Για το νέο μνημόνιο

Του Γιάννη Μπαμπαδήμα . Έχουμε μπροστά μας μια νέα, ακόμα σκληρότερη επίθεση στο εισόδημα, σε κατακτημένα με πολύχρονους αγώνες δι...

Του Γιάννη Μπαμπαδήμα.


Έχουμε μπροστά μας μια νέα, ακόμα σκληρότερη επίθεση στο εισόδημα, σε κατακτημένα με πολύχρονους αγώνες δικαιώματα, στη ζωή μας και μάλιστα από μια Κυβέρνηση που εκλέχθηκε ως αντιμνημονιακή και εξακολουθεί να αυτοαποκαλείται «αριστερή»!!!

Φορολογία

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι το κύριο βάρος των φορολογικών μέτρων δίνεται σε έναν έμμεσο φόρο, τον Φ.Π.Α., είναι αρκετό για να πετάξει κανείς στα σκουπίδια τα επιχειρήματά της περί κοινωνικής δικαιοσύνης. Τα αγαθά και οι υπηρεσίες που μεταφέρονται σε υψηλότερους συντελεστές Φ.Π.Α. θα φέρουν αυξήσεις στις τελικές τιμές από 10% έως 15%. Τα περίφημα 6 λεπτά στα μακαρόνια προφανώς θα πλήξουν αυτούς που δεν έχουν λεφτά για να φάνε τίποτα άλλο και όχι αυτούς που τα θέλουν για να συνοδέψουν το φασιανό τους!

Το πιο σημαντικό είναι, ότι αυξάνεται ο Φ.Π.Α. σε είδη απολύτως πρώτης ανάγκης, σε τρόφιμα, φως, νερό, τηλέφωνο, εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς. Όλα αυτά, δηλαδή, τα οποία κανένας δεν μπορεί να κόψει, αυτά που δεν χωρούν καμιά «συνετή διαχείριση», αυτά που είναι σίγουρο ότι θα τα πληρώσει, θέλει δεν θέλει.

Την «κόκκινη γραμμή» του μειωμένου Φ.Π.Α. στα νησιά τη σάρωσε το νέο μνημόνιο. Αν και η κατάργηση θα ισχύει από τον Οκτώβριο στα νησιά με μεγαλύτερη τουριστική κίνηση, αφήνεται σαφώς ένα παραθυράκι, ώστε από 1/1/2017 να ισχύσει ακόμα και στην άγονη γραμμή. 

Επιπλέον, ο ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσαν, διατηρείται τουλάχιστον για άλλα δύο χρόνια. Η εισφορά αλληλεγγύης, όχι μόνο δεν ονομάζεται πλέον έκτακτη, αλλά σχεδιάζεται η ενσωμάτωσή της στην κλίμακα φορολογίας των φυσικών προσώπων, ίσως και από τον Σεπτέμβρη. Παρότι υπάρχουν σε αυτήν κάποιες ελαφρύνσεις στα χαμηλότερα εισοδήματα, το σημαντικό είναι η μονιμοποίησή της και, μέσω αυτής, η αύξηση της άμεσης φορολογίας. Κι εδώ θα πρέπει να συνυπολογιστούν και οι περικοπές στις φορολογικές απαλλαγές. 

Τέλος, σημαντική είναι η αύξηση της φορολογίας στους αγρότες (από 13% σε 26%), όπως και στις ατομικές επιχειρήσεις (από 26% σε 29%) και μάλιστα με προκαταβολή φόρου στο 100% (από 55%, που ισχύει σήμερα). Με δεδομένο το γεγονός ότι είναι πολλοί οι εργαζόμενοι που αμείβονται με μπλοκάκι, οι οποίοι δεν ξέρουν αν την επόμενη χρονιά θα έχουν τα εισοδήματα για τα οποία πλήρωσαν, είναι φανερό το ποιοι θίγονται από το μέτρο αυτό.

Ασφαλιστικό

Το άλλο μεγάλο κεφάλαιο είναι το ασφαλιστικό, όπου και πάλι όλο το βάρος πέφτει στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Οι κρατικές επιχορηγήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία παγώνουν ως το 2021 και επανέρχεται… δριμύτερη η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος. Αυτό συνδυάζεται με τον αυτόματο μηχανισμό αποτροπής πρωτογενών ελλειμμάτων, σύμφωνα με τον οποίο, αν ένας φορέας (π.χ. Δήμος ή Ασφαλιστικό Ταμείο) παρουσιάζει ελλείμματα, θα πρέπει να περιορίσει αυτόματα τις δαπάνες του, δηλαδή να κόψει τις όποιες παροχές, αλλά ακόμα και μισθούς και συντάξεις, χωρίς δεύτερη κουβέντα! Είναι που κόπτονται οι ΣΥΡΙΖΑίοι για τη Δημοκρατία!

Το σημαντικότερο, όμως, είναι, ότι τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό υλοποιούν πλήρως το … δόγμα «θα πληρώνουμε περισσότερα, για περισσότερα χρόνια, για να πάρουμε λιγότερη σύνταξη». Αυτό, δηλαδή, που στοχεύει το σύστημα, δεκαετίες τώρα, από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, από το Γιαννίτση, μέχρι τα μνημονιακά ασφαλιστικά του 2010 και του 2012.

Έτσι, αυξάνονται οι εισφορές των συνταξιούχων για την περίθαλψη και αφορούν, πλέον, και τις επικουρικές συντάξεις. Στο τραπέζι παραμένει και η αύξηση των εισφορών των εργαζομένων. Καταργούνται οι πρόωρες συντάξεις και αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης (στα 62 χρόνια με 40 χρόνια εργασίας ή στα 67 χρόνια με 15 χρόνια εργασίας). Οι συντάξεις μειώνονται άμεσα, ακόμα και σε όσους έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Καταργείται σταδιακά το ΕΚΑΣ και συνδέεται το ύψος της σύνταξης με το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν πληρωθεί (ανταποδοτικότητα).

Εργασιακά - Δημόσιο

Τα εργασιακά άνοιξαν και αυτά με το τρίτο μνημόνιο, χωρίς, ωστόσο, να περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα. Εδώ προβλέπεται εναρμόνιση του εργατικού δικαίου με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εργασίας (ILO), πράγμα που σημαίνει να αξιολογηθούν αυστηρά και να μπουν σε νέα βάση οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, να απελευθερωθούν οι ομαδικές απολύσεις, με στόχο τη «βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς», κ.λπ., κ.λπ.

Με δύο λόγια, πλήρης κατάργηση και αυτών των ελάχιστων εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων που έχουν απομείνει, στο όνομα της ευελιξίας και της ανταγωνιστικότητας. Και, βέβαια, της ανάπτυξης, όχι, όμως, της χώρας, αλλά των κερδών των κεφαλαιοκρατών.

Για το Δημόσιο βασικός στόχος είναι η μείωση του μισθολογικού κόστους. Αυτό σημαίνει μείωση μισθών μέσω νέου Ενιαίου Μισθολογίου, αλλά και απολύσεις μέσω μόνιμου προγράμματος κινητικότητας και προγράμματος αξιολόγησης, για την εφαρμογή του οποίου προβλέπεται η πρόσληψη ειδικών στελεχών - μάνατζερς. Θεσπίζεται, επίσης, ανώτατο μισθολογικό κόστος και μέγεθος προσωπικού στο Δημόσιο. Κι όσοι περισσεύουν, θα απολύονται… αξιοκρατικά!

Και για όσους θεωρούν ότι έτσι θα καθαρίσει το Δημόσιο από τα λαμόγια και τους τεμπέληδες και θα έρθει στα επίπεδα του ιδιωτικού τομέα, ας τονίσουμε ξανά ότι σε αυτή την κοινωνία δεν κάνουν κουμάντο οι εργαζόμενοι αλλά οι εργοδότες και ο συλλογικός τους εκπρόσωπος, το Κράτος. Και αυτό σημαίνει πως ό,τι χάνει ένας κλάδος, το χάνουν όλοι, γιατί χάνουν απέναντι σε έναν εχθρό που είναι κοινός και είναι ταξικός. Αν μη τι άλλο, αυτό το μνημόνιο το αποδεικνύει περίτρανα!

Ιδιωτικοποιήσεις, ΟΟΣΑ, μονομερείς ενέργειες
 και η επιστροφή της Τρόϊκας

Από τα πιο σημαντικά σημεία διαφωνίας το βράδυ της 12ης Ιουλίου ήταν το περίφημο ταμείο των περιουσιακών στοιχείων της χώρας. Τελικά, ο Τσίπρας το μόνο που κατάφερε ήταν, το ταμείο αυτό να εδρεύει στην Αθήνα και όχι στο Λουξεμβούργο.

Κατά τ΄ άλλα, δημόσια περιουσία που μπορεί να φτάσει και τα 50 δις θα δοθεί προς εκμετάλλευση σε αυτό το Ταμείο, του οποίου τα μισά έσοδα θα προορίζονται για την αποπληρωμή του χρέους και τα άλλα μισά, υποτίθεται, στην ανάπτυξη. Βέβαια, όταν λένε ανάπτυξη εννοούν αποικιοκρατικού τύπου επενδύσεις, από τις οποίες τα κέρδη θα καταλήγουν και πάλι στις ίδιες τσέπες.

Δίπλα σε αυτό, η Κυβέρνηση δεσμεύεται για ευρύ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, είτε αυτών που εκκρεμούν, είτε νέων. Εδώ περιλαμβάνονται η ενέργεια (ΑΔΜΗΕ) και οι μεταφορές (λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΕΝΟΣΕ, Εγνατία).

Η Κυβέρνηση, επίσης, δεσμεύεται για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και τη μείωση του κόστους της, αλλά και για την εφαρμογή των περίφημων εργαλειοθηκών του ΟΟΣΑ (Ι και ΙΙ), που περιλαμβάνουν τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές, την άρση της αποκλειστικότητας πώλησης μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων από τα φαρμακεία και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Πρόκειται ακριβώς για τα μέτρα που κατακεραύνωνε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές του Γενάρη, που διαρρήγνυε τα ιμάτιά του, ότι δεν θα εφαρμόσει, μαζεύοντας και αρκετές ψήφους…

Τέλος, το μνημόνιο ονομάζει τα όσα νομοθέτησε η Κυβέρνηση στους έξι μήνες της ζωής της, ως «μονομερείς ενέργειες», που θα πρέπει να επανεξεταστούν, προφανώς για να καταργηθούν. Ενώ προβλέπει ρητά ότι οι μηχανισμοί των Θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα, για να ελέγχουν από κοντά την εφαρμογή του προγράμματος. Τέρμα οι κρυφές συναντήσεις του Brussels Group στο Χίλτον! Η Τρόϊκα επιστρέφει μεγαλοπρεπώς και θα στρογγυλοκαθήσει στα Υπουργεία, επιβάλλοντας την πολιτική της στη …φιλολαϊκή Κυβέρνηση του «περήφανου ΟΧΙ» και της κοινωνικής δικαιοσύνης!

Τι μένει;

Ένα πράγμα και μόνο: Αντίσταση! Ο δρόμος θα είναι μακρύς, οι εφαρμοστικοί νόμοι θα είναι καταιγιστικοί και όλο και σκληρότεροι και θα περνούν… δια πυρός και σιδήρου. Τα λόγια παρηγοριάς του Τσίπρα, ότι θα εφαρμόσει το μνημόνιο … περίπου φιλολαϊκά, είναι κούφια!

Είναι, επίσης, ψέμα, ότι με αυτά τα μέτρα καθαρίσαμε για τρία χρόνια. Οι ιμπεριαλιστές θα ζητήσουν κι άλλα. Και θα ζητούν συνέχεια, όλο και περισσότερα, όταν βλέπουν πως δεν έχουν αντίπαλο, δεν έχουν κανένα και τίποτα να φοβηθούν, αλλά έχουν να κάνουν με μια Κυβέρνηση που ίσως τώρα αρχίζει να καταλαβαίνει ποιους έχει απέναντί της.


Χαιρετίσματα
ΜΠΑΜΠΑΔΗΜΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
g.babadimas@hotmail.comΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Όνομα

"Κλεισθένης",1,16η Μαρτίου,4,25η Μαρτίου,42,28η Οκτωβρίου,26,Α Χώρα νάμου,1,Α.Ε.Μαρίου,60,Α.Ε.Σ. Κυνουρίας,2,Α.Ο.Σ.Λ,4,Α.Σ. TKD Λεωνιδίου,30,Α.Σ."Αρκάς",27,Α.Σ.Λεωνιδίου,824,Α.Τ.Λεωνιδίου,3,ΑΑΔΕ,2,Αβραντίνης,1,Αγ.Βασίλειος,15,Αγαπήνωρ,1,Αγγελίες,94,Άγιος Βασίλειος,6,Αγρότες,164,Αγροτικός Συνεταιρισμός,47,Αγώνες δρόμου,92,Αγωνιστική Συνεργασία,2,ΑΔΜΗΕ,1,ΑΕΠΙ,5,Αθλητικά,3054,αιγιαλός,1,Αιμοδοσία,58,ακτοπλοΐα,1,Αλιεία,7,αλιευτικός σύλλογος,3,Άλλα αθλήματα,197,ΑΜΕΑ,16,Αμπελουργοί,13,Αμυγδαλιά,20,αναγκαστικά μέτρα,17,Ανακοινώσεις,554,Αναπτυξιακή Πάρνωνα,146,Αναρρίχηση,40,Ανέλιξη,1,Ανεξάρτητοι Έλληνες,8,Άνεργοι,20,Ανοικτό Πανεπιστήμιο,1,Ανοιχτή συνέλευση,8,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,1,Αντένα,2,Αντιφασίστες,1,Αξίζει να δείτε,105,Άξιον Εστί,3,απάτες,12,απεργία,5,Απογραφή 2011,4,Αποζημιώσεις,7,Απόκριες,128,Απόλλων Τυρού,299,άποροι,11,Αποστολόπουλος,1,αποτελέσματα,1,Απόψεις,1,Απρόβλεπτα,1,απώλεια αντικειμένου,1,Άργος,1,Αργυράκη,1,Άρθρα,21,Αρκαδία,932,Αρκαδικό Πανόραμα,5,Αρκαδικός,4,Άρση βαρών,2,Αρχαιολογία,28,Αρχείο Τσακωνιάς,146,Αρχιτέκτονες,6,ΑΣΕΠ,1,Αστεία,2,Αστέρας Τρίπολης,2,Άστρος,30,Αστυνομία,210,Ασφαλιστικά ταμεία,77,ΑΤΕ,1,ατύχημα,7,Άυλη Πολιτιστική κληρονομιά,1,Αυτοδιοίκηση,27,αυτοδιοίκηση-εκλογές,108,Αυτοκίνητο,49,αφιέρωμα,3,Βαλασόπουλος,1,Βασκίνα,32,Βέμμος,9,Βενιζέλος,1,Βιβλίο,42,Βίντεο,100,Βιογραφικό,3,Βιτζηλαίου,5,Βιώσιμη Πόλη,2,Βλάβες,12,Βλάσης,66,Βλησιδιά,17,Βοήθεια στο σπίτι,2,Βόλεϊ,17,Βουδούρης,7,βραβείο,2,Γ.Ε.Φ.,1,Γ.Σ.Τυρού,92,Γενική Συνέλευση,68,Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές,5,Γεωργοί,4,γηροκομείο,16,Γιαννακόπουλος,1,Γιαννακούρας,38,Γιαννούσης,3,Γιορτή Αμυγδάλου,3,Γιορτή θαλασσινών,5,Γιορτή Κρασιού,22,γιορτή μελιού,10,Γιορτή μελιτζάνας,24,Γιορτή πανσελήνου,2,Γιορτή του Ψαρά,21,Γλυππία,1,γλυπτική,2,Γνώμες,417,Γόντικας,2,Γυμνάσιο,115,Γυναίκα,9,Γύρος Αμπελώνων,1,Δ.Ε.Τυρού,17,Δ.Ο.Υ.,67,Δαλιάνης,10,δανειολήπτες,3,Δασαρχείο,19,ΔΕΔΔΗΕ,28,Δέδε,2,Δέδες,4,ΔΕΗ,40,ΔΕΚΟ,1,Δελτία τύπου,1132,δεντροφύτευση,2,ΔΗ.ΣΥ.,8,ΔΗΚΕΝΚ,18,Δημ.Ραδιόφωνο Τρίπολης,4,ΔΗΜΑΡ,3,Δημοπρασία,46,Δήμος Β.Κυνουρίας,7,Δήμος Γορτυνίας,1,Δήμος Λεωνιδίου,34,Δήμος Ν.Κυνουρίας,64,Δήμος Νότιας Κυνουρίας,1274,Δήμος Τυρού,1,Δημόσιο,1,δημοσιογράφοι,3,Δημοσκόπηση,2,δημοτικά τέλη,1,Δημοτικό Συμβούλιο,249,Δημοτικό Σχολείο,223,δημοψήφισμα,1,Δια Βίου Μάθηση,15,διάγγελμα,3,Διαγωνισμός,46,Διαδίκτυο,65,δίαθλο,1,διακοπή νερού,9,διακοπή ρεύματος,22,Διαμαρτυρία,5,Διαμονή,13,Διανομή τροφίμων,17,διασκέδαση,82,Διατροφή,12,διάφορα,8,διάφορα είδη,11,ΔΙΕΚ,5,Δικαιοσύνη,75,Δικηγόρος,1,Δράκος,7,Δράσεις Κυνουρίας,3,Δράση,11,Δρίτσας,7,Δυνατή Πελοπόννησος,1,δυστύχημα,17,δωρεά,25,εγκαίνια,2,εγκύκλιος,1,ΕΕΣΠΟΦ,1,εθελοντισμός,34,έθιμα,5,Εθνική Ελλάδας,14,Εθνική Συσπείρωση,1,Εθνική Τράπεζα,7,ει,1,Ειδήσεις,5,Ειδικό Σχολείο,3,Εκδηλώσεις,1018,Εκδρομή,74,Έκθεση,70,Έκθεση Φωτογραφίας,10,Εκκλησία,337,Εκλογες,3,Εκλογές,481,Εκπαίδευση,493,εκπομπή,3,εκπτώσεις,4,έκτακτα μέτρα,12,Εκτελεστική επιτροπή,2,ελαιοπαραγωγοί,53,ΕΛΓΑ,4,Ελεύθεροι επαγγελματίες,3,Ελιά,2,Ελλάδα,1255,Ελληνικός Στρατός,4,Ελλήνων Συνέλευσις,1,ΕΛΜΕ,1,ΕΛΤΑ,6,Εμβολιασμοί,2,Εμπορικός σύλλογος,177,ΕΜΥ,13,Ενδιαφέρουν,258,Ενέργεια,2,Ενημέρωση,3,Ενίσχυση Επιχειρήσεων,4,ενοικίαση ακινήτων,12,Ένωση Ξενοδόχων,38,Εξωτερική Πολιτική,3,ΕΟΔΥ,3,ΕΟΜΜΕΧ,1,ΕΟΠΥΥ,3,Εορτή,8,ΕΠΑΛ,82,επαρχιακός Τύπος,2,επέτειοι,14,επιδόματα,21,Επιδοτήσεις,45,Επικαιρότητα,12239,Επιμελητήριο Αρκαδίας,88,έπιπλα,1,Επιστολές,24,Επιτροπή Διαβούλευσης,2,Επιτροπή Παιδείας,6,Επιχειρηματικότητα,77,Επιχειρήσεις εστίασης,6,ΕΠΟ,1,ΕΠΣ.Αρκαδίας,54,ΕΠΣΑ,46,Έργα,268,Εργασία,279,Εργαστήριο,7,Εργατικό κέντρο,3,ΕΡΤ,29,Ερωτηματολόγιο,1,ΕΣΗΕΑ,1,ΕΣΠΑ,32,Εύη Τατούλη,66,Ευθυμογράφημα,18,Ευρωεκλογές,1,Ευχές,53,ΕΦΕΤ,3,ΕΦΚΑ,1,Ζαρίτσι,2,Ζαχαριάς,14,ζημιές,5,ζωγραφική,11,Ζωντανή μετάδοση,1,Ζώταλης,1,Ηλιοπούλου,4,ημερίδα,31,Θέατρο,78,θέατρο σκιών,3,Θεοδωράκη,1,θεοδωράκης,2,Θεοφάνεια,29,θηροφύλακες,5,Ι.Μ. Αρτοκωστάς,1,Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Καρυάς,3,Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Σίντζας,24,Ι.Μ.Ελώνης,83,ιατροί,1,ιατρός,2,Ιδιαίτερα μαθήματα,5,ΙΕΚ,10,ΙΚΑ,37,ΙΚΑ.,1,ΙΝ.Ε.,1,ΙΝΣΕΤΕ,1,Ισοπολιτεία,7,Ιστορικά,41,Κ.Ε.Δ.Ε,9,Κ.Ε.Ε.,2,Κ.Ε.Π.,14,Κ.Ε.Φ.,1,καιρός,187,Καλαθά,1,Καλλικράτης,9,κάπνισμα,2,Καρβελάς,4,Καρδαράς,1,Καστανιές,1,καταγγελίες,5,Καταδυτικό πάρκο,18,καταναλωτές,5,καταστήματα,6,κατηγορία,1,κατοικίδια,1,Κατσίρης,2,Καύσιμα,3,ΚΕΚ,2,Κέντρο Πληροφόρησης,7,Κέντρο Υγείας,60,Κεντροαριστερά,4,ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.,1,Κιβωτός του Κόσμου,3,Κίνημα Αλλαγής,12,Κίνηση,1,ΚΚΕ,56,Κλειστό Γυμναστήριο,2,κληροδοτήματα,10,ΚΝΕ,1,Κοινωνία,87,Κοινωνικά,195,Κοινωφελής Επιχείρηση,24,Κόκκορης,1,κολύμβηση,5,Κοντοζαμάνης,23,Κορολόγος,1,Κοσμάς,198,Κόσμος,95,Κοτρώτσος,1,Κοτσώλης,1,Κουκλοθέατρο,13,Κουνουπιά,22,Κουτρούκης,5,ΚΠΝΝΑ,1,Κρυονέρι,2,ΚΤΕΛ,30,Κτηματική Υπηρεσία,4,Κτηματολόγιο,14,κτηνοτρόφοι,33,κυκλοφοριακές ρυθμίσεις,22,κυκλοφοριακό,33,Κυνηγετικός Σύλλογος,29,Κυνηγοί,25,Κυνουρία,35,Κύπρος,3,Κωνσταντινόπουλος,75,Λαϊκή αγορά,36,Λαϊκή Ενότητα,10,Λαική συσπείρωση,38,Λαϊκή συσπείρωση,6,Λάκκος,11,Λάκος,7,Λακωνία,1,Λαλουδάκης,36,Λαμπρόπουλος,2,Λαογραφία,75,ΛΑΟΣ,1,λαχειοφόρος,5,Λειβαδά,1,Λειβάδι,13,Λεκκός,1,Λεωνίδιο,2613,Λεωνίδιο Αλλάζουμε,7,Λιβάδι,7,Λιμάνι,23,Λιμεναρχείο,44,Λιμενικό Σώμα,37,Λιμενικό Ταμείο,5,λογιστές,3,Λύκειο,80,Λυκουρέντζος,58,Λυμπεροπούλου,2,Λυσίκατος,88,μαγειρική,3,Μανδρώνης,2,Μάνος,1,Μανώλης,3,Μαρί,22,Μαρνέρης,117,Μελισσοκόμοι,8,Μελιτζάzz,118,μέτρα προστασίας,16,Μετρό,1,Μητέρα,6,Μητσοτάκης,2,Μηχανικοί,6,Μιχελάκης,2,ΜΜΕ,2,Μνημείο,1,μνημόσυνο,31,Μορφωτικός Σύλλογος,100,Μοτοπαρέα,67,Μοτοσικλέτα,49,μουσεία,20,μουσική,12,Μπακούρης,1,Μπαμπαδήμας,57,Μπάσκετ,525,Μπερέτσος,1,Μπερτζελέτος,6,Μπιρσίμ,7,Μπουντρούκας,5,Μυθική Πελοπόννησος,1,ν,1,Ναρκωτικά,1,Νατάσα Πετρούλια,4,Ναύπλιο,1,Ναυτικοί,3,ΝΔ,236,Νέα Γρίπη,5,Νέα Πελοπόννησος,22,Νέοι Δρόμοι,2,Νεολαία ΠΑΣΟΚ,3,νηπιαγωγείο,67,Νίκας,25,Νικολάκου,10,Νομαρχία Αρκαδίας,6,νομοσχέδιο,1,Νότια Κυνουρία,4044,ντοκιμαντέρ,5,Ξενοδόχοι,21,Ο άλλος δρόμος,21,Ο τόπος μας,5,Ο.Ε.ΕΣ.Π.,1,Ο.Τ.Ε.,6,ΟΑΕΔ,64,ΟΑΕΕ,21,ΟΓΑ,25,Οδηγίες,18,Οδηγοί,1,Οικοδόμοι,4,Οικολόγοι,6,Οικονομία,174,Οικονομική επιτροπή,51,Οινοπαραγωγοί,2,ΟΚΕ,1,Ολυμπιακοί Αγώνες,1,Ολυμπιακός Λεωνιδίου,247,ομιλία,26,Ομογένεια,49,Ομοσπονδία TKD ITF,8,ΟΝΝΕΔ,8,ΟΠΑΠ,5,ΟΠΕΚΕΠΕ,1,όπερα,1,Όραμα-Γνώση-Πρόοδος,42,Ορειβασία,188,Ορθοπαιδικός,1,ορκωμοσία,2,ΟΣΔΕ,2,ΟΤΑ,10,Ουράνης,4,Π.Ο.Ε.,1,παγκόσμια ημέρα,1,Παγώνης,2,ΠΑΖΛ,6,Παιδί,75,Παιδίατρος,10,Παιδικά χωριά SOS,1,Παιδική Χαρά,9,Παιδική Χορωδία,16,παιδικός σταθμός,33,παλαίμαχοι,2,Παλαιοχώρι,50,ΠΑΜΕ,4,Παναγιωτόπουλος,1,Παναρκαδική ομοσπονδία,27,Παναρκαδικό Νοσοκομείο,33,Πανελλήνιες,18,Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου,9,πανηγύρια,61,Παπαδημητρόπουλος,1,Παπαηλιού,15,Παπαθανασόπουλος,158,Παπαμιχαήλ,3,Παπανδρέου,2,παραδοσιακοί χοροί,6,Παραλία Τυρού,3,Παραλίες,5,παράξενα,1,ΠαραΤυρό,26,Παρθενώνας,1,Πάρνωνας,9,Παρουσίαση,13,ΠΑΣΟΚ,85,Πάσχα,199,Πατσαρίνος,1,Πάχος,2,Πεζοπόροι Τυρού,172,Πελετά,185,Πελοποννησιακή Ένωση,3,Πελοποννησιακή Συμμαχία,2,Πελοπόννησος,16,Πελοπόννησος Οικολογική,2,Πελοπόννησος Πρώτα,5,Πέρα Μέλανα,70,Περιβάλλον,235,Περιοδικό,1,Περιπατητικός τουρισμός,2,Περιφέρεια Πελοποννήσου,864,Πηγάδι,29,Πλάκα,194,Πλατανάκι,20,πνευματική ιδιοκτησία,1,πο,1,Ποδήλατο,36,Ποδόσφαιρο,1986,Ποίηση,4,Πολεμική Αεροπορία,3,Πολεμικό Ναυτικό,1,Πολιτικά,778,Πολιτική προστασία,26,Πολιτισμός,735,Πολιτιστικός Σύλλογος,16,Πολίχνη-Δράση,1,πολύτεκνοι,2,Ποτάμι,6,Πούλιθρα,198,Πραγματευτή,64,Πρασιές,1,Πραστός,35,προκηρύξεις,84,Προσκλήσεις,2,Πρόσκληση,9,Προσφορά εργασίας,5,Πρόσωπα,31,πτηνά,1,Πυρασφάλεια,2,Πυργούδι,3,Πυροσβεστική,93,πωλήσεις ακινήτων,45,πωλήσεις επιχειρήσεων,2,πωλήσεις οχημάτων,6,ραδιόφωνο,6,Ρέππας,8,ρετρό,3,Ρολόι,1,Ρουσιάς,4,ρύθμιση οφειλών,2,Σαλάκος,7,Σαμαράς,1,Σαμπατική,23,ΣΑΟΟ,5,Σαπουνακέϊκα,33,Σαραντάρης,28,σεισμός,26,σεμινάριο,28,ΣΕΤΕ,3,Σιδηρόδρομος,2,Σινεμά,139,Σιώρας,15,Σκαντζός,1,Σπηλαιολόγοι,9,Στατιστική Υπηρεσία,9,ΣτΕ,1,Στεγνοκαθαριστήριο,1,Στίβος,46,στρατολογία,3,συγκοινωνία,9,Σύλλογος "Αγ.Απόστολοι",28,Σύλλογος "Άγιος Γεώργιος",3,Σύλλογος "Αθηνά",7,Σύλλογος "Απόλλων",16,Σύλλογος "Επαρχία Κυνουρίας",4,Σύλλογος "Ζεστή Φωλιά",6,Σύλλογος "Λεωνίδιον",19,Σύλλογος Αναρριχητών,1,Σύλλογος Απανταχού Αμυγδαλιωτών,9,Σύλλογος Απανταχού Βασκινιωτών,5,Σύλλογος Απανταχού Πηγαδιωτών,1,Σύλλογος Απανταχού Τσιταλιωτών,5,σύλλογος Βασκινιωτών,4,Σύλλογος γονέων,143,Σύλλογος Δαφνώνας,10,Σύλλογος Κτηνοτρόφων,3,Σύλλογος Μαριωτών,12,Σύλλογος Παλαιοχωριτών,5,Σύλλογος"Πολίχνη",9,Συμπολιτεία,69,Συναυλία,129,Σύνδεσμος Κοσμιτών,1,Συνέδριο,47,συνέντευξη,39,συνήγορος του πολίτη,1,συνταγές,1,Συνταξιούχοι,22,ΣΥΡΙΖΑ.,127,σχόλια,1,Σωματείο Γυναικών,2,Τ.,1,Τ.Α.Π.,1,Τ.Ε.Ε.,11,Τ.Ο.Π.,4,ΤΑΞΙ,1,ταξίδια,1,Τατούλης,259,ΤΕΒΑ,7,τέλη,4,τέννις,5,Τέχνη,11,Τεχνικό Πρόγραμμα,6,Τεχνολογία,43,Τηγάνι,2,τηλεόραση,100,τοξοβολία,5,Τοπικά,18,Τοπικό Αρχείο,4,Τουρισμός,407,Τράπεζα Πειραιώς,3,τράπεζες,20,Τρίαθλο,29,Τριανταφύλλου,3,Τρίτεκνοι,7,Τροχαίο,43,Τροχάνη,1,Τσακωνιά,87,Τσακώνικη διάλεκτος,50,τσακώνικη μελιτζάνα,5,Τσακώνικη υφαντική,13,Τσακώνικος Συνεταιρισμός,1,Τσακώνικος Συνεταιρισμός Γυναικών,1,Τσακώνικος Χορός,16,Τσακωνοπαρέα,16,Τσέρφο,1,Τσιγκούνης,13,Τσικνοπέμπτη,4,Τσιλιβής,2,Τσιτάλια,33,ΤΣΜΕΔΕ,1,Τύπος,1,Τυρός,783,Υγεία,449,ΥΠΕΞ,1,ΥΠΕΣ,1,Υπηρεσίες,8,Υποθηκοφυλακείο,2,Υποτροφίες,9,Υπουργείο Ναυτιλίας,2,Υπουργείο Πολιτισμού,1,Φ.Ο.Σ.Λ.,1,Φάμπρικα Πολιτισμού,117,Φαρμακοποιοί,2,ΦΕΚ,1,Φεστιβάλ,71,Φεστιβάλ αναρρίχησης,13,Φεστιβάλ Μελιτζάνας,58,Φιλαρμονική,29,Φιλόδημοι Πολίτες,34,φιλόζωοι,21,Φίλοι Εθνικής Ελλάδος,1,φοιτητές,1,Φορέας Διαχείρισης Οικολογικού Πάρκου,150,Φορείς,8,φορολογία,56,Φορολογικά,103,Φόρος ακινήτων,1,Φωκιανό,25,Φωτογραφία,11,Φωτογραφίες,65,ΧΑΔΑ,5,χάκερς,1,Χαμόγελο του παιδιού,12,Χάρτες,3,Χείλαρης,14,χιούμορ,1,Χορευτικό συγκρότημα,5,Χορευτικός Όμιλος,7,χοροεσπερίδα,48,Χορός,49,Χορωδία,29,Χορωδία Ενηλίκων,16,Χουζούρης,4,Χούνη,2,Χριστούγεννα,232,Χρονογράφημα,14,Χρυσή Αυγή,22,ψάρεμα,2,Ψαρολόγος,9,Ψηφιακή Διακυβέρνηση,1,ψήφισμα,7,Ψυκτικοί,1,Ψυχολογία,10,Ωδείο,16,ώρα,13,agenda,2,Beach Soccer,4,Beach Tennis,19,Beach Volley,49,Black Friday,1,Erasmus,3,Events,1,Facebook,17,fake news,1,Google,6,I Love GR,11,Leader,35,Photo Gallery,1,Pizza,1,Rally,1,Taekwon Do,78,Taxisnet,10,TKD WTF,15,Toolbar,1,top,4,Unesco,1,Video,1302,WWF,2,
ltr
item
Leonidion.gr: Για το νέο μνημόνιο
Για το νέο μνημόνιο
http://4.bp.blogspot.com/-R8UaYz_pOQc/VbXewbU5u7I/AAAAAAAAsjc/ecshVMgGFC4/s640/%25CE%2595%25CE%2599%25CE%259A%25CE%259F%25CE%259D%25CE%2591-%25CE%2595%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25AC%25CE%25B4%25CE%25B1-%25CF%2584%25CF%2583%25CE%25AF%25CF%2580%25CF%2581%25CE%25B1%25CF%2582-%25CE%25BB%25CE%25B9%25CF%2584%25CF%258C%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2584%25CE%25B1-%25CE%25BC%25CE%25BD%25CE%25B7%25CE%25BC%25CF%258C%25CE%25BD%25CE%25B9%25CE%25BF.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-R8UaYz_pOQc/VbXewbU5u7I/AAAAAAAAsjc/ecshVMgGFC4/s72-c/%25CE%2595%25CE%2599%25CE%259A%25CE%259F%25CE%259D%25CE%2591-%25CE%2595%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25AC%25CE%25B4%25CE%25B1-%25CF%2584%25CF%2583%25CE%25AF%25CF%2580%25CF%2581%25CE%25B1%25CF%2582-%25CE%25BB%25CE%25B9%25CF%2584%25CF%258C%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2584%25CE%25B1-%25CE%25BC%25CE%25BD%25CE%25B7%25CE%25BC%25CF%258C%25CE%25BD%25CE%25B9%25CE%25BF.jpg
Leonidion.gr
https://www.leonidion.gr/2015/07/blog-post_27.html
https://www.leonidion.gr/
https://www.leonidion.gr/
https://www.leonidion.gr/2015/07/blog-post_27.html
true
1463647731720589503
UTF-8
Φορτώθηκαν όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκαν δημοσιεύματα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσοτερα Cancel reply Διαγραφή Από τον Αρχική σελίδα Σελίδες Δημοσιεύματα Δείτε τα όλα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH Όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκε δημοσίευμα που να ταιριάζει στην αναζήτηση ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαίου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαίου Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago χτες $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερες από 5 εβδομάδες Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content