(HIDE)

Post/Page

(FALSE)

Weather Location

{fbt_classic_header}

2ο Φεστιβάλ αναρρίχησης στο Κυπαρίσσι Λακωνίας, 10-12 Μαΐου 2019

Το Κυπαρίσσι είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό, σε μια από τις πιο απομονωμένες αλλά άγρια όμορφες περιοχές της Ελλάδας. Αν και ε...

Το Κυπαρίσσι είναι ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό, σε μια από τις πιο απομονωμένες αλλά άγρια όμορφες περιοχές της Ελλάδας.

Αν και είναι περιστοιχισμένο από βράχια εξαιρετικής ποιότητας για αναρρίχηση, περίμενε μέχρι to 2015 για να δει να υλοποιείται ένα πρόγραμμα διάνοιξης αναρριχητικών διαδρομών (Climb Kyparissi)  από μια ομάδα έμπειρων διανοικτών - αναρριχητών με επικεφαλής τον Άρη Θεοδωρόπουλο.

Αμέσως μετά  το 1ο αναρριχητικό Φεστιβάλ, τον Οκτώβριο του 2015, με τη συμμετοχή της 1ης πρέσβειρας του Κυπαρισσίου, παγκόσμιας πρωταθλήτριας Angy Eiter, το Κυπαρίσσι καθιερώθηκε σαν αναρριχητικός προορισμός και να δέχεται αξιοσημείωτο αριθμό επισκεπτών αναρριχητών, κυρίως το φθινόπωρο και την άνοιξη, δίνοντας ζωή στον όμορφο οικισμό και επεκτείνοντας την τουριστική περίοδο.

Μάλιστα αρκετοί κορυφαίοι αναρριχητές όπως ο Yann Ghesquiers, και η υπέροχη ομάδα της FFCAMεπισκέπτονται τακτικά την περιοχή και συμβάλουν στη διάνοιξη νέων διαδρομών υψηλής δυσκολίας.

Σας προσκαλούμε λοιπόν, στο 2ο αναρριχητικό φεστιβάλ στο Κυπαρίσσι, το οποίο προσδοκούμε να είναι μια απολαυστική γιορτή του αγαπημένου μας αθλήματος.

Ανακαλύψτε πρώτοι, τα νέα πεδία και διαδρομές που δημιουργήσαμε πρόσφατα και θα «εγκαινιαστούν» κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ!

Charlotte Durif
H Charlotte Durif (chadurif.fr) είναι η επίσημη καλεσμένη του Φεστιβάλ και η νέα ‘πρέσβειρα’ του Κυπαρισσίου στην παγκόσμια αναρριχητική κοινότητα:
Η Charlotte έχει κατακτήσει 11 φορές το Γαλλικό πρωτάθλημα αναρρίχησης, 1 φορά το Ευρωπαϊκό και 5 φορές το Παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Επίσης έχει στο ενεργητικό της εκατοντάδες διαδρομές 8 βαθμού, εκ των οποίων 1 διαδρομή 8c onsight και 24 διαδρομές 8c redpoint.
Κορυφαία διαδρομή της η PPP 9a στο Verdon.
H Charlotte ερωτεύτηκε το Κυπαρίσσι από την πρώτη στιγμή, έχει ανοίξει και ελευθερώσει νέες διαδρομές στη Μπάμπαλα και το Νερόμυλο και πρωταγωνιστεί στο φιλμ "Destination Kyparissi" https://vimeo.com/247149881


Yann Ghesquiers
Ο Yann είναι ένας από τους τους πιο παραγωγικούς αναρριχητές έχοντας ανοίξει και σκαρφαλώσει εκατοντάδες νέες διαδρομές 8ου βαθμού αλλά και με 5 διαδρομές  9a στο ενεργητικό του.
Είναι οδηγός βουνού, ασχολείται με τη διάσωση στο βουνό, αλλά και σαν route setter στην αγωνιστική αναρρίχηση.
Αποτελεί και αυτός ένα φανατικό φίλο και πρεσβευτή του Κυπαρισσίου, έχοντας ανοίξει στη Μπαμπάλα αρκετές  εξαιρετικές διαδρομές υψηλής δυσκολίας.


Marathon Climbing:
Το Σάββατο 11/5 από 9.00 -17.00 θα διεξαχθεί ‘μαραθώνιος΄ αναρριχητικών διαδρομών. Θα υπάρχουν δυο κατηγορίες όπου μπορεί μια σχοινοσυντροφιά να συμμετέχει:
1η κατηγορία: Διαδρομές μέχρι και 6c+.
2η κατηγορία: Διαδρομές από 7a και πάνω.
Κάθε διαδρομή την οποία σκαρφαλώνετε ελευθέρα, αναλόγως της δυσκολίας της παίρνει συγκεκριμένους πόντους. Π.χ. μια διαδρομή 6a παίρνει 1000 πόντους για κάθε αναρριχητή. Μια 7a παίρνει 2000 πόντους. Οι σχοινοσυντροφιές που θα σκαρφαλώσουν τις περισσότερες διαδρομές, συγκεντρώνοντας μεγαλύτερη βαθμολογία θα βραβευθούν με δώρα και εκλεκτά τοπικά παραδοσιακά προϊόντα από τους διοργανωτές.

Δηλώσεις συμμετοχής
Μπορείτε από τώρα να δηλώσετε συμμετοχή ώστε να πάρετε και προτεραιότητα για το t-shirt, συμπληρώνοντας την φόρμα εγγραφής και στέλνοντάς τη στο email climb@climbgreece.com
Τη συσχετική φόρμα συμμετοχής θα βρείτε στo climbgreece.com (αγγλικά) και στο vrahomania.gr (Ελληνικά).

Αναρριχητικές διαδρομές
Μέχρι σήμερα έχουν ανοιχτεί περίπου 300 διαδρομές στο Κυπαρίσσι μοιρασμένες σε 10 πανέμορφα πεδία, με σκιά είτε το πρωί είτε το απόγευμα.
Πληροφορίες για τις διαδρομές στο Κυπαρίσσι: vrahomania.gr (Ελληνικά) και climbgreece.com (Αγγλικά)
Στη γραμματεία του φεστιβάλ θα υπάρχει διαθέσιμος δωρεάν έντυπος οδηγός με όλες τις διαδρομές, ακόμα και αυτές που θα ανοιχτούν λίγες μέρες πριν το φεστιβάλ.

Πεζοπορία
Εκτός της αναρρίχησης το Κυπαρίσσι διαθέτει πανέμορφα σηματοδοτημένα πεζοπορικά μονοπάτια στο όρος Χιονοβούνι με εκπληκτική θέα στο γαλάζιο Μυρτώο πέλαγος!

Διαμονή:
Στη συνέχεια παραθέτουμε μια λίστα από ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στο Κυπαρίσσι. Υπάρχουν καταλύματα για όλα τα γούστα και βαλάντια με τιμές που ξεκινούν από τα 30 ευρώ. Παρακαλούμε φροντίστε από τώρα να εξασφαλίσετε τη διαμονή σας. Αν χρειαστείτε περισσότερες πληροφορίες ή βοήθεια μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

ploesrooms.gr

Πρόσβαση στο Κυπαρίσσι:
Ο συντομότερος δρόμος από την Αθήνα για το Κυπαρίσσι είναι μέσω Σπάρτης. Στη συνέχεια κατευθύνεστε στο Κυπαρίσσι μέσω των χωριών  Γεράκι, Άγιο Δημήτριο και Χάρακα. Συνολικά υπολογίστε περίπου 4 ώρες (300χλμ) από την Αθήνα. (Συντεταγμένες: 36.972558, 22.990644)


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ
10-12 MAIOY 2019

10 Μαΐου Παρασκευή 17.00 – 22.00
 • Η Γραμματεία του φεστιβάλ θα έχει έδρα το Cavo Kortia (cavokortia.gr)
 • Δήλωση συμμετοχής των συμμετεχόντων στο φεστιβάλ
 • Διανομή ενημερωτικού έντυπου υλικού για το Marathon Climbing και αναρριχητικών οδηγών.
 • Διανομή των αναμνηστικών t-shirt
 • Διευθέτηση καλεσμένων

11 Μαΐου, Σάββατο :
 • Διαγωνισμός Marathon Climbing ή  Ελεύθερο σκαρφάλωμα από το πρωί

 • 19.00 Συγκέντρωση στο Cavo Kortia.
 • Απονομές στους πρωτεύσαντες στο Marathon Climbing
 • Ομιλία – Παρουσίαση της Charlotte Durif και του Yann Ghesquiers.
 • Απονομές σε επίσημους καλεσμένους.
 • Ομιλίες Επισήμων.
 • Φαγητό – Παρέχεται δωρεάν πλούσιος μπουφές με παραδοσιακά προϊόντα.

12 Μαΐου, Κυριακή:
 • Ελεύθερο σκαρφάλωμα! Ή παρακολουθήστε τους καλεσμένους μας να δοκιμάζουν να σκαρφαλώσουν ελευθέρα ορισμένα εξαιρετικά δύσκολα project!

Δεν υπάρχουν σχόλια