(HIDE)

Post/Page

(FALSE)

Weather Location

{fbt_classic_header}

Πρόγραμμα εκδρομής των "Τσακώνων Περιπατητών" στην Κρήτη

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων Τυρού "Τσάκωνες Περιπατητές" σας προσκαλεί στην πενθήμερη εκδρομή που διοργανώνει στο όμορφο και ιστορικό...

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων Τυρού "Τσάκωνες Περιπατητές" σας προσκαλεί στην πενθήμερη εκδρομή που διοργανώνει στο όμορφο και ιστορικό νησί της Κρήτης 09-13 Μαΐου 2018.

Η εκδρομή θα περιλαμβάνει πεζοπορία στο διασημότερο πεζοπορικό φαράγγι της Ευρώπης, το Φαράγγι της Σαμαριάς, που αποτελεί τμήμα του Ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4.

Το κόστος ανά άτομο ανέρχεται στα 250 ευρώ και περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια, λοιπές μετακινήσεις και διαμονή( 4 διανυκτερεύσεις με πρωινό).

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τις αμέτρητες, φανερές και κρυμμένες ομορφιές της Κρήτης σε βουνά και θάλασσες, στις πόλεις και την ύπαιθρο..... Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Άγιος Νικόλαος,Σφακιά, Αγία Ρουμέλη, Σπιναλόγκα, Ανώγεια, Μάλια!

Για κρατήσεις θέσεων και περισσότερες λεπτομέρειες παρακαλώ να επικοινωνήσετε στα παρακάτω τηλέφωνα:

  • 2757041321 Λίτσα Μαστοράκη
  • 2104979325 Παναγιώτης Ψαρολόγος

  • Το Πρόγραμμα της Εκδρομής
Τετάρτη 09 Μαΐου
Αναχώρηση στις 03:00 με λεωφορείο από τον Τυρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.
Άφιξη στο αεροδρόμιο Χανίων και παραλαβή αποσκευών.
Αναχώρηση για το Ρέθυμνο και επίσκεψη στην Μονή Πρέβελης. Η Μονή του Πρέβελη βρίσκεται σε απόσταση 37km νότια του Ρεθύμνου, σε μία πανέμορφη τοποθεσία στις δυτικές πλαγιές του Κουρταλιώτικου Φαραγγιού και του φοινικόδασους της περιοχής. Περιλαμβάνει 2 ξεχωριστά μοναστήρια που βρίσκονται σε απόσταση 1,7 km μεταξύ τους, την Κάτω Μονή του Προδρόμου και την Πίσω Μονή του Θεολόγου.
Αναχώρηση για τα Χανιά. Επίσκεψη στους τάφους των Βενιζέλων, του Ελευθέριου και του Σοφοκλή Βενιζέλου.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο Oasis.

Πέμπτη 10 Μαΐου
Πρωινό στο ξενοδοχείο.
Αναχώρηση για το οροπέδιο του Ομαλού, το οποίο δεσπόζει σε ένα επιβλητικό τοπίο σε υψόμετρο 1250μ. και αποτελεί ορμητήριο των τολμηρών που επιθυμούν να διασχίσουν το περίφημο φαράγγι της Σαμαριάς.
Διάσχιση του Φαραγγιού της Σαμαριάς με τερματισμό την Αγία Ρουμέλη. Κατόπιν θα αναχωρήσουμε για τα Σφακιά, γνωστά για την άγρια ομορφιά του ορεινού τοπίου αλλά και τα κρυστάλλινα νερά.
  Για όσους δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στην πεζοπορία θα επισκεφθούν το Φραγκοκάστελλο, το φημισμένο ενετικό κάστρο ζωσμένο με το θρύλο των Δροσουλίτων, το οποίο βρίσκεται στο νότιο τμήμα του νομού Χανιών.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Παρασκευή 11 Μαΐου
Πρωινό στο ξενοδοχείο.
Αναχώρηση για το όμορφο Ρέθυμνο όπου θα επισκεφτούμε την ιστορική Μονή Αρκαδίου, η οποία με το Ολοκαύτωμα της αποτέλεσε σύμβολο του απελευθερωτικού αγώνα των Κρητών.
Αναχώρηση για τα Ανώγεια, ένα από τα παραδοσιακά χωριά της Κρήτης και τόπο καταγωγής του Νίκου Ξυλούρη.
Αναχώρηση για την Σταλίδα και άφιξη στο ξενοδοχείο.

Σάββατο 12 Μαΐου
Πρωινό στο ξενοδοχείο.
Αναχώρηση για την κοσμοπολίτικη Ελούντα, στην Δυτική πλευρά του κόλπου Μιραμπέλου.
Επίσκεψη στο νησί της Σπιναλόγκας. Η Σπιναλόγκα είναι μια μικρή άνυδρη και άγονη βραχονησίδα, έκτασης 85 στρεμμάτων, στο στόμιο του φυσικού λιμένα της Ελούντας. Το νησί των ζωντανών νεκρών. Ακόμη και η αναφορά στο όνομα της αποτελούσε ταμπού για πολλά χρόνια, καθώς είχε ταυτιστεί με τον πόνο και την δυστυχία των Χανσενικών που ζούσαν εκεί, στις «μεσκηνιές», απομονωμένοι από την τοπική κοινωνία.
Αναχώρηση για τον γραφικό Άγιο Νικόλαο ή απλώς Άγιο, όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι. Στον Άγιο Νικόλαο θα θαυμάσουν την περίφημη λίμνη του Αγίου Νικολάου, γύρω από την οποία είναι κτισμένη το κέντρο της πόλης. Βρίσκεται στο μεγαλύτερο φυσικό κόλπο της Κρήτης, τον κόλπο του Μιραμπέλου, που ονομάστηκε έτσι εξαιτίας της όμορφης θέας( mirra bella) που απολαμβάνει κάποιος από την πόλη προς τη θάλασσα.
Επίσκεψη στο μικρό χωριό Σίσι, ένα ήρεμο παραδοσιακό ψαροχώρι.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Κυριακή 13 Μαΐου
Πρωινό στο ξενοδοχείο.
Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου με τα περίφημα εκθέματα του Μινωικού πολιτισμού που χρονολογούνται από το 3000π.Χ.
Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, το περίφημο ανάκτορο του βασιλιά Μίνωα.
Επίσκεψη στο Ενυδρείο του Ηρακλείου, το CRETaquarium.
Έχοντας πια τις καλύτερες αναμνήσεις οδεύουμε για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.
Άφιξη στο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση με λεωφορείο για τον Τυρό.

Ο σύλλογος έχει το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος, αν οι συνθήκες το επιβάλλουν ή θεωρήσει , κατά την γνώμη του ότι αυτό θα είναι προς όφελος των εκδρομέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια