$type=three$count=3$show=home$height=220$snippet=hide$rdm=hide$a=hide$d=hide$la=hide$au=hide$com=0

Η Ιστορία του Συλλόγου Δημομαριωτών Αμερικής "Αθηνά"

Σαν σήμερα πριν από 111 χρόνια, στις 3 Ιουνίου 1909 , μία μικρή ομάδα ομογενών από τα χωρά του τέως Δήμου Μαριού προχωρά στην ίδρυ...Σαν σήμερα πριν από 111 χρόνια, στις 3 Ιουνίου 1909, μία μικρή ομάδα ομογενών από τα χωρά του τέως Δήμου Μαριού προχωρά στην ίδρυση του Συλλόγου Δημομαριωτών «Αθηνά». Ο φιλοπρόοδος Σύλλογος ιδρύθηκε από Έλληνες μετανάστες, με καταγωγή από τα χωριά Αμυγδαλιά, Κουνουπιά, Μαρί, Πελετά, Πηγάδι, Πούλιθρα, Πυργούδι, Τσιτάλια και Χούνη του σημερινού Δήμου Νότιας Κυνουρίας.

Το ιστορικό υπόβαθρο

Στα τέλη του δέκατου ένατου και στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ελλάδα αλλά και εν γένει τη Νοτιοανατολική Ευρώπη σημειώθηκε το φαινόμενο της μαζικής υπερπόντιας μετανάστευσης τμημάτων του πληθυσμού προς τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η γρήγορη εκβιομηχάνιση της οικονομίας, η πληθώρα των πρώτων υλών και η έλλειψη εργατικού δυναμικού ευνόησαν το μεταναστατευτικό αυτό ρεύμα στην αμερικάνικη ήπειρο. Η ελληνική μεταναστευτική ροή οφειλόταν κατά κύριο λόγο στην οικονομική κρίση που διήλθε το ελληνικό βασίλειο από την κατάρρευση του αγροτικού προϊόντος της σταφίδας, γεγονός που επηρέασε συλλήβδην τις γεωργικές περιοχές και δη την Πελοπόννησο, όπου η κατοχή μικρών γεωργικών εκτάσεων ήταν διαδεδομένη. Οι Έλληνες μετανάστες επιδίωκαν είτε τη διατήρηση του προ της κρίσης επιπέδου διαβίωσής τους είτε την αναζήτηση ενός καλύτερου μέλλοντος. Οι περισσότεροι απασχολήθηκαν σε εργασίες ως ανειδίκευτοι εργάτες στη βιομηχανία και τα ορυχεία, άλλοι ως υπάλληλοι επιχειρήσεων, ενώ ένας περιορισμένος αριθμός προσπάθησε να δημιουργήσει τη δική του μικρή επιχείρηση. Η επιτυχής εγκατάσταση μεταναστών λειτούργησε ως εφαλτήριο για τον ερχομό νέων ρευμάτων από την ίδια κοινότητα ή την ευρύτερη περιοχή. 

Ενδεικτικά, την περίοδο 1890 - 1911 το 56,51% των μεταναστών προερχόταν από την Πελοπόννησο. Η Αρκαδία διέθετε το υψηλότερο ποσοστό μετανάστευσης σε σύγκριση με τον πληθυσμό της, ήτοι το 15,10%. Οι κάτοικοι των χωριών της περιοχής της Νότιας Κυνουρίας επέλεξαν κατά κύριο λόγο το Σαν Φρανσίσκο, το Μπέρμιγχαμ, το Σικάγο και τη Νέα Υόρκη ως τόπο μαζικής εγκατάστασης. Τα πρώτα τοπικά σωματεία στη Νέα Υόρκη ιδρύθηκαν το 1904. 

Η αιτία ίδρυσης του Συλλόγου

Η απόφαση για τη σύσταση του ομογενειακού Σωματείου ελήφθη στην ταβέρνα του Γεώργιου Μωριάτη στην οδό Roosevelt. Η απώλεια ενός άπορου ομογενούς έθετε επί τάπητος το ζήτημα της ταφής του, εφόσον ο εκλιπών δεν είχε ούτε περιουσία ούτε συγγενείς για να καλύψουν τα έξοδα της νεκρώσιμου ακολουθίας. Με πρωτοβουλία των ομογενών διενεργήθηκε έρανος, μέσω του οποίου συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα χρήματα για την κάλυψη των εξόδων. Η περίσταση αυτή αποτέλεσε το έναυσμα για την ίδρυση ενός Συλλόγου των καταγώμενων από τα χωριά του τέως Δήμου Μαριού, ο οποίος θα συντόνιζε και θα βελτίωνε τη ζωή των μεταναστευσάντων.

Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο το απάρτισαν ο Παναγιώτης Βελώτας (Πρόεδρος), ο Κωνσταντίνος Καρδάσης (Αντιπρόεδρος), ο Γεώργιος Μητσινίκος (Ταμίας) και ο Χρήστος Σαρρής (Γραμματέας).

Η οργάνωση του Συλλόγου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ήταν δωδεκαμελές και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξή των μελών του πραγματοποιούταν ετησίως, κατά τη λήξη του έτους συνδυαζόμενες με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Στην πολύχρονη δράση του σωματείου, πλήθος ομογενών καταγωμένων από τα χωριά του τέως Δήμου Μαριού διετέλεσαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αποδεικνύοντας εμπράκτως τη φροντίδα και το μεράκι με το οποίο περιέβαλλαν τον Σύλλογο «Αθηνά», καθώς μεριμνούσαν για τη συνεχή τροφοδότησή του με νέα μέλη που αναλάμβαναν να συνεχίσουν το έργο των προκατόχων τους με μεγαλύτερη θέληση και επιθυμία. Όσον αφορά δε τις συνεδριάσεις του Συλλόγου τελούνταν το λιγότερο έξι και το περισσότερο δέκα ανά τακτά χρονικά διαστήματα του έτους, με κύρια θέματα τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την οργάνωση της ετήσιας χοροεσπερίδας, την πραγματοποίηση του πασχαλινού γλεντιού, την διοργάνωση της ετήσιας καλοκαιρινής εκδρομής, τη συζήτηση περί του οικονομικού απολογισμού και των έργων που πραγματοποίησε ή επρόκειτο να πραγματοποιήσει ο Σύλλογος.

Με την κάμψη των πρώτων δυσκολιών και τη συστηματικότερη οργάνωση του σωματείου, κατέστη δυνατή η ανάπτυξη των πολιτιστικών δράσεων του σωματείου. Η ετήσια χοροεσπερίδα, η πασχαλινή εορτή και η καλοκαιρινή εκδρομή προσέφεραν τη δυνατότητα στα μέλη του Συλλόγου να σφυρηλατήσουν και να αναπτύξουν τις σχέσεις τους στις Ηνωμένες Πολιτείες, να συναντηθούν από κοντά και να ανταλλάξουν νέα, να διατηρήσουν τη σύνδεσή τους με την πατρίδα, να πληροφορηθούν ειδήσεις για τους συγγενείς και τους φίλους τους στο χωριό και τέλος να διασκεδάσουν. Αρχικά, το 1921 διοργανώνεται η χοροεσπερίδα του Συλλόγου, ενώ λίγα χρόνια αργότερα, το 1931, καθιερώθηκε το πασχαλινό γλέντι των ομογενών. Στις εκδηλώσεις αυτές η μουσική και ο χορός είχαν την τιμητική τους, ενώ το «παρών» έδιναν όχι μόνο οι ομογενείς των κοινοτήτων του τέως δήμου Μαριού, αλλά και Αμερικανοί υπήκοοι που συνδέονταν φιλικά με τα μέλη του Συλλόγου. Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων αυτών πραγματοποιούταν αναλυτική έκθεση των πεπραγμένων του σωματείου, καθώς και ενδελεχής αναφορά στις επικείμενες δράσεις του. Μέσω των λαχειοφόρων που διενεργούνταν, ο Σύλλογος συγκέντρωνε τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για την ενίσχυση των κοινωφελών έργων στην πατρίδα. Ευχή και επιθυμία όλων των παρευρισκομένων ήταν τα παιδιά τους να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την προσφορά τους στο Σύλλογο. Τέλος, η καλοκαιρινή εκδρομή που πραγματοποιούσε ευκαιριακά ο Σύλλογος προς κοντινούς προορισμούς της υπαίθρου της Νέας Υόρκης, ερχόμενος σε επαφή με άλλα ελληνικά σωματεία που τύγχαναν να διαβιούν εκεί, αποτελούσε μία ευχάριστη συνάντηση πριν την θερινή ανάπαυλα των καλοκαιρινών μηνών.

Η σχέση με τα υπόλοιπα αρκαδικά σωματεία

Έτι περαιτέρω, ο Σύλλογος «Αθηνά» φρόντιζε να διατηρεί φιλικούς δεσμούς και με τα υπόλοιπα αρκαδικά σωματεία, όπως ο «Γέρος του Μοριά», συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις τους. Το σωματείο συνέπραττε από κοινού με τους υπόλοιπους αρκαδικούς Συλλόγους και συμμετείχε στις διοργανώσεις και τον εορτασμό των εθνικών επετείων, ενισχύοντας και οικονομικά τις κοινές αυτές δράσεις, καθώς ιδιαίτερα στις παρελάσεις τα αρκαδικά σωματεία εκπροσωπούνταν από το άρμα του Συλλόγου Αρκάδων «Γέρος του Μοριά». Επίσης, σημαντική υπήρξε η οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου στο ελληνικό σχολείο του Bronx, την Ακαδημία του Αγίου Βασιλείου στο Garrison, το ελληνικό κολλέγιο του Brookline και στη Βιβλιοθήκη που διατηρούσε η ομογένεια στην πόλη της Νέας Υόρκης. 

Οι επαφές με την Ελλάδα και το κοινωφελές έργο

Στην Ελλάδα, οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες και η ανάγκη των τοπικών κοινωνιών για ανάπτυξη ώθησαν αρκετές φορές τους τοπικούς παράγοντες αλλά και κατοίκους των χωριών του τέως Δήμου Μαριού να απευθύνουν, διαμέσου επιστολών τους, εκκλήσεις προς το Σύλλογο «Αθηνά», ενημερώνοντας το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συλλόγου, για τα ζητήματα που απασχολούσαν την περιοχή, ούτως ώστε οι δεύτεροι να μπορέσουν να συνδράμουν οικονομικώς και υλικώς για τη διευθέτηση του προβλήματος που ταλάνιζε τις τοπικές κοινωνίες. Τα κυριότερα αιτήματα αφορούσαν τα διδακτήρια της περιοχής, τη διάνοιξη και συντήρηση του οδικού δικτύου, καθώς και την κατασκευή ή επισκευή κτισμάτων των κοινοτήτων, όπως ο ιερός ναός των Αγίων Αποστόλων, ο ιερός ναός της Αγίας Τριάδας στην Αμυγδαλιά, το αγροτικό ιατρείο Πελετών κ.ά.. Ταυτόχρονα, πολύτιμα υπήρξαν τα εμβάσματα των μελών του Συλλόγου προς τους οικείους τους στη μητροπολιτική Ελλάδα, με τα οποία ενίσχυαν την οικονομία της κοινότητας και δη κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου και αργότερα του Εμφυλίου Πολέμου. Στις ανάγκες των κοινοτήτων οι ομογενείς ανταποκρίνονταν είτε εν συνόλω, μέσω της οικονομικής ενίσχυσης του Συλλόγου «Αθηνά» είτε ατομικά προσφέροντας ο καθένας από το υστέρημά του.

Από τις πρώτες δράσεις του Συλλόγου ήταν η χρηματοδότηση για την κατασκευή και επισκευή των Δημοτικών Σχολείων του τέως δήμου Μαριού. Σε συνεννόηση με τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού Αρκαδίας, ο Σύλλογος «Αθηνά» ανέλαβε να χρηματοδοτήσει τα διδακτήρια της περιοχής σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο διαθέτοντας μεγάλα ποσά. Έτσι, επετεύχθη η ανέγερση περίλαμπρων σχολικών μονάδων στην Αμυγδαλιά, την Κουνουπιά, το Μαρί, τα Πελετά, το Πηγάδι, τα Πούλιθρα, τα Τσιτάλια και τη Χούνη, γεγονός που φανερώνει το συνεργατικό και ευεργετικό πνεύμα που διέπνεε τα μέλη του σωματείου, τα οποία αρκετές φορές είχαν τη χαρά να παρευρίσκονται στα εγκαίνια των έργων που πραγματοποιούνταν με την ενίσχυση του σωματείου. Εντούτοις, η ευεργετική δράση του Συλλόγου δεν περιορίστηκε μονάχα στην κατασκευή των διδακτηρίων αλλά συνεχίστηκε και επεκτάθηκε μέσα από την επιχορήγηση για την εξασφάλιση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και των αναλώσιμων υλών, ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση στη μάθηση των παιδιών της περιοχής. Πραγματοποιώντας συχνές επισκέψεις, αντιπροσωπεία του Συλλόγου φρόντιζε να ελέγχει και να βοηθά στη χρηστότερη διάθεση των χρημάτων για την ολοκλήρωση του επιθυμητού αποτελέσματος. 

Χρηματική ενίσχυση σε άπορους

Συγχρόνως, ο Σύλλογος φρόντιζε να διαθέτει οικονομικά βοηθήματα, τόσο σε οικογένειες ομογενών όσο και σε οικογένειες των χωριών του τέως Δήμου Μαριού. Έτσι, ομογενείς που είχαν κάποιες οικονομικές δυσκολίες ή αστοχίες, δέχονταν τη χρηματική υποστήριξη του σωματείου μέχρις ότου μπορέσουν να ανακάμψουν και να ξεπεράσουν τις οικονομικές αυτές δυσχέρειες. Όσον αφορά το πλαίσιο της κοινωφελούς και υποστηρικτικής δράσης του Συλλόγου «Αθηνά» στη μητροπολιτική Ελλάδα, το σωματείο προσέφερε μετά το πέρας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου χρηματικό επίδομα υπέρ των αναπήρων πολέμου που κατάγονταν από τα χωριά του τέως Δήμου Μαριού, με περίπου δέκα ανάπηρους πολέμου της περιοχής να λαμβάνουν το ποσό των 150 δολαρίων έκαστος.

Η αναγνώριση του έργου του Σωματείου

Η κοινωφελής δράση των καταγόμενων των κοινοτήτων του τέως Δήμου Μαριού αναγνωριζόταν εν γένει από τους Έλληνες ομογενείς, ένας εκ των οποίων σημειώνει για τη δράση των Πελετιωτών: «Ο υποφαινόμενος, αν και εκ Δαρδανελλίων καταγόμενος είχα την ευκαιρίαν να γνωρίσω και να εκτιμήσω την εργατικότητα, την τιμιότητα, την πρόοδον και τον πατριωτισμόν των εκ της κωμοπόλεως ταύτης καταγωμέων. Τα Πελετά, πρέπει να είναι υπερήφανα δια τά απόδημα τέκνα των διότι πάντοτε ήλθον αρωγά εις κάθε πατριωτικόν σκοπόν. Επιχειρηματίαι, εις ξενοδοχεία και ανθοπωλεία, βιοπαλαισταί, διακρινόμενοι εις τιμιότητα, οι Πελετιώται και όλοι οι εκ του δήμου Μαριού καταγόμενοι εκέρδισαν μεγίστην εκτίμησιν εκ μέρους του ομογενούς και Αμερικανικού κοινού» και συνεχίζει αναφερόμενος στο Σύλλογο «Αθηνά»: «Προ πολλών ετών ωργάνωσαν ένα τοπικόν σωματείον τον Αλληλοβοηθητικόν Σύλλογον «Η Αθηνά» εκ των καλλιτέρων της μητροπόλεως ταύτης».

Συχνές, όμως, ήταν και οι ευχαριστίες επίσημων εκπροσώπων του κράτους, διοικητικών και πολιτικών, προς το κοινωφελές έργο και την αρωγή του Συλλόγου «Αθηνά» στην ευρύτερη περιοχή των χωριών του τέως Δήμου Μαριού: «Ο κ. Νομάρχης [...] έλαβε και πάλιν αφορμήν να τονίση ότι πρέπει να είμεθα υπερήφανοι διά τους συμπατριώτας μας του εξωτερικού των οποίων μοναδική φροντίς και επιδίωξις είναι το μεγαλείον και η πρόοδος της γενέτειρας των, ανεγείροντες διά του μόχθου της εργασίας των σχολεία και εκκλησίας και συμβάλοντες προθύμως εις παν κοινωφελές έργον».

Η διάσωση της ιστορίας του Συλλόγου

Λαμπρές υπήρξαν οι εκδηλώσεις για την συμπλήρωση της πεντηκονταετηρίδος λειτουργίας του Συλλόγου. Ο Σύλλογος προχώρησε στην έκδοση ενός πολυσέλιδου χρυσόδετου λευκώματος με συνοπτική περιγραφή του πολυετούς κοινωφελούς έργου του. Για την κάλυψη των εξόδων του λευκώματος συνέδραμαν οικονομικά τα μέλη μέσω των αγγελιών που καταχώρησαν, ενώ τα πλεονάζοντα κέρδη θα ενίσχυαν το ταμείο του Συλλόγου. Συζήτηση έγινε και για την τροποποίηση του καταστατικού του Συλλόγου, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να εγγραφούν ως μέλη και ομογενείς Δημομαριώτες άλλων πολιτειών, για να μπορούν να συνεισφέρουν και αυτοί με τη σειρά τους στο σύλλογο, καθώς και να απολαμβάνουν των ίδιων προνομίων.

Η ενημέρωση των συγγενών

Μέσω των στηλών της εφημερίδος «Κυνουρία» οι ομογενείς φρόντιζαν να ενημερώνουν τους κατοίκους των κοινοτήτων του τέως Δήμου Μαριού για τα νέα και τις δράσεις του Συλλόγου, καθώς και για ενδιαφέρουσες κοινωνικές ειδήσεις που συνέβαιναν στη Νέα Υόρκη και αφορούσαν μέλη του Συλλόγου. Παράλληλα, δεν παρέλειπαν σε περιόδους γιορτών να στέλνουν τις ευχές τους προς όλους τους συμπατριώτες τους. 

Οι δεσμοί φιλίας των μελών

Οι ισχυροί δεσμοί φιλίας, αλληλεγγύης και αλληλοκατανόησης που συνέδεαν τα μέλη του Συλλόγου διαφαίνονταν στις ευχάριστες αλλά και τις δυσάρεστες στιγμές. Ευχάριστες όταν τα μυστήρια του γάμου και της βάπτισης γέμιζαν χαρά και συγκίνηση τα μέλη, δυσάρεστες όταν έπρεπε να αποχαιρετήσουν κάποιο αγαπημένο πρόσωπο με το οποίο είχαν πορευθεί επί μακρόν στην ξενιτιά. Σε ετήσια βάση διοργανωνόταν επιμνημόσυνη δέηση για τα αποδημήσαντα μέλη του Συλλόγου, παρουσία πληθώρας ομογενών. Επιπροσθέτως, τα μέλη του Συλλόγου φρόντιζαν να δίνουν ισχυρό «παρών» σε κάθε εκδήλωση χαράς ή λύπης ενισχύοντας το πνεύμα της αλληλεγγύης και της ομάδας. 

Οι επισκέψεις στην Ελλάδα

Κάποιοι από αυτούς είχαν τη δυνατότητα είτε κατά μόνας είτε οικογενειακώς είτε από κοινού μαζί με άλλους συμπατριώτες να πραγματοποιήσουν επισκέψεις στη γενέτειρά τους, για αρκετούς το ταξίδι αυτό καθυστέρησε για αρκετά χρόνια, ενώ για κάποιους άλλους δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, κρατώντας μονάχα την ανάμνηση της πατρογονικής τους εστίας. Όσοι επέστρεφαν από την πατρίδα κόμιζαν μαζί τους φωτογραφίες των χωριών της Νότιας Κυνουρίας, τις οποίες με χαρά επιδείκνυαν στα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου. 

Επίλογος

Εν κατακλείδι, το πατριωτικό αίσθημα, ο ζήλος και η θερμή αγάπη των ομογενών μας λειτούργησε καταλυτικά για την επίτευξη και ολοκλήρωση πλειάδας έργων κοινωφελούς σκοπού που προήγαν και βελτίωσαν σημαντικά το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων του τέως Δήμου Μαριού. Παρά τη φθορά του χρόνου, οι ομογενείς συνεχίζουν να κρατούν άσβεστη τη φλόγα του ομογενειακού Συλλόγου μυώντας στη δράση του και τους απογόνους τους, οι οποίοι από μικρά παιδιά μαθαίνουν την ιστορία του ομογενειακού σωματείου και σφυρηλατούν ισχυρούς δεσμούς με τα μέλη και τη μητροπολιτική Ελλάδα.

Επιμέλεια κειμένου: Γεώργιος Πήλιουρας

Βιβλιογραφία

Πρωτογενείς Πηγές:
  1. Αρχείο ομογενειακού Συλλόγου Δημομαριωτών «Αθηνά».
  2. Αρχείο εφημερίδας «Κυνουρία» 

Δευτερογενείς Πηγές:
  1. Κιτρόεφ Αλ., «Η υπερατλαντική μετανάστευση», Ιστορία της Ελλάδας του 20ου αιώνα. Οι Απαρχές 1900 - 1922, τ. Α1', εκδ. «Βιβλιόραμα», Αθήνα 1999 σσ. 123 - 172.
  2. Εμκε - Πουλοπούλου, «Η μεγάλη έξοδος», Η Ελλάδα τον 20ό αιώνα [1900 - 1910], εφημ. Η Καθημερινή - Επτά Ημέρες, 17 Οκτωβρίου 1999,  σσ. 26 - 27.


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Όνομα

'Ωρα,1,"Κλεισθένης",1,΄Υγεία,1,16η Μαρτίου,4,1821,14,25η Μαρτίου,46,28η Οκτωβρίου,27,Α Χώρα νάμου,1,Α.Ε.Μαρίου,61,Α.Ε.Σ. Κυνουρίας,2,Α.Ο.Σ.Λ,4,Α.Σ. TKD Λεωνιδίου,30,Α.Σ."Αρκάς",27,Α.Σ.Λεωνιδίου,843,Α.Τ.Λεωνιδίου,3,ΑΑΔΕ,2,Αβραντίνης,1,Αγ.Βασίλειος,16,Αγαπήνωρ,1,Αγγελίες,114,Αγία Παρασκευή,1,Άγιος Βασίλειος,7,Αγίου Πνεύματος,3,Αγρότες,211,Αγροτικός Συνεταιρισμός,51,Αγώνες δρόμου,92,Αγωνιστική Συνεργασία,2,ΑΔΜΗΕ,2,ΑΕΠΙ,5,Αεροδρόμια,1,Αερόστατα,1,Αθήνα,1,Αθλητικά,3142,αιγιαλός,1,Αιμοδοσία,61,ακτοπλοΐα,1,Αλιεία,8,αλιευτικός σύλλογος,3,αλιευτικός τουρισμός,2,Άλλα αθλήματα,197,ΑΜΕΑ,22,Αμπελουργοί,13,Αμυγδαλιά,24,αναγκαστικά μέτρα,17,Ανακοινώσεις,680,Αναπτυξιακή Πάρνωνα,161,Αναρρίχηση,45,Αναρριχητικός - Ορειβατικός Σύλλογος Λεωνιδίου,5,Ανέλιξη,1,Ανεμογεννήτριες,10,Ανεξάρτητοι Έλληνες,8,Άνεργοι,20,Ανοικτό Πανεπιστήμιο,1,Ανοιχτή συνέλευση,8,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,1,Αντένα,2,Αντιφασίστες,1,Αξίζει να δείτε,105,Άξιον Εστί,3,απάτες,12,απεργία,6,Απογραφή 2011,4,Αποζημιώσεις,7,Απόκριες,128,Απόλλων Τυρού,312,άποροι,11,Απορρίμματα,5,Αποστολόπουλος,1,αποτελέσματα,1,Απόψεις,1,Απρόβλεπτα,1,απώλεια αντικειμένου,1,αρ,1,Αργολίδα,2,Άργος,1,Αργυράκη,1,Άρθρα,23,Αρκαδία,1499,Αρκαδικό Πανόραμα,5,Αρκαδικός,4,Άρση βαρών,2,Αρχαιολογία,28,Αρχείο Τσακωνιάς,164,Αρχιτέκτονες,7,Αρχοντικό Τσούχλου,1,ΑΣΕΠ,1,Αστεία,2,Αστέρας Τρίπολης,3,Άστρος,33,Αστυνομία,250,Ασφαλιστικά ταμεία,77,ΑΤΕ,1,ατύχημα,7,Άυλη Πολιτιστική κληρονομιά,1,Αυτοδιοίκηση,27,αυτοδιοίκηση-εκλογές,108,Αυτοκίνητο,50,Αυτοκινητόδρομος,3,αφιέρωμα,6,Βαλασόπουλος,1,Βασκίνα,35,Βέμμος,9,Βενιζέλος,1,Βιβλίο,45,Βίντεο,100,Βιογραφικό,3,Βιτζηλαίου,5,Βιώσιμη Πόλη,2,Βλάβες,12,Βλάσης,71,Βλησιδιά,19,Βοήθεια στο σπίτι,2,Βόλεϊ,17,βόρεια Κυνουρία,1,Βουδούρης,7,βραβείο,2,Γ.Ε.Φ.,1,Γ.Σ.Τυρού,92,Γενική Συνέλευση,73,Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές,5,Γεωργοί,4,γηροκομείο,16,Γιαννακόπουλος,1,Γιαννακούρας,41,Γιαννούσης,3,Γιορτή Αμυγδάλου,3,Γιορτή θαλασσινών,5,Γιορτή Κρασιού,22,γιορτή μελιού,10,Γιορτή μελιτζάνας,24,Γιορτή πανσελήνου,2,Γιορτή του Ψαρά,21,Γλυππία,2,γλυπτική,2,Γνώμες,419,Γόντικας,3,Γυμνάσιο,121,Γυναίκα,9,Γύρος Αμπελώνων,1,Δ.Ε.Τυρού,17,Δ.Ο.Υ.,67,Δαλιάνης,10,δανειολήπτες,3,Δασαρχείο,19,Δασικοί Χάρτες,1,Δαφνώνα,2,ΔΕΔΔΗΕ,34,Δέδε,2,Δέδες,4,ΔΕΗ,67,ΔΕΚΟ,1,Δελτία τύπου,1137,δεντροφύτευση,2,ΔΗ.ΣΥ.,8,ΔΗΚΕΝΚ,25,Δημ.Ραδιόφωνο Τρίπολης,4,ΔΗΜΑΡ,3,Δημοπρασία,54,Δήμος Β.Κυνουρίας,11,Δήμος Βόρειας Κυνουρίας,4,Δήμος Γορτυνίας,1,Δήμος Λεωνιδίου,34,Δήμος Ν.Κυνουρίας,71,Δήμος Νότιας Κυνουρίας,1404,Δήμος Τυρού,1,Δημόσιο,3,δημοσιογράφοι,3,Δημοσκόπηση,2,δημοτικά τέλη,1,Δημοτικό Συμβούλιο,272,Δημοτικό Σχολείο,235,δημοψήφισμα,1,Δια Βίου Μάθηση,19,διάγγελμα,3,Διαγωνισμός,46,Διαδίκτυο,68,δίαθλο,1,διακοπή νερού,9,διακοπή ρεύματος,49,Διαμαρτυρία,8,Διαμονή,14,Διανομή τροφίμων,18,διασκέδαση,90,Διατροφή,12,διάφορα,8,διάφορα είδη,13,ΔΙΕΚ,5,Διεύθυνση Δασών,2,Δικαιοσύνη,77,Δικηγόρος,4,διόδια,1,Δολιανά,1,Δράκος,7,Δράσεις Κυνουρίας,3,Δράση,11,Δρίτσας,7,Δυνατή Πελοπόννησος,1,δυστύχημα,18,δωρεά,30,εγκαίνια,2,εγκύκλιος,1,ΕΕΣΠΟΦ,1,εθελοντισμός,37,έθιμα,7,Εθνική Ελλάδας,14,Εθνική Συσπείρωση,1,Εθνική Τράπεζα,7,ει,1,Ειδήσεις,5,Ειδικό Σχολείο,3,Εκδηλώσεις,1026,Εκδρομή,74,Έκθεση,72,Έκθεση Φωτογραφίας,10,Εκκλησία,368,Εκλογες,3,Εκλογές,485,Εκπαίδευση,540,εκπομπή,3,εκπτώσεις,5,έκτακτα μέτρα,12,Εκτελεστική επιτροπή,2,ελαιοπαραγωγοί,63,ΕΛΓΑ,18,Ελεύθεροι επαγγελματίες,3,Ελιά,2,Ελλάδα,1416,Ελληνικός Στρατός,5,Ελλήνων Συνέλευσις,1,ΕΛΜΕ,2,ΕΛΤΑ,7,Εμβολιασμοί,12,Εμπορικό Ναυτικό,1,Εμπορικός σύλλογος,180,εμπόριο,2,ΕΜΥ,15,Ενδιαφέρουν,258,Ενέργεια,2,Ενημέρωση,4,Ενίσχυση Επιχειρήσεων,5,ενοικίαση ακινήτων,16,ενοίκιο,1,Ένωση Ξενοδόχων,46,Εξωτερική Πολιτική,3,ΕΟΔΥ,17,ΕΟΜΜΕΧ,1,ΕΟΠΥΥ,3,Εορτή,17,ΕΠΑ.Σ.Τρίπολης,1,ΕΠΑΛ,84,επαρχιακός Τύπος,2,επέτειοι,14,επίδομα θέρμανσης,2,επιδόματα,23,Επιδοτήσεις,47,Επικαιρότητα,12959,Επικαιρότητα Νότια Κυνουρία Λεωνίδιο,1,Επιμελητήριο Αρκαδίας,146,έπιπλα,1,Επιστολές,26,Επιτροπή Διαβούλευσης,4,Επιτροπή Παιδείας,6,Επιχειρηματικότητα,86,Επιχειρήσεις,30,Επιχειρήσεις εστίασης,11,ΕΠΟ,1,ΕΠΣ.Αρκαδίας,60,ΕΠΣΑ,47,Έργα,275,Εργασία,317,Εργαστήριο,8,Εργατικό κέντρο,5,Έρευνα,1,ΕΡΤ,30,Ερωτηματολόγιο,1,ΕΣΗΕΑ,1,ΕΣΠΑ,35,Εύη Τατούλη,66,Ευθυμογράφημα,18,Ευρωεκλογές,1,Ευχές,56,ΕΦΕΤ,4,ΕΦΚΑ,1,Ζαρίτσι,2,Ζαχαριάς,14,ζημιές,5,ζωγραφική,11,Ζωντανή μετάδοση,1,Ζώταλης,1,Ηλιοπούλου,4,ημερίδα,31,Θέατρο,80,θέατρο σκιών,5,Θεοδωράκη,1,θεοδωράκης,2,Θεοφάνεια,30,θηροφύλακες,5,Ι.Μ. Αρτοκωστάς,1,Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Καρυάς,4,Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Σίντζας,25,Ι.Μ.Ελώνης,87,ιατροί,2,ιατρός,2,Ιδιαίτερα μαθήματα,5,ΙΕΚ,10,ΙΚΑ,37,ΙΚΑ.,1,ΙΝ.Ε.,1,ΙΝΣΕΤΕ,1,Ισοπολιτεία,7,Ιστορικά,41,Κ.Ε.Δ.Ε,9,Κ.Ε.Ε.,2,Κ.Ε.Π.,14,Κ.Ε.Φ.,1,Καθαρά Δευτέρα,1,καιρός,206,κακοκαιρία,2,Καλαθά,1,κάλαντα,1,Κάλεσμα,1,Καλλικράτης,9,Καλό Λίβάδι,1,κάπνισμα,2,Καρβελάς,4,Καρδαράς,1,Καστανιές,1,κάστανο,1,καστανοπααγωγοί,1,καταγγελίες,5,Καταδυτικό πάρκο,20,καταναλωτές,7,καταστήματα,8,κατηγορία,1,κατοικίδια,1,Κατσίρης,2,Καύσιμα,3,ΚΕΚ,2,Κέντρο Πληροφόρησης,7,Κέντρο Πρόληψης,1,Κέντρο Υγείας,84,Κεντροαριστερά,4,ΚΕΠ,2,ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.,1,Κιβωτός του Κόσμου,3,ΚΙΝΑΛ,2,Κίνημα Αλλαγής,17,Κίνηση,1,ΚΚΕ,58,Κλειστό Γυμναστήριο,3,κληροδοτήματα,10,κλήρωση,2,ΚΝΕ,1,Κοινωνία,88,Κοινωνικά,278,Κοινωνικά Εκκλησία,1,Κοινωνικά Νότια Κυνουρία,1,Κοινωφελής Επιχείρηση,26,Κόκκορης,1,κολύμβηση,5,Κοντοζαμάνης,25,Κορακοβούνι,1,Κορολόγος,1,κορονοϊός,149,Κορωνοϊός,192,Κοσμάς,224,Κόσμος,97,Κοτρώτσος,1,Κοτσώλης,1,Κουκλοθέατρο,14,Κουνουπιά,30,Κουτρούκης,5,ΚΠΝΝΑ,1,Κρυονέρι,2,ΚΤΕΛ,50,Κτηματική Υπηρεσία,4,Κτηματολόγιο,14,κτηνοτρόφοι,38,κυκλοφοριακές ρυθμίσεις,25,κυκλοφοριακό,33,Κυνηγετικός Σύλλογος,35,Κυνηγοί,28,Κυνουρία,39,Κύπρος,3,Κωνσταντινόπουλος,79,Κώστας Βλάσης,18,Λαϊκή αγορά,83,Λαϊκή Ενότητα,10,Λαική συσπείρωση,40,Λαϊκή συσπείρωση,6,Λάκκος,11,Λάκος,7,Λακωνία,3,Λαλουδάκης,36,Λαμπρόπουλος,10,Λαογραφία,75,ΛΑΟΣ,1,λαχειοφόρος,5,Λειβαδά,1,Λειβάδι,15,Λεκκός,1,Λεωνίδιο,2866,Λεωνίδιο Αλλάζουμε,7,Λεωνίδιο Επικαιρότητα,1,Λεωνίδιο Κοινωνικά,1,Λεωνίδιο Κοινωνικά Επικαιρότητα,1,Λεωνίδιο Νότια Κυνουρία,2,Λεωφορία,1,Λιβάδι,9,Λιμάνι,25,Λιμεναρχείο,56,Λιμενικό Σώμα,38,Λιμενικό Ταμείο,7,λογιστές,3,Λύκειο,80,Λυκουρέντζος,63,Λυμπεροπούλου,2,Λυσίκατος,105,μαγειρική,3,Μαίναλο,2,Μανδρώνης,2,Μάνος,1,Μανώλης,3,Μαρί,24,Μαρνέρης,117,Μελισσοκόμοι,8,Μελιτζάzz,119,Μεσσηνία,1,Μετανάστες,1,μέτρα προστασίας,20,Μετρό,1,Μητέρα,6,Μητσοτάκης,4,Μηχανικοί,6,Μιχελάκης,2,ΜΜΕ,3,Μνημείο,1,μνημόσυνο,35,Μοναστήρι,2,ΜΟΡΕΑΣ,1,Μορφωτικός Σύλλογος,100,Μοτοπαρέα,67,Μοτοπαρέα Λεωνιδίου,2,Μοτοσικλέτα,49,Μούρα,1,μουσεία,24,μουσική,13,Μπακούρης,1,Μπαμπαδήμας,57,Μπάσκετ,529,Μπερέτσος,1,Μπερτζελέτος,6,Μπιρσίμ,7,Μπουντρούκας,5,Μυθική Πελοπόννησος,3,ν,1,Ναρκωτικά,1,Νατάσα Πετρούλια,4,Ναύπλιο,1,Ναυτικοί,3,ΝΔ,240,Νέα Γρίπη,5,Νέα Δημοκρατία,6,Νέα Πελοπόννησος,30,Νέοι Δρόμοι,2,Νεολαία ΠΑΣΟΚ,3,νερό,2,νηπιαγωγείο,69,Νίκας,36,Νικολάκου,10,Νομαρχία Αρκαδίας,6,νομοσχέδιο,1,Νότια Κυνουρία,4731,ντοκιμαντέρ,6,Ξενοδόχοι,25,Ο άλλος δρόμος,21,Ο τόπος μας,5,Ο.Ε.ΕΣ.Π.,1,Ο.Τ.Ε.,6,ΟΑΕΔ,66,ΟΑΕΕ,21,ΟΓΑ,25,Οδηγίες,19,Οδηγοί,1,οεβα,1,Οικοδόμοι,4,Οικολόγοι,6,Οικονομία,339,Οικονομική επιτροπή,65,Οινοπαραγωγοί,2,ΟΚΕ,1,Ολυμπιακοί Αγώνες,1,Ολυμπιακός,1,Ολυμπιακός Λεωνιδίου,262,ομιλία,26,Ομογένεια,50,Ομοσπονδία TKD ITF,8,ΟΝΝΕΔ,8,ΟΠΑΠ,5,ΟΠΕΚΑ,2,ΟΠΕΚΕΠΕ,1,όπερα,1,Όραμα-Γνώση-Πρόοδος,42,Ορειβασία,195,Ορθοπαιδικός,1,ορκωμοσία,2,ΟΣΔΕ,2,Όσκαρ,1,ΟΤΑ,10,Ουράνης,4,Π.Ο.Ε.,1,παγκόσμια ημέρα,3,Παγώνης,2,ΠΑΖΛ,6,Παιδί,76,Παιδίατρος,11,Παιδικά χωριά SOS,1,Παιδική Χαρά,12,Παιδική Χορωδία,16,παιδικός σταθμός,38,Παιδότοπος,1,παλαίμαχοι,2,Παλαιοχώρι,55,ΠΑΜΕ,4,Παναγιωτόπουλος,1,Παναρκαδική ομοσπονδία,27,Παναρκαδικό Νοσοκομείο,46,Παναρκαδικός,1,Πανελλήνιες,20,Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου,10,πανηγύρια,61,Πανσέληνος,1,Παπαδημητρόπουλος,1,Παπαηλιού,19,Παπαθανασόπουλος,158,Παπαμιχαήλ,3,Παπανδρέου,2,παραδοσιακοί χοροί,8,Παραλία Τυρού,3,Παραλίες,13,παράξενα,1,ΠαραΤυρό,26,παρέλαση,1,Παρθενώνας,1,Πάρνωνας,13,Παρουσίαση,13,ΠΑΣΟΚ,85,Πάσχα,212,Πατσαρίνος,1,Πάχος,2,ΠΕΔ,3,Πεζοπορία,3,Πεζοπόροι Τυρού,181,Πελετά,193,Πελοποννησιακή Ένωση,3,Πελοποννησιακή Συμμαχία,3,Πελοπόννησος,123,Πελοπόννησος ΑΕ,1,Πελοπόννησος Οικολογική,2,Πελοπόννησος Πρώτα,5,Πέρα Μέλανα,78,Περιβάλλον,256,περιβάλον,1,Περιοδικό,1,Περιπατητικός τουρισμός,5,Περιφέρεια Πελοποννήσου,1029,ΠεΣυ,1,Πετρέλαιο,1,Πέτρος Τατούλης,27,Πηγάδι,37,πίτα,2,Πλάκα,201,Πλατανάκι,23,πλημμύρες,1,πνευματική ιδιοκτησία,2,Πνιγμός,1,πο,1,Ποδήλατο,36,Ποδόσφαιρο,2039,Ποίηση,5,Πολεμική Αεροπορία,3,Πολεμικό Ναυτικό,2,Πολιτικά,851,Πολιτική προστασία,30,Πολιτισμός,810,Πολιτιστικός Σύλλογος,16,Πολίχνη-Δράση,1,Πολτική,1,πολύτεκνοι,2,Ποτάμι,6,Πούλιθρα,219,Πραγματευτή,67,Πρασιές,1,Πραστός,36,Πρόεδρος της Δημοκρατίας,1,προειδοποιήσεις,3,προκηρύξεις,87,Προσκλήσεις,2,Πρόσκληση,10,Προσφορά εργασίας,7,Πρόσωπα,33,Πρωτομαγιά,1,πτηνά,1,Πυρασφάλεια,3,Πυργούδι,3,Πυροσβεστική,106,πωλήσεις ακινήτων,49,πωλήσεις επιχειρήσεων,2,πωλήσεις οχημάτων,6,ραδιόφωνο,6,Ρέππας,8,ρετρό,4,Ρολόι,1,Ρουσιάς,4,ρύθμιση οφειλών,2,Σαλάκος,7,Σαμαράς,1,Σαμπατική,27,ΣΑΟΟ,5,Σαπουνακέικα,1,Σαπουνακέϊκα,33,Σαραντάρης,28,σεισμός,26,σεμινάριο,28,ΣΕΤΕ,3,Σιδηρόδρομος,2,Σινεμά,155,Σιώρας,19,Σκαντζός,1,Σπηλαιολόγοι,9,Στατιστική Υπηρεσία,9,ΣτΕ,1,Στεγνοκαθαριστήριο,1,Στίβος,47,στρατολογία,4,συγκοινωνία,15,Σύλλογος "Αγ.Απόστολοι",28,Σύλλογος "Άγιος Γεώργιος",3,Σύλλογος "Αθηνά",10,Σύλλογος "Απόλλων",16,Σύλλογος "Επαρχία Κυνουρίας",4,Σύλλογος "Ζεστή Φωλιά",7,Σύλλογος "Η Πολίχνη",1,Σύλλογος "Λεωνίδιον",20,Σύλλογος Αναρριχητών,1,Σύλλογος Απανταχού Αμυγδαλιωτών,10,Σύλλογος Απανταχού Βασκινιωτών,5,Σύλλογος Απανταχού Πηγαδιωτών,2,Σύλλογος Απανταχού Τσιταλιωτών,5,σύλλογος Βασκινιωτών,4,Σύλλογος γονέων,147,Σύλλογος Δαφνώνας,10,Σύλλογος Κτηνοτρόφων,3,Σύλλογος Μαριωτών,12,Σύλλογος Παλαιοχωριτών,5,Σύλλογος"Πολίχνη",9,Συμπολιτεία,69,Συναυλία,129,Σύνδεσμος Κοσμιτών,1,Συνέδριο,47,συνέντευξη,40,συνήγορος του πολίτη,1,συνταγές,21,Συνταξιούχοι,22,ΣΥΡΙΖΑ.,141,Σχολή Οδηγών,2,σχόλια,1,Σωματείο Γυναικών,2,Τ.,1,Τ.Α.Π.,1,Τ.Ε.Ε.,11,Τ.Ο.Π.,4,Ταβέρνα,1,ΤΑΞΙ,1,ταξίδια,2,ΤΑΠΤΟΚ,1,Τατούλης,263,ΤΕΒΑ,11,ΤΕΕ,1,τέλη,5,τέλη κυκλοφορίας,1,τένις,1,τέννις,5,Τέχνη,11,Τεχνικό Πρόγραμμα,7,Τεχνολογία,49,Τηγάνι,2,τηλεόραση,106,τοξοβολία,5,Τοπικά,18,Τοπικό Αρχείο,4,Τουρισμός,460,Τράπεζα Πειραιώς,3,τράπεζες,21,Τρίαθλο,30,Τριανταφύλλου,3,Τρίτεκνοι,7,Τροχαία,1,Τροχαίο,43,Τροχάνη,1,Τσάκωνες Περιπατητές,3,Τσακωνιά,113,Τσακώνικη διάλεκτος,53,τσακώνικη μελιτζάνα,6,Τσακώνικη υφαντική,15,Τσακώνικος Συνεταιρισμός,1,Τσακώνικος Συνεταιρισμός Γυναικών,1,Τσακώνικος Χορός,16,Τσακωνοπαρέα,16,Τσέρφο,1,Τσιγκούνης,13,Τσικνοπέμπτη,4,Τσιλιβής,2,Τσιτάλια,38,ΤΣΜΕΔΕ,1,Τύπος,1,Τυρός,830,Τυρός Τρίαθλον,1,Υγεία,686,ΥΠΕΞ,1,ΥΠΕΣ,1,Υπηρεσίες,11,Υποθηκοφυλακείο,2,Υποτροφίες,9,Υπουργείο Εσωτερικών,1,Υπουργείο Ναυτιλίας,3,Υπουργείο Πολιτισμού,1,Φ.Ο.Σ.Λ.,1,Φάμπρικα Πολιτισμού,122,Φαρμακοποιοί,3,ΦΕΚ,1,Φεστιβάλ,71,Φεστιβάλ αναρρίχησης,13,Φεστιβάλ Μελιτζάνας,58,Φιλαρμονική,31,Φιλόδημοι Πολίτες,34,φιλόζωοι,21,Φίλοι Εθνικής Ελλάδος,1,φοιτητές,2,Φορέας Διαχείρησης Πάρνωνα,3,Φορέας Διαχείρισης Οικολογικού Πάρκου,152,Φορείς,8,φορολογία,56,Φορολογικά,103,Φόρος ακινήτων,1,Φωκιανό,30,Φωτιά,1,Φωτογραφία,11,Φωτογραφίες,65,ΧΑΔΑ,5,χάκερς,1,Χαμόγελο του παιδιού,12,Χάρτες,3,Χείλαρης,14,χιόνια,14,χιούμορ,1,Χορευτικό συγκρότημα,6,Χορευτικός Όμιλος,7,χοροεσπερίδα,48,Χορός,49,Χορωδία,30,Χορωδία Ενηλίκων,17,Χουζούρης,4,Χούνη,2,Χριστούγεννα,239,Χρονογράφημα,14,Χρυσή Αυγή,23,Ψαράς,1,ψάρεμα,2,Ψαρολόγος,9,Ψηφιακή Διακυβέρνηση,2,ψήφισμα,7,Ψυκτικοί,1,Ψυχολογία,10,Ωδείο,16,ώρα,14,Advertorial,3,agenda,2,Beach Soccer,4,Beach Tennis,19,Beach Volley,49,Black Friday,2,Erasmus,3,Events,1,Facebook,17,fake news,1,Google,6,I Love GR,11,Kορωνοϊός,1,Leader,35,leonidion.gr,1,Lockdown,39,Photo Gallery,1,Pizza,1,Rally,1,Taekwon Do,78,Taxisnet,10,TKD WTF,15,Toolbar,1,top,12,Unesco,1,Video,1319,WWF,2,
ltr
item
Leonidion.gr: Η Ιστορία του Συλλόγου Δημομαριωτών Αμερικής "Αθηνά"
Η Ιστορία του Συλλόγου Δημομαριωτών Αμερικής "Αθηνά"
https://1.bp.blogspot.com/-_D62D8Q-uEk/XtfyZCO6xJI/AAAAAAABZMA/VI3iEDh1gJwxuF-STgyOk1AODXgvpyfTQCNcBGAsYHQ/s640/83484282_177204817056000_7475054811029700608_n.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-_D62D8Q-uEk/XtfyZCO6xJI/AAAAAAABZMA/VI3iEDh1gJwxuF-STgyOk1AODXgvpyfTQCNcBGAsYHQ/s72-c/83484282_177204817056000_7475054811029700608_n.jpg
Leonidion.gr
https://www.leonidion.gr/2020/06/blog-post_16.html
https://www.leonidion.gr/
https://www.leonidion.gr/
https://www.leonidion.gr/2020/06/blog-post_16.html
true
1463647731720589503
UTF-8
Φορτώθηκαν όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκαν δημοσιεύματα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσοτερα Cancel reply Διαγραφή Από τον Αρχική σελίδα Σελίδες Δημοσιεύματα Δείτε τα όλα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH Όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκε δημοσίευμα που να ταιριάζει στην αναζήτηση ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαίου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαίου Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago χτες $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερες από 5 εβδομάδες Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content