--> Αντιδράσεις για τις ανεμογεννήτριες σε Τσούμο και Αφλάουρα | Leonidion.gr

Αντιδράσεις για τις ανεμογεννήτριες σε Τσούμο και Αφλάουρα

Εντείνονται οι αντιδράσεις δημοτών της Νότιας Κυνουρίας κατά των σχεδιαζόμενων αιολικών πάρκων στις περιοχές "Τσούμος" και &qu...

Εντείνονται οι αντιδράσεις δημοτών της Νότιας Κυνουρίας κατά των σχεδιαζόμενων αιολικών πάρκων στις περιοχές "Τσούμος" και "Αφλάουρας" των Τοπικών Κοινοτήτων Πουλίθρων και Πηγαδίου:

Ανεμογεννήτριες στον παραδοσιακό οικισμό της Τ.Κ. Πουλίθρων, με τον αρχαιολογικό χώρο Πολίχνη και την πλέον χαρακτηρισμένη περιοχή Natura 2000 GR2520005-ΜΟΝΗ ΕΛΟΝΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΔΡΑ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ-ΣΠΗΛΑΙΟ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΙΜΝΗ.

Τα Πούλιθρα Αρκαδίας, είναι ένας παραθαλάσσιος τουριστικός οικισμός 7 χλμ. από το Λεωνίδιο, την πρωτεύουσα της Νότιας Κυνουρίας, που εντοπίζεται στις ανατολικές ακτές της Πελοποννήσου, εκεί όπου οι παρυφές του Πάρνωνα λούζονται στα νερά του Μυρτώου Πελάγους. Η περιοχή της Τ.Κ. Πουλίθρων, με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, αποτελεί ορόσημο και σημείο ιδιαίτερου κάλους για την παραλιακή ζώνη της Νότιας Κυνουρίας.

Το 1998, μέσω του ΦΕΚ 908/Δ'/13-11-1998, χαρακτηρίστηκαν ως παραδοσιακός οικισμός και τμήμα του αποτελεί ο αρχαιολογικός χώρος «Πολίχνη». Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο καθηγητή Κωνσταντίνο Ρωμαίο, στα Πούλιθρα βρίσκεται η αρχαία πόλη Πολίχνη, την οποία αναφέρει ο ιστορικός Πολύβιος. Η ακρόπολη της αρχαίας πόλης βρίσκεται στο λόφο που είναι δίπλα από το λιμάνι του χωριού.Βασική ενασχόληση των κατοίκων είναι η γεωργία, η αλιεία και ο τουρισμός.

Πρόσφατα (15/12/2018) μέσω της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 50743/2017 - ΦΕΚ 4432/Β/15-12-2017: "Αναθεώρηση εθνικού καταλόγου περιοχών του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Δικτύου Natura 2000", εγκρίθηκε ο νέος εθνικός κατάλογος περιοχών του δικτύου Natura 2000 (ΦΕΚ B 4432/15.12.2017). Μια από αυτές της περιοχές, είναι και η Τ.Κ. Πουλίθρων με κωδική ονομασία GR2520005 - ΜΟΝΗ ΕΛΟΝΑΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΔΡΑ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ - ΣΠΗΛΑΙΟ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΙΜΝΗ.


 Από το 2011, μεγαλοεπενδυτές του τομέα της ενέργειας προσπαθούν να εγκαταστήσουν μονάδες παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ στην περιοχή μας.  Ήδη έκαναν το πρώτο βήμα με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Μαρί Αρκαδίας και πρόκειται άμεσα να κατασκευαστούν από την εταιρεία ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΑΕ, 2 αιολικά πάρκα στην Τ.Κ. Πουλίθρων:
 1. 3 Α/Γ ισχύος 800KW (σύνολο 2,4MW) στη θέση Αφλάουρας/Πευκάκι (Περισσότερες πληροφορίες εδώ) και
 2. 3 Α/Γ ισχύος 800KW (σύνολο 2,4MW) στη θέση Τσούμος (Περισσότερες πληροφορίες εδώ)
Το Αιολικό Πάρκο στη θέση «Τσούμος», το οποίο είναι σε διαδικασία/στάδιο εγκατάστασης, περιλαμβάνει εκτός της εγκατάστασης των Α/Γ, 
 • την διάνοιξη νέων οδών πρόσβασης και εσωτερικής οδοποιίας στις θέσεις εγκατάστασης συνολικού μήκους 1.915 m
 • την εγκατάσταση προκατασκευασμένου οικίσκου ελέγχου επιφάνειας 30 m2, 
 • την εκσκαφή τριών (3) θεμελίων Α/Γ, 
 • τη διαμόρφωση τριών (3) πλατειών συναρμολόγησης των Α/Γ, 
 • τη διάνοιξη καναλιών καλωδίων ισχύος και ελέγχου και στο υπόγειο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας κατά μήκος της εσωτερικής οδοποιίας και της οδοποιίας πρόσβασης και
 • την κατασκευή αυτόνομων υποσταθμών ανύψωσης τάσης 0,40/20 KV εντός των πυλώνων των ανεμογεννητριών
!Μόνο για το Αιολικό Πάρκο στη θέση «Τσούμος», θα καταστραφούν δασικού χαρακτήρα εκτάσεις συνολικού εμβαδού 88,515 στρεμμάτων!!!

Το Αιολικό Πάρκο στη θέση «Πευκάκι», του οποίου η υπόθεση εκδικάζεται στις 21 Φεβρουαρίου 2018, περιλαμβάνει εκτός της εγκατάστασης των Α/Γ:
 • έργα υποδομής (π.χ. διαμόρφωση πλατειών ανέγερσης και θεμελίωσης Α/Γ, κανάλια όδευσης των καλωδίων της υπόγειας γραμμής Μ/Τ, οικίσκος ελέγχου, κτλ).
 • Την βελτίωση υφιστάμενου δρόμου, συνολικού μήκους περίπου 403 μ.
 • Την διάνοιξη εσωτερικής οδοποιίας για διέλευση στις θέσεις των Α/Γ και εκτέλεση σχετικών εργασιών, μήκους 3,66 χλμ., περίπου.
 • Τη διάνοιξη εξωτερικής οδοποιίας, μήκους 4,18 χλμ. περίπου.
 • Η ηλεκτρική διασύνδεση (μεταφορά της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας) του Α/Π θα γίνει με ηλεκτρική γραμμή μέσης τάσης (Μ/Τ), σε κοντινό σημείο όπου υπάρχει υφιστάμενη γραμμή μέσης τάσης της ΔΕΗΑς πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Σε παγκόσμιο επίπεδο έχει εγερθεί προβληματισμός σχετικά με την εγκατάστασή τους για λόγους οικολογικούς και οικονομικούς (τουριστικές περιοχές). Οπουδήποτε παγκοσμίως εγκαθίστανται αιολικά πάρκα ξεκινά μια ζωηρή συζήτηση ώστε να ελαχιστοποιηθεί το αποτύπωμά τους και να αποφευχθούν μη αναστρέψιμες επιπτώσεις. Ιδιαίτερα σε σημεία με ακμάζων τουριστικό τομέα, οι συζητήσεις είναι συχνά εντονότατες. Πολλές επιστημονικές μελέτες καταδεικνύουν τις αρνητικές επιπτώσεις όχι μόνο στο περιβάλλον αλλά και στον τουρισμό! Ενδεικτικές αρνητικές επιπτώσεις είναι:
 • ακουστική και οπτική όχληση
 • κίνδυνοι ατυχημάτων
 • μείωση αξίας γης και αγοράς ακινήτων
 • καταστροφή του τουριστικoύ προϊόντος
 • ελάχιστες ως μηδαμινές θέσεις εργασίας

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η δημόσια συζήτηση που έλαβε χώρα στη Μ. Βρετανία με αφορμή την εγκατάσταση 1.000 περίπου ανεμογεννητριών σε τέσσερις εμβληματικές περιοχές της Σκωτίας.

Τα τελευταία χρόνια, μέσω ατομικών και συλλογικών προσπαθειών, λαμβάνει χώρα ένα μικρό θαύμα στην τοπική οικονομία του Δήμου μας. Ταξιδιώτες από κάθε χώρα του κόσμου έρχονται στον Δήμο μας για να απολαύσουν το αγαπημένο τους χόμπι, την αναρρίχηση. Αυτό έθεσε και τα θεμέλια για την ανάπτυξη όχι μόνο της αναρρίχησης, αλλά διαφόρων μορφών εναλλακτικού τουρισμού, μιας ήπιας και διατηρήσιμης μορφής ανάπτυξης, με σεβασμό στη φύση και τον πολιτισμό μας. Τα 4 τελευταία χρόνια τα αποτελέσματα είναι απτά: αύξηση της τουριστικής περιόδου από 3 σε 7-8 μήνες, νέες θέσεις εργασίας και νέες επιχειρήσεις, τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Η τοποθέτηση των ανεμογεννητριών και η διάνοιξη σταθμών και δρόμων στο γραφικό βουνό των Πουλίθρων, θα αλλοιώσει το τοπίο αισθητά. Είναι δεδομένο ότι ο τουρισμός θα θιγεί σε μεγαλύτερο βαθμό από κάθε άλλη δραστηριότητα. Και δε το λέμε μόνο εμείς, αλλά επίσημες μελέτες και μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν την περιοχή τους να καταστρέφεται σε μία νύχτα. Από τον τουρισμό όμως που προσφέρει εισόδημα σε κάθε σπίτι, ζει μεγάλο μέρος του τοπικού πληθυσμού. 

Παρά την αρνητική απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, την αρνητική γνωμοδότηση του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού (υπεύθυνος φορέας της περιοχής), το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενέκρινε θετικά την υλοποίηση του εν λόγω έργου, αγνοώντας την γνώμη των κατοίκων αλλά των αρμόδιων φορέων. Μάλιστα στο σκεπτικό της απόφασής τους (γνωμοδότηση), αναφερόταν το επιχείρημα πως η περιοχή δε βρισκόταν σε κάποια ζώνη ειδικής προστασίας της φύσης(π.χ.Natura 2000), κάτι που πλέον δεν ισχύει…

Και ερωτάμε:
 • Θέλουμε κάτι τέτοιο;
 • Πρέπει να δεχθούμε αυτό που αποφάσισαν άλλοι για τον τόπο μας;
 • Μετράει πουθενά η γνώμη των κατοίκων και του Δήμου;
 • Ποιο το όφελος τελικά για την τοπική κοινωνία; Απλά θα φουσκώνει ένας τραπεζικός λογαριασμός στην Ελβετία εις βάρος όλων μας;
 • Γιατί να αφήσουμε την περιοχή μας και τις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης να καταστραφούν;
 • Έχουμε καταλάβει ότι το έργο αυτό θα επιφέρει μια μη αναστρέψιμη κατάσταση στο φυσικό περιβάλλον και την τοπική οικονομία;
 • Έχει προσκομιστεί η Ορνιθολογική Μελέτη, όπως όριζε η έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου; 
 • Δεν απαιτείται κατ’ ελάχιστον η επανεξέταση, γνωμοδότηση και έγκριση νέας Μελέτης Περιβαλλοντολογικών Επιπτώσεων, δεδομένου ότι πλέον η περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως Natura 2000;

Για όλους τους παραπάνω λόγους, 

καλούμε

το Τοπικό Συμβούλιο και τους κατοίκους της περιοχής, τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου και ώρα 20:00, στο καφέ/ψησταριά του Ιωάννη Ξερακιά, σε ενημέρωση και συζήτηση, αναφορικά με την υφιστάμενη κατάσταση και τις προοπτικές δράσης.

Μέχρι τότε, παραθέτουμε λίγη τροφή για σκέψη:
 1.        https://www.youtube.com/watch?v=eQatOpfZz8s
 2.              https://www.youtube.com/watch?v=GdcFzlgBOVs


Δημότες Νότιας ΚυνουρίαςΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Όνομα

"Κλεισθένης",1,16η Μαρτίου,4,25η Μαρτίου,37,28η Οκτωβρίου,26,Α.Ε.Μαρίου,57,Α.Ε.Σ. Κυνουρίας,2,Α.Ο.Σ.Λ,4,Α.Σ. TKD Λεωνιδίου,30,Α.Σ."Αρκάς",27,Α.Σ.Λεωνιδίου,808,Α.Τ.Λεωνιδίου,3,Αβραντίνης,1,Αγ.Βασίλειος,15,Αγαπήνωρ,1,Αγγελίες,85,Άγιος Βασίλειος,5,Αγρότες,157,Αγροτικός Συνεταιρισμός,45,Αγώνες δρόμου,89,Αγωνιστική Συνεργασία,2,ΑΔΜΗΕ,1,ΑΕΠΙ,5,Αθλητικά,2986,αιγιαλός,1,Αιμοδοσία,56,Αλιεία,7,αλιευτικός σύλλογος,3,Άλλα αθλήματα,197,ΑΜΕΑ,16,Αμπελουργοί,13,Αμυγδαλιά,16,Ανακοινώσεις,418,Αναπτυξιακή Πάρνωνα,143,Αναρρίχηση,39,Ανέλιξη,1,Ανεξάρτητοι Έλληνες,8,Άνεργοι,18,Ανοικτό Πανεπιστήμιο,1,Ανοιχτή συνέλευση,8,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,1,Αντένα,2,Αντιφασίστες,1,Αξίζει να δείτε,105,Άξιον Εστί,3,απάτες,11,απεργία,5,Απογραφή 2011,4,Αποζημιώσεις,7,Απόκριες,115,Απόλλων Τυρού,289,άποροι,11,Αποστολόπουλος,1,αποτελέσματα,1,Απόψεις,1,Απρόβλεπτα,1,απώλεια αντικειμένου,1,Άργος,1,Αργυράκη,1,Άρθρα,21,Αρκαδία,889,Αρκαδικό Πανόραμα,5,Αρκαδικός,4,Άρση βαρών,2,Αρχαιολογία,27,Αρχείο Τσακωνιάς,142,Αρχιτέκτονες,6,ΑΣΕΠ,1,Αστεία,2,Αστέρας Τρίπολης,2,Άστρος,28,Αστυνομία,204,Ασφαλιστικά ταμεία,77,ΑΤΕ,1,ατύχημα,6,Άυλη Πολιτιστική κληρονομιά,1,Αυτοδιοίκηση,27,αυτοδιοίκηση-εκλογές,108,Αυτοκίνητο,48,αφιέρωμα,3,Βαλασόπουλος,1,Βασκίνα,32,Βέμμος,9,Βενιζέλος,1,Βιβλίο,42,Βίντεο,100,Βιογραφικό,3,Βιτζηλαίου,5,Βιώσιμη Πόλη,2,Βλάβες,12,Βλάσης,61,Βλησιδιά,16,Βοήθεια στο σπίτι,1,Βόλεϊ,13,Βουδούρης,7,βραβείο,2,Γ.Ε.Φ.,1,Γ.Σ.Τυρού,92,Γενική Συνέλευση,66,Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές,5,Γεωργοί,4,γηροκομείο,16,Γιαννακόπουλος,1,Γιαννακούρας,36,Γιαννούσης,3,Γιορτή Αμυγδάλου,3,Γιορτή θαλασσινών,5,Γιορτή Κρασιού,22,γιορτή μελιού,10,Γιορτή μελιτζάνας,24,Γιορτή πανσελήνου,2,Γιορτή του Ψαρά,21,Γλυππία,1,γλυπτική,2,Γνώμες,406,Γόντικας,2,Γυμνάσιο,110,Γυναίκα,8,Γύρος Αμπελώνων,1,Δ.Ε.Τυρού,16,Δ.Ο.Υ.,66,Δαλιάνης,9,δανειολήπτες,3,Δασαρχείο,19,ΔΕΔΔΗΕ,26,Δέδε,2,Δέδες,4,ΔΕΗ,40,ΔΕΚΟ,1,Δελτία τύπου,1111,δεντροφύτευση,2,ΔΗ.ΣΥ.,8,ΔΗΚΕΝΚ,17,Δημ.Ραδιόφωνο Τρίπολης,4,ΔΗΜΑΡ,3,Δημοπρασία,44,Δήμος Β.Κυνουρίας,7,Δήμος Γορτυνίας,1,Δήμος Λεωνιδίου,34,Δήμος Ν.Κυνουρίας,64,Δήμος Νότιας Κυνουρίας,1248,Δήμος Τυρού,1,Δημόσιο,1,δημοσιογράφοι,3,Δημοσκόπηση,2,δημοτικά τέλη,1,Δημοτικό Συμβούλιο,241,Δημοτικό Σχολείο,218,δημοψήφισμα,1,Δια Βίου Μάθηση,15,Διαγωνισμός,41,Διαδίκτυο,60,δίαθλο,1,διακοπή νερού,9,διακοπή ρεύματος,21,Διαμαρτυρία,4,Διαμονή,13,Διανομή τροφίμων,17,διασκέδαση,82,Διατροφή,12,διάφορα,8,διάφορα είδη,9,ΔΙΕΚ,5,Δικαιοσύνη,73,Δράκος,7,Δράσεις Κυνουρίας,3,Δράση,8,Δρίτσας,7,Δυνατή Πελοπόννησος,1,δυστύχημα,16,δωρεά,19,εγκαίνια,2,εγκύκλιος,1,ΕΕΣΠΟΦ,1,εθελοντισμός,32,έθιμα,4,Εθνική Ελλάδας,14,Εθνική Συσπείρωση,1,Εθνική Τράπεζα,7,ει,1,Ειδήσεις,5,Ειδικό Σχολείο,3,Εκδηλώσεις,983,Εκδρομή,73,Έκθεση,69,Έκθεση Φωτογραφίας,10,Εκκλησία,321,Εκλογες,3,Εκλογές,480,Εκπαίδευση,481,εκπομπή,3,εκπτώσεις,4,Εκτελεστική επιτροπή,2,ελαιοπαραγωγοί,51,ΕΛΓΑ,4,Ελεύθεροι επαγγελματίες,2,Ελιά,2,Ελλάδα,1159,Ελληνικός Στρατός,4,Ελλήνων Συνέλευσις,1,ΕΛΜΕ,1,ΕΛΤΑ,6,Εμβολιασμοί,1,Εμπορικός σύλλογος,176,ΕΜΥ,10,Ενδιαφέρουν,244,Ενέργεια,2,Ενίσχυση Επιχειρήσεων,4,ενοικίαση ακινήτων,12,Ένωση Ξενοδόχων,35,Εξωτερική Πολιτική,2,ΕΟΔΥ,1,ΕΟΜΜΕΧ,1,ΕΟΠΥΥ,3,Εορτή,7,ΕΠΑΛ,81,επαρχιακός Τύπος,1,επέτειοι,12,επιδόματα,21,Επιδοτήσεις,45,Επικαιρότητα,11804,Επιμελητήριο Αρκαδίας,78,έπιπλα,1,Επιστολές,22,Επιτροπή Διαβούλευσης,2,Επιτροπή Παιδείας,6,Επιχειρηματικότητα,65,Επιχειρήσεις εστίασης,1,ΕΠΟ,1,ΕΠΣ.Αρκαδίας,51,ΕΠΣΑ,46,Έργα,261,Εργασία,270,Εργαστήριο,7,Εργατικό κέντρο,3,ΕΡΤ,26,Ερωτηματολόγιο,1,ΕΣΗΕΑ,1,ΕΣΠΑ,32,Εύη Τατούλη,66,Ευθυμογράφημα,17,Ευρωεκλογές,1,Ευχές,49,ΕΦΕΤ,3,ΕΦΚΑ,1,Ζαρίτσι,2,Ζαχαριάς,14,ζημιές,5,ζωγραφική,11,Ζώταλης,1,Ηλιοπούλου,4,ημερίδα,31,Θέατρο,76,θέατρο σκιών,3,Θεοδωράκη,1,θεοδωράκης,2,Θεοφάνεια,29,θηροφύλακες,5,Ι.Μ. Αρτοκωστάς,1,Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Καρυάς,3,Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Σίντζας,24,Ι.Μ.Ελώνης,82,ιατρός,1,Ιδιαίτερα μαθήματα,3,ΙΕΚ,10,ΙΚΑ,37,ΙΚΑ.,1,ΙΝ.Ε.,1,ΙΝΣΕΤΕ,1,Ισοπολιτεία,7,Ιστορικά,41,Κ.Ε.Δ.Ε,9,Κ.Ε.Ε.,2,Κ.Ε.Π.,13,Κ.Ε.Φ.,1,καιρός,180,Καλαθά,1,Καλλικράτης,9,κάπνισμα,1,Καρβελάς,4,Καρδαράς,1,Καστανιές,1,καταγγελίες,4,Καταδυτικό πάρκο,17,καταναλωτές,4,καταστήματα,4,κατηγορία,1,κατοικίδια,1,Κατσίρης,2,Καύσιμα,3,ΚΕΚ,2,Κέντρο Πληροφόρησης,7,Κέντρο Υγείας,52,Κεντροαριστερά,4,ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.,1,Κιβωτός του Κόσμου,3,Κίνημα Αλλαγής,11,Κίνηση,1,ΚΚΕ,56,Κλειστό Γυμναστήριο,2,κληροδοτήματα,10,ΚΝΕ,1,Κοινωνία,87,Κοινωνικά,167,Κοινωφελής Επιχείρηση,24,κολύμβηση,5,Κοντοζαμάνης,23,Κορολόγος,1,Κοσμάς,194,Κόσμος,87,Κοτρώτσος,1,Κοτσώλης,1,Κουκλοθέατρο,12,Κουνουπιά,22,Κουτρούκης,5,ΚΠΝΝΑ,1,Κρυονέρι,2,ΚΤΕΛ,26,Κτηματική Υπηρεσία,4,Κτηματολόγιο,14,κτηνοτρόφοι,33,κυκλοφοριακές ρυθμίσεις,21,κυκλοφοριακό,33,Κυνηγετικός Σύλλογος,29,Κυνηγοί,25,Κυνουρία,35,Κύπρος,3,Κωνσταντινόπουλος,75,Λαϊκή αγορά,24,Λαϊκή Ενότητα,10,Λαική συσπείρωση,38,Λαϊκή συσπείρωση,5,Λάκκος,11,Λάκος,7,Λακωνία,1,Λαλουδάκης,35,Λαμπρόπουλος,1,Λαογραφία,73,ΛΑΟΣ,1,λαχειοφόρος,5,Λειβαδά,1,Λειβάδι,13,Λεκκός,1,Λεωνίδιο,2512,Λεωνίδιο Αλλάζουμε,7,Λιβάδι,6,Λιμάνι,22,Λιμεναρχείο,38,Λιμενικό Σώμα,37,Λιμενικό Ταμείο,4,λογιστές,3,Λύκειο,77,Λυκουρέντζος,58,Λυμπεροπούλου,2,Λυσίκατος,83,μαγειρική,3,Μανδρώνης,2,Μάνος,1,Μανώλης,3,Μαρί,20,Μαρνέρης,117,Μελισσοκόμοι,8,Μελιτζάzz,118,Μετρό,1,Μητέρα,6,Μηχανικοί,6,Μιχελάκης,2,ΜΜΕ,1,μνημόσυνο,29,Μορφωτικός Σύλλογος,94,Μοτοπαρέα,64,Μοτοσικλέτα,47,μουσεία,19,μουσική,12,Μπακούρης,1,Μπαμπαδήμας,57,Μπάσκετ,519,Μπερέτσος,1,Μπερτζελέτος,6,Μπιρσίμ,7,Μπουντρούκας,5,Μυθική Πελοπόννησος,1,ν,1,Ναρκωτικά,1,Νατάσα Πετρούλια,4,Ναύπλιο,1,Ναυτικοί,2,ΝΔ,228,Νέα Γρίπη,5,Νέα Πελοπόννησος,22,Νέοι Δρόμοι,2,Νεολαία ΠΑΣΟΚ,3,νηπιαγωγείο,64,Νίκας,21,Νικολάκου,10,Νομαρχία Αρκαδίας,6,νομοσχέδιο,1,Νότια Κυνουρία,3835,ντοκιμαντέρ,4,Ξενοδόχοι,19,Ο άλλος δρόμος,21,Ο τόπος μας,5,Ο.Ε.ΕΣ.Π.,1,Ο.Τ.Ε.,6,ΟΑΕΔ,62,ΟΑΕΕ,21,ΟΓΑ,25,Οδηγίες,10,Οδηγοί,1,Οικοδόμοι,4,Οικολόγοι,6,Οικονομία,158,Οικονομική επιτροπή,50,Οινοπαραγωγοί,2,ΟΚΕ,1,Ολυμπιακός Λεωνιδίου,236,ομιλία,26,Ομογένεια,45,Ομοσπονδία TKD ITF,8,ΟΝΝΕΔ,5,ΟΠΑΠ,5,ΟΠΕΚΕΠΕ,1,όπερα,1,Όραμα-Γνώση-Πρόοδος,42,Ορειβασία,181,Ορθοπαιδικός,1,ορκωμοσία,2,ΟΤΑ,10,Ουράνης,2,Π.Ο.Ε.,1,Παγώνης,2,ΠΑΖΛ,6,Παιδί,73,Παιδίατρος,10,Παιδικά χωριά SOS,1,Παιδική Χαρά,8,Παιδική Χορωδία,16,παιδικός σταθμός,30,παλαίμαχοι,2,Παλαιοχώρι,47,ΠΑΜΕ,4,Παναγιωτόπουλος,1,Παναρκαδική ομοσπονδία,27,Παναρκαδικό Νοσοκομείο,31,Πανελλήνιες,18,Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου,9,πανηγύρια,60,Παπαδημητρόπουλος,1,Παπαηλιού,12,Παπαθανασόπουλος,154,Παπαμιχαήλ,3,Παπανδρέου,2,παραδοσιακοί χοροί,6,Παραλία Τυρού,3,Παραλίες,3,παράξενα,1,ΠαραΤυρό,26,Παρθενώνας,1,Πάρνωνας,9,Παρουσίαση,13,ΠΑΣΟΚ,85,Πάσχα,185,Πατσαρίνος,1,Πάχος,2,Πεζοπόροι Τυρού,165,Πελετά,184,Πελοποννησιακή Ένωση,3,Πελοποννησιακή Συμμαχία,2,Πελοπόννησος,16,Πελοπόννησος Οικολογική,2,Πελοπόννησος Πρώτα,5,Πέρα Μέλανα,64,Περιβάλλον,225,Περιοδικό,1,Περιπατητικός τουρισμός,2,Περιφέρεια Πελοποννήσου,836,Πηγάδι,26,Πλάκα,192,Πλατανάκι,20,πο,1,Ποδήλατο,36,Ποδόσφαιρο,1933,Ποίηση,3,Πολεμική Αεροπορία,2,Πολεμικό Ναυτικό,1,Πολιτικά,760,Πολιτική προστασία,24,Πολιτισμός,723,Πολιτιστικός Σύλλογος,16,Πολίχνη-Δράση,1,πολύτεκνοι,2,Ποτάμι,6,Πούλιθρα,191,Πραγματευτή,64,Πρασιές,1,Πραστός,35,προκηρύξεις,81,Προσκλήσεις,1,Πρόσκληση,8,Προσφορά εργασίας,5,Πρόσωπα,30,Πυργούδι,3,Πυροσβεστική,88,πωλήσεις ακινήτων,40,πωλήσεις επιχειρήσεων,1,πωλήσεις οχημάτων,7,ραδιόφωνο,4,Ρέππας,8,ρετρό,3,Ρολόι,1,Ρουσιάς,4,ρύθμιση οφειλών,1,Σαλάκος,7,Σαμαράς,1,Σαμπατική,23,ΣΑΟΟ,5,Σαπουνακέϊκα,30,Σαραντάρης,28,σεισμός,26,σεμινάριο,27,ΣΕΤΕ,3,Σιδηρόδρομος,2,Σινεμά,132,Σιώρας,13,Σκαντζός,1,Σπηλαιολόγοι,9,Στατιστική Υπηρεσία,9,ΣτΕ,1,Στίβος,46,στρατολογία,3,συγκοινωνία,4,Σύλλογος "Αγ.Απόστολοι",27,Σύλλογος "Άγιος Γεώργιος",3,Σύλλογος "Αθηνά",7,Σύλλογος "Απόλλων",16,Σύλλογος "Επαρχία Κυνουρίας",2,Σύλλογος "Ζεστή Φωλιά",6,Σύλλογος "Λεωνίδιον",16,Σύλλογος Αναρριχητών,1,Σύλλογος Απανταχού Αμυγδαλιωτών,5,Σύλλογος Απανταχού Βασκινιωτών,5,Σύλλογος Απανταχού Τσιταλιωτών,5,σύλλογος Βασκινιωτών,4,Σύλλογος γονέων,141,Σύλλογος Δαφνώνας,10,Σύλλογος Κτηνοτρόφων,3,Σύλλογος Μαριωτών,11,Σύλλογος Παλαιοχωριτών,4,Σύλλογος"Πολίχνη",8,Συμπολιτεία,69,Συναυλία,129,Σύνδεσμος Κοσμιτών,1,Συνέδριο,46,συνέντευξη,35,συνήγορος του πολίτη,1,συνταγές,1,Συνταξιούχοι,22,ΣΥΡΙΖΑ.,121,σχόλια,1,Σωματείο Γυναικών,2,Τ.,1,Τ.Α.Π.,1,Τ.Ε.Ε.,10,Τ.Ο.Π.,3,ΤΑΞΙ,1,Τατούλης,258,ΤΕΒΑ,7,τέλη,3,τέννις,5,Τέχνη,11,Τεχνικό Πρόγραμμα,6,Τεχνολογία,42,Τηγάνι,2,τηλεόραση,99,τοξοβολία,5,Τοπικά,18,Τοπικό Αρχείο,4,Τουρισμός,389,Τράπεζα Πειραιώς,3,τράπεζες,18,Τρίαθλο,28,Τριανταφύλλου,3,Τρίτεκνοι,7,Τροχαίο,42,Τροχάνη,1,Τσακωνιά,85,Τσακώνικη διάλεκτος,49,τσακώνικη μελιτζάνα,5,Τσακώνικη υφαντική,13,Τσακώνικος Συνεταιρισμός,1,Τσακώνικος Συνεταιρισμός Γυναικών,1,Τσακώνικος Χορός,15,Τσακωνοπαρέα,16,Τσέρφο,1,Τσιγκούνης,13,Τσικνοπέμπτη,4,Τσιλιβής,2,Τσιτάλια,31,ΤΣΜΕΔΕ,1,Τύπος,1,Τυρός,756,Υγεία,378,ΥΠΕΣ,1,Υπηρεσίες,1,Υποθηκοφυλακείο,2,Υποτροφίες,9,Υπουργείο Ναυτιλίας,1,Υπουργείο Πολιτισμού,1,Φ.Ο.Σ.Λ.,1,Φάμπρικα Πολιτισμού,112,Φαρμακοποιοί,1,Φεστιβάλ,71,Φεστιβάλ αναρρίχησης,13,Φεστιβάλ Μελιτζάνας,58,Φιλαρμονική,28,Φιλόδημοι Πολίτες,33,φιλόζωοι,21,Φίλοι Εθνικής Ελλάδος,1,Φορέας Διαχείρισης Οικολογικού Πάρκου,147,Φορείς,8,φορολογία,56,Φορολογικά,101,Φόρος ακινήτων,1,Φωκιανό,24,Φωτογραφία,11,Φωτογραφίες,65,ΧΑΔΑ,5,χάκερς,1,Χαμόγελο του παιδιού,12,Χάρτες,3,Χείλαρης,14,χιούμορ,1,Χορευτικό συγκρότημα,3,Χορευτικός Όμιλος,7,χοροεσπερίδα,47,Χορός,49,Χορωδία,29,Χορωδία Ενηλίκων,16,Χουζούρης,4,Χούνη,2,Χριστούγεννα,232,Χρονογράφημα,12,Χρυσή Αυγή,22,ψάρεμα,2,Ψαρολόγος,9,ψήφισμα,7,Ψυκτικοί,1,Ψυχολογία,10,Ωδείο,16,ώρα,11,agenda,2,Beach Soccer,4,Beach Tennis,19,Beach Volley,49,Black Friday,1,Erasmus,3,Events,1,Facebook,16,fake news,1,Google,4,I Love GR,11,Leader,35,Photo Gallery,1,Pizza,1,Rally,1,Taekwon Do,78,Taxisnet,8,TKD WTF,15,Toolbar,1,top,2,Unesco,1,Video,1259,WWF,2,
ltr
item
Leonidion.gr: Αντιδράσεις για τις ανεμογεννήτριες σε Τσούμο και Αφλάουρα
Αντιδράσεις για τις ανεμογεννήτριες σε Τσούμο και Αφλάουρα
https://1.bp.blogspot.com/-NvKzIbCPUyU/WmtDhZ-EODI/AAAAAAABFlM/JY_ILzuiyKECaayFlR3sN7EwjyqliuklgCLcBGAs/s640/wind_parks-thumb-large%2B%25281%2529.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-NvKzIbCPUyU/WmtDhZ-EODI/AAAAAAABFlM/JY_ILzuiyKECaayFlR3sN7EwjyqliuklgCLcBGAs/s72-c/wind_parks-thumb-large%2B%25281%2529.jpg
Leonidion.gr
https://www.leonidion.gr/2018/01/blog-post_91.html
https://www.leonidion.gr/
https://www.leonidion.gr/
https://www.leonidion.gr/2018/01/blog-post_91.html
true
1463647731720589503
UTF-8
Φορτώθηκαν όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκαν δημοσιεύματα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσοτερα Cancel reply Διαγραφή Από τον Αρχική σελίδα Σελίδες Δημοσιεύματα Δείτε τα όλα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH Όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκε δημοσίευμα που να ταιριάζει στην αναζήτηση ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαίου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαίου Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago χτες $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερες από 5 εβδομάδες Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content