$type=three$count=3$show=home$height=220$snippet=hide$rdm=hide$a=hide$d=hide$la=hide$au=hide$com=0

Για τη μοντέρνα ξενιτιά

Άρθρο του Γιάννη Μπαμπαδήμα .                                                «Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ                   ...

Άρθρο του Γιάννη Μπαμπαδήμα.


                                               «Έτσι που τη ζωή σου ρήμαξες εδώ
                                                       στην κόχη τούτη τη μικρή,
                                                     σ' όλην την γη την χάλασες».

                                                                                                                                  Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ

Η εισαγωγή καταρτισμένου και ειδικευμένου εργατικού δυναμικού είναι ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι ισχυροί του πλανήτη, για να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους και να διευρύνουν το χάσμα που τους χωρίζει από τις φτωχότερες χώρες.

Τα οφέλη τους είναι πολλαπλά:

Α. Αποκτούν καταρτισμένο εργατικό δυναμικό, χωρίς να πληρώσουν το κόστος εκπαίδευσής τους, το οποίο μετακυλίεται στις χώρες προέλευσης. Ουσιαστικά, οι φτωχές χώρες του κόσμου πληρώνουν για την εκπαίδευση και τα πτυχία των στελεχών των χωρών της Δύσης, ενώ τα οφέλη από την εργασία τους τα καρπώνονται οι τελευταίες.

Β. Τονώνουν δημοκρατικά τις γηρασμένες και παρακμασμένες κοινωνίες τους, με δυναμικούς και φιλόδοξους νέους. Άνθρωποι φτωχοί και στερημένοι, αλλά εργατικοί και φιλόδοξοι, που, επιπλέον, δεν έχουν κανενός είδους κοινωνικούς, πολιτισμικούς και θρησκευτικούς δεσμούς και φραγμούς, αποτελούν παραδοσιακά το καλύτερο υλικό, το οποίο τροφοδότησε την ανάπτυξη των δυτικών οικονομιών.

Γ. Επιτυγχάνουν την περαιτέρω διάβρωση και παθητικοποίηση του πληθυσμού, δημιουργώντας κοινωνίες ελεγχόμενες, χωρίς συνοχή και προϋποθέσεις συλλογικής δράσης, που δεν έχουν καμία διάθεση (και συμφέρον;) να αντισταθούν και να εξεγερθούν. Μην ξεχνάμε, ότι οι επαναστάσεις γίνονται πάντα από συλλογικά υποκείμενα. Οι λαοί είναι που ξεσηκώνονται. Ποτέ τα άτομα και τα «πλήθη».

Δ. Αφήνουν τις φτωχές χώρες σε καθεστώς μόνιμης αιμορραγίας, στερώντας τις από τους ανθρώπους εκείνους που θα μπορούσαν, με τις ικανότητες και τον δυναμισμό τους, να τις βγάλουν από το τέλμα. Εντείνεται η εξάρτηση των χωρών αυτών από το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, εξάρτηση που επεκτείνεται και στον πολιτισμό, καθώς οι νέοι άνθρωποι παγκοσμίως μεγαλώνουν με την κουλτούρα και τα πρότυπα της Δύσης.

Ε. Την ίδια στιγμή, ενώ υποβαθμίζονται οι χώρες προέλευσης των μεταναστών, ισχυροποιείται το πολιτικό και οικονομικό τους κατεστημένο. Το πιο δυναμικό κομμάτι του πληθυσμού, που θα μπορούσε να απειλήσει το κατεστημένο αυτό, εξαναγκάζεται σε φυγή. Η φτώχεια αντιμετωπίζεται δια της... εξόδου και οι οικογένειες που μένουν πίσω συντηρούνται από τα εμβάσματα. Αμβλύνονται έτσι - χωρίς να επιλύονται - οι κοινωνικές ανισότητες. Όπως τη δεκαετία του '50 και του '60, που το ελληνικό κατεστημένο εξασφάλιζε τη διαιώνισή του, διώχνοντας τους Έλληνες που «περισσεύανε» στη Γερμανία και την Αυστραλία. Τότε, που το μετεμφυλιακό κράτος δήλωνε πως... «Η μετανάστευση είναι ευλογία Θεού για τον τόπο» (!!)

Αυτού του είδους η αιμορραγία είναι συχνό φαινόμενο, σε πολλά επίπεδα. Η ζωή και οι ευκαιρίες της πόλης αποψίλωναν ανέκαθεν την ύπαιθρο από τη νεολαία της, βυθίζοντάς την στην καθυστέρηση και την πληθυσμιακή γήρανση. Αντίστοιχα λειτουργεί, σε ταξικό επίπεδο, η κοινωνική κινητικότητα, η δυνατότητα, δηλαδή, που έχουν τα ανώτερα στρώματα της κοινωνίας να αφομοιώνουν τα πιο έξυπνα και δραστήρια μέλη των λαϊκών τάξεων, στερώντας τις τελευταίες από τα ταλέντα τους και διευρύνοντας το χάσμα μεταξύ τους. Το ίδιο, λοιπόν ισχύει και σε εθνικό επίπεδο. Η πλούσια Δύση θα έχει πάντα τη δυνατότητα να δελεάζει τη νεολαία της περιφέρειας, είτε προσφέροντας ανώτερο επίπεδο διαβίωσης και ευκαιρίες επαγγελματικής καταξίωσης, είτε, με τη γοητεία που ασκεί η κουλτούρα της, την οποία προωθεί ποικιλοτρόπως σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η εισαγωγή εγκεφάλων αποτέλεσε παραδοσιακά βασικό μοχλό ανάπτυξης της αμερικάνικης οικονομικής και τεχνολογικής ηγεμονίας. Η Μεγάλη Βρετανία χρησιμοποιούσε το επιστημονικό δυναμικό των πρώην αποικιών της, προκειμένου να καλύψει τις δικές της ανάγκες. Στις μέρες μας, αντίστοιχα, η Γερμανία, έχοντας εξασφαλίσει την υποταγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους οικονομικούς της σχεδιασμούς, έχει στήσει μια ολόκληρη βιομηχανία εισαγωγής πτυχιούχων. Καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα και έχει μεγάλη ανάγκη εξειδικευμένων εργαζομένων, επιδίδεται με ιδιαίτερο ζήλο στην προσέλκυση των ταλέντων της Ελλάδας και των άλλων νοτιοευρωπαϊκών χωρών που πλήττει, μέσω της προωθούμενης λιτότητας. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, ιδιαίτερη ευφυΐα, για να αντιληφθεί κανείς τις συνέπειες που έχει η διαρροή εγκεφάλων για τον τόπο μας...

Δεν θα γίνουμε Ελβετία

Με το μνημόνιο, οι ελληνικές άρχουσες τάξεις επέλεξαν ως νέο οικονομικό μοντέλο αυτό της οικειοθελούς αποικιοποίησης και κινεζοποίησης της χώρας. Μια νέα Ελλάδα - μπανανία, δωρεά στις ξένες εκείνες χώρες, δυτικές και ανατολικές, που θα αναλάβουν, ως αντάλλαγμα, την αναπαραγωγή των εγχώριων παρασιτικών ελίτ. Στις επιλογές αυτές, η ελληνική κοινωνία θα πρέπει να αντιπαρατάξει το δικό της μοντέλο. Το πρότυπο του «Ακάλυπτου» τελείωσε. Δεν είναι δυνατόν μια ολόκληρη χώρα 10 εκατομμυρίων να ζει από τις κρατικές προμήθειες και το συνάλλαγμα του τουρισμού. Ούτε βέβαια πρόκειται ποτέ να μεταμορφωθεί σε μια μεσογειακή Σίλικον Βάλεϊ διαφόρων επίδοξων Μπιλ Γκέιτς και Στηβ Τζομπς. Όσο απαραίτητη κι αν είναι, όμως, η οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, δεν αρκεί από μόνη της για να αντιστρέψει το κύμα φυγής των νέων ανθρώπων. Η απάντηση στο πρόβλημα δεν μπορεί και δεν θα είναι ποτέ αποκλειστικά και μόνον οικονομική. Δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε θα γίνουμε Ελβετία, για να γυρίσουν πίσω οι ξενιτεμένοι! Αυτό ούτε μπορεί να γίνει, ούτε και έγινε ποτέ στο παρελθόν. Αν οι «ανάγκες της αγοράς» οδήγησαν στη διαμόρφωση μιας ολόκληρης ιδεολογίας που σπρώχνει τους νέους ανθρώπους στο εξωτερικό, οι ανάγκες αυτού του τόπου και του λαού του μας υποχρεώνουν να διαμορφώσουμε μια αντίστοιχη ιδεολογία, που να κρατάει τους νέους ανθρώπους εδώ. Η Ελλάδα δεν θα σταματήσει να τρώει τα παιδιά της όταν γίνει Σουηδία. Θα σταματήσει να τρώει τα παιδιά της, όταν ο σημερινός κυρίαρχος μηδενισμός αντικατασταθεί από όραμα. Όταν θα μεγαλώσει μια γενιά που, έχοντας συνδέσει το μέλλον της με το μέλλον του τόπου που γεννήθηκε, θα προτιμήσει τον συλλογικό αγώνα από την ατομική φυγή. Θα προτιμήσει να μείνει και να παλέψει για ένα καλύτερο αύριο, αντί να παζαρεύει στην Ευρώπη έναν καλό μισθό. Για κάτι τέτοιο, όμως, δεν αρκούν οι επενδύσεις, τα κονδύλια και το «καινοτόμο επιχειρείν». Κάτι τέτοιο απαιτεί μια ιδεολογική επανάσταση και την αντικατάσταση ολόκληρου του σάπιου μοντέλου που κυριάρχησε στη ζωή μας, τις τελευταίες δεκαετίες. Και τούτο είναι δουλειά των νέων να γίνει. Όσων, τουλάχιστον, επιλέξουν, κατ' αρχήν, να μείνουν εδώ.


                                                                        Χαιρετίσματα 

                                                                Μπαμπαδήμας Γιάννης

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ


Όνομα

'Ωρα,1,"Κλεισθένης",1,΄Πούλιθρ,1,΄Υγεία,109,11ο Π.Τ. Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας,2,16η Μαρτίου,4,1821,25,25η Μαρτίου,52,28η Οκτωβρίου,33,6η ΥΠΕ,3,Α Χώρα νάμου,6,Α. Σ. Λεωνιδίου,16,Α.Ε.Μαρίου,61,Α.Ε.Σ. Κυνουρίας,2,Α.Ο.Σ.Λ,4,Α.Σ. TKD Λεωνιδίου,30,Α.Σ."Αρκάς",27,Α.Σ.Λεωνιδίου,871,Α.Τ.Λεωνιδίου,3,ΑΑΔΕ,3,Αβραντίνης,1,Αγ.Βασίλειος,17,Αγαπήνωρ,1,Αγγελίες,123,Αγία Παρασκευή,1,αγιασμός,4,Άγιος Βασίλειος,8,Αγίου Πνεύματος,4,Αγρότες,258,αγροτικό ιατρείο,1,Αγροτικός Συνεταιρισμός,59,Αγώνες δρόμου,93,αγωνισ,1,Αγωνιστική Συνεργασία,2,Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών,1,ΑΔΕΔΥ,7,ΑΔΜΗΕ,3,ΑΕΚ Τρίπολης,1,ΑΕΠΙ,5,Αεροδρόμια,2,Αερόστατα,2,Αθήνα,2,Αθλητικά,3384,Αθλητικά Ανακοινώσεις,1,Αθλητισμός,8,αιγιαλός,1,Αιμοδοσία,66,αιολικά πάρκα,1,ακτοπλοΐα,1,Αλιεία,9,αλιευτικός σύλλογος,3,αλιευτικός τουρισμός,2,Άλλα αθλήματα,197,ΑΜΕΑ,36,Αμπελουργοί,14,Αμυγδαλιά,28,αναγκαστικά μέτρα,17,Ανακοινώσεις,686,ανακύκλωση,1,Αναπτυξιακή Πάρνωνα,191,Αναρρίχηση,61,Αναρριχητικός - Ορειβατικός Σύλλογος Λεωνιδίου,17,Ανάσταση,2,Ανέλιξη,1,Ανεμογεννήτριες,28,Ανεξάρτητοι Έλληνες,8,Άνεργοι,22,Ανοικτό Πανεπιστήμιο,2,Ανοιχτή συνέλευση,8,αντάμωμα,1,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,1,Αντένα,2,Αντιφασίστες,1,Αξίζει να δείτε,105,Άξιον Εστί,3,απάτες,17,ΑΠΕ,6,απεργία,16,Απογραφή 2011,4,Απογραφή 2021,9,Απογραφή κτιρίων 2021,2,Αποζημιώσεις,8,Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου,1,Απόκριες,128,Απόλλων Τυρού,332,Απόλλωνας Τυρού,33,απολλώνιος δρόμος,1,άποροι,11,Απορρίμματα,22,Αποστολόπουλος,1,αποτελέσματα,1,Απόψεις,1,Απρόβλεπτα,1,απώλεια αντικειμένου,1,αρ,1,Αργολίδα,6,Άργος,1,Αργυράκη,1,Άρθρα,25,Άρθρο,4,Αρκαδία,2365,Αρκαδίας,1,Αρκαδικό Πανόραμα,5,Αρκαδικός,4,Άρση βαρών,2,Αρχαιολογία,30,Αρχείο Τσακωνιάς,210,Αρχιτέκτονες,7,Αρχοντικό Τσούχλου,39,Αρχοντικό Χατζηπαναγιώτη,2,ΑΣΕΠ,3,ΑΣΠΕΤ,1,Αστεία,2,Αστέρας Τρίπολης,3,Αστρος,2,Άστρος,34,Αστυνομία,392,Ασφαλιστικά ταμεία,77,ΑΤΕ,1,ατύχημα,11,Άυλη Πολιτιστική κληρονομιά,1,Αυτοδιοίκηση,27,αυτοδιοίκηση-εκλογές,108,Αυτοκίνητο,52,Αυτοκινητόδρομος,5,αφιέρωμα,9,Βαλασόπουλος,1,βασιλόπιτα,2,Βασκίνα,38,Βέμμος,9,Βενιζέλος,1,Βιβλίο,51,Βιβλιοθήκη,3,Βίντεο,100,Βιογραφικό,3,Βιολογικός,1,Βιτζηλαίου,5,Βιώσιμη Πόλη,2,Βλάβες,12,Βλάσης,77,Βλησιδιά,19,Βοήθεια στο σπίτι,2,Βόλεϊ,18,βόρεια Κυνουρία,1,Βουδούρης,7,βραβείο,2,Βρύση,1,Γ.Ε.Φ.,1,Γ.Σ.Τυρού,92,Γενική Συνέλευση,73,Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές,6,Γεωργοί,4,γήπεδα,2,γηροκομείο,16,Γιαννακόπουλος,1,Γιαννακούρας,43,Γιαννούσης,3,γιατροί,7,Γιορτή Αμυγδάλου,3,Γιορτή θαλασσινών,7,Γιορτή Κάστανου,2,Γιορτή Κρασιού,23,γιορτή μελιού,10,Γιορτή μελιτζάνας,24,Γιορτή πανσελήνου,2,Γιορτή του Ψαρά,22,Γιορτή Ψαρά,1,Γλυππία,2,γλυπτική,2,Γνώμες,419,Γόντικας,3,γσεε,4,Γυμνάσιο,126,Γυναίκα,10,Γύρος Αμπελώνων,2,Δ.Ε.Τυρού,17,Δ.Ο.Υ.,67,Δακοκτονία,14,Δαλιάνης,10,δανειολήπτες,3,Δασαρχείο,24,Δασικοί Χάρτες,2,Δαφνώνα,4,ΔΕΔΔΗΕ,38,Δέδε,2,Δέδες,4,ΔΕΕΠ,1,ΔΕΗ,92,ΔΕΚΟ,1,Δελτία τύπου,1137,δεντροφύτευση,2,δευτεροβάθμια,1,ΔΗ.ΣΥ.,8,ΔΗΚΕΝΚ,48,Δημ.Ραδιόφωνο Τρίπολης,4,ΔΗΜΑΡ,3,Δημητσάνα,1,δήμοι,1,Δημοπρασία,54,Δήμος Β.Κυνουρίας,11,Δήμος Βόρειας Κυνουρίας,11,Δήμος Γορτυνίας,1,Δήμος Λεωνιδίου,34,Δήμος Ν.Κυνουρίας,74,Δήμος Νότιας Κυνουρίας,1786,Δήμος Τυρού,1,Δημόσιο,3,δημοσιογράφοι,3,Δημοσκόπηση,2,δημοτικά τέλη,1,Δημοτικό Συμβούλιο,308,Δημοτικό Σχολείο,253,δημοψήφισμα,1,Δια Βίου Μάθηση,19,διάγγελμα,3,Διαγωνισμός,49,Διαδίκτυο,68,δίαθλο,1,διακοπή νερού,9,διακοπή ρεύματος,72,Διάλεξη,1,Διαμαρτυρία,8,Διαμονή,14,Διανομή τροφίμων,18,διασκέδαση,133,Διατροφή,13,διάφορα,8,διάφορα είδη,13,ΔΙΕΚ,5,Διεύθυνση Δασών,2,Δικαιοσύνη,78,Δικηγόρος,4,διόδια,1,δίπλωμα οδήγησης,1,Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,1,Δολιανά,1,δου,1,Δράκος,7,Δράσεις Κυνουρίας,3,Δράση,11,Δρίτσας,7,δρόμος,2,Δυνατή Πελοπόννησος,1,ΔΥΠΑ,4,δυστύχημα,19,δωρεά,31,Δώρο Πάσχα,1,Δώρο Χριστουγέννων,1,εγκαίνια,2,εγκύκλιος,1,ΕΕΣΠΟΦ,1,ΕΕΤΑΑ,1,ΕΕΤΕΜ Αρκαδίας,1,εθελοντισμός,39,έθιμα,7,Εθνική Ελλάδας,14,Εθνική Συσπείρωση,1,Εθνική Τράπεζα,7,ει,1,Ειδήσεις,5,Ειδικό Σχολείο,4,εκαβ,1,Εκδηλώσεις,1045,Εκδήλωση,4,Εκδρομή,79,Έκθεση,83,Έκθεση Φωτογραφίας,10,Εκκλησία,421,Εκλογες,4,Εκλογές,493,Εκπαίδευση,622,εκπομπή,3,εκπτώσεις,8,έκτακτα μέτρα,12,Εκτελεστική επιτροπή,4,ελαιοπαραγωγοί,68,ΕΛΓΑ,33,Ελεύθεροι επαγγελματίες,3,Ελιά,5,Ελλάδα,1656,Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία,3,Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας,1,Ελληνικός Στρατός,7,Ελλήνων Συνέλευσις,1,ΕΛΜΕ,18,ΕΛΣΤΑΤ,3,ΕΛΤΑ,8,Έλωνα,9,Εμβολιασμοί,29,Εμπορικό Ναυτικό,1,Εμπορικός σύλλογος,187,εμπόριο,5,Εμποροπανήγυρη,1,ΕΜΥ,18,Εναλλακτική Αριστερή Κίνηση Καθηγητών Αρκαδίας,2,Ενδιαφέρουν,258,Ενέργεια,10,ενεργειακή κρίση,1,Ενημέρωση,4,Ενίσχυση Επιχειρήσεων,5,ενοικίαση ακινήτων,18,ενοίκιο,1,Ένωση Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Αρκαδίας,1,Ένωση Ξενοδόχων,48,Ένωση Τουριστικών καταλυμάτων Νότιας Κυνουρίας,5,εξοικονομώ,4,Εξωτερική Πολιτική,3,ΕΟΔΥ,197,ΕΟΜΜΕΧ,1,ΕΟΠΥΥ,4,Εορτή,17,ΕΠΑ.Σ.Τρίπολης,1,ΕΠΑΛ,89,επαρχιακός Τύπος,2,επέτειοι,14,επίδομα θέρμανσης,2,επιδόματα,26,Επιδοτήσεις,47,Επικαιρότητ,1,Επικαιρότητα,13428,Επικαιρότητα Νότια Κυνουρία Λεωνίδιο,1,επικουρικό προσωπικό,1,Επιμελητήρια Πελοποννήσου,5,Επιμελητήριο Αρκαδίας,298,έπιπλα,1,Επιστολές,27,Επιτάφιος,4,Επιτροπή Αγώνα Πάρνωνα,2,Επιτροπή Διαβούλευσης,4,Επιτροπή Παιδείας,8,Επιχειρηματικότητα,89,Επιχειρήσεις,105,Επιχειρήσεις εστίασης,15,ΕΠΟ,3,ΕΠΣ Αρκαδίας,5,ΕΠΣ.Αρκαδίας,90,ΕΠΣΑ,47,Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα,5,Ερασιτεχνικό Πρωτάθλημα Αρκαδίας,102,Έργα,284,εργαζόμενοι,2,ΕΡΓΑΝΗ,1,Εργασία,376,Εργαστήριο,8,Εργατικό κέντρο,11,Έρευνα,1,ΕΡΤ,30,Ερυθρός Σταυρός,2,Ερωτηματολόγιο,1,εσαμεα,1,ΕΣΗΕΑ,1,ΕΣΠΑ,52,εστίαση,3,Εύη Τατούλη,66,Ευθυμογράφημα,18,Ευρωεκλογές,1,Ευρωπαική Ένωση,3,Ευχές,56,ΕΦΕΤ,10,ΕΦΚΑ,7,Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας,2,Ζαρίτσι,2,Ζαχαριάς,14,ζημιές,5,ζωγραφική,11,Ζωντανή μετάδοση,1,Ζώταλης,1,ηλεκτρονικό έγκλημα,1,Ηλιοπούλου,4,ημερίδα,31,Ηρακλής,1,Θέατρο,82,θέατρο σκιών,5,Θεοδωράκη,1,θεοδωράκης,2,θεολόγοι,2,Θεοφάνεια,32,θερινό σχολείο,3,θέρμανση,1,θηροφύλακες,5,Ι. Μ. Αγίου Νικολάου Σίντζας,2,Ι.Μ. Αρτοκωστάς,1,Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Καρυάς,4,Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Σίντζας,26,Ι.Μ.Ελώνης,89,Ι.Μ.Ταξιάρχη Μιχαήλ Μουράς,1,Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας,5,ιατροί,2,ιατρός,2,Ιδιαίτερα μαθήματα,5,ΙΕΚ,12,Ιερά Μονή Σίντζας,1,ΙΚΑ,38,ΙΚΑ.,1,ΙΝ.Ε.,1,ΙΝΕ ΓΣΕΕ,1,ΙΝΣΕΤΕ,1,ιπποειδή,1,Ισοπολιτεία,7,Ιστορικά,46,Κ.Ε.Δ.Ε,9,Κ.Ε.Ε.,2,Κ.Ε.Π.,14,Κ.Ε.Φ.,1,καζίνο,1,Καθαρά Δευτέρα,1,καιρός,237,κακοκαιρία,31,Καλαθά,1,κάλαντα,2,Κάλεσμα,1,Καλλικράτης,9,Καλό Λίβάδι,1,κάπνισμα,3,Καρβελάς,4,Καρδαράς,1,Καρυές,1,Καστανιές,2,Καστάνιτσα,1,κάστανο,7,καστανοπααγωγοί,1,καστανοπαραγωγοί,2,καταγγελίες,5,Καταδυτικό πάρκο,28,καταναλωτές,7,καταστήματα,9,κατηγορία,1,κατοικίδια,2,Κατσίρης,2,Καύσιμα,5,καύσωνας,1,ΚΔΑΜ,1,ΚΔΑΠ,2,ΚΕΚ,3,Κέντρα Κοινότητας,3,Κέντρο Κοινότητας,3,Κέντρο Πληροφόρησης,7,Κέντρο Πρόληψης,3,Κέντρο Πρόληψης Αρκαδίας,4,Κέντρο Υγείας,106,Κεντροαριστερά,4,ΚΕΠ,3,Κηδεία,35,ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.,1,Κιβωτός του Κόσμου,4,ΚΙΝΑΛ,3,Κίνημα Αλλαγής,33,κινηματογράφος,38,Κίνηση,1,ΚΚΕ,64,Κλειστό Γυμναστήριο,3,κληροδοτήματα,12,κλήρωση,2,ΚΝΕ,1,Κοινωνία,89,Κοινωνικά,390,Κοινωνικά Εκκλησία,1,Κοινωνικά Λεωνίδιο,1,Κοινωνικά Νότια Κυνουρία,1,Κοινωφελής Επιχείρηση,27,Κόκκορης,1,κολύμβηση,5,Κοντοζαμάνης,27,Κορακοβούνι,3,Κορολόγος,1,κορονοϊός,402,Κορωνοϊός,387,Κοσμάς,259,Κόσμος,97,Κοτρώτσος,1,Κοτσώλης,1,Κουκλοθέατρο,15,Κουνουπιά,31,Κουτρούκης,5,ΚΠΝΝΑ,1,Κρυονέρι,3,ΚΤΕΛ,66,Κτηματική Υπηρεσία,4,Κτηματολόγιο,20,κτηνοτρόφοι,43,κυκλοφοριακές ρυθμίσεις,29,κυκλοφοριακό,33,Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου,4,Κυνηγετικός Σύλλογος,40,Κυνηγοί,29,Κυνουρία,39,Κύπελλο Αρκαδίας,10,Κύπρος,3,Κωνσταντινόπουλος,105,Κώστας Βλάσης,25,Λαϊκή αγορά,113,Λαϊκή Ενότητα,11,Λαική συσπείρωση,41,Λαϊκή συσπείρωση,13,Λάκκος,11,Λάκος,7,Λακωνία,6,Λαλουδάκης,36,Λαμπρόπουλος,27,Λαογραφία,77,ΛΑΟΣ,1,λαχειοφόρος,6,Λειβαδά,1,Λειβάδι,17,Λεκκός,1,λευκή νύχτα,1,Λεωνίδιο,3399,Λεωνίδιο Αλλάζουμε,8,Λεωνίδιο Επικαιρότητα,1,Λεωνίδιο Επικαιρότητα Ανακοινώσεις,1,Λεωνίδιο Κοινωνικά,1,Λεωνίδιο Κοινωνικά Επικαιρότητα,1,Λεωνίδιο Νότια Κυνουρία,3,Λεωφορία,2,Λιβάδι,10,Λιμάνι,25,Λιμεναρχείο,62,Λιμενικό Σώμα,40,Λιμενικό Ταμείο,8,λογιστές,18,Λύκειο,83,Λυκουρέντζος,73,Λυμπεροπούλου,2,Λυσίκατος,133,μαγειρική,3,Μαίναλο,4,Μανδρώνης,2,Μάνος,1,Μανώλης,3,Μαρί,31,Μαρνέρης,118,Μέλανα,3,Μελισσοκόμοι,12,Μελιτζάzz,156,Μέρα25,1,Μεσσηνία,4,Μετανάστες,2,μεταφορά μαθητών,2,μέτρα προστασίας,21,Μετρό,1,Μητέρα,6,Μητρόπολη,10,Μητσοτάκης,12,Μηχανές,1,Μηχανικοί,6,Μιχελάκης,2,ΜΜΕ,5,Μνημείο,1,μνημόσυνο,41,Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΜΔ ΠΠ) Νότιας Πελοποννήσου,3,Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Νότιας Πελοποννήσου,1,Μοναστήρι,6,μονοπάτια,2,ΜΟΡΕΑΣ,5,ΜΟΡΙΑΣ ΑΕ Α.Ο.Τ.Α,1,Μορφωτικός Σύλλογος,103,Μοτοπαρέα,67,Μοτοπαρέα Λεωνιδίου,6,Μοτοσικλέτα,49,Μούρα,3,μουσεία,39,μουσική,17,μουστός,3,Μπακούρης,1,Μπαμπαδήμας,57,Μπάσκετ,542,Μπάσκετ Α. Σ. Λεωνιδίου,4,Μπερέτσος,1,Μπερτζελέτος,6,Μπιρσίμ,8,Μπουντρούκας,5,Μυθική Πελοπόννησος,3,ν,1,Ναρκωτικά,2,Νατάσα Πετρούλια,4,Ναύπλιο,2,Ναυτικοί,4,ΝΔ,240,Νέα Γρίπη,5,Νέα Δημοκρατία,21,Νέα Πελοπόννησος,39,Νέοι Δρόμοι,2,Νεολαία ΠΑΣΟΚ,3,νερό,5,νηπιαγωγείο,75,Νίκας,67,Νικολάκου,10,ΝΟΔΕ,4,Νομαρχία Αρκαδίας,6,νομοσχέδιο,1,Νότια Κυνουρία,16,Νότια Κυνουρία,5527,Νότια Κυνουρία Τουρισμός,1,ΝΠΙΔ,1,ντοκιμαντέρ,7,νυχτερινό ρεύμα,1,Ξενοδόχοι,31,Ξύλα,1,Ο άλλος δρόμος,21,Ο τόπος μας,5,Ο.Ε.ΕΣ.Π.,1,Ο.Τ.Ε.,6,ΟΑΕΔ,77,ΟΑΕΕ,21,ΟΓΑ,25,Οδηγίες,19,Οδηγοί,1,οδικό δίκτυο,1,οεβα,1,Οικοδόμοι,4,Οικολόγοι,6,Οικονομία,719,Οικονομική επιτροπή,126,Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος,3,Οινοπαραγωγοί,2,ΟΚΕ,1,Ολυμπιακοί Αγώνες,2,Ολυμπιακός,1,Ολυμπιακός Λεωνιδίου,263,ομιλία,26,Ομογένεια,51,Ομοσπονδία TKD ITF,8,ΟΝΝΕΔ,9,ΟΠΑΠ,5,ΟΠΕΚΑ,6,ΟΠΕΚΕΠΕ,4,όπερα,1,Όραμα-Γνώση-Πρόοδος,43,Ορειβασία,196,Ορθοπαιδικός,1,ορκωμοσία,2,ΟΣΔΕ,3,οσε,3,Όσκαρ,1,ΟΤΑ,13,Ουκρανία,4,Ουράνης,4,Π.Ο.Ε.,1,Π.Ο.Φ.Ε.Ε.,1,παγκόσμια ημέρα,3,Παγώνης,2,ΠΑΖΛ,6,Παιδί,76,παιδί Τυρός,1,Παιδίατρος,11,Παιδικά χωριά SOS,2,Παιδική Χαρά,13,Παιδική Χορωδία,16,παιδικός σταθμός,43,Παιδότοπος,1,παλαίμαχοι,2,Παλαιοχώρι,63,ΠΑΜΕ,6,Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο,2,Παναγιωτόπουλος,1,Παναρκαδική ομοσπονδία,28,Παναρκαδική ομοσπονδία Αμερικης,1,Παναρκαδικό Νοσοκομείο,57,Παναρκαδικό Συνδικάτο Εργατών Οικοδόμων,1,Παναρκαδικός,2,Πανελλήνιες,34,Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου,17,πανηγύρια,64,Πανθυρεατικός,3,Πανσέληνος,1,Παπαδημητρόπουλος,1,Παπαηλιού,21,Παπαθανασόπουλος,158,Παπαμιχαήλ,3,Παπανδρέου,4,παραδοσιακοί χοροί,8,Παραλία Τυρού,4,Παραλίες,15,παράξενα,1,ΠαραΤυρό,31,παρέλαση,5,Παρθενώνας,1,Πάρνωνας,37,Παρουσίαση,14,ΠΑΣΟΚ,88,ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής,9,Πάσχα,239,Πατσαρίνος,1,Πάχος,2,ΠΕ Αρκαδίας,24,ΠΕΔ,3,Πεζοπορία,35,Πεζοπόροι Τυρού,184,Πειραιώς,1,Πελετά,207,Πελοποννησιακή Ένωση,3,Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας,8,Πελοποννησιακή Συμμαχία,3,Πελοπόννησος,186,Πελοπόννησος ΑΕ,1,Πελοπόννησος Οικολογική,2,Πελοπόννησος Πρώτα,5,πεπ,1,Πέρα Μέλανα,84,Περιβάλλον,270,περιβάλον,1,Περιοδικό,1,Περιπατητικός τουρισμός,7,Περιφέρεια Πελοποννήσου,1360,Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου,7,Περιφερειακό Συμβούλιο,31,ΠεΣυ,1,Πετρέλαιο,2,Πέτρος Τατούλης,41,Πηγάδι,47,πιστοποιητικά,3,πίτα,3,Πλάκα,203,Πλατανάκι,26,πλημμύρες,1,πνευματική ιδιοκτησία,2,Πνιγμός,5,πο,1,Ποδήλατο,38,Ποδόσφαιρο,2114,Ποίηση,5,Πολεμική Αεροπορία,4,Πολεμικό Ναυτικό,3,πόλεμος,3,Πολιτικά,933,Πολιτική προστασία,51,Πολιτισμός,951,Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Απανταχού Πουλιθριωτών,1,Πολιτιστικός Σύλλογος,17,Πολιτιστικός Σύλλογος Τυρού,5,Πολίχνη-Δράση,1,Πολτική,1,πολύτεκνοι,3,Πολυτεχνείο,1,Ποτάμι,6,Πούλιθρα,239,Πραγματευτή,75,Πρασιές,1,Πραστός,40,Πρόεδρος της Δημοκρατίας,2,προειδοποιήσεις,3,προκηρύξεις,87,Προσκλήσεις,2,Πρόσκληση,10,Προσφορά εργασίας,7,Πρόσφυγες,2,Πρόσωπα,34,πρώτες βοήθειες,2,Πρωτομαγιά,7,πρωτοχρονιά,2,πτηνά,1,Πυρασφάλεια,3,πύργος Τσικαλιώτη,16,Πυργούδι,3,Πυρόπληκτοι,5,πυροπροστασία,3,Πυροσβεστική,127,πυσδε,1,πωλήσεις ακινήτων,39,πωλήσεις επιχειρήσεων,2,πωλήσεις οχημάτων,6,ραδιόφωνο,6,Ρέππας,8,ρετρό,4,ρεύμα,8,Ρολόι,1,Ρουσιάς,4,ρύθμιση οφειλών,2,Σ.Ο.Κ,1,Σαλάκος,7,Σαμαράς,1,Σαμπατική,34,ΣΑΟΟ,6,Σαπουνακαίικα,15,Σαπουνακέικα,2,Σαπουνακέϊκα,35,Σαραντάρης,28,σεισμός,27,σεμινάριο,30,ΣΕΤΕ,3,Σιδηρόδρομος,3,Σινεμά,174,σίταινα,5,Σιώρας,21,Σκαντζός,10,Σπηλαιολόγοι,19,Στάικος Χρήστος,1,Στατιστική Υπηρεσία,9,ΣτΕ,2,Στεγνοκαθαριστήριο,1,Στίβος,48,στρατολογία,4,συγκοινωνία,15,Σύλλογος "Αγ.Απόστολοι",28,Σύλλογος "Άγιος Γεώργιος",3,Σύλλογος "Αθηνά",10,Σύλλογος "Απόλλων",16,Σύλλογος "Επαρχία Κυνουρίας",4,Σύλλογος "Ζεστή Φωλιά",7,Σύλλογος "Η Πολίχνη",1,Σύλλογος "Λεωνίδιον",20,Σύλλογος Αμυγδαλιάς,1,Σύλλογος Αναρριχητών,1,Σύλλογος Απανταχού Αμυγδαλιωτών,12,Σύλλογος Απανταχού Βασκινιωτών,5,Σύλλογος Απανταχού Πηγαδιωτών,3,Σύλλογος Απανταχού Τσιταλιωτών,10,σύλλογος Βασκινιωτών,4,Σύλλογος γονέων,152,Σύλλογος Δαφνώνας,10,Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Αρκαδίας,2,Σύλλογος Κτηνοτρόφων,3,Σύλλογος Μαριωτών,13,Σύλλογος Παλαιοχωριτών,6,Σύλλογος Πεζοπόρων Τυρού,24,Σύλλογος Πελετιωτών,1,Σύλλογος Πηγαδιωτών,1,Σύλλογος Πολυτέκνων Αρκαδίας,1,Σύλλογος Πραστού και Τσακωνιάς,1,Σύλλογος Φροντιστών Αρκαδίας-Λακωνίας,5,Σύλλογος"Πολίχνη",9,Συμπολιτεία,70,Συναυλία,144,Σύνδεσμος Κοσμιτών,1,Συνέδριο,48,συνέντευξη,40,συνήγορος του πολίτη,1,συνταγές,31,συνταγογράφηση,1,Συνταξιούχοι,26,ΣΥΡΙΖΑ,7,ΣΥΡΙΖΑ.,147,σχολεία,25,Σχολή Οδηγών,2,σχόλια,1,Σωματείο Γυναικών,2,Σωματείο εργαζόμενων στην ενέργεια Νομών Πελοποννήσου,4,Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και Υπηρεσίες Αρκαδίας,4,Τ.,1,Τ.Α.Π.,1,Τ.Ε.Ε.,11,Τ.Ο.Π.,4,Ταβέρνα,1,ΤΑΞΙ,2,ταξίδια,3,ΤΑΠΤΟΚ,3,Τατούλης,268,ΤΕΒΑ,15,ΤΕΕ,4,τέλη,7,τέλη κυκλοφορίας,2,τένις,1,τέννις,5,Τέχνη,11,Τεχνικό Πρόγραμμα,10,Τεχνολογία,55,Τηγάνι,3,τηλεόραση,108,τηλεφωνία,1,τοξοβολία,5,Τοπικά,18,Τοπικό Αρχείο,4,Τορόντο,1,Τουρισμός,514,Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου,4,Τράπεζα Πειραιώς,6,τράπεζες,23,Τρίαθλο,30,Τριανταφύλλου,3,Τρίπολη,7,Τρίτεκνοι,7,Τροχαία,5,Τροχαίο,46,Τροχάνη,1,Τσάκωνες Περιπατητές,15,Τσακωνιά,137,Τσακώνικη διάλεκτος,70,τσακώνικη μελιτζάνα,6,Τσακώνικη υφαντική,18,Τσακώνικος Δρόμος,7,Τσακώνικος Συνεταιρισμός,1,Τσακώνικος Συνεταιρισμός Γυναικών,2,Τσακώνικος Χορός,18,Τσακωνοπαρέα,19,Τσέρφο,1,Τσιγκούνης,13,Τσικνοπέμπτη,4,Τσιλιβής,2,Τσιτάλια,59,ΤΣΜΕΔΕ,1,Τύπος,1,Τυρός,1039,Τύρος,1,Τυρός Τρίαθλον,4,Υγεία,839,ύδρευση,3,ΥΠΕΞ,2,ΥΠΕΣ,1,Υπηρεσίες,11,υποδομών,1,Υποθηκοφυλακείο,2,Υποτροφίες,9,Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης,2,Υπουργείο Εσωτερικών,1,Υπουργείο Ναυτιλίας,3,Υπουργείο Παιδείας,13,Υπουργείο Πολιτισμού,3,Φ.Ο.Σ.Λ.,1,Φάμπρικα Πολιτισμού,145,Φαρμακεία,2,Φαρμακοποιοί,5,ΦΕΚ,1,Φεστιβάλ,74,Φεστιβάλ αναρρίχησης,19,Φεστιβάλ Μελιτζάνας,58,Φιλαρμονική,37,Φιλόδημοι Πολίτες,39,φιλόζωοι,21,Φίλοι Εθνικής Ελλάδος,1,ΦΟΔΣΑ,4,φοιτητές,2,Φορέας Διαχείρησης Πάρνωνα,9,Φορέας Διαχείρισης Οικολογικού Πάρκου,152,Φορείς,8,φορολογία,58,Φορολογικά,107,Φόρος ακινήτων,1,φυσικό αέριο,4,Φωκιανό,34,Φωτιά,6,Φωτογραφία,12,Φωτογραφίες,65,ΧΑΔΑ,5,χάκερς,1,Χαμόγελο του παιδιού,15,Χάρτες,3,Χείλαρης,14,χιόνια,24,χιούμορ,1,Χορευτικό συγκρότημα,7,Χορευτικός Όμιλος,7,χοροεσπερίδα,48,Χορός,52,Χορωδία,38,Χορωδία Ενηλίκων,18,Χουζούρης,4,Χούνη,2,Χριστούγεννα,253,Χρονογράφημα,14,Χρυσή Αυγή,23,Ψαράς,1,ψάρεμα,2,Ψαρολόγος,9,Ψηφιακή Διακυβέρνηση,23,ψήφισμα,7,Ψυκτικοί,1,Ψυχολογία,10,Ωδείο,16,ώρα,15,Advertorial,7,agenda,2,Beach Soccer,4,Beach Tennis,19,Beach Volley,49,Black Friday,2,Erasmus,3,Events,1,expo,5,Facebook,17,fake news,1,Google,6,gov,5,I Love GR,11,Kορωνοϊός,1,Leader,38,leonidion.gr,1,Lockdown,39,natura,1,Open Real Estate,3,Peloponnese Wine festival,1,Photo Gallery,1,Pizza,1,Rally,1,Taekwon Do,78,Taxisnet,10,TKD WTF,15,Toolbar,1,top,13,TYROS OPEN SEA SWIM EVENT,2,TYROS SEA Festival,9,Tyros Triathlon,13,TyrosRun,14,Unesco,1,Video,1323,WWF,2,Yoga,2,
ltr
item
Leonidion.gr: Για τη μοντέρνα ξενιτιά
Για τη μοντέρνα ξενιτιά
http://1.bp.blogspot.com/-m_2OGlU9eF8/U6vF5tvAzHI/AAAAAAAAgVs/eE2m32Ygvms/s1600/Yuval-Yairi-photography-1.jpg
http://1.bp.blogspot.com/-m_2OGlU9eF8/U6vF5tvAzHI/AAAAAAAAgVs/eE2m32Ygvms/s72-c/Yuval-Yairi-photography-1.jpg
Leonidion.gr
https://www.leonidion.gr/2014/06/blog-post_5045.html
https://www.leonidion.gr/
https://www.leonidion.gr/
https://www.leonidion.gr/2014/06/blog-post_5045.html
true
1463647731720589503
UTF-8
Φορτώθηκαν όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκαν δημοσιεύματα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσοτερα Cancel reply Διαγραφή Από τον Αρχική σελίδα Σελίδες Δημοσιεύματα Δείτε τα όλα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH Όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκε δημοσίευμα που να ταιριάζει στην αναζήτηση ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαίου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαίου Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago χτες $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερες από 5 εβδομάδες Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content