Για τη δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου

Του Γιάννη Μπαμπαδήμα . Η δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου είναι στην τελική ευθεία του κλεισίματος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είνα...

Του Γιάννη Μπαμπαδήμα.

Η δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου είναι στην τελική ευθεία του κλεισίματος. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι έτοιμη να υπογράψει και να εφαρμόσει  όλα όσα  προβλέπει το μνημόνιο που αποδέχθηκε  πέρισυ.Και η ΔΕΗ να ιδιωτικοποιηθεί,αλλά και προνομοθέτηση μέτρων να γίνει,με τις συντάξεις να  περικόπτονται κι άλλο ( από την Πρωτοχρονιά του 2019),και το αφορολόγητο να μειώνεται αισθητά.

Έτσι, η κυβέρνηση θα πάρει την επόμενη δόση λίγο πριν σκάσει το ομόλογο των 7 δις. Και θα θριαμβολογεί ότι τα «κατάφερε»,ενώ θα επαναληφθούν και οι αισιόδοξες προβλέψεις της ότι «έρχεται μια δίκαιη ανάπτυξη,που θα τρίβουμε τα μάτια μας»!!!

Πολλοί αναρωτιούνται βέβαια :αφού εξ  αρχής είχαν ειλημμένη την απόφαση να εφαρμόσουν το μνημόνιό τους μέχρι κεραίας,γιατί όλα αυτά  τα καραγκιοζιλίκια; Η απάντηση είναι απλή: αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίζουν πολιτικό χρόνο και να παραμένουν στους κυβερνητικούς θώκους και στη νομή της εξουσίας. Έτσι τα έχουν καταφέρει και ήδη διανύουν τον τρίτο τους χρόνο. Η παράταση της αβεβαιότητας, που για τους Ευρωπαίους και Αμερικάνους δανειστές-δυνάστες μας δεν είναι  πια ανησυχητική μετά το πρώτο αναγνωριστικό πεντάμηνο,στο εσωτερικό της χώρας ακόμα λειτουργεί.

Δεν είναι τυχαίο το ότι,μόλις ο Σκουρλέτης ξεκίνησε το υποτιθέμενο αντάρτικό του κατά της πώλησης της ΔΕΗ,δέχθηκε μαζικά πυρά από αντιπολιτευόμενους δημοσιογράφους,μια και τώρα που ο Τσίπρας "λογικεύτηκε" και ετοιμάζεται να κλείσει την αξιολόγηση,αυτός ο ανεύθυνος πάει να τα τινάξει όλα στον αέρα!Και έτσι διαμορφώνεται "κλίμα αγωνίας", αντίστοιχο με τον Ιούλιο του 2015, μήπως ο Αλέξης δεν κατορθώσει να περάσει τα μέτρα εξαιτίας ενός νέου «αντάρτικου»!!!

Μ αυτά και μ αυτά τα επικοινωνιακά κόλπα και τερτίπια οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταφέρνουν να διατηρούνται στην κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που τυγχάνει της μεγαλύτερης στήριξης που έχει λάβει ελληνική κυβέρνηση  από το εξωτερικό,τουλάχιστον από τα χρόνια του Σημίτη και μετά.Και πώς να μην τυγχάνει,αφού οι Γερμανοί, μετά τις τηλεπικοινωνίες και τα αεροδρόμια,ετοιμάζονται να βάλουν στο χέρι και τις ενεργειακές υποδομές της χώρας έναντι εξευτελιστικού τιμήματος(εδώ και χρόνια ορέγονται τα κοιτάσματα λιγνίτη και τα υδροηλεκτρικά της  ΔΕΗ).

Ο Καμμένος εν τω μεταξύ, στο πρόσφατο ταξίδι  του στις ΗΠΑ, πρότεινε στον Αμερικανό ομόλογό του, η σύμβαση για την παραχώρηση της βάσης της Σούδας να πάψει να ανανεώνεται κάθε χρόνο, αλλά να τους παραχωρηθεί για πενταετία ή δεκαετία!!!  

Με την Τουρκία να είναι εντελώς απρόβλεπτη, η βάση της Σούδας έχει μέγιστη σημασία για τους αμερικάνικους σχεδιασμούς στη Μέση Ανατολή. Ο Καμμένος μάλιστα προχώρησε ακόμα παραπέρα: πρότεινε να δημιουργηθεί νατοϊκή βάση και στην Κάρπαθο!!!

Καμιά άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν δεν εξασφάλιζε με τέτοια σταθερότητα και, πρωτίστως, χωρίς κοινωνικές αντιδράσεις τα ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.
     
                                                                          
                                                    Για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ 
                     
Η ΔΕΗ, μετά το 1960 και για δεκαετίες,ήταν  ο μοναδικός παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στον τόπο μας. Πηγές ενέργειας ήταν βασικά ο λιγνίτης και δευτερευόντως τα νερά. Η εξάρτηση του συνόλου σχεδόν της βιομηχανίας και της οικονομικής δραστηριότητας γενικότερα,σε συνδυασμό με την αποφυγή κατάθεσης των απαιτούμενων κεφαλαίων από ιδιώτες, ώστε να καλυφθούν οι αυξανόμενες  ανάγκες,οδήγησαν στην κρατικοποίηση  της. Η  γρήγορη ανάπτυξη στις  δεκαετίες του 1970 και του 1980 έγινε (με τη στήριξη γαλλικής, γερμανικής και σοβιετικής τεχνολογίας), κυρίως με θερμοηλεκτρικές μονάδες.

Η τελευταία δεκαετία χαρακτηρίζεται από τη στροφή σε άλλες  πηγές ενέργειας.Το φυσικό αέριο έχει αξιόλογο ποσοστό ,αλλά και  οι ανεμογεννήτριες υψώθηκαν σε όλες τις ράχες και το κορφοβούνια που φυσά ικανοποιητικά,ενώ και τα φωτοβολταϊκά κάλυψαν χιλιάδες στρέμματα εύφορης γης. Κοινό χαρακτηριστικό των νέων μορφών είναι το ιδιωτικό κεφάλαιο.Τα απαιτούμενα κεφάλαια και η τεχνολογία που απαιτείται παίζουν καθοριστικό ρόλο στο ποιος δραστηριοποιείται,που και με ποιους όρους. Για παράδειγμα, ο Μυτιληναίος στη Βοιωτία,ενώ παράγει με φυσικό αέριο ρεύμα και το πουλά στη ΔΕΗ, ταυτόχρονα αγοράζει από τη ΔΕΗ το ρεύμα που καταναλώνει στη μισή τιμή απ' ότι της το πουλά. Από την άλλη, στα φωτοβολταϊκά δραστηριοποιούνται κυρίως μικρομεσαίοι και οι περισσότεροι απ αυτούς οδηγούνται σε αδιέξοδο, γιατί η τιμή πώλησης που συμφωνήθηκε πριν από την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών, ήταν διπλάσια απ αυτήν που ισχύει σήμερα.Για τις θηριώδεις ανεμογεννήτριες, εκτός από τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, σημαντική είναι και η παράμετρος που αναφέρεται από γνώστες-μελετητές, πως η ενέργεια που προσδοκούν να πάρουν κατά τη διάρκεια της ζωής μιας ανεμογεννήτριας είναι μικρότερη απ αυτήν που δαπανάται για την κατασκευή, εγκατάσταση και λειτουργία της.

Τελευταία, τίθεται με έμφαση το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης  της ΔΕΗ (τουλάχιστον ενός μέρους της, λένε για το 40%). Είναι γεγονός ότι μερική ιδιωτικοποίηση έχει ήδη συντελεστεί, αφού η εξόρυξη λιγνίτη, η συντήρηση μονάδων και δικτύων, η καταμέτρηση και άλλες αναγκαίες εργασίες, αλλού περισσότερο και αλλού λιγότερο, είναι στα χέρια εργολάβων για δεκαετίες.

Επιμένουν οι δανειστές-δυνάστες μας (δηλαδή οι επικυρίαρχοι Αμερικάνοι-Γερμανοί-Γάλλοι), να αρθεί το καθεστώς που χαρακτηρίζει την παραγωγή ρεύματος στη χώρα μας, γιατί και σημαντική πηγή κερδοφορίας είναι και η στρατηγική θέση της ενέργειας στην οικονομία δίνει τη δυνατότητα σε όποιον την κατέχει να καθορίζει επιλογές και εξελίξεις γενικότερα.

Κοινός παρονομαστής ντόπιων και ξένων συμφερόντων είναι, από τη μια να αυξηθεί η τιμή πώλησης στη λαϊκή κατανάλωση και από την  άλλη να πέσει  το κόστος παραγωγής. Μικρότεροι μισθοί και συντάξεις, χειρότεροι όροι απαλλοτρίωσης-μετεγκατάστασης οικισμών,ανεπαρκή μέτρα προστασίας της εργασίας (δέκα νεκροί σε δύο χρόνια!), απλήρωτη εργασία κ.τ.λ. Και ο καυγάς για το ποιος θα πάρει τι καλά κρατεί.

Διαπραγματεύεται η ντόπια κεφαλαιοκρατία και οι πολιτικοί της εκφραστές τους όρους ξεπουλήματος, ελπίζοντας πως κάποια υπεργολαβία θα περισσέψει και γι αυτούς, καθώς βαδίζουν τον μονόδρομο που χάραξαν όσοι μιλούν για ιδιωτικοποίηση, ανάλογη ενδεχομένως με αυτή του ΟΤΕ,που ήταν τελικά….κρατικοποίηση από άλλο κράτος!! Είναι χαρακτηριστικό ότι επιμένουν στην πώληση θερμοηλεκτρικών και υδροηλεκτρικών σταθμών (των πιο σύγχρονων βεβαίως-βεβαίως) και στο δίκτυο μεταφοράς, ώστε όσοι έχουν φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες, όντας υποδεέστεροι,να υποκύψουν εύκολα στις ορέξεις τους.

Ο  κόσμος που αληθινά παράγει τον πλούτο, δικαιούται και θέρμανση και  ηλεκτρικό. Και ο τόπος μας είναι πλούσιος και σε ενέργεια και σε κάθε λογής πρώτες ύλες και σε δυνατότητες για παραγωγή αγαθών. Αρκεί αυτά να τα διεκδικήσει με όρους κινήματος.

                                                            Χαιρετίσματα
                                                                
                                                 ΜΠΑΜΠΑΔΗΜΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
                                                (g.babadimas@hotmail.com)                                           

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Όνομα

"Κλεισθένης",1,16η Μαρτίου,4,25η Μαρτίου,42,28η Οκτωβρίου,26,Α Χώρα νάμου,1,Α.Ε.Μαρίου,60,Α.Ε.Σ. Κυνουρίας,2,Α.Ο.Σ.Λ,4,Α.Σ. TKD Λεωνιδίου,30,Α.Σ."Αρκάς",27,Α.Σ.Λεωνιδίου,829,Α.Τ.Λεωνιδίου,3,ΑΑΔΕ,2,Αβραντίνης,1,Αγ.Βασίλειος,15,Αγαπήνωρ,1,Αγγελίες,101,Άγιος Βασίλειος,6,Αγρότες,165,Αγροτικός Συνεταιρισμός,47,Αγώνες δρόμου,92,Αγωνιστική Συνεργασία,2,ΑΔΜΗΕ,1,ΑΕΠΙ,5,Αεροδρόμια,1,Αθλητικά,3066,αιγιαλός,1,Αιμοδοσία,58,ακτοπλοΐα,1,Αλιεία,7,αλιευτικός σύλλογος,3,Άλλα αθλήματα,197,ΑΜΕΑ,17,Αμπελουργοί,13,Αμυγδαλιά,20,αναγκαστικά μέτρα,17,Ανακοινώσεις,592,Αναπτυξιακή Πάρνωνα,147,Αναρρίχηση,40,Ανέλιξη,1,Ανεξάρτητοι Έλληνες,8,Άνεργοι,20,Ανοικτό Πανεπιστήμιο,1,Ανοιχτή συνέλευση,8,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,1,Αντένα,2,Αντιφασίστες,1,Αξίζει να δείτε,105,Άξιον Εστί,3,απάτες,12,απεργία,5,Απογραφή 2011,4,Αποζημιώσεις,7,Απόκριες,128,Απόλλων Τυρού,301,άποροι,11,Αποστολόπουλος,1,αποτελέσματα,1,Απόψεις,1,Απρόβλεπτα,1,απώλεια αντικειμένου,1,Άργος,1,Αργυράκη,1,Άρθρα,21,Αρκαδία,944,Αρκαδικό Πανόραμα,5,Αρκαδικός,4,Άρση βαρών,2,Αρχαιολογία,28,Αρχείο Τσακωνιάς,146,Αρχιτέκτονες,6,ΑΣΕΠ,1,Αστεία,2,Αστέρας Τρίπολης,2,Άστρος,30,Αστυνομία,210,Ασφαλιστικά ταμεία,77,ΑΤΕ,1,ατύχημα,7,Άυλη Πολιτιστική κληρονομιά,1,Αυτοδιοίκηση,27,αυτοδιοίκηση-εκλογές,108,Αυτοκίνητο,49,αφιέρωμα,3,Βαλασόπουλος,1,Βασκίνα,32,Βέμμος,9,Βενιζέλος,1,Βιβλίο,43,Βίντεο,100,Βιογραφικό,3,Βιτζηλαίου,5,Βιώσιμη Πόλη,2,Βλάβες,12,Βλάσης,67,Βλησιδιά,17,Βοήθεια στο σπίτι,2,Βόλεϊ,17,Βουδούρης,7,βραβείο,2,Γ.Ε.Φ.,1,Γ.Σ.Τυρού,92,Γενική Συνέλευση,72,Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές,5,Γεωργοί,4,γηροκομείο,16,Γιαννακόπουλος,1,Γιαννακούρας,39,Γιαννούσης,3,Γιορτή Αμυγδάλου,3,Γιορτή θαλασσινών,5,Γιορτή Κρασιού,22,γιορτή μελιού,10,Γιορτή μελιτζάνας,24,Γιορτή πανσελήνου,2,Γιορτή του Ψαρά,21,Γλυππία,1,γλυπτική,2,Γνώμες,417,Γόντικας,2,Γυμνάσιο,117,Γυναίκα,9,Γύρος Αμπελώνων,1,Δ.Ε.Τυρού,17,Δ.Ο.Υ.,67,Δαλιάνης,10,δανειολήπτες,3,Δασαρχείο,19,ΔΕΔΔΗΕ,33,Δέδε,2,Δέδες,4,ΔΕΗ,40,ΔΕΚΟ,1,Δελτία τύπου,1134,δεντροφύτευση,2,ΔΗ.ΣΥ.,8,ΔΗΚΕΝΚ,18,Δημ.Ραδιόφωνο Τρίπολης,4,ΔΗΜΑΡ,3,Δημοπρασία,50,Δήμος Β.Κυνουρίας,7,Δήμος Γορτυνίας,1,Δήμος Λεωνιδίου,34,Δήμος Ν.Κυνουρίας,64,Δήμος Νότιας Κυνουρίας,1278,Δήμος Τυρού,1,Δημόσιο,2,δημοσιογράφοι,3,Δημοσκόπηση,2,δημοτικά τέλη,1,Δημοτικό Συμβούλιο,253,Δημοτικό Σχολείο,224,δημοψήφισμα,1,Δια Βίου Μάθηση,17,διάγγελμα,3,Διαγωνισμός,46,Διαδίκτυο,66,δίαθλο,1,διακοπή νερού,9,διακοπή ρεύματος,26,Διαμαρτυρία,5,Διαμονή,13,Διανομή τροφίμων,17,διασκέδαση,83,Διατροφή,12,διάφορα,8,διάφορα είδη,15,ΔΙΕΚ,5,Δικαιοσύνη,75,Δικηγόρος,1,Δράκος,7,Δράσεις Κυνουρίας,3,Δράση,11,Δρίτσας,7,Δυνατή Πελοπόννησος,1,δυστύχημα,18,δωρεά,26,εγκαίνια,2,εγκύκλιος,1,ΕΕΣΠΟΦ,1,εθελοντισμός,34,έθιμα,5,Εθνική Ελλάδας,14,Εθνική Συσπείρωση,1,Εθνική Τράπεζα,7,ει,1,Ειδήσεις,5,Ειδικό Σχολείο,3,Εκδηλώσεις,1021,Εκδρομή,74,Έκθεση,70,Έκθεση Φωτογραφίας,10,Εκκλησία,344,Εκλογες,3,Εκλογές,483,Εκπαίδευση,498,εκπομπή,3,εκπτώσεις,4,έκτακτα μέτρα,12,Εκτελεστική επιτροπή,2,ελαιοπαραγωγοί,55,ΕΛΓΑ,4,Ελεύθεροι επαγγελματίες,3,Ελιά,2,Ελλάδα,1263,Ελληνικός Στρατός,4,Ελλήνων Συνέλευσις,1,ΕΛΜΕ,1,ΕΛΤΑ,6,Εμβολιασμοί,2,Εμπορικό Ναυτικό,1,Εμπορικός σύλλογος,178,ΕΜΥ,13,Ενδιαφέρουν,258,Ενέργεια,2,Ενημέρωση,4,Ενίσχυση Επιχειρήσεων,4,ενοικίαση ακινήτων,12,Ένωση Ξενοδόχων,38,Εξωτερική Πολιτική,3,ΕΟΔΥ,3,ΕΟΜΜΕΧ,1,ΕΟΠΥΥ,3,Εορτή,9,ΕΠΑΛ,82,επαρχιακός Τύπος,2,επέτειοι,14,επιδόματα,22,Επιδοτήσεις,45,Επικαιρότητα,12341,Επιμελητήριο Αρκαδίας,92,Επιστολές,24,Επιτροπή Διαβούλευσης,2,Επιτροπή Παιδείας,6,Επιχειρηματικότητα,80,Επιχειρήσεις εστίασης,7,ΕΠΟ,1,ΕΠΣ.Αρκαδίας,54,ΕΠΣΑ,46,Έργα,269,Εργασία,283,Εργαστήριο,7,Εργατικό κέντρο,3,ΕΡΤ,29,Ερωτηματολόγιο,1,ΕΣΗΕΑ,1,ΕΣΠΑ,32,Εύη Τατούλη,66,Ευθυμογράφημα,18,Ευρωεκλογές,1,Ευχές,53,ΕΦΕΤ,3,ΕΦΚΑ,1,Ζαρίτσι,2,Ζαχαριάς,14,ζημιές,5,ζωγραφική,11,Ζωντανή μετάδοση,1,Ζώταλης,1,Ηλιοπούλου,4,ημερίδα,31,Θέατρο,78,θέατρο σκιών,3,Θεοδωράκη,1,θεοδωράκης,2,Θεοφάνεια,29,θηροφύλακες,5,Ι.Μ. Αρτοκωστάς,1,Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Καρυάς,4,Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Σίντζας,25,Ι.Μ.Ελώνης,83,ιατροί,1,ιατρός,2,Ιδιαίτερα μαθήματα,5,ΙΕΚ,10,ΙΚΑ,37,ΙΚΑ.,1,ΙΝ.Ε.,1,ΙΝΣΕΤΕ,1,Ισοπολιτεία,7,Ιστορικά,41,Κ.Ε.Δ.Ε,9,Κ.Ε.Ε.,2,Κ.Ε.Π.,14,Κ.Ε.Φ.,1,καιρός,187,Καλαθά,1,Καλλικράτης,9,κάπνισμα,2,Καρβελάς,4,Καρδαράς,1,Καστανιές,1,καταγγελίες,5,Καταδυτικό πάρκο,18,καταναλωτές,6,καταστήματα,6,κατηγορία,1,κατοικίδια,1,Κατσίρης,2,Καύσιμα,3,ΚΕΚ,2,Κέντρο Πληροφόρησης,7,Κέντρο Υγείας,63,Κεντροαριστερά,4,ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.,1,Κιβωτός του Κόσμου,3,Κίνημα Αλλαγής,12,Κίνηση,1,ΚΚΕ,56,Κλειστό Γυμναστήριο,2,κληροδοτήματα,10,ΚΝΕ,1,Κοινωνία,87,Κοινωνικά,207,Κοινωφελής Επιχείρηση,24,Κόκκορης,1,κολύμβηση,5,Κοντοζαμάνης,23,Κορολόγος,1,Κοσμάς,200,Κόσμος,95,Κοτρώτσος,1,Κοτσώλης,1,Κουκλοθέατρο,13,Κουνουπιά,22,Κουτρούκης,5,ΚΠΝΝΑ,1,Κρυονέρι,2,ΚΤΕΛ,33,Κτηματική Υπηρεσία,4,Κτηματολόγιο,14,κτηνοτρόφοι,33,κυκλοφοριακές ρυθμίσεις,24,κυκλοφοριακό,33,Κυνηγετικός Σύλλογος,32,Κυνηγοί,25,Κυνουρία,38,Κύπρος,3,Κωνσταντινόπουλος,75,Λαϊκή αγορά,39,Λαϊκή Ενότητα,10,Λαική συσπείρωση,38,Λαϊκή συσπείρωση,6,Λάκκος,11,Λάκος,7,Λακωνία,1,Λαλουδάκης,36,Λαμπρόπουλος,3,Λαογραφία,75,ΛΑΟΣ,1,λαχειοφόρος,5,Λειβαδά,1,Λειβάδι,14,Λεκκός,1,Λεωνίδιο,2648,Λεωνίδιο Αλλάζουμε,7,Λιβάδι,8,Λιμάνι,23,Λιμεναρχείο,46,Λιμενικό Σώμα,38,Λιμενικό Ταμείο,5,λογιστές,3,Λύκειο,80,Λυκουρέντζος,58,Λυμπεροπούλου,2,Λυσίκατος,88,μαγειρική,3,Μανδρώνης,2,Μάνος,1,Μανώλης,3,Μαρί,22,Μαρνέρης,117,Μελισσοκόμοι,8,Μελιτζάzz,118,μέτρα προστασίας,16,Μετρό,1,Μητέρα,6,Μητσοτάκης,2,Μηχανικοί,6,Μιχελάκης,2,ΜΜΕ,2,Μνημείο,1,μνημόσυνο,34,Μορφωτικός Σύλλογος,100,Μοτοπαρέα,67,Μοτοσικλέτα,49,μουσεία,21,μουσική,12,Μπακούρης,1,Μπαμπαδήμας,57,Μπάσκετ,526,Μπερέτσος,1,Μπερτζελέτος,6,Μπιρσίμ,7,Μπουντρούκας,5,Μυθική Πελοπόννησος,3,ν,1,Ναρκωτικά,1,Νατάσα Πετρούλια,4,Ναύπλιο,1,Ναυτικοί,3,ΝΔ,237,Νέα Γρίπη,5,Νέα Πελοπόννησος,23,Νέοι Δρόμοι,2,Νεολαία ΠΑΣΟΚ,3,νηπιαγωγείο,67,Νίκας,26,Νικολάκου,10,Νομαρχία Αρκαδίας,6,νομοσχέδιο,1,Νότια Κυνουρία,4114,ντοκιμαντέρ,5,Ξενοδόχοι,22,Ο άλλος δρόμος,21,Ο τόπος μας,5,Ο.Ε.ΕΣ.Π.,1,Ο.Τ.Ε.,6,ΟΑΕΔ,65,ΟΑΕΕ,21,ΟΓΑ,25,Οδηγίες,18,Οδηγοί,1,Οικοδόμοι,4,Οικολόγοι,6,Οικονομία,175,Οικονομική επιτροπή,51,Οινοπαραγωγοί,2,ΟΚΕ,1,Ολυμπιακοί Αγώνες,1,Ολυμπιακός Λεωνιδίου,250,ομιλία,26,Ομογένεια,50,Ομοσπονδία TKD ITF,8,ΟΝΝΕΔ,8,ΟΠΑΠ,5,ΟΠΕΚΑ,1,ΟΠΕΚΕΠΕ,1,όπερα,1,Όραμα-Γνώση-Πρόοδος,42,Ορειβασία,191,Ορθοπαιδικός,1,ορκωμοσία,2,ΟΣΔΕ,2,ΟΤΑ,10,Ουράνης,4,Π.Ο.Ε.,1,παγκόσμια ημέρα,1,Παγώνης,2,ΠΑΖΛ,6,Παιδί,75,Παιδίατρος,10,Παιδικά χωριά SOS,1,Παιδική Χαρά,11,Παιδική Χορωδία,16,παιδικός σταθμός,33,παλαίμαχοι,2,Παλαιοχώρι,51,ΠΑΜΕ,4,Παναγιωτόπουλος,1,Παναρκαδική ομοσπονδία,27,Παναρκαδικό Νοσοκομείο,35,Πανελλήνιες,18,Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου,9,πανηγύρια,61,Παπαδημητρόπουλος,1,Παπαηλιού,16,Παπαθανασόπουλος,158,Παπαμιχαήλ,3,Παπανδρέου,2,παραδοσιακοί χοροί,6,Παραλία Τυρού,3,Παραλίες,9,παράξενα,1,ΠαραΤυρό,26,Παρθενώνας,1,Πάρνωνας,9,Παρουσίαση,13,ΠΑΣΟΚ,85,Πάσχα,199,Πατσαρίνος,1,Πάχος,2,Πεζοπόροι Τυρού,175,Πελετά,186,Πελοποννησιακή Ένωση,3,Πελοποννησιακή Συμμαχία,2,Πελοπόννησος,16,Πελοπόννησος Οικολογική,2,Πελοπόννησος Πρώτα,5,Πέρα Μέλανα,72,Περιβάλλον,238,Περιοδικό,1,Περιπατητικός τουρισμός,3,Περιφέρεια Πελοποννήσου,866,Πηγάδι,31,Πλάκα,197,Πλατανάκι,21,πνευματική ιδιοκτησία,1,πο,1,Ποδήλατο,36,Ποδόσφαιρο,1994,Ποίηση,4,Πολεμική Αεροπορία,3,Πολεμικό Ναυτικό,1,Πολιτικά,779,Πολιτική προστασία,26,Πολιτισμός,736,Πολιτιστικός Σύλλογος,16,Πολίχνη-Δράση,1,πολύτεκνοι,2,Ποτάμι,6,Πούλιθρα,202,Πραγματευτή,65,Πρασιές,1,Πραστός,35,προκηρύξεις,84,Προσκλήσεις,2,Πρόσκληση,9,Προσφορά εργασίας,6,Πρόσωπα,31,πτηνά,1,Πυρασφάλεια,2,Πυργούδι,3,Πυροσβεστική,93,πωλήσεις ακινήτων,47,πωλήσεις επιχειρήσεων,2,πωλήσεις οχημάτων,7,ραδιόφωνο,6,Ρέππας,8,ρετρό,3,Ρολόι,1,Ρουσιάς,4,ρύθμιση οφειλών,2,Σαλάκος,7,Σαμαράς,1,Σαμπατική,23,ΣΑΟΟ,5,Σαπουνακέϊκα,33,Σαραντάρης,28,σεισμός,26,σεμινάριο,28,ΣΕΤΕ,3,Σιδηρόδρομος,2,Σινεμά,139,Σιώρας,15,Σκαντζός,1,Σπηλαιολόγοι,9,Στατιστική Υπηρεσία,9,ΣτΕ,1,Στεγνοκαθαριστήριο,1,Στίβος,46,στρατολογία,3,συγκοινωνία,11,Σύλλογος "Αγ.Απόστολοι",28,Σύλλογος "Άγιος Γεώργιος",3,Σύλλογος "Αθηνά",10,Σύλλογος "Απόλλων",16,Σύλλογος "Επαρχία Κυνουρίας",4,Σύλλογος "Ζεστή Φωλιά",6,Σύλλογος "Λεωνίδιον",19,Σύλλογος Αναρριχητών,1,Σύλλογος Απανταχού Αμυγδαλιωτών,9,Σύλλογος Απανταχού Βασκινιωτών,5,Σύλλογος Απανταχού Πηγαδιωτών,1,Σύλλογος Απανταχού Τσιταλιωτών,5,σύλλογος Βασκινιωτών,4,Σύλλογος γονέων,144,Σύλλογος Δαφνώνας,10,Σύλλογος Κτηνοτρόφων,3,Σύλλογος Μαριωτών,12,Σύλλογος Παλαιοχωριτών,5,Σύλλογος"Πολίχνη",9,Συμπολιτεία,69,Συναυλία,129,Σύνδεσμος Κοσμιτών,1,Συνέδριο,47,συνέντευξη,39,συνήγορος του πολίτη,1,συνταγές,1,Συνταξιούχοι,22,ΣΥΡΙΖΑ.,128,σχόλια,1,Σωματείο Γυναικών,2,Τ.,1,Τ.Α.Π.,1,Τ.Ε.Ε.,11,Τ.Ο.Π.,4,ΤΑΞΙ,1,ταξίδια,2,Τατούλης,260,ΤΕΒΑ,7,τέλη,4,τέννις,5,Τέχνη,11,Τεχνικό Πρόγραμμα,6,Τεχνολογία,43,Τηγάνι,2,τηλεόραση,103,τοξοβολία,5,Τοπικά,18,Τοπικό Αρχείο,4,Τουρισμός,414,Τράπεζα Πειραιώς,3,τράπεζες,20,Τρίαθλο,29,Τριανταφύλλου,3,Τρίτεκνοι,7,Τροχαίο,43,Τροχάνη,1,Τσακωνιά,90,Τσακώνικη διάλεκτος,50,τσακώνικη μελιτζάνα,5,Τσακώνικη υφαντική,13,Τσακώνικος Συνεταιρισμός,1,Τσακώνικος Συνεταιρισμός Γυναικών,1,Τσακώνικος Χορός,16,Τσακωνοπαρέα,16,Τσέρφο,1,Τσιγκούνης,13,Τσικνοπέμπτη,4,Τσιλιβής,2,Τσιτάλια,34,ΤΣΜΕΔΕ,1,Τύπος,1,Τυρός,789,Υγεία,456,ΥΠΕΞ,1,ΥΠΕΣ,1,Υπηρεσίες,11,Υποθηκοφυλακείο,2,Υποτροφίες,9,Υπουργείο Ναυτιλίας,3,Υπουργείο Πολιτισμού,1,Φ.Ο.Σ.Λ.,1,Φάμπρικα Πολιτισμού,118,Φαρμακοποιοί,2,ΦΕΚ,1,Φεστιβάλ,71,Φεστιβάλ αναρρίχησης,13,Φεστιβάλ Μελιτζάνας,58,Φιλαρμονική,29,Φιλόδημοι Πολίτες,34,φιλόζωοι,21,Φίλοι Εθνικής Ελλάδος,1,φοιτητές,1,Φορέας Διαχείρισης Οικολογικού Πάρκου,150,Φορείς,8,φορολογία,56,Φορολογικά,103,Φόρος ακινήτων,1,Φωκιανό,27,Φωτογραφία,11,Φωτογραφίες,65,ΧΑΔΑ,5,χάκερς,1,Χαμόγελο του παιδιού,12,Χάρτες,3,Χείλαρης,14,χιούμορ,1,Χορευτικό συγκρότημα,5,Χορευτικός Όμιλος,7,χοροεσπερίδα,48,Χορός,49,Χορωδία,29,Χορωδία Ενηλίκων,16,Χουζούρης,4,Χούνη,2,Χριστούγεννα,232,Χρονογράφημα,14,Χρυσή Αυγή,22,ψάρεμα,2,Ψαρολόγος,9,Ψηφιακή Διακυβέρνηση,1,ψήφισμα,7,Ψυκτικοί,1,Ψυχολογία,10,Ωδείο,16,ώρα,13,agenda,2,Beach Soccer,4,Beach Tennis,19,Beach Volley,49,Black Friday,1,Erasmus,3,Events,1,Facebook,17,fake news,1,Google,6,I Love GR,11,Leader,35,Photo Gallery,1,Pizza,1,Rally,1,Taekwon Do,78,Taxisnet,10,TKD WTF,15,Toolbar,1,top,4,Unesco,1,Video,1303,WWF,2,
ltr
item
Leonidion.gr: Για τη δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου
Για τη δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου
https://2.bp.blogspot.com/-985sZym_lcg/WP48B4ONviI/AAAAAAAA_ls/m-sWjkcYDVkN4shbkBiGAtSgm_QbbK22gCLcB/s640/metra.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-985sZym_lcg/WP48B4ONviI/AAAAAAAA_ls/m-sWjkcYDVkN4shbkBiGAtSgm_QbbK22gCLcB/s72-c/metra.jpg
Leonidion.gr
https://www.leonidion.gr/2017/04/blog-post_17.html
https://www.leonidion.gr/
https://www.leonidion.gr/
https://www.leonidion.gr/2017/04/blog-post_17.html
true
1463647731720589503
UTF-8
Φορτώθηκαν όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκαν δημοσιεύματα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσοτερα Cancel reply Διαγραφή Από τον Αρχική σελίδα Σελίδες Δημοσιεύματα Δείτε τα όλα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH Όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκε δημοσίευμα που να ταιριάζει στην αναζήτηση ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαίου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαίου Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago χτες $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερες από 5 εβδομάδες Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content