Εντός 60 ημερών η εξόφληση των παραγωγών από τους εμπόρους

Πρόστιμο έως 100.000 ευρώ για παράβαση του χρονικού ορίου, διαγραφή του εμπόρου για ένα έτος από το Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων σε περίπτωση υ...

Πρόστιμο έως 100.000 ευρώ για παράβαση του χρονικού ορίου, διαγραφή του εμπόρου για ένα έτος από το Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων σε περίπτωση υποτροπής *Υποχρεωτική για όλους η σήμανση προέλευσης - καταγωγής σε γάλα και κρέας

Σε σημαντικές παρεμβάσεις στην αγορά τροφίμων, υπέρ των παραγωγών, αλλά και των καταναλωτών, προχωρά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προωθώντας την υποχρεωτική επισήμανση του γάλακτος αλλά και του κρέατος, καθώς και ανώτατο όριο εξόφλησης των παραγωγών νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων 60 ημερών από τους προμηθευτές.

Ειδικότερα, σε σχέδιο νόμου που έθεσε σε δημόσια διαβούλευση έως τις 24 Απριλίου, το υπουργείο εισάγει συγκεκριμένους όρους για τις εμπορικές συναλλαγές με τους παραγωγούς καθώς και υποχρεωτική σήμανση στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα και στο κρέας ως προς την προέλευσή τους. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την υλοποίηση σοβαρών παρεμβάσεων που έχει ήδη εδώ και μήνες προαναγγείλει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου για την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων αλλά και των πολύμηνων καθυστερήσεων αποπληρωμής των παραγωγών.

Παράλληλα περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για τη χρήση αγροτικών ακινήτων, την οργάνωση Ομοσπονδιών και Συνομοσπονδιών Αγροτικών Συνεταιρισμών, την ενεργοποίηση του ΟΔΙΑΓΕ, την μετατροπή αναγκαστικών ενώσεων αγροτικών συνεταιρισμών κ.ά. 

Εξόφληση με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του παραγωγού

Στο σχέδιο νόμου προβλέπεται ο έμπορος αγροτικών προϊόντων που συναλλάσσεται με παραγωγό να εξοφλεί το τιμολόγιο προς τον τελευταίο εντός 60 ημερών από την έκδοσή του.

Η εξόφληση γίνεται μόνο με την κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του παραγωγού της ισόποσης χρηματικής αξίας που αναγράφεται στο τιμολόγιο. Απαγορεύεται ρητά κάθε άλλος τρόπος εξόφλησης (καταβολή μετρητών ή έκδοση επιταγών με αναγραφή στο τιμολόγιο ότι εξοφλήθηκε).

Η ρύθμιση αφορά τα περισσότερα οπωροκηπευτικά (ντομάτες, μαρούλια, καρότα, αγγούρια, πιπεριές, μπιζέλια πατάτες κ.λπ.) και φρούτα (μήλα, μπανάνες, αχλάδια, εσπεριδοειδή, σταφύλια, βερίκοκα, κεράσια κ.ά.), καρπούς με κέλυφος, κρέατα όλων των ειδών, νωπό γάλα, βασιλικό πολτό, αλιεύματα, αυγά πουλερικών και σαλιγκάρια.

Η αρμόδια αρχή, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του ΥΠΑΑΤ, διενεργεί διασταυρωτικούς ελέγχους για την τήρηση των διατάξεων (με τη συμμετοχή του ΥΠΟΙΚ και των τραπεζών). 

Αυστηρές κυρώσεις

Προβλέπεται επιβολή κυρώσεων - προστίμων επί των παραβατών εμπόρων:
 • 30% επί της αξίας του τιμολογίου για παράβαση του χρονικού ορίου.
 • 10% για παράβαση στον τρόπο πληρωμής.
 • Σε περίπτωση δεύτερης υποτροπής της παράβασης των 60 ημερών ο έμπορος διαγράφεται για έναν χρόνο από το Ενιαίο Μητρώο Εμπόρων Αγροτικών Προϊόντων και δεν του επιτρέπεται η πραγματοποίηση εμπορικών πράξεων για νωπά - ευαλλοίωτα προϊόντα στο χρονικό διάστημα της διαγραφής.
 • Αν συνεχίσει την εμπορία κατά το διάστημα της διαγραφής, επιβάλλεται πρόστιμο 100.000 ευρώ. Πρόστιμο 10% επί της αξίας του τιμολογίου επιβάλλεται και στον παραγωγό αν παραλείψει να ενημερώσει για την καθυστέρηση πληρωμής τις αρχές.

Υποχρεωτική επισήμανση προέλευσης 

Α. Γάλα

Καθίσταται υποχρεωτική η επισήμανση της προέλευσης του γάλακτος και του γάλακτος ως συστατικού στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Ειδικότερα, περιλαμβάνονται τα εξής:
 • Χώρα άμελξης.
 • Χώρα επεξεργασίας.
 • Χώρα συσκευασίας.

Η υποχρεωτική σήμανση αφορά διατηρημένα γάλατα, μερικά ή ολικά αφυδατωμένα, αφρόγαλα, βούτυρο, γαλακτικές λιπαρές ύλες, γιαούρτι -συμπεριλαμβανομένων και ζυμωμένων γαλάτων: ξινόγαλα, κεφίρ, αριάνι, κουμίς-, τυροκομικά προϊόντα, ρυζόγαλο - κρέμα - επιδόρπια με βάση το γάλα.

Αν οι τρεις ανωτέρω σημάνσεις αφορούν την ίδια χώρα, η ένδειξη στο τελικό προϊόν μπορεί να αποδοθεί ενιαία ως "Προέλευση: Όνομα χώρας", αν αφορούν περισσότερα κράτη - μέλη της Ε.Ε. ως "προέλευση Ε.Ε." και αν αφορούν περισσότερες χώρες εκτός Ε.Ε., ως "προέλευση εκτός Ε.Ε.".

Η αναγραφή των ενδείξεων γίνεται με τρόπο ανεξίτηλο τόσο για τα προσυσκευασμένα όσο και για τα μη προσυσκευασμένα τελικά προϊόντα στα σημεία λιανικής πώλησης. 

Β. Κρέας

Αναφορικά με το κρέας θεσπίζονται μέτρα για την υποχρεωτική επισήμανσή του, είτε πρόκειται για προσυσκευασμένο ή μη νωπό, διατηρημένο με απλή ψύξη και κατεψυγμένο.

Τα μέτρα αφορούν επιχειρήσεις οι οποίες: Κατέχουν ζώα που προορίζονται για σφαγή, ασχολούνται με τη σφαγή ζώων, ασχολούνται με εμπορία, διακίνηση, τεμαχισμό, μεταποίηση και τυποποίηση κρέατος, ασχολούνται με τη λιανική πώληση κρέατος, όπως κρεοπωλεία και καταστήματα λιανικής με τμήμα κρεοπωλείου.

Σε κάθε στάδιο της παραγωγής και διανομής του κρέατος οι επιχειρήσεις πρέπει να διαθέτουν και να χρησιμοποιούν σύστημα αναγνώρισης και καταγραφής.

Σε κάθε είδος επιχείρησης, που προαναφέρθηκε, ισχύουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της αναγνώρισης της προέλευσης των ζώων ή σφαγίων, παραστατικά, σημάνσεις κ.λπ.

Οι επιχειρήσεις λιανικής, μεταξύ άλλων:
 • Διαθέτουν και χρησιμοποιούν ζυγιστικές μηχανές, που εκδίδουν αυτόματα αυτοκόλλητες ετικέτες, στις οποίες αναγράφεται το είδος κρέατος, η χώρα καταγωγής ή οι χώρες εκτροφής και το βάρος των πωλούμενων ποσοτήτων.
 • Αναγράφουν υποχρεωτικά το είδος κρέατος, τη χώρα καταγωγής ή τις χώρες εκτροφής στα παραστατικά που εκδίδονται από τον φορολογικό ηλεκτρονικό μηχανισμό που χρησιμοποιούν (όπως ταμειακές μηχανές, φορολογικοί εκτυπωτές ΑΔΗΜΕ, ΕΑΦΔΔΣ) ολογράφως ή με συντομογραφία, καθώς και το βάρος.
 • Αναγράφουν ευκρινώς και ανεξίτηλα τα στοιχεία σε όλες τις μορφές παρουσίασης που χρησιμοποιούν στους χώρους των καταστημάτων, συμπεριλαμβανομένου του ηλεκτρονικού, στα σημεία διάθεσης, όπως ταμπελάκια σε προθήκες - βιτρίνες κρέατος, πινακίδες ή πίνακες σε τοίχους ή αναφορές σε ιστοσελίδες ή στη συσκευασία προσυσκευασμένου κρέατος.
 • Αναγράφουν και στα εμπορικά έγγραφα διακίνησης των προϊόντων (όπως τιμολόγια) τις ενδείξεις περί καταγωγής - τόπου προέλευσης.

Όλες οι επιχειρήσεις διατηρούν αρχείο με όλα τα εμπορικά έγγραφα για την καταγωγή - προέλευση του κρέατος για τρία χρόνια από την ημερομηνία πώλησης του κρέατος.

Οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων παραγωγής ή εμπορίας προσαρμόζουν συσκευασίες και επισημάνσεις εντός έξι μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου.


ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ

Επιχορήγηση 180.000 ευρώ για την έναρξη λειτουργίας του ΟΔΙΑΓΕ

Άλλες διατάξεις

Μεταξύ άλλων προβλέπονται και τα εξής:

1. Παρατείνονται έως 31.10.2017 οι αποφάσεις παραχώρησης χρήσης αγροτικών ακινήτων σε κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή σε ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Σε αγροτικά ακίνητα με αποφάσεις παραχώρησης χρήσης από 1.11.2016 και μετά, ισχύουν για ένα έτος από την έκδοση της απόφασης.

2. Το 51% τουλάχιστον των Αγροτικών Συνεταιρισμών με έδρα στην ίδια περιφέρεια μπορούν να συνιστούν Ομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΟΑΣ), στην οποία μπορούν να συμμετέχουν και Κλαδικοί Αγροτικοί Συνεταιρισμοί (ΚΑΣ) με έδρα στην ίδια περιφέρεια. Το 51% τουλάχιστον των ΟΑΣ μπορεί να συνιστά Συνομοσπονδία Αγροτικών Συνεταιρισμών Ελλάδας (ΣΑΣΕ) που αποτελεί το ανώτατο όργανο εκπροσώπησης των ΟΑΣ και ΚΕΑΣ. Η γενική συνέλευση της ΣΑΣΕ συγκροτείται από τους αντιπροσώπους των ΟΑΣ που εκλέγονται από τις γενικές συνελεύσεις τους. Κάθε ΟΑΣ εκλέγει αντιπροσώπους στη γενική συνέλευση της ΣΑΣΕ.

Οι ΟΑΣ και ΣΑΣΕ αποτελούν σωματεία και διέπονται από τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και δεν ασκούν εμπορικές δραστηριότητες.

3. Για την έναρξη λειτουργίας του ο Οργανισμός Διαχείρισης Ακινήτων Γαιών και Εξοπλισμών (ΟΔΙΑΓΕ) με απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης επιχορηγείται από τον κρατικό προϋπολογισμό με 180.000 ευρώ, ποσό που επιστρέφεται σταδιακά και ατόκως εντός επτά ετών, από την καταβολή της επιχορήγησης, στον κρατικό προϋπολογισμό.

Πηγή:avgi.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Όνομα

"Κλεισθένης",1,16η Μαρτίου,4,25η Μαρτίου,42,28η Οκτωβρίου,26,Α Χώρα νάμου,1,Α.Ε.Μαρίου,60,Α.Ε.Σ. Κυνουρίας,2,Α.Ο.Σ.Λ,4,Α.Σ. TKD Λεωνιδίου,30,Α.Σ."Αρκάς",27,Α.Σ.Λεωνιδίου,829,Α.Τ.Λεωνιδίου,3,ΑΑΔΕ,2,Αβραντίνης,1,Αγ.Βασίλειος,15,Αγαπήνωρ,1,Αγγελίες,99,Άγιος Βασίλειος,6,Αγρότες,164,Αγροτικός Συνεταιρισμός,47,Αγώνες δρόμου,92,Αγωνιστική Συνεργασία,2,ΑΔΜΗΕ,1,ΑΕΠΙ,5,Αεροδρόμια,1,Αθλητικά,3064,αιγιαλός,1,Αιμοδοσία,58,ακτοπλοΐα,1,Αλιεία,7,αλιευτικός σύλλογος,3,Άλλα αθλήματα,197,ΑΜΕΑ,17,Αμπελουργοί,13,Αμυγδαλιά,20,αναγκαστικά μέτρα,17,Ανακοινώσεις,582,Αναπτυξιακή Πάρνωνα,146,Αναρρίχηση,40,Ανέλιξη,1,Ανεξάρτητοι Έλληνες,8,Άνεργοι,20,Ανοικτό Πανεπιστήμιο,1,Ανοιχτή συνέλευση,8,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,1,Αντένα,2,Αντιφασίστες,1,Αξίζει να δείτε,105,Άξιον Εστί,3,απάτες,12,απεργία,5,Απογραφή 2011,4,Αποζημιώσεις,7,Απόκριες,128,Απόλλων Τυρού,301,άποροι,11,Αποστολόπουλος,1,αποτελέσματα,1,Απόψεις,1,Απρόβλεπτα,1,απώλεια αντικειμένου,1,Άργος,1,Αργυράκη,1,Άρθρα,21,Αρκαδία,942,Αρκαδικό Πανόραμα,5,Αρκαδικός,4,Άρση βαρών,2,Αρχαιολογία,28,Αρχείο Τσακωνιάς,146,Αρχιτέκτονες,6,ΑΣΕΠ,1,Αστεία,2,Αστέρας Τρίπολης,2,Άστρος,30,Αστυνομία,210,Ασφαλιστικά ταμεία,77,ΑΤΕ,1,ατύχημα,7,Άυλη Πολιτιστική κληρονομιά,1,Αυτοδιοίκηση,27,αυτοδιοίκηση-εκλογές,108,Αυτοκίνητο,49,αφιέρωμα,3,Βαλασόπουλος,1,Βασκίνα,32,Βέμμος,9,Βενιζέλος,1,Βιβλίο,43,Βίντεο,100,Βιογραφικό,3,Βιτζηλαίου,5,Βιώσιμη Πόλη,2,Βλάβες,12,Βλάσης,66,Βλησιδιά,17,Βοήθεια στο σπίτι,2,Βόλεϊ,17,Βουδούρης,7,βραβείο,2,Γ.Ε.Φ.,1,Γ.Σ.Τυρού,92,Γενική Συνέλευση,72,Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές,5,Γεωργοί,4,γηροκομείο,16,Γιαννακόπουλος,1,Γιαννακούρας,39,Γιαννούσης,3,Γιορτή Αμυγδάλου,3,Γιορτή θαλασσινών,5,Γιορτή Κρασιού,22,γιορτή μελιού,10,Γιορτή μελιτζάνας,24,Γιορτή πανσελήνου,2,Γιορτή του Ψαρά,21,Γλυππία,1,γλυπτική,2,Γνώμες,417,Γόντικας,2,Γυμνάσιο,117,Γυναίκα,9,Γύρος Αμπελώνων,1,Δ.Ε.Τυρού,17,Δ.Ο.Υ.,67,Δαλιάνης,10,δανειολήπτες,3,Δασαρχείο,19,ΔΕΔΔΗΕ,30,Δέδε,2,Δέδες,4,ΔΕΗ,40,ΔΕΚΟ,1,Δελτία τύπου,1133,δεντροφύτευση,2,ΔΗ.ΣΥ.,8,ΔΗΚΕΝΚ,18,Δημ.Ραδιόφωνο Τρίπολης,4,ΔΗΜΑΡ,3,Δημοπρασία,49,Δήμος Β.Κυνουρίας,7,Δήμος Γορτυνίας,1,Δήμος Λεωνιδίου,34,Δήμος Ν.Κυνουρίας,64,Δήμος Νότιας Κυνουρίας,1278,Δήμος Τυρού,1,Δημόσιο,2,δημοσιογράφοι,3,Δημοσκόπηση,2,δημοτικά τέλη,1,Δημοτικό Συμβούλιο,253,Δημοτικό Σχολείο,224,δημοψήφισμα,1,Δια Βίου Μάθηση,17,διάγγελμα,3,Διαγωνισμός,46,Διαδίκτυο,66,δίαθλο,1,διακοπή νερού,9,διακοπή ρεύματος,24,Διαμαρτυρία,5,Διαμονή,13,Διανομή τροφίμων,17,διασκέδαση,82,Διατροφή,12,διάφορα,8,διάφορα είδη,13,ΔΙΕΚ,5,Δικαιοσύνη,75,Δικηγόρος,1,Δράκος,7,Δράσεις Κυνουρίας,3,Δράση,11,Δρίτσας,7,Δυνατή Πελοπόννησος,1,δυστύχημα,18,δωρεά,26,εγκαίνια,2,εγκύκλιος,1,ΕΕΣΠΟΦ,1,εθελοντισμός,34,έθιμα,5,Εθνική Ελλάδας,14,Εθνική Συσπείρωση,1,Εθνική Τράπεζα,7,ει,1,Ειδήσεις,5,Ειδικό Σχολείο,3,Εκδηλώσεις,1020,Εκδρομή,74,Έκθεση,70,Έκθεση Φωτογραφίας,10,Εκκλησία,343,Εκλογες,3,Εκλογές,483,Εκπαίδευση,498,εκπομπή,3,εκπτώσεις,4,έκτακτα μέτρα,12,Εκτελεστική επιτροπή,2,ελαιοπαραγωγοί,53,ΕΛΓΑ,4,Ελεύθεροι επαγγελματίες,3,Ελιά,2,Ελλάδα,1263,Ελληνικός Στρατός,4,Ελλήνων Συνέλευσις,1,ΕΛΜΕ,1,ΕΛΤΑ,6,Εμβολιασμοί,2,Εμπορικό Ναυτικό,1,Εμπορικός σύλλογος,178,ΕΜΥ,13,Ενδιαφέρουν,258,Ενέργεια,2,Ενημέρωση,4,Ενίσχυση Επιχειρήσεων,4,ενοικίαση ακινήτων,12,Ένωση Ξενοδόχων,38,Εξωτερική Πολιτική,3,ΕΟΔΥ,3,ΕΟΜΜΕΧ,1,ΕΟΠΥΥ,3,Εορτή,9,ΕΠΑΛ,82,επαρχιακός Τύπος,2,επέτειοι,14,επιδόματα,22,Επιδοτήσεις,45,Επικαιρότητα,12323,Επιμελητήριο Αρκαδίας,92,Επιστολές,24,Επιτροπή Διαβούλευσης,2,Επιτροπή Παιδείας,6,Επιχειρηματικότητα,80,Επιχειρήσεις εστίασης,7,ΕΠΟ,1,ΕΠΣ.Αρκαδίας,54,ΕΠΣΑ,46,Έργα,269,Εργασία,282,Εργαστήριο,7,Εργατικό κέντρο,3,ΕΡΤ,29,Ερωτηματολόγιο,1,ΕΣΗΕΑ,1,ΕΣΠΑ,32,Εύη Τατούλη,66,Ευθυμογράφημα,18,Ευρωεκλογές,1,Ευχές,53,ΕΦΕΤ,3,ΕΦΚΑ,1,Ζαρίτσι,2,Ζαχαριάς,14,ζημιές,5,ζωγραφική,11,Ζωντανή μετάδοση,1,Ζώταλης,1,Ηλιοπούλου,4,ημερίδα,31,Θέατρο,78,θέατρο σκιών,3,Θεοδωράκη,1,θεοδωράκης,2,Θεοφάνεια,29,θηροφύλακες,5,Ι.Μ. Αρτοκωστάς,1,Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Καρυάς,4,Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Σίντζας,25,Ι.Μ.Ελώνης,83,ιατροί,1,ιατρός,2,Ιδιαίτερα μαθήματα,5,ΙΕΚ,10,ΙΚΑ,37,ΙΚΑ.,1,ΙΝ.Ε.,1,ΙΝΣΕΤΕ,1,Ισοπολιτεία,7,Ιστορικά,41,Κ.Ε.Δ.Ε,9,Κ.Ε.Ε.,2,Κ.Ε.Π.,14,Κ.Ε.Φ.,1,καιρός,187,Καλαθά,1,Καλλικράτης,9,κάπνισμα,2,Καρβελάς,4,Καρδαράς,1,Καστανιές,1,καταγγελίες,5,Καταδυτικό πάρκο,18,καταναλωτές,6,καταστήματα,6,κατηγορία,1,κατοικίδια,1,Κατσίρης,2,Καύσιμα,3,ΚΕΚ,2,Κέντρο Πληροφόρησης,7,Κέντρο Υγείας,63,Κεντροαριστερά,4,ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.,1,Κιβωτός του Κόσμου,3,Κίνημα Αλλαγής,12,Κίνηση,1,ΚΚΕ,56,Κλειστό Γυμναστήριο,2,κληροδοτήματα,10,ΚΝΕ,1,Κοινωνία,87,Κοινωνικά,207,Κοινωφελής Επιχείρηση,24,Κόκκορης,1,κολύμβηση,5,Κοντοζαμάνης,23,Κορολόγος,1,Κοσμάς,200,Κόσμος,95,Κοτρώτσος,1,Κοτσώλης,1,Κουκλοθέατρο,13,Κουνουπιά,22,Κουτρούκης,5,ΚΠΝΝΑ,1,Κρυονέρι,2,ΚΤΕΛ,31,Κτηματική Υπηρεσία,4,Κτηματολόγιο,14,κτηνοτρόφοι,33,κυκλοφοριακές ρυθμίσεις,23,κυκλοφοριακό,33,Κυνηγετικός Σύλλογος,31,Κυνηγοί,25,Κυνουρία,38,Κύπρος,3,Κωνσταντινόπουλος,75,Λαϊκή αγορά,39,Λαϊκή Ενότητα,10,Λαική συσπείρωση,38,Λαϊκή συσπείρωση,6,Λάκκος,11,Λάκος,7,Λακωνία,1,Λαλουδάκης,36,Λαμπρόπουλος,3,Λαογραφία,75,ΛΑΟΣ,1,λαχειοφόρος,5,Λειβαδά,1,Λειβάδι,13,Λεκκός,1,Λεωνίδιο,2641,Λεωνίδιο Αλλάζουμε,7,Λιβάδι,7,Λιμάνι,23,Λιμεναρχείο,46,Λιμενικό Σώμα,38,Λιμενικό Ταμείο,5,λογιστές,3,Λύκειο,80,Λυκουρέντζος,58,Λυμπεροπούλου,2,Λυσίκατος,88,μαγειρική,3,Μανδρώνης,2,Μάνος,1,Μανώλης,3,Μαρί,22,Μαρνέρης,117,Μελισσοκόμοι,8,Μελιτζάzz,118,μέτρα προστασίας,16,Μετρό,1,Μητέρα,6,Μητσοτάκης,2,Μηχανικοί,6,Μιχελάκης,2,ΜΜΕ,2,Μνημείο,1,μνημόσυνο,34,Μορφωτικός Σύλλογος,100,Μοτοπαρέα,67,Μοτοσικλέτα,49,μουσεία,20,μουσική,12,Μπακούρης,1,Μπαμπαδήμας,57,Μπάσκετ,525,Μπερέτσος,1,Μπερτζελέτος,6,Μπιρσίμ,7,Μπουντρούκας,5,Μυθική Πελοπόννησος,1,ν,1,Ναρκωτικά,1,Νατάσα Πετρούλια,4,Ναύπλιο,1,Ναυτικοί,3,ΝΔ,236,Νέα Γρίπη,5,Νέα Πελοπόννησος,22,Νέοι Δρόμοι,2,Νεολαία ΠΑΣΟΚ,3,νηπιαγωγείο,67,Νίκας,25,Νικολάκου,10,Νομαρχία Αρκαδίας,6,νομοσχέδιο,1,Νότια Κυνουρία,4102,ντοκιμαντέρ,5,Ξενοδόχοι,22,Ο άλλος δρόμος,21,Ο τόπος μας,5,Ο.Ε.ΕΣ.Π.,1,Ο.Τ.Ε.,6,ΟΑΕΔ,65,ΟΑΕΕ,21,ΟΓΑ,25,Οδηγίες,18,Οδηγοί,1,Οικοδόμοι,4,Οικολόγοι,6,Οικονομία,175,Οικονομική επιτροπή,51,Οινοπαραγωγοί,2,ΟΚΕ,1,Ολυμπιακοί Αγώνες,1,Ολυμπιακός Λεωνιδίου,250,ομιλία,26,Ομογένεια,50,Ομοσπονδία TKD ITF,8,ΟΝΝΕΔ,8,ΟΠΑΠ,5,ΟΠΕΚΑ,1,ΟΠΕΚΕΠΕ,1,όπερα,1,Όραμα-Γνώση-Πρόοδος,42,Ορειβασία,191,Ορθοπαιδικός,1,ορκωμοσία,2,ΟΣΔΕ,2,ΟΤΑ,10,Ουράνης,4,Π.Ο.Ε.,1,παγκόσμια ημέρα,1,Παγώνης,2,ΠΑΖΛ,6,Παιδί,75,Παιδίατρος,10,Παιδικά χωριά SOS,1,Παιδική Χαρά,11,Παιδική Χορωδία,16,παιδικός σταθμός,33,παλαίμαχοι,2,Παλαιοχώρι,51,ΠΑΜΕ,4,Παναγιωτόπουλος,1,Παναρκαδική ομοσπονδία,27,Παναρκαδικό Νοσοκομείο,35,Πανελλήνιες,18,Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου,9,πανηγύρια,61,Παπαδημητρόπουλος,1,Παπαηλιού,16,Παπαθανασόπουλος,158,Παπαμιχαήλ,3,Παπανδρέου,2,παραδοσιακοί χοροί,6,Παραλία Τυρού,3,Παραλίες,8,παράξενα,1,ΠαραΤυρό,26,Παρθενώνας,1,Πάρνωνας,9,Παρουσίαση,13,ΠΑΣΟΚ,85,Πάσχα,199,Πατσαρίνος,1,Πάχος,2,Πεζοπόροι Τυρού,175,Πελετά,186,Πελοποννησιακή Ένωση,3,Πελοποννησιακή Συμμαχία,2,Πελοπόννησος,16,Πελοπόννησος Οικολογική,2,Πελοπόννησος Πρώτα,5,Πέρα Μέλανα,72,Περιβάλλον,238,Περιοδικό,1,Περιπατητικός τουρισμός,3,Περιφέρεια Πελοποννήσου,864,Πηγάδι,31,Πλάκα,196,Πλατανάκι,21,πνευματική ιδιοκτησία,1,πο,1,Ποδήλατο,36,Ποδόσφαιρο,1993,Ποίηση,4,Πολεμική Αεροπορία,3,Πολεμικό Ναυτικό,1,Πολιτικά,779,Πολιτική προστασία,26,Πολιτισμός,736,Πολιτιστικός Σύλλογος,16,Πολίχνη-Δράση,1,πολύτεκνοι,2,Ποτάμι,6,Πούλιθρα,200,Πραγματευτή,64,Πρασιές,1,Πραστός,35,προκηρύξεις,84,Προσκλήσεις,2,Πρόσκληση,9,Προσφορά εργασίας,6,Πρόσωπα,31,πτηνά,1,Πυρασφάλεια,2,Πυργούδι,3,Πυροσβεστική,93,πωλήσεις ακινήτων,47,πωλήσεις επιχειρήσεων,2,πωλήσεις οχημάτων,7,ραδιόφωνο,6,Ρέππας,8,ρετρό,3,Ρολόι,1,Ρουσιάς,4,ρύθμιση οφειλών,2,Σαλάκος,7,Σαμαράς,1,Σαμπατική,23,ΣΑΟΟ,5,Σαπουνακέϊκα,33,Σαραντάρης,28,σεισμός,26,σεμινάριο,28,ΣΕΤΕ,3,Σιδηρόδρομος,2,Σινεμά,139,Σιώρας,15,Σκαντζός,1,Σπηλαιολόγοι,9,Στατιστική Υπηρεσία,9,ΣτΕ,1,Στεγνοκαθαριστήριο,1,Στίβος,46,στρατολογία,3,συγκοινωνία,10,Σύλλογος "Αγ.Απόστολοι",28,Σύλλογος "Άγιος Γεώργιος",3,Σύλλογος "Αθηνά",10,Σύλλογος "Απόλλων",16,Σύλλογος "Επαρχία Κυνουρίας",4,Σύλλογος "Ζεστή Φωλιά",6,Σύλλογος "Λεωνίδιον",19,Σύλλογος Αναρριχητών,1,Σύλλογος Απανταχού Αμυγδαλιωτών,9,Σύλλογος Απανταχού Βασκινιωτών,5,Σύλλογος Απανταχού Πηγαδιωτών,1,Σύλλογος Απανταχού Τσιταλιωτών,5,σύλλογος Βασκινιωτών,4,Σύλλογος γονέων,144,Σύλλογος Δαφνώνας,10,Σύλλογος Κτηνοτρόφων,3,Σύλλογος Μαριωτών,12,Σύλλογος Παλαιοχωριτών,5,Σύλλογος"Πολίχνη",9,Συμπολιτεία,69,Συναυλία,129,Σύνδεσμος Κοσμιτών,1,Συνέδριο,47,συνέντευξη,39,συνήγορος του πολίτη,1,συνταγές,1,Συνταξιούχοι,22,ΣΥΡΙΖΑ.,128,σχόλια,1,Σωματείο Γυναικών,2,Τ.,1,Τ.Α.Π.,1,Τ.Ε.Ε.,11,Τ.Ο.Π.,4,ΤΑΞΙ,1,ταξίδια,2,Τατούλης,259,ΤΕΒΑ,7,τέλη,4,τέννις,5,Τέχνη,11,Τεχνικό Πρόγραμμα,6,Τεχνολογία,43,Τηγάνι,2,τηλεόραση,103,τοξοβολία,5,Τοπικά,18,Τοπικό Αρχείο,4,Τουρισμός,413,Τράπεζα Πειραιώς,3,τράπεζες,20,Τρίαθλο,29,Τριανταφύλλου,3,Τρίτεκνοι,7,Τροχαίο,43,Τροχάνη,1,Τσακωνιά,90,Τσακώνικη διάλεκτος,50,τσακώνικη μελιτζάνα,5,Τσακώνικη υφαντική,13,Τσακώνικος Συνεταιρισμός,1,Τσακώνικος Συνεταιρισμός Γυναικών,1,Τσακώνικος Χορός,16,Τσακωνοπαρέα,16,Τσέρφο,1,Τσιγκούνης,13,Τσικνοπέμπτη,4,Τσιλιβής,2,Τσιτάλια,34,ΤΣΜΕΔΕ,1,Τύπος,1,Τυρός,789,Υγεία,456,ΥΠΕΞ,1,ΥΠΕΣ,1,Υπηρεσίες,11,Υποθηκοφυλακείο,2,Υποτροφίες,9,Υπουργείο Ναυτιλίας,3,Υπουργείο Πολιτισμού,1,Φ.Ο.Σ.Λ.,1,Φάμπρικα Πολιτισμού,117,Φαρμακοποιοί,2,ΦΕΚ,1,Φεστιβάλ,71,Φεστιβάλ αναρρίχησης,13,Φεστιβάλ Μελιτζάνας,58,Φιλαρμονική,29,Φιλόδημοι Πολίτες,34,φιλόζωοι,21,Φίλοι Εθνικής Ελλάδος,1,φοιτητές,1,Φορέας Διαχείρισης Οικολογικού Πάρκου,150,Φορείς,8,φορολογία,56,Φορολογικά,103,Φόρος ακινήτων,1,Φωκιανό,26,Φωτογραφία,11,Φωτογραφίες,65,ΧΑΔΑ,5,χάκερς,1,Χαμόγελο του παιδιού,12,Χάρτες,3,Χείλαρης,14,χιούμορ,1,Χορευτικό συγκρότημα,5,Χορευτικός Όμιλος,7,χοροεσπερίδα,48,Χορός,49,Χορωδία,29,Χορωδία Ενηλίκων,16,Χουζούρης,4,Χούνη,2,Χριστούγεννα,232,Χρονογράφημα,14,Χρυσή Αυγή,22,ψάρεμα,2,Ψαρολόγος,9,Ψηφιακή Διακυβέρνηση,1,ψήφισμα,7,Ψυκτικοί,1,Ψυχολογία,10,Ωδείο,16,ώρα,13,agenda,2,Beach Soccer,4,Beach Tennis,19,Beach Volley,49,Black Friday,1,Erasmus,3,Events,1,Facebook,17,fake news,1,Google,6,I Love GR,11,Leader,35,Photo Gallery,1,Pizza,1,Rally,1,Taekwon Do,78,Taxisnet,10,TKD WTF,15,Toolbar,1,top,4,Unesco,1,Video,1303,WWF,2,
ltr
item
Leonidion.gr: Εντός 60 ημερών η εξόφληση των παραγωγών από τους εμπόρους
Εντός 60 ημερών η εξόφληση των παραγωγών από τους εμπόρους
https://3.bp.blogspot.com/-wYB74bVzYG8/WbuWUn7nmNI/AAAAAAABC58/utyaxUdtNgcsGlVR3vAFr6ckWXFMD7iwQCLcBGAs/s640/670_agrotis_forologia.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-wYB74bVzYG8/WbuWUn7nmNI/AAAAAAABC58/utyaxUdtNgcsGlVR3vAFr6ckWXFMD7iwQCLcBGAs/s72-c/670_agrotis_forologia.jpg
Leonidion.gr
https://www.leonidion.gr/2017/09/60.html
https://www.leonidion.gr/
https://www.leonidion.gr/
https://www.leonidion.gr/2017/09/60.html
true
1463647731720589503
UTF-8
Φορτώθηκαν όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκαν δημοσιεύματα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσοτερα Cancel reply Διαγραφή Από τον Αρχική σελίδα Σελίδες Δημοσιεύματα Δείτε τα όλα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH Όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκε δημοσίευμα που να ταιριάζει στην αναζήτηση ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαίου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαίου Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago χτες $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερες από 5 εβδομάδες Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content