(HIDE)

Post/Page

(FALSE)

Weather Location

{fbt_classic_header}

Με λόγια καρδιάς το "αντίο" του Γιάννη Νενεκούμη στο Λεωνίδιο

Ο Γιάννης Νενεκούμης με ένα μακροσκελές κείμενο στέλνει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο το μήνυμά του για το τέλος της συνεργασίας του ...


Ο Γιάννης Νενεκούμης με ένα μακροσκελές κείμενο στέλνει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο το μήνυμά του για το τέλος της συνεργασίας του με το Λεωνίδιο, μιλώντας με λόγια καρδιάς που φανερώνουν το υψηλό επίπεδο, την εκτίμηση και τις σχέσεις φιλίας και σεβασμού που απέκτησε από την ιστορική ομάδα της Νότιας Κυνουρίας.

Αναλυτικά το κείμενο του Γιάννη Νενεκούμη:

"Μέσα σε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση, μετά από 2,5 χρόνια παρουσίας στο Λεωνίδιο, ήρθε η ώρα να αποχωριστώ την οικογένεια του Α. Σ. Λεωνιδίου. Όλη αυτή την χρονική περίοδο, ένιωσα την αγάπη του κόσμου τόσο στο γήπεδο, όσο και στην καθημερινότητά μου. Πραγματικά νιώθω ευλογημένος που με αξίωσε ο Θεός να περάσω από αυτόν τον όμορφο τόπο, με τον επιβλητικό κοκκινόβραχο, την άγρια ομορφιά του μονοπατιού, προς το μοναστήρι της Παναγίας της Έλωνας και το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας, τοπία που συνδυάζονται με απίστευτη αρμονία, λες και κάποια ανώτερη δύναμη δημιούργησε ένα έργο τέχνης.

Τις τελευταίες μέρες, είμαι αποδέκτης εκδηλώσεων υποστήριξης, από φιλάθλους όλων των ηλικιών τις ευρύτερης περιοχής,  κάτι το οποίο με έχει συγκινήσει ιδιαίτερα και πραγματικά ένα ευχαριστώ είναι το λιγότερο που μπορώ να πω,  για να τους ανταποδώσω την αγάπη τους, προς το πρόσωπό μου.

Πριν από  δυόμιση χρόνια, ήρθα σε επαφή με την διοίκηση του Α.Σ. Λεωνιδίου, όπου και μου έδωσε το χρίσμα να ηγηθώ της αγωνιστικής προσπάθειας, με ένα πολύπλευρο ρόλο, του τεχνικού διευθυντή της ακαδημίας και του προπονητή της πρώτης ομάδας.  Από την πρώτη στιγμή εντυπωσιάστηκα, από τον τρόπο λειτουργίας της ακαδημίας, την οργάνωση και την λειτουργία των ανθρώπων γύρω από την ομάδα και τις υψηλού επιπέδου αθλητικές εγκαταστάσεις. Όλοι μαζί συζητήσαμε, για το όραμα, τους σκοπούς και τους στόχους και είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνεργασία για την υλοποίηση ενός πολύ δύσκολου μοντέλου, που είχε να κάνει με την σύνδεση των καρπών τις ακαδημίας, με την πρώτη ομάδα. Σ αυτό το πλάνο ο προκάτοχος μου, ΣΠΥΡΟΣ ΖΗΣΗΣ, δεν είχε βάλει ένα απλό λιθαράκι, αλλά έναν ογκόλιθο και πραγματικά ήμουν πάρα πολύ τυχερός που τον διαδέχθηκα, παραλαμβάνοντας ένα έργο που είχε την σφραγίδα του, αφήνοντας το στίγμα του από το πέρασμά του, από το Λεωνίδιο.   

Όλο αυτό το διάστημα, πρόθεσή μου ήταν να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου έδειξε η περιοχή, πράττοντας πάντα αυτό που εγώ πίστευα σωστό και αφοσιώθηκα ολοκληρωτικά στο ρόλο μου, με γνώμονα το καλό της ομάδας.  Ποτέ δεν δέχθηκα να καταπατηθούν  οι αρχές που διέπουν το επάγγελμα αυτό, με απώτερο σκοπό να εκπροσωπήσουμε την περιοχή, με αξιοπρέπεια εντός και εκτός γηπέδων, είτε στο νομό Αρκαδίας είτε στην ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου,  καθώς η αξιοπρέπεια είναι ένα ιδανικό που χαρακτηρίζει τους Τσάκωνες διαχρονικά. 

Μετά την απομάκρυνσή μου από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, με ρώτησαν αρκετοί, αν είμαι στενοχωρημένος από το γεγονός αυτό. Να είστε σίγουροι ότι σε καμιά περίπτωση τέτοιου είδους συναισθήματα δεν πρόκειται να με επηρεάσουν. Ήταν μια εμπειρία που πραγματικά με γέμισε - ολοκλήρωσε ως άνθρωπο και μου έδωσε την δυνατότητα να γίνω καλύτερος στο επάγγελμα που τόσο αγαπάω.

Νιώθω την υποχρέωση, λοιπόν, τώρα που όλα πια έχουν ηρεμήσει και οι ατέρμονες συζητήσεις έχουν καταλήξει, να αφήσω το δικό μου μήνυμα. Το ουσιώδες είναι  αυτό που αξίζει τον κόπο σ αυτήν την ζωή. Πάμε όλοι μαζί να στηρίξουμε την ομάδα. Πάμε όλοι να στηρίξουμε τους ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ  (Εραστής της τέχνης), παράγοντες - ποδοσφαιριστές του συλλόγου. Αυτούς που αφήνουν την δουλειά τους για να είναι παρόντες στις υποχρεώσεις τις ομάδας. Άνθρωποι οικογενειάρχες που τον ελεύθερό τους χρόνο τον αφιερώνουν ενσυνείδητα χωρίς οικονομικό αντίκρισμα. Αυτά τα παιδιά που τα σαββατοκύριακα θα ταξιδέψουν για ώρες, με όλους τους κινδύνους,  για να βοηθήσουν την ομάδα. Αυτά τα παιδιά που θα οργανώσουν τα φροντιστήριά τους  για να είναι συνεπείς, κυνηγώντας το όνειρό τους. Άνθρωποι που θα κάνουν λάθη και θα έχουν κακές και καλές στιγμές. Πάμε όλοι στο γήπεδο να τους χειροκροτήσουμε, να τους επιβραβεύσουμε να τους δώσουμε δύναμη, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα. Σ' αυτή την προσπάθεια δεν χωράει η ζήλια, η γκρίνια, οι εγωισμοί και η λογομαχία. Σ αυτή την προσπάθεια βάζουμε όλοι την ομάδα πάνω από όλα. 

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργάστηκα αυτά τα δυόμισι χρόνια. Για όλους τους παράγοντες, προέδρους, προπονητές, συνεργάτες, γιατρούς, φυσιοθεραπευτές, φροντιστές και δημοσιογράφους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποστήριξή τους και την βοήθειά τους στο έργο μας.

Και επειδή δέχθηκα έντονη κριτική για τις σχέσεις μου με τους παίκτες, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω ξεχωριστά, όλους αυτούς τους ποδοσφαιριστές - ήρωες - στρατιώτες του συλλόγου, μικρούς και μεγάλους, για την αλληλεπίδραση  που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, κρατώντας ψηλά αξίες και αρχές, όπως η αξιοπρέπεια, η ταπεινοφροσύνη, ο σεβασμός, το θάρρος, η πίστη, η δικαιοσύνη, η ειλικρίνεια, η αφοσίωση, η αγάπη, η πειθαρχία, η σκληρή δουλειά, η αντοχή, με σκοπό την εκπροσώπηση του συλλόγου, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων της Αρκαδίας, στοιχεία που ανταποκρίνονται πλήρως στα χαρακτηριστικά της τοπικής κοινωνίας. Τους ευχαριστώ για την υπομονή τους και την προσήλωσή τους στα αγωνιστικά πλάνα της ομάδας, για την συμβολή τους στην διαχείριση καταστάσεων, σε δύσκολες αλλά και όμορφες  στιγμές, για την παρουσία τους και την συμπεριφορά τους  στην προπόνηση κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες προπονητές της ακαδημίας, τους πρωτεργάτες των θεμελίων μιας ομάδας, αυτούς που χτίζουν όχι μόνο το αθλητικό ταλέντο, αλλά και την προσωπικότητα, αυτούς που θυσιάζουν το αποτέλεσμα, στον βωμό της μάθησης και της διδασκαλίας. Τους εύχομαι καλή δύναμη και συνέχιση της φιλοσοφίας μας, για την υλοποίηση του οράματός μας.

Και τέλος θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω την οικογένεια Βερβεσού που αυτά τα δυόμιση χρόνια ήταν πάντα δίπλα μου σε ότι χρειάστηκα. Με φιλοξένησαν με απίστευτη αγάπη και με έκαναν να νιώσω δικός τους άνθρωπος. Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω τα συναισθήματά μου και το μόνο που γνωρίζω σίγουρα, είναι ότι αυτή η σχέση σεβασμού και αγάπης, θα υπάρχει για πάντα.  

Αυτά τα δυόμιση χρόνια, έζησα σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, πέρασα στιγμές ανεπανάληπτες με πρωταθλήματα και κύπελλα, κέρδισα εμπειρίες που με βοήθησαν να γίνω καλύτερος, και ίσως  όλα αυτά  κάποια στιγμή να ξεχαστούν. Όμως αυτό που κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει από το πέρασμα του από ένα ξένο τόπο γι αυτόν, είναι οι αγαστές σχέσεις και οι αληθινές φιλίες, τα συναισθήματα που είναι βαθιά χαραγμένα μες την ψυχή. 


A good coach can change a game.

A great coach can change a LIFE.

Καλή συνέχεια Α.Σ. Λεωνιδίου

Με εκτίμηση Γιάννης Νενεκούμης".

Δεν υπάρχουν σχόλια