$type=three$count=3$show=home$height=220$snippet=hide$rdm=hide$a=hide$d=hide$la=hide$au=hide$com=0

Αντιδράσεις για το ''ναι'' του Δ.Σ. Νότιας Κυνουρίας για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Βασκίνα

Επιστολή διαμαρτυρίας για την βεβιασμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κυνουρίας για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σ...

Επιστολή διαμαρτυρίας για την βεβιασμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιας Κυνουρίας για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη θέση «Κορομηλιά» (Βασκίνα), χωρίς την απαιτούμενη διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς και κατοίκους.Προς: 
Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας
Δήμαρχο Νότιας Κυνουρίας κ. Λυσίκατο

Δευτέρα 30/11/2020

Την Παρασκευή 13/11/2020, κλήθηκε ο Δήμος να πάρει απόφαση σχετικά με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «ΑΙΟΛΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΑΣΠΗΕ)  ΙΣΧΥΟΣ 22 MW ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ», ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ, Π.Ε. ΑΡΚΑΔΙΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ». Το Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.), έναντι 8 ψήφων (8 υπέρ – 7 κατά – 2 παρόντες και 4 απόντες) πήρε θετική απόφαση / έδωσε θετική γνωμοδότηση ως προς την εγκατάσταση του εν λόγω έργου.
Το έργο αφορά την εγκατάσταση 11 ανεμογεννητριών, συνολικού ύψους 162μ (πυλώνας και πτερύγιο) και συνολικής ισχύος 22 ΜW, ακριβώς πάνω και αριστερά από τον κοκκινόβραχο του Λεωνιδίου, ενός τόπου ιστορικού και παραδοσιακού και μόλις 1800μ από τον οικισμό της Βασκίνας. Για την υλοποίηση και τη λειτουργία του έργου απαιτείται μια σειρά από συνοδά έργα, όπως:
Διάνοιξη νέων δρόμων πρόσβασης συνολικού μήκους ~5km
Κατασκευή πλατειών στη βάση κάθε ανεμογεννήτριας 
Κατασκευή εσωτερικού δικτύου μέσης τάσης για τη διασύνδεση των ανεμογεννητριών, μήκους περίπου 4.832,96 μ.
Κατασκευή εξωτερικού δικτύου μέσης τάσης για τη διασύνδεση του αιολικού σταθμού με τον Υ/Σ, μήκους περίπου 3.373,45 μ.
Κατασκευή οικίσκου ελέγχου επιφάνειας περίπου 80 m2
Η απόφαση αυτή προκάλεσε την έκπληξη των φορέων της περιοχής καθώς, προ ολίγων ημερών, αφενός το ΔΣ είχε ψηφίσει αρνητικά ως προς την εγκατάσταση Α/Γ στον Κοσμά, και αφετέρου, σε συνάντηση που είχε εκπρόσωπος του Εμπορικού Συλλόγου και του Αναρριχητικού και Ορειβατικού Συλλόγου Λεωνιδίου με το Δήμαρχο στο γραφείο του, είχε δεσμευθεί ότι θα προστατέψει την περιοχή από τα αιολικά, μετά την ανησυχία που του εκφράσαμε για τις αρνητικές επιπτώσεις εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην οικονομία και τον τουρισμό της περιοχής, που σχετίζεται άμεσα με αυτό.
Τι άλλαξε σε λίγες μέρες και το ΔΣ αποφάσισε θετικά;
Πώς γίνεται σε όλη την Ελλάδα και δη στις τουριστικές περιοχές, οι κάτοικοι, οι φορείς και οι Δήμοι να κινούνται ενάντια σε αυτού του είδους τις εγκαταστάσεις και στον τόπο μας, το ίδιο το ΔΣ, να τους στρώνει το κόκκινο χαλί; Ήδη 27 Δήμοι (συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Μονεμβασίας και του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος) έχουν συστήσει μέτωπο κατά των αιολικών, όχι γιατί είναι αντίθετοι με τις ΑΠΕ, αλλά για τη διαδικασία με την οποία χωροθετούνται, αδειοδοτούνται, κτλ, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα ειδικά ιστορικά, πολιτισμικά και αισθητικά χαρακτηριστικά των τοπίων των δήμων τους, τη φέρουσα ικανότητα των περιοχών τους και το ισοζύγιο μεταξύ μικρού ενεργειακού οφέλους και μεγάλης περιβαλλοντικής καταστροφής.  
Περισσότερα: https://www.efsyn.gr/ellada/periballon/269425_metopo-27-dimarhon-kata-aiolikon
Πώς γίνεται να παίρνεται μια τέτοια απόφαση που αλλοιώνει αισθητικά το τοπίο, την ζωή, των πολιτών, την οικονομία χωρίς διάλογο με τους φορείς και τους συλλόγους του τόπου;
Γιατί δεν έγινε σεβαστή η απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Λεωνιδίου που γνωμοδότησε αρνητικά;
Γιατί ρισκάρετε το μέλλον του ήδη πετυχημένου τουριστικού προϊόντος του τόπου που είναι ο εναλλακτικός τουρισμός;
Τα οφέλη του τουρισμού στην περιοχή εκτιμώνται πάνω από 2.500.000 ευρώ ετησίως (σε ξενοδοχεία, διαμερίσματα, Airbnb, εστίαση, αναψυχή, καταστήματα λιανικής κλπ). Για ποιο λόγο τα θέτετε σε κίνδυνο;
Στην Ευρώπη, και ιδιαίτερα στη Γαλλία, ο αντίστοιχος Οργανισμός Τουρισμού προωθεί περιοχές για διακοπές ΧΩΡΙΣ αιολικά πάρκα!
Ποιος κερδίζει εν τέλει από αυτό το έργο (πέρα από την εταιρία) και ποιο το πραγματικό όφελος των πολιτών;
Η απόφαση πάρθηκε με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν ιδιοκτησίες εκεί. Γνωρίζετε ότι υπάρχουν εγκαταστάσεις αρκετών χιλιάδων ευρώ παραγωγής βιολογικών προϊόντων ΜΕΣΑ στην περιοχή που δεσμεύει η εταιρία;
Επίσης, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου είναι ανακριβής ως προς την οπτική όχληση από το Λεωνίδιο. Μελετάται από ένα σημείο αναφοράς στο κέντρο (Πλατεία Μερικάκη) και όχι από διάφορες οπτικές γωνίες του οικισμού. Το πάρκο ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΡΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΕΩΝΙΔΙΟ (σελ 165), απλά όχι από τον κεντρικό άξονα.
Σε πολλούς μπορεί όλα αυτά να ακούγονται ακραία, αλλά σ’ αυτά τα θέματα αργεί να έρθει η δικαίωση. Αν πχ πριν μερικά χρόνια είχαν αφήσει να γίνει η μονάδα του ιχθυοτροφείου στον κόλπο του Αϊ Γιώργη (Πούλιθρα), θα είχαμε τον ίδιο τουρισμό, την ίδια ποιότητα παραλιών, κτλ; Όχι! Επομένως σωστά πάρθηκε τότε η απόφαση να μεταφερθούν στην τωρινή τους θέση, όπου η όχληση είναι μικρή ή μηδενική.
Τονίζουμε ότι δεν είμαστε αρνητικοί στις ΑΠΕ (σε όλες της μορφές της), αλλά για έργα τέτοιας κλίμακας, ο χωροθετικός σχεδιασμός, είναι απαραίτητος!
Ωραίος ο εναλλακτικός τουρισμός που τόσο προωθείται ως προοπτική αλλά απαιτεί την υπεράσπισή του από τις βιομηχανίες που επιβουλεύονται τον τόπο. Όλοι αυτοί οι τουρίστες που έχουμε, δεν έρχονται για την ξέφρενη διασκέδαση. Έρχονται για να απολαύσουν το ήρεμο και ήπιο τοπίο το οποίο υπογράψατε να καταστρέψετε.
Με τους τουρίστες που ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή, μας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου πως αν μπουν ανεμογεννήτριες ο τουρισμός θα μειωθεί δραματικά.
Γνωρίζετε ότι οι ξένοι κάτοικοι, που επένδυσαν στην αγορά γης και έφτιαξαν σπίτια στη περιοχή έχουν εκφράσει τους έντονους προβληματισμούς τους σχετικά με τις ανεμογεννήτριες  και κάποιοι από αυτούς έχουν δηλώσει ότι στην περίπτωση εγκατάστασής τους θα τα πουλήσουν όλα και θα φύγουν; Αντιλαμβάνεστε λοιπόν για πόσο μεγάλη μείωση της αξίας της γης μιλάμε;
Μπορεί η Δημοκρατία να είναι το καλύτερο πολίτευμα αλλά προϋποθέτει οι εκλεγμένοι να λογοδοτούν για τις πράξεις τους στους ψηφοφόρους τους, να παίρνουν το βάρος της ευθύνης και κυρίως να λαμβάνουν και να στηρίζουν με κάθε μέσο αποφάσεις για το συμφέρον των πολιτών που εκπροσωπούν. Αντιθέτως κανείς από τους τοπικούς συλλόγους, φορείς, πολίτες δεν ερωτήθηκε ή ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο θέμα, παρά το ότι κάτι τέτοιο προβλεπόταν από το με αρ. πρωτ. 253009/61324/23-10-2020 έγγραφο του Περιφερειακού Συμβουλίου!
Δεδομένων των παραπάνω και επειδή:
Θεωρούμε πως πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν θετικά, μη γνωρίζοντας το μέγεθος των αρνητικών επιπτώσεων (τουρισμός, τοπική οικονομία κλπ), καθώς και το ότι υπάρχουν ιδιοκτησίες μέσα στην περιοχή που δεσμεύεται για την εγκατάσταση.
Το αποτέλεσμα υπέρ της εγκατάστασης ήταν θετικό οριακά  8 υπέρ - 7 κατά, απουσίαζαν 4 σύμβουλοι ενώ 2 απείχαν από τη διαδικασία θεωρώντας ότι θα έπρεπε να ζητηθεί η γνώμη των πολιτών και των φορέων 
Δε ζητήθηκε ποτέ η γνώμη των φορέων (Εμπορικών Συλλόγων του Δήμου, Συλλόγων Ξενοδόχων και ενοικιαζόμενων δωματίων κλπ) για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, ούτε καν των κατοίκων της Βασκίνας!
Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να επαναφέρει το θέμα σε επόμενο Δ.Σ., λαμβάνοντας υπ’ όψη τη γνώμη των πολιτών και των τοπικών φορέων και να ληφθεί απόφαση με πλήρη απαρτία των Δημοτικών Συμβούλων. 
Ο τόπος μας, εκτός από ένα όμορφο μέρος να επισκεφθείς, είναι και ένα υπέροχο μέρος για να ζεις. 
Ας τον προστατεύσουμε!
Οι υπογράφοντες

Αναρριχητικός – Ορειβατικός Σύλλογος Λεωνιδίου
Εμπορικός Σύλλογος Λεωνιδίου "Νέα Εποχή"
Ένωσης Ξενοδόχων και Ιδιοκτητών Ενοικιαζόμενων Καταλυμάτων Δήμου Νότιας Κυνουρίας
Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Απανταχού Πουλιθριωτών «Η Πολίχνη»
Σύλλογος Πεζοπόρων Τυρού «Οι Τσάκωνες Περιπατητές»
Σύλλογος "Η Τσακωνοπαρέα"
Ιδιοκτήτες καλλιεργειών από την περιοχή της εγκατάστασης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Όνομα

"Κλεισθένης",1,16η Μαρτίου,4,25η Μαρτίου,42,28η Οκτωβρίου,27,Α Χώρα νάμου,1,Α.Ε.Μαρίου,61,Α.Ε.Σ. Κυνουρίας,2,Α.Ο.Σ.Λ,4,Α.Σ. TKD Λεωνιδίου,30,Α.Σ."Αρκάς",27,Α.Σ.Λεωνιδίου,841,Α.Τ.Λεωνιδίου,3,ΑΑΔΕ,2,Αβραντίνης,1,Αγ.Βασίλειος,15,Αγαπήνωρ,1,Αγγελίες,102,Αγία Παρασκευή,1,Άγιος Βασίλειος,7,Αγρότες,175,Αγροτικός Συνεταιρισμός,48,Αγώνες δρόμου,92,Αγωνιστική Συνεργασία,2,ΑΔΜΗΕ,1,ΑΕΠΙ,5,Αεροδρόμια,1,Αθήνα,1,Αθλητικά,3119,αιγιαλός,1,Αιμοδοσία,60,ακτοπλοΐα,1,Αλιεία,7,αλιευτικός σύλλογος,3,Άλλα αθλήματα,197,ΑΜΕΑ,19,Αμπελουργοί,13,Αμυγδαλιά,22,αναγκαστικά μέτρα,17,Ανακοινώσεις,674,Αναπτυξιακή Πάρνωνα,151,Αναρρίχηση,42,Ανέλιξη,1,Ανεξάρτητοι Έλληνες,8,Άνεργοι,20,Ανοικτό Πανεπιστήμιο,1,Ανοιχτή συνέλευση,8,ΑΝΤΑΡΣΥΑ,1,Αντένα,2,Αντιφασίστες,1,Αξίζει να δείτε,105,Άξιον Εστί,3,απάτες,12,απεργία,5,Απογραφή 2011,4,Αποζημιώσεις,7,Απόκριες,128,Απόλλων Τυρού,311,άποροι,11,Απορρίμματα,1,Αποστολόπουλος,1,αποτελέσματα,1,Απόψεις,1,Απρόβλεπτα,1,απώλεια αντικειμένου,1,Αργολίδα,1,Άργος,1,Αργυράκη,1,Άρθρα,21,Αρκαδία,1047,Αρκαδικό Πανόραμα,5,Αρκαδικός,4,Άρση βαρών,2,Αρχαιολογία,28,Αρχείο Τσακωνιάς,157,Αρχιτέκτονες,6,ΑΣΕΠ,1,Αστεία,2,Αστέρας Τρίπολης,3,Άστρος,31,Αστυνομία,216,Ασφαλιστικά ταμεία,77,ΑΤΕ,1,ατύχημα,7,Άυλη Πολιτιστική κληρονομιά,1,Αυτοδιοίκηση,27,αυτοδιοίκηση-εκλογές,108,Αυτοκίνητο,50,Αυτοκινητόδρομος,2,αφιέρωμα,3,Βαλασόπουλος,1,Βασκίνα,35,Βέμμος,9,Βενιζέλος,1,Βιβλίο,45,Βίντεο,101,Βιογραφικό,3,Βιτζηλαίου,5,Βιώσιμη Πόλη,2,Βλάβες,12,Βλάσης,68,Βλησιδιά,17,Βοήθεια στο σπίτι,2,Βόλεϊ,17,Βουδούρης,7,βραβείο,2,Γ.Ε.Φ.,1,Γ.Σ.Τυρού,92,Γενική Συνέλευση,73,Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές,5,Γεωργοί,4,γηροκομείο,16,Γιαννακόπουλος,1,Γιαννακούρας,40,Γιαννούσης,3,Γιορτή Αμυγδάλου,3,Γιορτή θαλασσινών,5,Γιορτή Κρασιού,22,γιορτή μελιού,10,Γιορτή μελιτζάνας,24,Γιορτή πανσελήνου,2,Γιορτή του Ψαρά,21,Γλυππία,1,γλυπτική,2,Γνώμες,419,Γόντικας,3,Γυμνάσιο,119,Γυναίκα,9,Γύρος Αμπελώνων,1,Δ.Ε.Τυρού,17,Δ.Ο.Υ.,67,Δαλιάνης,10,δανειολήπτες,3,Δασαρχείο,19,Δαφνώνα,1,ΔΕΔΔΗΕ,34,Δέδε,2,Δέδες,4,ΔΕΗ,53,ΔΕΚΟ,1,Δελτία τύπου,1137,δεντροφύτευση,2,ΔΗ.ΣΥ.,8,ΔΗΚΕΝΚ,24,Δημ.Ραδιόφωνο Τρίπολης,4,ΔΗΜΑΡ,3,Δημοπρασία,53,Δήμος Β.Κυνουρίας,10,Δήμος Γορτυνίας,1,Δήμος Λεωνιδίου,34,Δήμος Ν.Κυνουρίας,69,Δήμος Νότιας Κυνουρίας,1325,Δήμος Τυρού,1,Δημόσιο,3,δημοσιογράφοι,3,Δημοσκόπηση,2,δημοτικά τέλη,1,Δημοτικό Συμβούλιο,263,Δημοτικό Σχολείο,229,δημοψήφισμα,1,Δια Βίου Μάθηση,17,διάγγελμα,3,Διαγωνισμός,46,Διαδίκτυο,68,δίαθλο,1,διακοπή νερού,9,διακοπή ρεύματος,38,Διαμαρτυρία,8,Διαμονή,14,Διανομή τροφίμων,18,διασκέδαση,84,Διατροφή,12,διάφορα,8,διάφορα είδη,13,ΔΙΕΚ,5,Διεύθυνση Δασών,2,Δικαιοσύνη,77,Δικηγόρος,1,διόδια,1,Δολιανά,1,Δράκος,7,Δράσεις Κυνουρίας,3,Δράση,11,Δρίτσας,7,Δυνατή Πελοπόννησος,1,δυστύχημα,18,δωρεά,28,εγκαίνια,2,εγκύκλιος,1,ΕΕΣΠΟΦ,1,εθελοντισμός,36,έθιμα,5,Εθνική Ελλάδας,14,Εθνική Συσπείρωση,1,Εθνική Τράπεζα,7,ει,1,Ειδήσεις,5,Ειδικό Σχολείο,3,Εκδηλώσεις,1026,Εκδρομή,74,Έκθεση,72,Έκθεση Φωτογραφίας,10,Εκκλησία,360,Εκλογες,3,Εκλογές,485,Εκπαίδευση,516,εκπομπή,3,εκπτώσεις,5,έκτακτα μέτρα,12,Εκτελεστική επιτροπή,2,ελαιοπαραγωγοί,63,ΕΛΓΑ,5,Ελεύθεροι επαγγελματίες,3,Ελιά,2,Ελλάδα,1301,Ελληνικός Στρατός,4,Ελλήνων Συνέλευσις,1,ΕΛΜΕ,1,ΕΛΤΑ,6,Εμβολιασμοί,5,Εμπορικό Ναυτικό,1,Εμπορικός σύλλογος,178,εμπόριο,2,ΕΜΥ,15,Ενδιαφέρουν,258,Ενέργεια,2,Ενημέρωση,4,Ενίσχυση Επιχειρήσεων,5,ενοικίαση ακινήτων,16,Ένωση Ξενοδόχων,42,Εξωτερική Πολιτική,3,ΕΟΔΥ,6,ΕΟΜΜΕΧ,1,ΕΟΠΥΥ,3,Εορτή,17,ΕΠΑ.Σ.Τρίπολης,1,ΕΠΑΛ,83,επαρχιακός Τύπος,2,επέτειοι,14,επίδομα θέρμανσης,1,επιδόματα,22,Επιδοτήσεις,47,Επικαιρότητα,12710,Επικαιρότητα Νότια Κυνουρία Λεωνίδιο,1,Επιμελητήριο Αρκαδίας,110,έπιπλα,1,Επιστολές,25,Επιτροπή Διαβούλευσης,4,Επιτροπή Παιδείας,6,Επιχειρηματικότητα,84,Επιχειρήσεις,2,Επιχειρήσεις εστίασης,9,ΕΠΟ,1,ΕΠΣ.Αρκαδίας,57,ΕΠΣΑ,46,Έργα,275,Εργασία,291,Εργαστήριο,8,Εργατικό κέντρο,3,Έρευνα,1,ΕΡΤ,29,Ερωτηματολόγιο,1,ΕΣΗΕΑ,1,ΕΣΠΑ,32,Εύη Τατούλη,66,Ευθυμογράφημα,18,Ευρωεκλογές,1,Ευχές,56,ΕΦΕΤ,3,ΕΦΚΑ,1,Ζαρίτσι,2,Ζαχαριάς,14,ζημιές,5,ζωγραφική,11,Ζωντανή μετάδοση,1,Ζώταλης,1,Ηλιοπούλου,4,ημερίδα,31,Θέατρο,80,θέατρο σκιών,5,Θεοδωράκη,1,θεοδωράκης,2,Θεοφάνεια,30,θηροφύλακες,5,Ι.Μ. Αρτοκωστάς,1,Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Καρυάς,4,Ι.Μ.Αγίου Νικολάου Σίντζας,25,Ι.Μ.Ελώνης,87,ιατροί,2,ιατρός,2,Ιδιαίτερα μαθήματα,5,ΙΕΚ,10,ΙΚΑ,37,ΙΚΑ.,1,ΙΝ.Ε.,1,ΙΝΣΕΤΕ,1,Ισοπολιτεία,7,Ιστορικά,41,Κ.Ε.Δ.Ε,9,Κ.Ε.Ε.,2,Κ.Ε.Π.,14,Κ.Ε.Φ.,1,καιρός,198,Καλαθά,1,κάλαντα,1,Κάλεσμα,1,Καλλικράτης,9,κάπνισμα,2,Καρβελάς,4,Καρδαράς,1,Καστανιές,1,καταγγελίες,5,Καταδυτικό πάρκο,20,καταναλωτές,7,καταστήματα,7,κατηγορία,1,κατοικίδια,1,Κατσίρης,2,Καύσιμα,3,ΚΕΚ,2,Κέντρο Πληροφόρησης,7,Κέντρο Υγείας,73,Κεντροαριστερά,4,ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ.,1,Κιβωτός του Κόσμου,3,ΚΙΝΑΛ,1,Κίνημα Αλλαγής,14,Κίνηση,1,ΚΚΕ,57,Κλειστό Γυμναστήριο,2,κληροδοτήματα,10,κλήρωση,2,ΚΝΕ,1,Κοινωνία,88,Κοινωνικά,251,Κοινωφελής Επιχείρηση,26,Κόκκορης,1,κολύμβηση,5,Κοντοζαμάνης,24,Κορολόγος,1,κορονοϊός,70,Κορωνοϊός,23,Κοσμάς,214,Κόσμος,95,Κοτρώτσος,1,Κοτσώλης,1,Κουκλοθέατρο,14,Κουνουπιά,26,Κουτρούκης,5,ΚΠΝΝΑ,1,Κρυονέρι,2,ΚΤΕΛ,40,Κτηματική Υπηρεσία,4,Κτηματολόγιο,14,κτηνοτρόφοι,34,κυκλοφοριακές ρυθμίσεις,24,κυκλοφοριακό,33,Κυνηγετικός Σύλλογος,34,Κυνηγοί,25,Κυνουρία,39,Κύπρος,3,Κωνσταντινόπουλος,75,Κώστας Βλάσης,1,Λαϊκή αγορά,60,Λαϊκή Ενότητα,10,Λαική συσπείρωση,38,Λαϊκή συσπείρωση,6,Λάκκος,11,Λάκος,7,Λακωνία,2,Λαλουδάκης,36,Λαμπρόπουλος,4,Λαογραφία,75,ΛΑΟΣ,1,λαχειοφόρος,5,Λειβαδά,1,Λειβάδι,15,Λεκκός,1,Λεωνίδιο,2755,Λεωνίδιο Αλλάζουμε,7,Λεωνίδιο Κοινωνικά,1,Λεωνίδιο Νότια Κυνουρία,2,Λιβάδι,8,Λιμάνι,24,Λιμεναρχείο,50,Λιμενικό Σώμα,38,Λιμενικό Ταμείο,6,λογιστές,3,Λύκειο,80,Λυκουρέντζος,58,Λυμπεροπούλου,2,Λυσίκατος,92,μαγειρική,3,Μανδρώνης,2,Μάνος,1,Μανώλης,3,Μαρί,22,Μαρνέρης,117,Μελισσοκόμοι,8,Μελιτζάzz,118,μέτρα προστασίας,20,Μετρό,1,Μητέρα,6,Μητσοτάκης,2,Μηχανικοί,6,Μιχελάκης,2,ΜΜΕ,3,Μνημείο,1,μνημόσυνο,35,Μορφωτικός Σύλλογος,100,Μοτοπαρέα,67,Μοτοσικλέτα,49,μουσεία,23,μουσική,13,Μπακούρης,1,Μπαμπαδήμας,57,Μπάσκετ,529,Μπερέτσος,1,Μπερτζελέτος,6,Μπιρσίμ,7,Μπουντρούκας,5,Μυθική Πελοπόννησος,3,ν,1,Ναρκωτικά,1,Νατάσα Πετρούλια,4,Ναύπλιο,1,Ναυτικοί,3,ΝΔ,240,Νέα Γρίπη,5,Νέα Δημοκρατία,1,Νέα Πελοπόννησος,23,Νέοι Δρόμοι,2,Νεολαία ΠΑΣΟΚ,3,νηπιαγωγείο,67,Νίκας,27,Νικολάκου,10,Νομαρχία Αρκαδίας,6,νομοσχέδιο,1,Νότια Κυνουρία,4383,ντοκιμαντέρ,6,Ξενοδόχοι,24,Ο άλλος δρόμος,21,Ο τόπος μας,5,Ο.Ε.ΕΣ.Π.,1,Ο.Τ.Ε.,6,ΟΑΕΔ,66,ΟΑΕΕ,21,ΟΓΑ,25,Οδηγίες,18,Οδηγοί,1,Οικοδόμοι,4,Οικολόγοι,6,Οικονομία,210,Οικονομική επιτροπή,56,Οινοπαραγωγοί,2,ΟΚΕ,1,Ολυμπιακοί Αγώνες,1,Ολυμπιακός,1,Ολυμπιακός Λεωνιδίου,262,ομιλία,26,Ομογένεια,50,Ομοσπονδία TKD ITF,8,ΟΝΝΕΔ,8,ΟΠΑΠ,5,ΟΠΕΚΑ,1,ΟΠΕΚΕΠΕ,1,όπερα,1,Όραμα-Γνώση-Πρόοδος,42,Ορειβασία,195,Ορθοπαιδικός,1,ορκωμοσία,2,ΟΣΔΕ,2,ΟΤΑ,10,Ουράνης,4,Π.Ο.Ε.,1,παγκόσμια ημέρα,2,Παγώνης,2,ΠΑΖΛ,6,Παιδί,76,Παιδίατρος,11,Παιδικά χωριά SOS,1,Παιδική Χαρά,11,Παιδική Χορωδία,16,παιδικός σταθμός,35,παλαίμαχοι,2,Παλαιοχώρι,53,ΠΑΜΕ,4,Παναγιωτόπουλος,1,Παναρκαδική ομοσπονδία,27,Παναρκαδικό Νοσοκομείο,39,Πανελλήνιες,18,Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου,9,πανηγύρια,61,Παπαδημητρόπουλος,1,Παπαηλιού,16,Παπαθανασόπουλος,158,Παπαμιχαήλ,3,Παπανδρέου,2,παραδοσιακοί χοροί,8,Παραλία Τυρού,3,Παραλίες,9,παράξενα,1,ΠαραΤυρό,26,Παρθενώνας,1,Πάρνωνας,11,Παρουσίαση,13,ΠΑΣΟΚ,85,Πάσχα,199,Πατσαρίνος,1,Πάχος,2,ΠΕΔ,2,Πεζοπόροι Τυρού,178,Πελετά,190,Πελοποννησιακή Ένωση,3,Πελοποννησιακή Συμμαχία,2,Πελοπόννησος,25,Πελοπόννησος Οικολογική,2,Πελοπόννησος Πρώτα,5,Πέρα Μέλανα,75,Περιβάλλον,247,Περιοδικό,1,Περιπατητικός τουρισμός,3,Περιφέρεια Πελοποννήσου,900,ΠεΣυ,1,Πέτρος Τατούλης,2,Πηγάδι,34,πίτα,2,Πλάκα,199,Πλατανάκι,21,πνευματική ιδιοκτησία,2,πο,1,Ποδήλατο,36,Ποδόσφαιρο,2033,Ποίηση,4,Πολεμική Αεροπορία,3,Πολεμικό Ναυτικό,2,Πολιτικά,787,Πολιτική προστασία,28,Πολιτισμός,762,Πολιτιστικός Σύλλογος,16,Πολίχνη-Δράση,1,πολύτεκνοι,2,Ποτάμι,6,Πούλιθρα,211,Πραγματευτή,67,Πρασιές,1,Πραστός,35,Πρόεδρος της Δημοκρατίας,1,προειδοποιήσεις,3,προκηρύξεις,86,Προσκλήσεις,2,Πρόσκληση,10,Προσφορά εργασίας,6,Πρόσωπα,31,πτηνά,1,Πυρασφάλεια,2,Πυργούδι,3,Πυροσβεστική,97,πωλήσεις ακινήτων,46,πωλήσεις επιχειρήσεων,2,πωλήσεις οχημάτων,6,ραδιόφωνο,6,Ρέππας,8,ρετρό,3,Ρολόι,1,Ρουσιάς,4,ρύθμιση οφειλών,2,Σαλάκος,7,Σαμαράς,1,Σαμπατική,24,ΣΑΟΟ,5,Σαπουνακέϊκα,33,Σαραντάρης,28,σεισμός,26,σεμινάριο,28,ΣΕΤΕ,3,Σιδηρόδρομος,2,Σινεμά,155,Σιώρας,16,Σκαντζός,1,Σπηλαιολόγοι,9,Στατιστική Υπηρεσία,9,ΣτΕ,1,Στεγνοκαθαριστήριο,1,Στίβος,46,στρατολογία,3,συγκοινωνία,15,Σύλλογος "Αγ.Απόστολοι",28,Σύλλογος "Άγιος Γεώργιος",3,Σύλλογος "Αθηνά",10,Σύλλογος "Απόλλων",16,Σύλλογος "Επαρχία Κυνουρίας",4,Σύλλογος "Ζεστή Φωλιά",7,Σύλλογος "Λεωνίδιον",20,Σύλλογος Αναρριχητών,1,Σύλλογος Απανταχού Αμυγδαλιωτών,10,Σύλλογος Απανταχού Βασκινιωτών,5,Σύλλογος Απανταχού Πηγαδιωτών,2,Σύλλογος Απανταχού Τσιταλιωτών,5,σύλλογος Βασκινιωτών,4,Σύλλογος γονέων,146,Σύλλογος Δαφνώνας,10,Σύλλογος Κτηνοτρόφων,3,Σύλλογος Μαριωτών,12,Σύλλογος Παλαιοχωριτών,5,Σύλλογος"Πολίχνη",9,Συμπολιτεία,69,Συναυλία,129,Σύνδεσμος Κοσμιτών,1,Συνέδριο,47,συνέντευξη,40,συνήγορος του πολίτη,1,συνταγές,7,Συνταξιούχοι,22,ΣΥΡΙΖΑ.,129,σχόλια,1,Σωματείο Γυναικών,2,Τ.,1,Τ.Α.Π.,1,Τ.Ε.Ε.,11,Τ.Ο.Π.,4,ΤΑΞΙ,1,ταξίδια,2,Τατούλης,262,ΤΕΒΑ,9,τέλη,5,τέλη κυκλοφορίας,1,τέννις,5,Τέχνη,11,Τεχνικό Πρόγραμμα,7,Τεχνολογία,44,Τηγάνι,2,τηλεόραση,104,τοξοβολία,5,Τοπικά,18,Τοπικό Αρχείο,4,Τουρισμός,428,Τράπεζα Πειραιώς,3,τράπεζες,21,Τρίαθλο,30,Τριανταφύλλου,3,Τρίτεκνοι,7,Τροχαία,1,Τροχαίο,43,Τροχάνη,1,Τσακωνιά,93,Τσακώνικη διάλεκτος,53,τσακώνικη μελιτζάνα,6,Τσακώνικη υφαντική,15,Τσακώνικος Συνεταιρισμός,1,Τσακώνικος Συνεταιρισμός Γυναικών,1,Τσακώνικος Χορός,16,Τσακωνοπαρέα,16,Τσέρφο,1,Τσιγκούνης,13,Τσικνοπέμπτη,4,Τσιλιβής,2,Τσιτάλια,36,ΤΣΜΕΔΕ,1,Τύπος,1,Τυρός,807,Υγεία,554,ΥΠΕΞ,1,ΥΠΕΣ,1,Υπηρεσίες,11,Υποθηκοφυλακείο,2,Υποτροφίες,9,Υπουργείο Ναυτιλίας,3,Υπουργείο Πολιτισμού,1,Φ.Ο.Σ.Λ.,1,Φάμπρικα Πολιτισμού,119,Φαρμακοποιοί,2,ΦΕΚ,1,Φεστιβάλ,71,Φεστιβάλ αναρρίχησης,13,Φεστιβάλ Μελιτζάνας,58,Φιλαρμονική,31,Φιλόδημοι Πολίτες,34,φιλόζωοι,21,Φίλοι Εθνικής Ελλάδος,1,φοιτητές,2,Φορέας Διαχείρισης Οικολογικού Πάρκου,152,Φορείς,8,φορολογία,56,Φορολογικά,103,Φόρος ακινήτων,1,Φωκιανό,29,Φωτογραφία,11,Φωτογραφίες,65,ΧΑΔΑ,5,χάκερς,1,Χαμόγελο του παιδιού,12,Χάρτες,3,Χείλαρης,14,χιόνια,3,χιούμορ,1,Χορευτικό συγκρότημα,6,Χορευτικός Όμιλος,7,χοροεσπερίδα,48,Χορός,49,Χορωδία,30,Χορωδία Ενηλίκων,17,Χουζούρης,4,Χούνη,2,Χριστούγεννα,239,Χρονογράφημα,14,Χρυσή Αυγή,23,ψάρεμα,2,Ψαρολόγος,9,Ψηφιακή Διακυβέρνηση,2,ψήφισμα,7,Ψυκτικοί,1,Ψυχολογία,10,Ωδείο,16,ώρα,14,agenda,2,Beach Soccer,4,Beach Tennis,19,Beach Volley,49,Black Friday,2,Erasmus,3,Events,1,Facebook,17,fake news,1,Google,6,I Love GR,11,Leader,35,Lockdown,5,Photo Gallery,1,Pizza,1,Rally,1,Taekwon Do,78,Taxisnet,10,TKD WTF,15,Toolbar,1,top,4,Unesco,1,Video,1316,WWF,2,
ltr
item
Leonidion.gr: Αντιδράσεις για το ''ναι'' του Δ.Σ. Νότιας Κυνουρίας για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Βασκίνα
Αντιδράσεις για το ''ναι'' του Δ.Σ. Νότιας Κυνουρίας για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη Βασκίνα
https://lh3.googleusercontent.com/-dt05mpjCVLg/X8TbX49OIlI/AAAAAAABffA/lpLfWCaUIbgMexMGxy8naKOEcUAlRpIQwCNcBGAsYHQ/s1600/1606736733333938-0.png
https://lh3.googleusercontent.com/-dt05mpjCVLg/X8TbX49OIlI/AAAAAAABffA/lpLfWCaUIbgMexMGxy8naKOEcUAlRpIQwCNcBGAsYHQ/s72-c/1606736733333938-0.png
Leonidion.gr
https://www.leonidion.gr/2020/11/blog-post_30.html
https://www.leonidion.gr/
https://www.leonidion.gr/
https://www.leonidion.gr/2020/11/blog-post_30.html
true
1463647731720589503
UTF-8
Φορτώθηκαν όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκαν δημοσιεύματα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσοτερα Cancel reply Διαγραφή Από τον Αρχική σελίδα Σελίδες Δημοσιεύματα Δείτε τα όλα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH Όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκε δημοσίευμα που να ταιριάζει στην αναζήτηση ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαίου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαίου Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ minutes ago 1 ώρα πριν $$1$$ hours ago χτες $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago περισσότερες από 5 εβδομάδες Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content