεΣυ,1,Πετρέλαιο,3,Πέτρος Τατούλης,211,Πηγάδι,51,πιστοποιητικά,3,πίτα,6,Πλάκα,215,Πλατανάκι,27,πλημμύρες,2,πνευματική ιδιοκτησία,2,Πνιγμός,5,πο,1,Ποδήλατο,39,Ποδόσφαιρο,2151,ΠΟΕ-ΟΤΑ,1,Ποίηση,5,Πολεμική Αεροπορία,5,Πολεμικό Ναυτικό,3,πόλεμος,3,Πολιτικά,1328,Πολιτική προστασία,57,Πολιτισμός,1040,Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Απανταχού Πουλιθριωτών,2,Πολιτιστικός Σύλλογος,17,Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρού,6,Πολίχνη-Δράση,1,Πολτική,2,πολύτεκνοι,3,Πολυτεχνείο,2,Ποτάμι,6,Πούλιθρα,262,Πραγματευτή,82,Πρασιές,1,Πραστός,42,Πρέγασος,1,Πρόεδρος της Δημοκρατίας,2,προειδοποιήσεις,3,προκηρύξεις,87,Προσκλήσεις,2,Πρόσκληση,10,πρόσκοποι,1,Προσφορά εργασίας,7,Πρόσφυγες,2,Πρόσωπα,34,Πρώτα η Πελοπόννησος,33,πρώτες βοήθειες,4,πρωτοβάθμια εκπαίδευση,2,Πρωτομαγιά,10,πρωτοχρονιά,10,πτηνά,1,Πυρασφάλεια,3,πύργος Τσικαλιώτη,25,Πυργούδι,3,Πυρόπληκτοι,5,πυροπροστασία,4,Πυροσβεστική,144,πυσδε,1,πωλήσεις ακινήτων,40,πωλήσεις επιχειρήσεων,2,πωλήσεις οχημάτων,6,ραδιόφωνο,6,Ρέππας,8,ρετρό,5,ρεύμα,10,Ρολόι,1,Ρουσιάς,4,ρύθμιση οφειλών,2,Σ.Ο.Κ,1,Σαλάκος,10,Σαμαράς,1,Σαμπατική,38,ΣΑΟΟ,6,Σαπουνακαίικα,21,Σαπουνακέικα,3,Σαπουνακέϊκα,35,Σαραντάρης,28,ΣΔΑΜ,1,σεισμός,34,σεμινάριο,32,ΣΕΤΕ,3,Σιδηρόδρομος,4,Σινεμά,177,σίταινα,5,Σιώρας,23,σκάκι,2,Σκαντζός,24,Σκύλος,1,Σπηλαιολόγοι,24,Στάικος Χρήστος,3,Στατιστική Υπηρεσία,9,ΣτΕ,3,Στεγνοκαθαριστήριο,1,Στέφανος Κασσελάκης,1,Στίβος,49,στρατολογία,4,συγκοινωνία,15,Σύλλογος "Αγ.Απόστολοι",28,Σύλλογος "Άγιος Γεώργιος",3,Σύλλογος "Αθηνά",10,Σύλλογος "Απόλλων",16,Σύλλογος "Επαρχία Κυνουρίας",4,Σύλλογος "Ζεστή Φωλιά",9,Σύλλογος "Η Πολίχνη",3,Σύλλογος "Λεωνίδιον",20,Σύλλογος Αμυγδαλιάς,2,Σύλλογος Αναρριχητών,1,Σύλλογος Απανταχού Αμυγδαλιωτών,12,Σύλλογος Απανταχού Βασκινιωτών,7,Σύλλογος Απανταχού Πηγαδιωτών,4,Σύλλογος Απανταχού Τσιταλιωτών,11,σύλλογος Βασκινιωτών,4,Σύλλογος γονέων,155,Σύλλογος Δαφνώνας,10,Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Αρκαδίας,2,Σύλλογος Καφεστιατόρων Αρκαδίας,4,Σύλλογος Κτηνοτρόφων,3,Σύλλογος Μαριωτών,13,Σύλλογος Παλαιοχωριτών,6,Σύλλογος Πεζοπόρων Τυρού,49,Σύλλογος Πελετιωτών,1,Σύλλογος Πηγαδιωτών,1,Σύλλογος Πολυτέκνων Αρκαδίας,1,Σύλλογος Πραστού και Τσακωνιάς,1,Σύλλογος Πωλητών Λαϊκών Αγορών Λεωνιδίου - Άστρους,1,Σύλλογος Φροντιστών Αρκαδίας-Λακωνίας,9,Σύλλογος"Πολίχνη",9,Συμπολιτεία,70,Συναυλία,151,Σύνδεσμος Κοσμιτών,1,Συνέδριο,52,συνέντευξη,45,συνήγορος του πολίτη,1,συνταγές,37,συνταγογράφηση,1,Συνταξιούχοι,30,ΣΥΡΙΖΑ,45,ΣΥΡΙΖΑ.,147,σχολεία,58,Σχολή Οδηγών,2,σχόλια,1,Σωματείο Γυναικών,2,Σωματείο εργαζόμενων στην ενέργεια Νομών Πελοποννήσου,5,Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες Αρκαδίας,4,τ,1,Τ.,1,Τ.Α.Π.,1,Τ.Ε.Ε.,11,Τ.Ο.Π.,4,Ταβέρνα,1,ΤΑΞΙ,2,ταξίδια,3,ΤΑΠΤΟΚ,3,Τατούλης,268,ΤΕΒΑ,22,ΤΕΕ,8,τέλη,8,τέλη κυκλοφορίας,5,Τέμπη,1,τένις,2,τέννις,5,Τέχνη,11,Τεχνικό Πρόγραμμα,11,Τεχνολογία,59,Τηγάνι,3,τηλεόραση,113,τηλεφωνία,1,Τίμος Κατσίπος,1,τοξοβολία,5,Τοπικά,18,Τοπικό Αρχείο,4,Τορόντο,1,Τορυισμός,1,Τουρισμός,540,Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου,5,Τράπεζα Πειραιώς,6,τράπεζες,23,Τρίαθλο,30,Τριανταφύλλου,3,Τρίπολη,10,Τρίτεκνοι,7,Τροχαία,5,Τροχαίο,52,Τροχάνη,1,Τροχόσπιτα,1,Τσάκωνες Περιπατητές,32,Τσακωνιά,151,Τσακώνικη διάλεκτος,72,τσακώνικη μελιτζάνα,6,Τσακώνικη υφαντική,19,τσακώνικο συνέδριο,6,Τσακώνικος Δρόμος,10,Τσακώνικος Συνεταιρισμός,1,Τσακώνικος Συνεταιρισμός Γυναικών,2,Τσακώνικος Χορός,18,Τσακωνοπαρέα,24,Τσέρφο,1,Τσιγκούνης,13,Τσικνοπέμπτη,8,Τσιλιβής,2,Τσίπρας,1,Τσιτάλια,67,ΤΣΜΕΔΕ,1,Τύπος,1,Τυρός,1170,Τύρος,1,Τυρός Τρίαθλον,5,Υγεία,856,ύδρευση,4,ΥΠΕΞ,2,ΥΠΕΣ,1,Υπηρεσίες,11,υποδομών,1,Υποθηκοφυλακείο,2,Υποτροφίες,12,Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης,4,Υπουργείο Εργασίας,3,Υπουργείο Εσωτερικών,6,Υπουργείο Ναυτιλίας,3,Υπουργείο Παιδείας,22,Υπουργείο Πολιτισμού,3,Φ.Ο.Σ.Λ.,1,Φάμπρικα,1,Φάμπρικα Πολιτισμού,167,Φαράγγι,1,Φαρμακεία,4,Φαρμακοποιοί,5,ΦΕΚ,1,Φεστιβάλ,79,Φεστιβάλ αναρρίχησης,21,Φεστιβάλ Γαστρονομίας,1,Φεστιβάλ Μελιτζάνας,58,Φεστιβάλ Μπύρας Πελοποννήσου,1,Φιλαρμονική,38,Φιλόδημοι Πολίτες,41,Φιλοζωικός Σύλλογος,2,φιλόζωοι,21,Φίλοι Εθνικής Ελλάδος,1,Φλόγα,1,ΦΟΔΣΑ,4,φοιτητές,2,Φορέας Διαχείρησης Πάρνωνα,10,Φορέας Διαχείρισης Οικολογικού Πάρκου,152,Φορείς,8,φορολογία,60,Φορολογικά,107,Φόρος ακινήτων,1,φυσικό αέριο,6,Φωκιανό,35,Φωτιά,7,Φωτογραφία,12,Φωτογραφίες,67,ΧΑΔΑ,6,χάκερς,1,Χαμόγελο του παιδιού,15,Χαράλαμπος Λυσίκατος,50,Χάρτες,3,Χείλαρης,16,χιόνια,28,Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου,1,χιούμορ,1,Χορευτικό συγκρότημα,7,Χορευτικός Όμιλος,7,χοροεσπερίδα,48,Χορός,52,Χορωδία,43,Χορωδία Ενηλίκων,21,Χουζούρης,4,Χούνη,3,Χριστούγεννα,299,Χρονογράφημα,14,Χρυσή Αυγή,23,Ψαράς,1,ψάρεμα,2,Ψαρολόγος,9,Ψηφιακή Διακυβέρνηση,23,ψήφισμα,7,Ψυκτικοί,1,Ψυχολογία,10,Ωδείο,16,ώρα,18,Advertorial,53,agenda,2,Beach Soccer,4,Beach Tennis,20,Beach Volley,50,Black Friday,3,Climbinleonidio,2,Erasmus,3,EUROPE DIRECT Πελοπόννησος,1,Events,1,expo,5,Facebook,17,fake news,1,Google,6,gov,7,I Love GR,11,Kορωνοϊός,1,Leader,42,leonidion.gr,1,Lockdown,39,natura,3,open mall,2,Open Real Estate,10,Peloponnese Wine festival,2,Photo Gallery,1,Pizza,1,POS,1,Rally,1,Taekwon Do,78,Taxisnet,10,TKD WTF,15,Toolbar,1,top,13,TsakoniART,1,Tyros Action Camp,3,TYROS OPEN SEA SWIM EVENT,3,TYROS SEA Festival,13,Tyros Triathlon,15,TyrosRun,21,Unesco,1,Video,1325,Viral,1,WWF,2,Yoga,2,
ltr
item
Leonidion.gr: Αιολικό πάρκο ισχύος 20,4 MW στα Πελετά!
Αιολικό πάρκο ισχύος 20,4 MW στα Πελετά!
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhYrrTjyNEaVW96Ay2dyaffB8xj-DcpbcJ_Jep9gl8AFm18tEqU-TIf0WQB0urmbTOStVve_ofOZYa0EjYiPX3jui1LWj_XJpUeE4w82W6BRvfJMr8Je0O2CDTaXgDD3M-dWOWHYOBVg/s640/CD63A7B0BA16E9B9D52FAAE811CC77D7.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhYrrTjyNEaVW96Ay2dyaffB8xj-DcpbcJ_Jep9gl8AFm18tEqU-TIf0WQB0urmbTOStVve_ofOZYa0EjYiPX3jui1LWj_XJpUeE4w82W6BRvfJMr8Je0O2CDTaXgDD3M-dWOWHYOBVg/s72-c/CD63A7B0BA16E9B9D52FAAE811CC77D7.jpg
Leonidion.gr
https://www.leonidion.gr/2013/06/204-mw.html
https://www.leonidion.gr/
https://www.leonidion.gr/
https://www.leonidion.gr/2013/06/204-mw.html
true
1463647731720589503
UTF-8
Φορτώθηκαν όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκαν δημοσιεύματα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσοτερα Cancel reply Διαγραφή Από τον Αρχική σελίδα Σελίδες Δημοσιεύματα Δείτε τα όλα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH Όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκε δημοσίευμα που να ταιριάζει στην αναζήτηση ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαίου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαίου Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες πριν χτες $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες πριν περισσότερες από 5 εβδομάδες Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content