(HIDE)

Post/Page

(FALSE)

Weather Location

{fbt_classic_header}

Δ. Αθανασόπουλος: "Στραβά αρμενίζετε ο γυαλός είναι ίσιος"

Με επιστολή του ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής  της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας  κ. Δημήτρης Αθανασόπουλο...


Με επιστολή του ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Νότιας Κυνουρίας κ. Δημήτρης Αθανασόπουλος, σχολιάζει την πρόσφατη επιστολή του κ. Χρήστου Ξερακιά, που αφορά στο τεχνικό πρόγραμμα της Τ.Κ. Πουλίθρων:
Η επιστολή αναφέρει τα εξής:

ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΕΤΕ  Ο ΓΥΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΙΟΣ

Σχόλιο Αθανασόπουλου Δημ.                                                                 Λεωνίδιο 16-11-2016

Σε σχέση με την πρόσφατη ανάρτηση του Χρήστου Ξερακιά,

Κατ αρχήν αγαπητέ Χρήστο έχω να σου πω, πως στην περίπτωσή σου κολλάει το ανέκδοτο με τον πατροκτόνο, που ζητά την επιείκεια του δικαστηρίου, γιατί είναι ορφανός!!

Διάβασα με μεγάλη προσοχή αυτά που γραφείς στο άρθρο σου και έχω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις.

Πράγματι, παραμονές της κατάθεσης πρότασης από το Τοπικό Συμβούλιο των Πούλιθρων για το Τεχνικό πρόγραμμα του 2017, είμαστε παρόντες κατά την συνεδρίασή του. 

Η απόφαση όπως γνωρίζεις για το τι θα προταθεί ή όχι, ανήκει σ' αυτό.  Βέβαια, κατά την συζήτηση ανταλλάξαμε απόψεις όλοι οι παριστάμενοι  και  καταλήξαμε, ότι είναι αστείο να ζητά  ο Δήμος, (αν και τυπικά καλά κάνει) πρόταση γι αυτό το μικρό ποσό που δίνει για εκτέλεση Τεχνικού Προγράμματος στα Πούλιθρα. «Τι είναι ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του». Όμως για αυτή μας τη διαπίστωση, δεν ζητήσαμε και ούτε θα έπρεπε, να καταγραφεί σαν θέση μας, στην απόφαση  του Τοπικού συμβουλίου.   

Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω, πως συμφωνώ στα περισσότερα από αυτά που γράφονται στο άρθρο. Και να προσθέσω ότι έχουν γίνει κατά καιρούς και από πολλούς σοβαρές προτάσεις για τα Πούλιθρα. Επίσης ο πρόεδρος με το Τοπικό Συμβούλιο και οι Πουλιθριώτες Δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας, συμβάλλουν αποτελεσματικά στο να πάει το χωριό μπροστά.    

Δεν είναι δυνατόν ο Δήμαρχος να λέει στην εκτελεστική επιτροπή φράσεις όπως: «Μετά την άρνησή τους προχωράμε χωρίς αυτούς.» «Η βοήθεια από τους κατήγορούς μας; Τίποτα! Μηδέν πρόταση, μηδέν ιδέες, μηδέν όραμα.» και πολλά άλλα απαξιωτικά σχόλια.

Η κριτική σου θα  προτιμούσα να επικεντρωνόταν περισσότερο στις αιτιάσεις του Δημάρχου και ιδιαίτερα στην απαράδεκτη συμπεριφορά του, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο συζητήσαμε το Τεχνικό Πρόγραμμα  και είχε σαν αποτέλεσμα την αποχώρηση της αντιπολίτευσης και όχι μόνο, από την συνεδρίαση.

Η αλαζονική και εριστική συμπεριφορά του, σε συνδυασμό με την τέχνη που έχει αναγάγει σε επιστήμη, να διαστρεβλώνει τα πράγματα και «να πετά την μπάλα έξω από το γήπεδο»,  μας εξόργισε και μας οδήγησε, για πρώτη φορά, σε αποχώρηση  από την συνεδρίαση. Τον καταγγέλλω στον λαό του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, για έλλειψη σεβασμού προς το σώμα και για έλλειψη πολιτικής αγωγής.

Να κάνω μια ερώτηση θέλω στο Δήμαρχο: «Δήμαρχε τις κορδέλες που κόβεις και τα εγκαίνια που κάνεις σε έργα στην μέχρι τώρα θητεία σου, ποίος τα ετοίμασε, ποιος εξασφάλισε την χρηματοδότησή τους;» «Είναι κάποιο έργο από αυτά, που έγινε από σένα;»
   
Είσαι τόσο μικρόψυχος, που στα εγκαίνιά τους, δεν έκανες την παραμικρή αναφορά στους συντελεστές οι οποίοι ετοίμασαν και ξεκίνησαν τα έργα αυτά και για τα οποία εσύ κόβεις μόνο τις κορδέλες.    
                                                                                                    
Με την ευκαιρία αυτή θέλω να απαντήσω στον κουκουλοφόρο του σχολίου 3, (πες μας όμως ποιος είσαι) και να του πω, πως αυτά που λέμε ότι δεν έχει ξεκινήσει ο Δήμαρχος ακόμη και αφορούν τα Πούλιθρα, είναι έργα ώριμα, για τα οποία έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση τους από αυτούς που λες ότι δεν έκαναν τίποτα. Εκτός αν τα δυόμισι χρόνια που ο Δήμαρχος έχει το τιμόνι του Δήμου, δεν του έφταναν για να τα προωθήσει. Ούτε νομιμοποιείται να λέει ότι δεν έχει βοήθεια από τους τοπικούς. Δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από ένα τέτοιο άλλοθι, γιατί αυτός σε τελική ανάλυση έχει την ευθύνη. Η πραγματικότητα είναι ότι και βοήθεια και προτάσεις υπάρχουν από τα Πούλιθρα.   

Γενικά σε επίπεδο Δήμου, έχω να σου πω το εξής: Τα έργα τα οποία έγιναν, ή ωρίμασαν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, στην οποία είχα την τιμή να έχω σημαντικό ρόλο, δεν έγιναν ολόκληρη  την τελευταία τριακονταετία. 

Γενικά θέλω να ενημερώσω τον κόσμο του Δήμου Νότιας Κυνουρίας ότι δεν κάνουμε αντιπολίτευση για να λέμε ότι κάτι κάνουμε. Κάνουμε αντιπολίτευση εποικοδομητική και καλοπροαίρετη.

Ο Δήμαρχος στην προεκλογική του εκστρατεία, είχε κάνει λάβαρο την κατηγορία, ότι ο Μαρνέρης κάνει απευθείας αναθέσεις. Ο Μαρνέρης όμως δεν έβλεπε μόνο με το ένα μάτι, αλλά και με τα δύο. Εσύ όμως Δήμαρχε και απευθείας αναθέσεις κάνεις και βλέπεις μόνο με το δεξί. 

Σε καλώ, σαν νεοφώτιστος που είσαι στα αυτοδιοικητικά, καθώς και οι περισσότεροι από τους συνεργάτες σου, να φροντίσετε να συνεργάζεστε εποικοδομητικά με όλους, για το καλό του Δήμου.   
Και να έχεις πάντα κατά νου ότι: Τον άρχοντα τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον ότι ανθρώπων άρχει. Δεύτερον ότι κατά νόμους άρχει. Τρίτον ότι ουκ αεί άρχει. (Αγάθων,450-400 π.Χ.) Και σε ελεύθερη μετάφραση: Ο άρχων πρέπει να έχει κατά νουν τρία πράγματα: πρώτον, ότι διοικεί ανθρώπους (με τις ατέλειες και τις αδυναμίες τους, με παράπονα δίκαια ή και παράλογα, αλλά πάντως πνευματικά όντα και όχι ζώα), δεύτερον, ότι διοικεί σύμφωνα με τους υφιστάμενους νόμους της πολιτείας (γραπτούς και άγραφους) και συνεπώς είναι απαράδεκτο να εκτρέπεται σε υπερβασίες, αυθαιρεσίες και αδικίες και, τρίτον, ότι δεν θα είναι αιώνιος άρχων, κάποτε θα εκπέσει της αρχής και πρέπει ως εκ τούτου, να είναι πολύ προσεκτικός, ώστε όταν απομακρυνθεί από την εξουσία να έχει αφήσει καλές εντυπώσεις, τόσο για τις ικανότητές του, όσο και για τις αρετές του.  

Κλείνοντας Δήμαρχε θέλω να δηλώσω ότι θα είμαι δίπλα σου σε ότι έχει να κάνει με το καλό του Δήμου και θα ασκώ σκληρή αντιπολίτευση σε περιπτώσεις που θα διαλέγεις σκοτεινά μονοπάτια.    

ΥΓ:  Δεν δέχομαι ανώνυμα σχόλια, όποιος θέλει να γράψει κάτι να το γράψει χωρίς κουκούλα.

Ο
Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης

                                                             Δημήτρης Αθανασόπουλος                                                                 Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια