--> Απάντηση της εταιρίας ΑMBIO Α.Ε. σε επιστολή για το Καταδυτικό Πάρκο Τυρού | Leonidion.gr

Απάντηση της εταιρίας ΑMBIO Α.Ε. σε επιστολή για το Καταδυτικό Πάρκο Τυρού

Η εταιρία ΑΜΒΙΟ Α.Ε. που έχει αναλάβει την μελέτη του Καταδυτικού Πάρκου Τυρού, απαντά με επιστολή που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα tyro...

Η εταιρία ΑΜΒΙΟ Α.Ε. που έχει αναλάβει την μελέτη του Καταδυτικού Πάρκου Τυρού, απαντά με επιστολή που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα tyrostsakonia.gr, στην επιστολή της κας Ζαχαρούλας Σαρρή που δημοσιεύσαμε στις 26/10/2015.

Η επιστολή της AMBIO A.E. αναφέρει τα εξής:

"Με έκπληξή μας διαβάσαμε στην ιστοσελίδα Leonidion.gr την επιστολή της κας Ζαχαρούλας Σαρρή, με ημερομηνία 26/10/2015 και με θέμα το Καταδυτικό Πάρκο Τυρού.

Η επιστολή διακατέχεται από ένα πνεύμα αντίθεσης και καχυποψίας (για θέματα μάλιστα τα οποία έχουν απαντηθεί), το οποίο μας είναι ακατανόητο.

Αν το Καταδυτικό Πάρκο Τυρού χρησιμοποιείται σαν πρόφαση για την άσκηση αντιπολίτευσης, σαν εταιρεία συμβούλων δεν μας αφορά, αλλά σε αντίθετη περίπτωση μπορούμε να καταλογίσουμε στην κα Σαρρή ελλιπή πληροφόρηση.

Ο λόγος που απαντάμε στην επιστολή της κας Σαρρή είναι επειδή αναφέρεται τόσο στο πρόσωπο του κου Πετρίδη, όσο και στο ρόλο της εταιρείας ΑΜΒΙΟ, γεγονός το οποίο δεν μπορούμε να αφήσουμε αναπάντητο.

Κατ’ αρχάς να πληροφορήσουμε την κα Σαρρή πως ο ομιλητής στο πάνελ, ο κος Φίλιππος Πετρίδης, δεν είναι «μόνο ο υπάλληλος της εταιρείας», αλλά ο ιδρυτής, Πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος.

Να την ενημερώσουμε επίσης πως η εταιρεία μας δεν είναι αυτή που «θα αναλάβει το έργο», αφού το μόνο που έχει αναλάβει η ΑΜΒΙΟ Α.Ε. είναι η σύνταξη του φακέλου με τις απαραίτητες κατά το νόμο μελέτες και η κατάθεσή του στις αρμόδιες υπηρεσίες για την έκδοση άδειας λειτουργίας.

Η υλοποίηση του Πάρκου είναι ένα τελείως διαφορετικό θέμα.

Με την ευκαιρία να λύσουμε και τις υπόλοιπες απορίες της κας Σαρρή:

Το επιχείρημα που εμείς ακούσαμε σε σχέση με το αναρριχητικό πάρκο στο Λεωνίδιο δεν είχε σχέση με αντιστάθμιση, αλλά με συμπλήρωση.

Ένα καταδυτικό πάρκο και ένα αναρριχητικό πεδίο στην ίδια περιοχή ασφαλώς και λειτουργούν συμπληρωματικά το ένα εις όφελος του άλλου και συνολικά προς όφελος της επισκεψιμότητας της ευρύτερης περιοχής.

Και ασφαλώς το αναρριχητικό πεδίο εκτός των άλλων είναι και «τουριστικό προϊόν», αφού μια σωρεία δορυφορικών δραστηριοτήτων (εστίαση, διαμονή, ψυχαγωγία, πώληση αναμνηστικών και τοπικών προϊόντων), ωφελούνται από την αυξημένη δραστηριότητα.

Το ότι το αναρριχητικό πεδίο έχει δωρεάν είσοδο ενώ το καταδυτικό πάρκο έχει entry fee δεν σημαίνει τίποτα, αφενός διότι το καταδυτικό πάρκο έχει ένα κόστος φύλαξης το οποίο δεν έχει το αναρριχητικό πεδίο, και αφετέρου διότι αυτές είναι και οι διεθνείς πρακτικές.

Θα πρέπει να επισημάνουμε στην κα Σαρρή πως ένα καταδυτικό πάρκο δεν είναι «κλειστό», όπως κινδυνολογεί στην επιστολή της.

Είναι απλά προστατευμένο από την αλίευση και την ασυνόδευτη κατάδυση.

Και τα όσα ανυπόστατα υποστηρίζει η κα Σαρρή ότι «το επιχείρημα που χρησιμοποιείται για να πείσει τους ψαράδες, ο εμπλουτισμός του βυθού σε ψάρια, δεν στέκει», εφόσον η ίδια προφανώς δεν είναι ιχθυολόγος, θα της συνιστούσαμε να ψάξει τουλάχιστον στο διαδίκτυο να διαπιστώσει τι ακριβώς γίνεται σε περιοχές που χαρακτηρίστηκαν καταδυτικά πάρκα και απαγορεύτηκε η αλιεία.

Ή να ρωτήσει κάποιον ειδικό επιστήμονα (εμείς είμαστε στη διάθεσή της).

Ή ακόμη, να δει τι υποστηρίζουν οικολογικά μπλογκ και επιστήμονες κρατικών φορέων όπως το ΕΛΚΕΘΕ.

Στη συνέχεια της επιστολής της, η κα Σαρρή θέτει κάποια επιχειρήματα προς το δήμο:

«Το έργο γίνεται με δαπάνες της Περιφέρειας;».

Το συγκεκριμένο ερώτημα απαντήθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.

Το κόστος της μελέτης καλύπτεται από τα κονδύλια της «Τεχνικής Βοήθειας» της Περιφέρειας, τα οποία προέρχονται από ευρωπαϊκά κονδύλια που δεν μπορούν να διατεθούν σε άλλα έργα εκτός από μελέτες, και δεν βαρύνουν τον προϋπολογισμό του δήμου, ούτε αφαιρούνται από άλλα έργα.

Όσον αφορά το κόστος υλοποίησης του έργου (όταν έρθει η ώρα, μετά την αδειοδότηση), μπορεί να καλυφθεί από μια σειρά επενδυτικών εργαλείων τα οποία θα τρέχουν τότε, ή ακόμα και με σύμπραξη ιδιωτών επενδυτών.

«Σε ποιόν θα ανήκει και ποιος θα το λειτουργεί όταν γίνει; Ο Δήμος; Η Εταιρεία; Θα πουληθεί;»

Όπως ειπώθηκε επανειλημμένως κατά την παρουσίαση, το Πάρκο θα έχει το δικό του Φορέα Διαχείρισης και τη λειτουργία του θα διέπει Κανονισμός Λειτουργίας, ο οποίος σημειωτέον, κατατίθεται προς έγκριση μαζί με την αίτηση αδειοδότησης.

Στο Φορέα Διαχείρισης μπορεί να συμμετέχει η Περιφέρεια, ο Δήμος, μια Αναπτυξιακή εταιρεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.λπ.

Εννοείται πως δεν θα ανήκει στην εταιρεία (!!!) και φυσικά ούτε πρόκειται να πουληθεί…

«Γιατί δεν παρουσιάστηκε το νομικό καθεστώς που διέπει αυτά τα πάρκα»;

Το νομικό καθεστώς ασφαλώς και αναφέρθηκε -πάνω από μία φορά- και είναι ο νόμος  3409/ΦΕΚ 273 Α/2005 και η τροποποίηση του άρθρου 13 του ανωτέρω νόμου με τον 4296/ΦΕΚ 214 Α/2014.

Αναφέρει στη συνέχεια η κα Σαρρή πως "Ένας τόπος πρέπει να σχεδιάζει την ανάπτυξή του".

Αυτό είναι αναγκαίο να γίνεται ανοιχτά και με ουσιαστική συμμετοχή. Να συζητιούνται οι ανάγκες και οι προοπτικές όλων των παραγωγικών ομάδων.

Να μπαίνουν προτεραιότητες, και όπου υπάρχουν ασυμβατότητες και συγκρούσεις, να παίρνονται δημοκρατικά αποφάσεις, αφού ληφθούν υπ’ όψη οι γνώμες ειδικών ανεξάρτητων επιστημόνων (π.χ. υπαλλήλων ειδικών κρατικών υπηρεσιών, πανεπιστημίων κ.τ.λ.)»

Δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο μαζί της...Ο τόπος σχεδιάζει την ανάπτυξή του, πράγματι.

Οι καταδύσεις αναψυχής αναφέρονται ακόμη και στον στρατηγικό σχεδιασμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2014-2020 της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου προβλέπεται η βιώσιμη ανάπτυξη του παράκτιου, θαλάσσιου και καταδυτικού τουρισμού, σε συνδυασμό με το φυσικό και πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής.

Όσον αφορά ασυμβατότητες και συγκρούσεις δεν έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα.

Οι απόψεις επιστημόνων (περιβαλλοντολόγων, θαλάσσιων βιολόγων, ιχθυολόγων, κ.ά.) συμπεριλαμβάνονται στις μελέτες που θα κατατεθούν, οι υπάλληλοι των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών θα αποφανθούν, και αλλοίμονο αν για κάθε έργο και ειδικά για έργα φιλικά προς το περιβάλλον όπως τα καταδυτικά πάρκα, χρειαζόταν και η γνώμη Πανεπιστημίων.

Δεν ξέρω με τη λέξη «ανεξάρτητων» επιστημόνων τι εννοεί ή τι υπονοεί η κα Σαρρή, αλλά θα πρέπει να γνωρίζει το νόμο περί συνυπευθυνότητας μελετητών.

Η τελευταία και ίσως μεγαλύτερη παρανόηση της κας Σαρρή έρχεται με το τελευταίο της ερώτημα:

«Το τελευταίο ερώτημα αφορά το «story» που αναφέρθηκε από τον κύριο Πετρίδη σαν αναγκαίο, για να λειτουργήσει η επιχείρηση αποδοτικά.

Ποιος θα γράψει την ιστορία και με ποια στοιχεία;

Έχει κάνει έρευνα η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων στη θαλάσσια περιοχή;

Έχει ζητηθεί άδεια;

Από όσο γνωρίζω από τη νομοθεσία δεν επιτρέπεται στον καθένα να διενεργεί τέτοιου είδους έρευνες για ναυάγια, αρχαιολογικά και ιστορικά ευρήματα. Αρμοδιότητα έχει μόνο η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.

Ειπώθηκε από τον κύριο Πετρίδη στη συγκέντρωση, ότι η καταδυτική ομάδα θα διενεργούσε έρευνα την ημέρα της συγκέντρωσης.

Δεν είναι παράνομο αυτό; Τι λέει το λιμενικό της περιοχής;

Τι λέει ο Δήμαρχος;»

Το "story" που αναφέρθηκε στην παρουσίαση αφορά την προβολή του Πάρκου ώστε να γίνει γνωστό και ελκυστικό σε επισκέπτες.

Έχει σχέση με την ιστορία του τόπου, τους ανθρώπους, τον πολιτισμό, τυχόν γνωστά γεγονότα…

Αν ανησυχεί η κα Σαρρή το "Ποιος θα γράψει την ιστορία και με ποια στοιχεία;", στην παρουσίαση αναφέρθηκε πως στην ομάδα έρευνας περιλαμβάνεται και ιστορικός.

Αλλά ούτως ή άλλως, αυτό είναι θέμα marketing που θα εξεταστεί στο επόμενο βήμα και τα λύσει ο Φορέας Διαχείρισης.

Εδώ που έχουμε έντονες ενστάσεις είναι από πού συμπέρανε η κα Σαρρή πως κάποιος «διενεργεί τέτοιου είδους έρευνες για ναυάγια, αρχαιολογικά και ιστορικά ευρήματα»;

Αυτό το συμπέρασμα χαρακτηρίζεται επιεικώς ως αυθαίρετο.

Ασφαλώς και έχει ελεγχθεί η περιοχή για κηρυγμένους ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους.

Ασφαλώς και τηρείται η νομοθεσία για την τήρηση των αποστάσεων.

Ασφαλώς και το πρώτο που ενημερώθηκε από την καταδυτική ομάδα ήταν το Λιμεναρχείο (το οποίο μάλιστα ενήργησε και λεπτομερή έλεγχο).

Ασφαλώς και οι καταδύσεις αφορούσαν μόνο φωτογραφίσεις και βιντεοσκοπήσεις τοπίου, χλωρίδας και πανίδας, για την πιστοποίηση της κατάστασης του οικοσυστήματος και της βιοποικιλότητας,  όπως απαιτεί η νομοθεσία για την έκδοση άδειας.

Τέλος, το ότι «η πρόθεσή της γράφοντας αυτό το κείμενο δεν είναι να αντιπαρατεθεί ή να κάνει πολεμική στους συμπατριώτες της», όπως καταλήγει στην επιστολή της, αναιρείται από όλο το περιεχόμενο του κειμένου της.

Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να καταθέσουμε την πολύχρονη εμπειρία μας από το χώρο στον οποίο δραστηριοποιούμεθα.

Σε κάθε απόπειρα υλοποίησης οποιουδήποτε έργου, είτε αυτό είναι η παράκαμψη ενός δρόμου ή ένα έργο ανάπτυξης, και πνοής για τον τόπο όπως το Καταδυτικό Πάρκο Τυρού, που προς τιμήν τους έχουν αγκαλιάσει και οι κάτοικοι και οι επαγγελματικοί φορείς και ο δήμαρχος και οι πολιτευτές της περιοχής, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι προς δικό τους πολιτικό ή άλλο όφελος διαβάλλουν το έργο των ανθρώπων που έχουν όραμα για τον τόπο.

Πάντοτε σαν εταιρεία προσπαθούμε να κρατηθούμε έξω από τοπικές διαμάχες και πολιτικά παιχνίδια, μέχρι τη στιγμή που κάποιος, ηθελημένα ή όχι, θίγει την άμεμπτη 20ετή πορεία της εταιρείας στην ελληνική και όχι μόνον αγορά.

Θεωρούμε πως ενώ αγωνιά για τον τόπο της, η κα Σαρρή έχει ελλιπή ενημέρωση για το θέμα και την καλούμε στην επόμενη ενημέρωση, όπου θα έχει την ευκαιρία να της λύσουμε και την παραμικρή απορία.

Η τακτική των «πολεμικών» δημοσιεύσεων σε μπλογκ και έντυπα, εκτός από παρωχημένη είναι και επιζήμια για όλους, πρωτίστως για τον τόπο."

 ΑMBIO Α.Ε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Όνομα

"Κλεισθένης",1,16η Μαρτίου,4,25η Μαρτίου,37,28η Οκτωβρίου,26,Α.Ε.Μαρίου,57,Α.Ε.Σ. Κυνουρίας,2,Α.Ο.Σ.Λ,4,Α.Σ. TKD Λεωνιδίου,30,Α.Σ."Αρκάς",27,Α.Σ.Λεωνιδίου,806,Α.Τ.Λεωνιδίου,3,Αβραντίνης,1,Αγ.Βασίλειος,15,Αγαπήνωρ,1,Αγγελίες,85,Άγιος Βασίλειος,5,Αγρότες,157,Αγροτικός Συνεταιρισμός,45,Αγώνες δρόμου,89,Αγωνιστική Συνεργασία,2,ΑΔΜΗΕ,1,ΑΕΠΙ,5,Αθλητικά,2983,αιγιαλός,1,Αιμοδοσία,56,Αλιεία,7,αλιευτικός σύλλογος,3,Άλλα αθλήματα,197,ΑΜΕΑ,16,Αμπελουργοί,13,Αμυγδαλιά,16,Ανακοινώσεις,413,Αναπτυξιακή Πάρνωνα,142,Αναρρίχηση,39,Ανέλιξη,1,Ανεξάρτητοι Έλληνες,8,Άνεργοι,18,Ανοικτό Πανεπιστήμιο,1,Ανοιχτή συνέλευση,8,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,1,Αντένα,2,Αντιφασίστες,1,Αξίζει να δείτε,105,Άξιον Εστί,3,απάτες,11,απεργία,5,Απογραφή 2011,4,Αποζημιώσεις,7,Απόκριες,115,Απόλλων Τυρού,289,άποροι,11,Αποστολόπουλος,1,αποτελέσματα,1,Απόψεις,1,Απρόβλεπτα,1,απώλεια αντικειμένου,1,Άργος,1,Αργυράκη,1,Άρθρα,21,Αρκαδία,888,Αρκαδικό Πανόραμα,5,Αρκαδικός,4,Άρση βαρών,2,Αρχαιολογία,27,Αρχείο Τσακωνιάς,142,Αρχιτέκτονες,6,ΑΣΕΠ,1,Αστεία,2,Αστέρας Τρίπολης,2,Άστρος,28,Αστυνομία,204,Ασφαλιστικά ταμεία,77,ΑΤΕ,1,ατύχημα,6,Άυλη Πολιτιστική κληρονομιά,1,Αυτοδιοίκηση,27,αυτοδιοίκηση-εκλογές,108,Αυτοκίνητο,48,αφιέρωμα,3,Βαλασόπουλος,1,Βασκίνα,32,Βέμμος,9,Βενιζέλος,1,Βιβλίο,42,Βίντεο,100,Βιογραφικό,3,Βιτζηλαίου,5,Βιώσιμη Πόλη,2,Βλάβες,12,Βλάσης,60,Βλησιδιά,15,Βοήθεια στο σπίτι,1,Βόλεϊ,13,Βουδούρης,7,βραβείο,2,Γ.Ε.Φ.,1,Γ.Σ.Τυρού,92,Γενική Συνέλευση,65,Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές,5,Γεωργοί,4,γηροκομείο,16,Γιαννακόπουλος,1,Γιαννακούρας,36,Γιαννούσης,3,Γιορτή Αμυγδάλου,3,Γιορτή θαλασσινών,5,Γιορτή Κρασιού,22,γιορτή μελιού,10,Γιορτή μελιτζάνας,24,Γιορτή πανσελήνου,2,Γιορτή του Ψαρά,21,Γλυππία,1,γλυπτική,2,Γνώμες,406,Γόντικας,2,Γυμνάσιο,110,Γυναίκα,8,Γύρος Αμπελώνων,1,Δ.Ε.Τυρού,16,Δ.Ο.Υ.,66,Δαλιάνης,9,δανειολήπτες,3,Δασαρχείο,19,ΔΕΔΔΗΕ,26,Δέδε,2,Δέδες,4,ΔΕΗ,40,ΔΕΚΟ,1,Δελτία τύπου,1108,δεντροφύτευση,2,ΔΗ.ΣΥ.,8,ΔΗΚΕΝΚ,17,Δημ.Ραδιόφωνο Τρίπολης,4,ΔΗΜΑΡ,3,Δημοπρασία,44,Δήμος Β.Κυνουρίας,7,Δήμος Γορτυνίας,1,Δήμος Λεωνιδίου,34,Δήμος Ν.Κυνουρίας,64,Δήμος Νότιας Κυνουρίας,1247,Δήμος Τυρού,1,Δημόσιο,1,δημοσιογράφοι,3,Δημοσκόπηση,2,Δημοτικό Συμβούλιο,241,Δημοτικό Σχολείο,218,δημοψήφισμα,1,Δια Βίου Μάθηση,15,Διαγωνισμός,41,Διαδίκτυο,60,δίαθλο,1,διακοπή νερού,9,διακοπή ρεύματος,21,Διαμαρτυρία,4,Διαμονή,13,Διανομή τροφίμων,17,διασκέδαση,82,Διατροφή,12,διάφορα,8,διάφορα είδη,9,ΔΙΕΚ,5,Δικαιοσύνη,73,Δράκος,7,Δράσεις Κυνουρίας,3,Δράση,8,Δρίτσας,7,Δυνατή Πελοπόννησος,1,δυστύχημα,16,δωρεά,19,εγκαίνια,2,εγκύκλιος,1,ΕΕΣΠΟΦ,1,εθελοντισμός,32,έθιμα,4,Εθνική Ελλάδας,14,Εθνική Συσπείρωση,1,Εθνική Τράπεζα,7,ει,1,Ειδήσεις,5,Ειδικό Σχολείο,3,Εκδηλώσεις,979,Εκδρομή,73,Έκθεση,69,Έκθεση Φωτογραφίας,10,Εκκλησία,320,Εκλογες,3,Εκλογές,480,Εκπαίδευση,481,εκπομπή,3,εκπτώσεις,4,Εκτελεστική επιτροπή,2,ελαιοπαραγωγοί,51,ΕΛΓΑ,4,Ελεύθεροι επαγγελματίες,2,Ελιά,2,Ελλάδα,1157,Ελληνικός Στρατός,4,Ελλήνων Συνέλευσις,1,ΕΛΜΕ,1,ΕΛΤΑ,6,Εμβολιασμοί,1,Εμπορικός σύλλογος,175,ΕΜΥ,10,Ενδιαφέρουν,244,Ενέργεια,2,Ενίσχυση Επιχειρήσεων,4,ενοικίαση ακινήτων,12,Ένωση Ξενοδόχων,35,Εξωτερική Πολιτική,2,ΕΟΔΥ,1,ΕΟΜΜΕΧ,1,ΕΟΠΥΥ,3,Εορτή,6,ΕΠΑΛ,81,επαρχιακός Τύπος,1,επέτειοι,12,επιδόματα,21,Επιδοτήσεις,45,Επικαιρότητα,11789,Επιμελητήριο Αρκαδίας,78,έπιπλα,1,Επιστολές,22,Επιτροπή Διαβούλευσης,2,Επιτροπή Παιδείας,6,Επιχειρηματικότητα,65,Επιχειρήσεις εστίασης,1,ΕΠΟ,1,ΕΠΣ.Αρκαδίας,51,ΕΠΣΑ,46,Έργα,261,Εργασία,270,Εργαστήριο,7,Εργατικό κέντρο,3,ΕΡΤ,26,Ερωτηματολόγιο,1,ΕΣΗΕΑ,1,ΕΣΠΑ,32,Εύη Τατούλη,66,Ευθυμογράφημα,17,Ευρωεκλογές,1,Ευχές,49,ΕΦΕΤ,3,ΕΦΚΑ,1,Ζαρίτσι,2,Ζαχαριάς,14,ζημιές,5,ζωγραφική,11,Ζώταλης,1,Ηλιοπούλου,4,ημερίδα,31,Θέατρο,76,θέατρο σκιών,3,Θεοδωράκη,1,θεοδωράκης,2,Θεοφάνεια,29,θηροφύλακες,5,Ι.Μ. Αρτοκωστάς,1,Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Καρυάς,3,Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Σίντζας,24,Ι.Μ.Ελώνης,82,ιατρός,1,Ιδιαίτερα μαθήματα,3,ΙΕΚ,10,ΙΚΑ,37,ΙΚΑ.,1,ΙΝ.Ε.,1,ΙΝΣΕΤΕ,1,Ισοπολιτεία,7,Ιστορικά,41,Κ.Ε.Δ.Ε,8,Κ.Ε.Ε.,2,Κ.Ε.Π.,13,Κ.Ε.Φ.,1,καιρός,180,Καλαθά,1,Καλλικράτης,9,κάπνισμα,1,Καρβελάς,4,Καρδαράς,1,Καστανιές,1,καταγγελίες,4,Καταδυτικό πάρκο,17,καταναλωτές,4,καταστήματα,4,κατηγορία,1,κατοικίδια,1,Κατσίρης,2,Καύσιμα,3,ΚΕΚ,2,Κέντρο Πληροφόρησης,7,Κέντρο Υγείας,52,Κεντροαριστερά,4,ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.,1,Κιβωτός του Κόσμου,3,Κίνημα Αλλαγής,11,Κίνηση,1,ΚΚΕ,56,Κλειστό Γυμναστήριο,2,κληροδοτήματα,10,ΚΝΕ,1,Κοινωνία,87,Κοινωνικά,166,Κοινωφελής Επιχείρηση,24,κολύμβηση,5,Κοντοζαμάνης,23,Κορολόγος,1,Κοσμάς,194,Κόσμος,87,Κοτρώτσος,1,Κοτσώλης,1,Κουκλοθέατρο,12,Κουνουπιά,22,Κουτρούκης,5,ΚΠΝΝΑ,1,Κρυονέρι,2,ΚΤΕΛ,26,Κτηματική Υπηρεσία,4,Κτηματολόγιο,14,κτηνοτρόφοι,33,κυκλοφοριακές ρυθμίσεις,21,κυκλοφοριακό,33,Κυνηγετικός Σύλλογος,29,Κυνηγοί,25,Κυνουρία,35,Κύπρος,3,Κωνσταντινόπουλος,75,Λαϊκή αγορά,23,Λαϊκή Ενότητα,10,Λαική συσπείρωση,38,Λαϊκή συσπείρωση,5,Λάκκος,11,Λάκος,7,Λακωνία,1,Λαλουδάκης,35,Λαμπρόπουλος,1,Λαογραφία,73,ΛΑΟΣ,1,λαχειοφόρος,4,Λειβαδά,1,Λειβάδι,13,Λεκκός,1,Λεωνίδιο,2507,Λεωνίδιο Αλλάζουμε,7,Λιβάδι,6,Λιμάνι,22,Λιμεναρχείο,38,Λιμενικό Σώμα,37,Λιμενικό Ταμείο,4,λογιστές,3,Λύκειο,77,Λυκουρέντζος,58,Λυμπεροπούλου,2,Λυσίκατος,83,μαγειρική,3,Μανδρώνης,2,Μάνος,1,Μανώλης,3,Μαρί,20,Μαρνέρης,117,Μελισσοκόμοι,8,Μελιτζάzz,118,Μετρό,1,Μητέρα,6,Μηχανικοί,6,Μιχελάκης,2,ΜΜΕ,1,μνημόσυνο,28,Μορφωτικός Σύλλογος,93,Μοτοπαρέα,64,Μοτοσικλέτα,47,μουσεία,19,μουσική,12,Μπακούρης,1,Μπαμπαδήμας,57,Μπάσκετ,519,Μπερέτσος,1,Μπερτζελέτος,6,Μπιρσίμ,7,Μπουντρούκας,5,Μυθική Πελοπόννησος,1,ν,1,Ναρκωτικά,1,Νατάσα Πετρούλια,4,Ναύπλιο,1,Ναυτικοί,2,ΝΔ,227,Νέα Γρίπη,5,Νέα Πελοπόννησος,22,Νέοι Δρόμοι,2,Νεολαία ΠΑΣΟΚ,3,νηπιαγωγείο,64,Νίκας,21,Νικολάκου,10,Νομαρχία Αρκαδίας,6,νομοσχέδιο,1,Νότια Κυνουρία,3825,ντοκιμαντέρ,4,Ξενοδόχοι,19,Ο άλλος δρόμος,21,Ο τόπος μας,5,Ο.Ε.ΕΣ.Π.,1,Ο.Τ.Ε.,6,ΟΑΕΔ,62,ΟΑΕΕ,21,ΟΓΑ,25,Οδηγίες,10,Οδηγοί,1,Οικοδόμοι,4,Οικολόγοι,6,Οικονομία,157,Οικονομική επιτροπή,50,Οινοπαραγωγοί,2,ΟΚΕ,1,Ολυμπιακός Λεωνιδίου,236,ομιλία,26,Ομογένεια,45,Ομοσπονδία TKD ITF,8,ΟΝΝΕΔ,5,ΟΠΑΠ,5,ΟΠΕΚΕΠΕ,1,όπερα,1,Όραμα-Γνώση-Πρόοδος,42,Ορειβασία,180,Ορθοπαιδικός,1,ορκωμοσία,2,ΟΤΑ,10,Ουράνης,2,Π.Ο.Ε.,1,Παγώνης,2,ΠΑΖΛ,6,Παιδί,73,Παιδίατρος,10,Παιδικά χωριά SOS,1,Παιδική Χαρά,8,Παιδική Χορωδία,16,παιδικός σταθμός,30,παλαίμαχοι,2,Παλαιοχώρι,47,ΠΑΜΕ,4,Παναγιωτόπουλος,1,Παναρκαδική ομοσπονδία,27,Παναρκαδικό Νοσοκομείο,31,Πανελλήνιες,18,Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου,9,πανηγύρια,60,Παπαδημητρόπουλος,1,Παπαηλιού,12,Παπαθανασόπουλος,154,Παπαμιχαήλ,3,Παπανδρέου,2,παραδοσιακοί χοροί,6,Παραλία Τυρού,3,Παραλίες,3,παράξενα,1,ΠαραΤυρό,26,Παρθενώνας,1,Πάρνωνας,9,Παρουσίαση,13,ΠΑΣΟΚ,85,Πάσχα,185,Πατσαρίνος,1,Πάχος,2,Πεζοπόροι Τυρού,164,Πελετά,183,Πελοποννησιακή Ένωση,3,Πελοποννησιακή Συμμαχία,2,Πελοπόννησος,16,Πελοπόννησος Οικολογική,2,Πελοπόννησος Πρώτα,5,Πέρα Μέλανα,64,Περιβάλλον,225,Περιοδικό,1,Περιπατητικός τουρισμός,2,Περιφέρεια Πελοποννήσου,835,Πηγάδι,26,Πλάκα,192,Πλατανάκι,20,πο,1,Ποδήλατο,36,Ποδόσφαιρο,1932,Ποίηση,3,Πολεμική Αεροπορία,2,Πολεμικό Ναυτικό,1,Πολιτικά,758,Πολιτική προστασία,24,Πολιτισμός,723,Πολιτιστικός Σύλλογος,16,Πολίχνη-Δράση,1,πολύτεκνοι,2,Ποτάμι,6,Πούλιθρα,191,Πραγματευτή,64,Πρασιές,1,Πραστός,35,προκηρύξεις,81,Προσκλήσεις,1,Πρόσκληση,8,Προσφορά εργασίας,5,Πρόσωπα,30,Πυργούδι,3,Πυροσβεστική,88,πωλήσεις ακινήτων,40,πωλήσεις επιχειρήσεων,1,πωλήσεις οχημάτων,7,ραδιόφωνο,4,Ρέππας,8,ρετρό,3,Ρολόι,1,Ρουσιάς,4,ρύθμιση οφειλών,1,Σαλάκος,7,Σαμαράς,1,Σαμπατική,22,ΣΑΟΟ,5,Σαπουνακέϊκα,30,Σαραντάρης,28,σεισμός,26,σεμινάριο,27,ΣΕΤΕ,3,Σιδηρόδρομος,2,Σινεμά,132,Σιώρας,13,Σκαντζός,1,Σπηλαιολόγοι,9,Στατιστική Υπηρεσία,9,ΣτΕ,1,Στίβος,46,στρατολογία,3,συγκοινωνία,4,Σύλλογος "Αγ.Απόστολοι",27,Σύλλογος "Άγιος Γεώργιος",3,Σύλλογος "Αθηνά",7,Σύλλογος "Απόλλων",16,Σύλλογος "Επαρχία Κυνουρίας",2,Σύλλογος "Ζεστή Φωλιά",6,Σύλλογος "Λεωνίδιον",16,Σύλλογος Αναρριχητών,1,Σύλλογος Απανταχού Αμυγδαλιωτών,5,Σύλλογος Απανταχού Βασκινιωτών,5,Σύλλογος Απανταχού Τσιταλιωτών,5,σύλλογος Βασκινιωτών,4,Σύλλογος γονέων,141,Σύλλογος Δαφνώνας,10,Σύλλογος Κτηνοτρόφων,3,Σύλλογος Μαριωτών,11,Σύλλογος Παλαιοχωριτών,4,Σύλλογος"Πολίχνη",8,Συμπολιτεία,69,Συναυλία,129,Σύνδεσμος Κοσμιτών,1,Συνέδριο,45,συνέντευξη,35,συνήγορος του πολίτη,1,συνταγές,1,Συνταξιούχοι,22,ΣΥΡΙΖΑ.,121,σχόλια,1,Σωματείο Γυναικών,2,Τ.,1,Τ.Α.Π.,1,Τ.Ε.Ε.,10,Τ.Ο.Π.,3,ΤΑΞΙ,1,Τατούλης,258,ΤΕΒΑ,7,τέλη,3,τέννις,5,Τέχνη,11,Τεχνικό Πρόγραμμα,6,Τεχνολογία,42,Τηγάνι,2,τηλεόραση,99,τοξοβολία,5,Τοπικά,18,Τοπικό Αρχείο,4,Τουρισμός,389,Τράπεζα Πειραιώς,3,τράπεζες,18,Τρίαθλο,28,Τριανταφύλλου,3,Τρίτεκνοι,7,Τροχαίο,42,Τροχάνη,1,Τσακωνιά,85,Τσακώνικη διάλεκτος,49,τσακώνικη μελιτζάνα,5,Τσακώνικη υφαντική,13,Τσακώνικος Συνεταιρισμός,1,Τσακώνικος Συνεταιρισμός Γυναικών,1,Τσακώνικος Χορός,15,Τσακωνοπαρέα,16,Τσέρφο,1,Τσιγκούνης,13,Τσικνοπέμπτη,4,Τσιλιβής,2,Τσιτάλια,31,ΤΣΜΕΔΕ,1,Τύπος,1,Τυρός,755,Υγεία,378,ΥΠΕΣ,1,Υπηρεσίες,1,Υποθηκοφυλακείο,2,Υποτροφίες,9,Υπουργείο Ναυτιλίας,1,Υπουργείο Πολιτισμού,1,Φ.Ο.Σ.Λ.,1,Φάμπρικα Πολιτισμού,112,Φαρμακοποιοί,1,Φεστιβάλ,71,Φεστιβάλ αναρρίχησης,13,Φεστιβάλ Μελιτζάνας,58,Φιλαρμονική,28,Φιλόδημοι Πολίτες,33,φιλόζωοι,21,Φίλοι Εθνικής Ελλάδος,1,Φορέας Διαχείρισης Οικολογικού Πάρκου,147,Φορείς,8,φορολογία,56,Φορολογικά,101,Φόρος ακινήτων,1,Φωκιανό,24,Φωτογραφία,11,Φωτογραφίες,65,ΧΑΔΑ,5,χάκερς,1,Χαμόγελο του παιδιού,12,Χάρτες,3,Χείλαρης,14,χιούμορ,1,Χορευτικό συγκρότημα,3,Χορευτικός Όμιλος,7,χοροεσπερίδα,47,Χορός,49,Χορωδία,29,Χορωδία Ενηλίκων,16,Χουζούρης,4,Χούνη,2,Χριστούγεννα,232,Χρονογράφημα,12,Χρυσή Αυγή,22,ψάρεμα,2,Ψαρολόγος,9,ψήφισμα,7,Ψυκτικοί,1,Ψυχολογία,10,Ωδείο,16,ώρα,11,agenda,2,Beach Soccer,4,Beach Tennis,19,Beach Volley,49,Black Friday,1,Erasmus,3,Events,1,Facebook,16,fake news,1,Google,4,I Love GR,11,Leader,35,Photo Gallery,1,Pizza,1,Rally,1,Taekwon Do,78,Taxisnet,8,TKD WTF,15,Toolbar,1,top,2,Unesco,1,Video,1256,WWF,2,
ltr
item
Leonidion.gr: Απάντηση της εταιρίας ΑMBIO Α.Ε. σε επιστολή για το Καταδυτικό Πάρκο Τυρού
Απάντηση της εταιρίας ΑMBIO Α.Ε. σε επιστολή για το Καταδυτικό Πάρκο Τυρού
http://1.bp.blogspot.com/-P32G1Nh1vek/ViKAohqBjHI/AAAAAAAAvWg/yMxfdQcjhec/s640/%25CE%2594%25CE%25B9%25CE%25B1%25CF%2586%25CE%25AC%25CE%25BD%25CE%25B5%25CE%25B9%25CE%25B11.PNG
http://1.bp.blogspot.com/-P32G1Nh1vek/ViKAohqBjHI/AAAAAAAAvWg/yMxfdQcjhec/s72-c/%25CE%2594%25CE%25B9%25CE%25B1%25CF%2586%25CE%25AC%25CE%25BD%25CE%25B5%25CE%25B9%25CE%25B11.PNG
Leonidion.gr
https://www.leonidion.gr/2015/10/mbio.html
https://www.leonidion.gr/
https://www.leonidion.gr/
https://www.leonidion.gr/2015/10/mbio.html
true
1463647731720589503
UTF-8
Φορτώθηκαν όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκαν δημοσιεύματα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσοτερα Cancel reply Διαγραφή Από τον Αρχική σελίδα Σελίδες Δημοσιεύματα Δείτε τα όλα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH Όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκε δημοσίευμα που να ταιριάζει στην αναζήτηση ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαίου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαίου Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago χτες $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερες από 5 εβδομάδες Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content