$type=three$count=3$show=home$height=250$snippet=hide$rdm=hide$a=hide$d=hide$la=hide$au=hide$com=0

VisitPeloponnese: Εντυπωσιακή παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο National Geographic Traveller Food Festival 2025

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ TO:

  Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο National Geographic Traveller Food Festival 2025, το οποίο...

 




Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο National Geographic Traveller Food Festival 2025, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 19 και 20 Ιουλίου. Η ετήσια αυτή διοργάνωση συγκεντρώνει περισσότερους από 40.000 επισκέπτες και θεωρείται κορυφαίο σημείο συνάντησης του διεθνούς κοινού με την παγκόσμια γαστρονομία, τη βιώσιμη φιλοξενία και τον εμπειρικό τουρισμό.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε με σύγχρονο θεματικό περίπτερο, αναδεικνύοντας την αυθεντικότητα της πελοποννησιακής γης μέσα από επιλεγμένες δράσεις προβολής. Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκαν εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα από όλη την Πελοπόννησο και πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 2000 γευσιγνωστικές δοκιμές ελαιολάδου, με την επιμέλεια και υποστήριξη του Σχολείου Ελιάς & Ελαιολάδου Καλαμάτας. Ταυτόχρονα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη του κρασιού και των οινοπαραγωγικών περιοχών της Περιφέρειας σε συνεργασία με την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσέλκυσε και η παρουσίαση στο κεντρικό stage του φεστιβάλ, αφιερωμένη στα τυριά και στα αρωματικά φυτά της Πελοποννήσου, ως αναπόσπαστα στοιχεία της τοπικής διατροφικής ταυτότητας.

Η ανταπόκριση του κοινού ήταν εντυπωσιακή, επιβεβαιώνοντας ότι η Πελοπόννησος μπορεί να διεκδικήσει σταθερά τη θέση της ανάμεσα στους πιο ποιοτικούς προορισμούς γαστρονομικού ενδιαφέροντος στην Ευρώπη. Η παρουσία στο Λονδίνο ανέδειξε τη σημασία της στρατηγικής εξωστρέφειας της Περιφέρειας και τη δυναμική των συνεργειών μεταξύ φορέων, παραγωγών και επαγγελματιών.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ευχαριστεί θερμά το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας (KALOOS), την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) και τις εταιρείες: Sparta Gourmet, Iatridis Estate,  Argeon, Gaia Wines, Giannikos Winery, Astir X Winery S.A, Κτήμα Τσέλεπος, Κτήμα Ολυμπία Γη Foods O.E, Οινοποιείο Παλυβού, Ε.Ε και Mamellada για τη συμβολή τους στην επιτυχημένη παρουσία της περιοχής στο φεστιβάλ. Με όχημα τον πολιτισμό της γεύσης και τη δύναμη της αυθεντικής φιλοξενίας, συνεχίζει με συνέπεια να επενδύει στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, ενισχύοντας τη διεθνή ταυτότητα της Πελοποννήσου ως ένας τόπος εμπειριών που αξίζει να ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Σε σχετική του δήλωση, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Πελοποννήσου Θάνος Μιχελόγγονας τόνισε:

«Η συμμετοχή μας στο National Geographic Traveller Food Festival εντάσσεται στο πλαίσιο της στοχευμένης στρατηγικής που ακολουθούμε για την ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας της Πελοποννήσου. Μέσα από τη γαστρονομία, που αποτελεί ισχυρό στοιχείο του πολιτισμού μας, μεταφέρουμε ένα αυθεντικό αφήγημα του Visit Peloponnese στους επισκέπτες του εξωτερικού. Υλοποιώντας το όραμα του Περιφερειάρχη κ. Δημήτρη Πτωχού, συνεχίζουμε με συνέπεια την προσπάθεια διεθνούς προβολής, επενδύοντας σε δημιουργικές συνέργειες»

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Φορτώθηκαν όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκαν δημοσιεύματα ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περισσοτερα Cancel reply Διαγραφή Από τον Αρχική σελίδα Σελίδες Δημοσιεύματα Δείτε τα όλα ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΡΧΕΙΟ SEARCH Όλα τα δημοσιεύματα Δεν βρέθηκε δημοσίευμα που να ταιριάζει στην αναζήτηση ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο Κυρ Δευ Τρι Τετ Πεμ Παρ Σαβ Ιανουαρίου Φεβρουαρίου Μαρτίου Απριλίου Μαίου Ιουνίου Ιουλίου Αυγούστου Σεπτεμβρίου Οκτωβρίου Νοεμβρίου Δεκεμβρίου Ιαν Φεβ Μαρ Απρ Μαίου Ιουν Ιουλ Αυγ Σεπ Οκτ Νοε Δεκ μόλις τώρα 1 λεπτό πριν $$1$$ λεπτά πριν 1 ώρα πριν $$1$$ ώρες πριν χτες $$1$$ μέρες πριν $$1$$ εβδομάδες πριν περισσότερες από 5 εβδομάδες Ακόλουθοι Ακολουθήστε THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content